Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-07-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
  • [03] ΒΗΡΥΤΟΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ
  • [04] ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

    Αυξημένες κατά πολύ είναι οι δυνατότητες της Κύπρου να συνεχίσει και να αναβαθμίσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους κατοίκους του Λιβάνου, λόγω της δραστικής μείωσης του αριθμού των ξένων υπηκόων που καταφθάνουν στην Κύπρο, δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Πασιαρδής τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρόκειται να στείλει οποιοδήποτε λογαριασμό εξόδων στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) για εξόφληση, αλλά μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τις οικονομικές συνέπειες που συνεπάγεται η ανθρωπιστική προσφορά προς τους επηρεαζόμενους από την ισραηλινή επίθεση κατοίκους του Λιβάνου και υπηκόους άλλων κρατών που διαμένουν στη χώρα αυτή.

    ``Το Υπουργικό Συμβούλιο, στη συνεδρία του υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου``, είπε ο κ. Πασιαρδής σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ``εξέτασε την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε και που συνεχίζει να υπάρχει λόγω της μαζικής άφιξης στην Κύπρο των ξένων υπηκόων από το Λίβανο``.

    Οπως ανέφερε ο κ. Πασιαρδής, ``το Υπουργικό Συμβούλιο συζήτησε τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων, τα οποία δημιουργούνται από τις συνεχιζόμενες αφίξεις και εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την αποτελεσματικότητα αυτών των μέτρων, καθώς και την εκτίμησή του προς όλες τις υπηρεσίες και προς όλους τους εθελοντές, που συνέδραμαν την τεράστια ανθρωπιστική προσπάθεια της κυβέρνησης``.

    ``Οι δυνατότητες της Κύπρου να συνεχίσει και να αναβαθμίσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας``, πρόσθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ``αυξάνονται κατά πολύ, λόγω της δραστικής μείωσης του αριθμού των ξένων υπηκόων που καταφθάνουν στην Κύπρο``.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσον η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από το χρηματικό ποσό που παραχωρήθηκε ως αρωγή από την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) προς την Κύπρο για τη διακίνηση προσώπων από το Λίβανο και την προσωρινή του φιλοξενία στο νησί, ο κ. Πασιαρδής δήλωσε ότι ``η Κύπρος δεν έχει ζητήσει χρηματική βοήθεια από την ΕΕ``.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

    Η ελληνοκυπριακή πλευρά θα τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου 2006 για συζήτηση σε τεχνικό επίπεδο θεμάτων της καθημερινότητας μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και θα ανταποκριθεί εγκαίρως στις πρόνοιες της συμφωνίας αυτής, δήλωσε σήμερα δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής.

    ``Ελπίζουμε``, είπε ο κ. Πασιαρδής, ``ότι η τουρκική πλευρά θα επιδείξει την αναγκαία καλή θέληση και πολιτική βούληση για προετοιμασία ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με στόχο τη τελική λύση του Κυπριακού``.

    Απαντώντας μετά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου σε ερώτηση εάν θα τηρηθούν από ελληνοκυπριακής πλευράς τα χρονοδιαγράμματα για τις επιτροπές Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων που θα ασχοληθούν με τεχνικά ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό, ο κ. Πασιαρδής δήλωσε ότι ``η δική μας πλευρά θα ανταποκριθεί έγκαιρα στις πρόνοιες της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου``.

    [03] ΒΗΡΥΤΟΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

    Η αντιπροσωπεία των Γιατρών του Κόσμου Κύπρου που βρίσκεται στη Βηρυτό παρακάθισε σε σύσκεψη στο θάλαμο διαχείρισης κρίσεων του Πρωθυπουργικού Γραφείου της λιβανικής κυβέρνησης κατά την οποία συζητήθηκε ο συντονισμός των ενεργειών μεταξύ της ανθρωπιστικής οργάνωσης και της λιβανικής κυβέρνησης για τη προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας δήλωσε η επικεφαλής της αντιπροσωπείας παιδοχειρουργός Ελένη Θεοχάρους.

    «Βρισκόμαστε στο θάλαμο διαχείρισης κρίσεων και προσπαθούμε να θέσουμε τις σωστές βάσεις μεταξύ των Γιατρών του Κόσμου, που εκπροσωπούν τον κυπριακό λαό, στο βαθμό που μπορεί να ειπωθεί ότι τον εκπροσωπούν και της λιβανικής κυβέρνησης για τη σωστή διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα αρχίσει να φθάνει στο Λίβανο», είπε η κ. Θεοχάρους μιλώντας στο ΚΥΠΕ στο περιθώριο της σύσκεψης.

    Πρόσθεσε πως οι συνομιλίες βρίσκονται σε καλό δρόμο, και σημείωσε ότι η βοήθεια από την Κύπρο δεν θα μπαίνει στη μεγάλη λίμνη που δημιουργείται στο Λίβανο αλλά θα διοχετεύεται σύμφωνα με τις ανάγκες που καταγράφουν οι Κύπριοι εκπρόσωποι των Γιατρών του Κόσμου στην περιοχή.

    Η κ. Θεοχάρους εξήγησε ότι αυτό σημαίνει πως πρέπει να δημιουργηθεί γραφείο, όπως έγινε και στη Σρι Λάνκα, και αφού οι βάσεις σωστής συνεργασίας τεθούν, το γραφείο να συνεργάζεται με τη λιβανική κυβέρνηση και να προωθείται η ανθρωπιστική βοήθεια στις περιοχές που το έχουν ανάγκη και κυρίως στις περιοχές του νότου που χρειάζονται άμεση βοήθεια.

    [04] ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Βασίλειος Μιχαλολιάκος φθάνει στην Κύπρο αύριο για τριήμερη επίσκεψη.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας ο κ. Μιχαλολιάκος θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στα εγκαίνια του Ιδρύματος ``Ευαγόρας Παλληκαρίδης`` στην Πάφο που θα τελεσθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Το Σάββατο ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας θα επισκεφθεί στη Λάρνακα το αρματαγωγό ``Ρόδος`` και τη φρεγάτα ``Θεμιστοκλής`` που μεταφέρουν άτομα από το φλεγόμενο Λίβανο και θα προβεί σε δηλώσεις.

    Την Κυριακή θα παρευρεθεί στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ στη Μονή Κύκκου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 27 July 2006 - 13:29:44 UTC