Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News Bulletin in Greek, 06-07-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Ταλάτ - Γκαμπάρι - Κοινή συνάντηση
  • [02] Γκαμπάρι - Παπαδόπουλος - Προεδρικό
  • [03] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Γκαμπάρι - Πασιαρδής
  • [04] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Γκαμπάρι - Πρόταση
  • [05] Γκαμπάρι - Ταλάτ - Επιστολή
  • [06] Εκπρόσωπος ΟΗΕ - Κύπρος - Επαφές Γκαμπάρι
  • [07] Πρεσβεία ΗΠΑ - Μπράιζα - Κύπρος
  • [08] Πτώση MI 35 - Ταυτοποίηση σορών - Κηδεία
  • [09] Επιτροπή - Σολαριουμ - Κίνδυνος - Κυπριανού
  • [10] Παγδατής - Ημιτελικά - Γουίμπλεντον
  • [11] Βρετανία - Παγδατής - ΜΜΕ
  • [12] Τράπεζα Κύπρου - Εμπορική - Δημόσια Πρόταση
  • [13] Χρηματιστήριο - Νέα μικρή πτώση ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΚΥΠΕ - 07/07/2006

  • [01] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Ταλάτ - Γκαμπάρι - Κοινή συνάντηση

    Κοινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα, ανακοίνωσε σήμερα ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας για Πολιτικές Υποθέσεις Ιμπραχίμ Γκαμπάρι.

    Οπως δήλωσε μετά τη δεύτερη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 3.30 το απόγευμα.

    Ο κ. Γκαμπάρι χαρακτήρισε τις προτάσεις που πήρε από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο και τον κ. Ταλάτ «πολύ χρήσιμες».

    Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, στα γραφεία του κόμματος, ενώ αργότερα θα μεταβεί στη Βουλή για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια.

    Η δεύτερη συνάντηση του αξιωματούχου του ΟΗΕ με τον κ. Ταλάτ είναι προγραμματισμένη για αύριο στη 13:00.

    Ο κ. Γκαμπάρι αναχωρεί από την Κύπρο την Κυριακή 9 Ιουλίου στις 09:15 από το Αεροδρόμιο Λάρνακας, με ανοικτή την πιθανότητα πραγματοποίησης κοινής συνάντησης με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

    [02] Γκαμπάρι - Παπαδόπουλος - Προεδρικό

    Ο Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδιος για πολιτικές υποθέσεις Ιμπραχίμ Γκαμπάρι δήλωσε χθες ικανοποιημένος από τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, προσθέτοντας ότι μέσω της συνάντησης αυτής «τα θέματα έχουν διευκρινιστεί».

    «Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση, τα θέματα έχουν διευκρινιστεί και προσβλέπω στο υπόλοιπο της διαμονής μου στην Κύπρο», είπε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

    Επανέλαβε ότι μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στο νησί, θα συντάξει έκθεση για τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ο οποίος, όπως είπε, «με έστειλε για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε».

    Ερωτηθείς κατά πόσον μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο είναι καλά ενημερωμένος για τις θέσεις της ε/κ πλευράς, ο κ. Γκαμπάρι είπε «ναι, πάρα πολύ μάλιστα».

    Πρόσθεσε ότι προσβλέπει στη συνέχεια των διαβουλεύσεων που θα έχει με όλους τους ενδιαφερόμενους στην Κύπρο.

    Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ ανέφερε επίσης ότι είναι μεν η πρώτη φορά που βρίσκεται στο νησί, αλλά «δεν είναι η πρώτη μου φορά όσον αφορά την οικειότητα με τα θέματα».

    [03] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Γκαμπάρι - Πασιαρδής

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε χθες τον Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ Ιμπραχίμ Γκαμπάρι για την ετοιμότητά του να συμμετάσχει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ, τονίζοντας ωστόσο την ανάγκη να προϋπάρξει η απαραίτητη προεργασία και προπαρασκευή.

    Στη δήλωση αυτή προέβη ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής μετά τη συνάντηση του Προέδρου με τον κ. Γκαμπάρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Σε δήλωση που ανέγνωσε στους δημοσιογράφους, ο κ. Πασιαρδής είπε ότι «η συνάντηση έγινε μέσα σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και οι συνομιλίες υπήρξαν χρήσιμες και εποικοδομητικές».

    Πρόσθεσε ότι «έγινε μια γενική ανασκόπηση της σημερινής φάσης του Κυπριακού και ανταλλάγησαν απόψεις αναφορικά με τις υπάρχουσες προοπτικές και δυνατότητες δρομολόγησης των προσπαθειών για διεξαγωγή ουσιαστικών συνομιλιών».

    «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλυσε τις θέσεις της πλευράς μας και διαβεβαίωσε τον κ. Γκαμπάρι για την ετοιμότητά του να συμμετάσχει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ», σημείωσε ο Εκπρόσωπος.

    «Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος επανέλαβε την ανάγκη να προϋπάρξει η απαραίτητη προεργασία και προπαρασκευή, όπως και ο ίδιος ο ΓΓ διαπίστωσε ούτως ώστε να διασφαλιστούν οι βασικές προϋποθέσεις και προοπτικές επιτυχίας και αποτελεσματικότητας μιας νέας προσπάθειας για γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στις θέσεις των δύο πλευρών και για επίτευξη συνολικής λύσης στο Κυπριακό», είπε.

    Ο κ. Πασιαρδής ανέφερε ότι μια δεύτερη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Γκαμπάρι έχει καθορισθεί αύριο στις 8.30 το πρωί.

    Πρόσθεσε ότι «αξιολόγηση του αποτελέσματος των επαφών του κ. Γκαμπάρι στην Κύπρο θα γίνει στο τέλος της επίσκεψής του».¨

    [04] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Γκαμπάρι - Πρόταση

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος έδωσε στον Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις Γκαμπάρι γραπτή περιεκτική πρόταση για να διβαβάσει στον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, με στόχο την άμεση έναρξη των συζητήσεων σε τεχνικό επίπεδο επί ουσιασιαστικών πτυχών του Κυπριακού για την προετοιμασία συνολικών διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

    Αυτό δήλωσαν στο ΚΥΠΕ έγκυρες πηγές, προσθέτοντας ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι έχει αποστείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο.

    [05] Γκαμπάρι - Ταλάτ - Επιστολή

    Επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με την οποία προτείνει μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων, επέδωσε χθες ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στον Βοηθό ΓΓ για Πολιτικές Υποθέσεις Ιμπραχίμ Γκαμπάρι κατά τη διάρκεια συνάντησης στα κατεχόμενα.

    Αυτό αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση που ανέγνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κ. Ταλάτ, Χασάν Ερτσακιτσά.

    Σε δήλωση, ο κ. Ερτσακιτσά αναφέρει ότι ο κ. Ταλάτ σημείωσε στη συνάντηση ότι δεν ευθύνεται η τ/κ πλευρά για το χάσμα μεταξύ λόγων και πράξεων και πως σε περίπτωση που υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία για αυτό, θα πρέπει ο ΟΗΕ να καλέσει επειγόντως τις δύο πλευρές για συνομιλίες.

    Αναφορικά με το θέμα των τεχνικών επιτροπών, ο κ. Ταλάτ προτείνει συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Τ/Κ ηγέτη, ο κ. Γκαμπάρι ενημερώθηκε για τα προβλήματα που προκύπτουν από τη μη λειτουργία των τεχνικών επιτροπών και παρέθεσε παραδείγματα.

    Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Γκαμπάρι είπε ότι είχαν μια πολύ καλή συνάντηση, στην οποία διευκρινίστηκαν πολλά θέματα και αυτό θα τον βοηθήσει στην ετοιμασία της έκθεσής του προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, η οποία θα περιλαμβάνει εισηγήσεις για τον τρόπο προώθησης της διαδικασίας με στόχο τη συζήτηση πολιτικών θεμάτων «ώστε να φθάσουμε σε μια συνολική λύση του Κυπριακού».

    Από την πλευρά του, ο κ. Ταλάτ είπε ότι είχαν μια πολύ καλή συζήτηση με τον κ. Γκαμπάρι και την ομάδα του. Είπε ότι η λύση του Κυπριακού επείγει γιατί τα προβλήματα συσσωρεύονται και τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα, με αποτέλεσμα η επίλυση των προβλημάτων αυτών να καθίσταται δυσκολότερη με την πάροδο του χρόνου.

    Τέλος, είπε ότι αναμένει τη νέα συνάντησή του με τον κ. Γκαμπάρι το Σάββατο όπου θα συζητήσουν όλα τα θέματα με λεπτομέρεια.

    [06] Εκπρόσωπος ΟΗΕ - Κύπρος - Επαφές Γκαμπάρι

    Στις συναντήσεις του Βοηθού Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις Ιμπραχίμ Γκαμπάρι στην Κύπρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, αναφέρθηκε η βοηθός εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού Μαρί Οκάμπι.

    Σύμφωνα με την κ. Οκάμπι, ο κ. Γκαμπάρι ανέφερε σε δηλώσεις του ότι οι ''πολύ καλές'' συναντήσεις που είχε θα τον βοηθήσουν να ετοιμάσει την έκθεσή του στον Γενικό Γραμματέα, την οποία θα ετοιμάσει με την επιστροφή του στη Νέα Υόρκη.

    ''Αυτή η έκθεση θα περιέχει τις συστάσεις για τον καλύτερο τρόπο να προχωρήσουμε πιο κοντά στην ενδεχόμενη επανεκκίνηση των πολιτικών συζητήσεων και σε μια συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος'', είπε η κ. Οκάμπι.

    [07] Πρεσβεία ΗΠΑ - Μπράιζα - Κύπρος

    Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία βρίσκεται σε επικοινωνία με το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών για μια μελλοντική επίσκεψη του Βοηθού Υφυπουργού Εξωτερικών Ματ Μπράιζα στην Κύπρο.

    Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της πρεσβείας, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες για κάθοδο του κ. Μπράιζα στο νησί, προσθέτοντας ότι δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί ημερομηνίες επίσκεψης του Αμερικανού διπλωμάτη.

    [08] Πτώση MI 35 - Ταυτοποίηση σορών - Κηδεία

    Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ταυτοποίησης, που έγινε με τη μέθοδο του DNA, των σορών των χειριστών του ελικοπτέρου της Εθνικής Φρουράς, που κατέπεσε και συνετρίβη προχθές στην Πάφο.

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας, η επικήδεια τελετή του εκλιπόντος Σμηναγού Παπασωζόμενου Ανδρέα θα τελεστεί σήμερα στις 16:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Αυξιβίου στο χωριό Αστρομερίτης και ο ενταφιασμός θα πραγματοποιηθεί στο νέο κοιμητήριο Αστρομερίτη.

    Οι εργασίες των Επιτροπών διερεύνησης των αιτιών και συνθηκών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το δυστύχημα συνεχίζονται με επιδίωξη να περατωθούν το συντομότερο δυνατό, προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Μαζί με τον σμηναγό Παπασωζόμενο, σκοτώθηκε και ο Ρώσος πιλότος - εκπαιδευτής της προμηθεύτριας εταιρείας των ελικοπτέρων, Yuri Oleynik, 46 ετών.

    [09] Επιτροπή - Σολαριουμ - Κίνδυνος - Κυπριανού

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά στα άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα αλλά και στους έφηβους να αποφεύγουν τη χρησιμοποίηση μηχανών τεχνητού μαυρίσματος (σολάριουμ, λάμπες κλπ), διότι υπάρχει κίνδυνος να προσβληθούν από καρκίνο του δέρματος.

    Τη σημερινή παρέμβαση της Κομισιόν, μέσω των αρμόδιων Επιτρόπων, Μάρκου Κυπριανού (Υγείας, Προστασία Καταναλωτή), και Γκούντερ Φερχόιγκεν (Βιομηχανία), προκάλεσε γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπή της Κοινότητα για τα καταναλωτικά προϊόντα (SCCP), η οποία θεωρείται ιδιαίτερα ανησυχητική. Μάλιστα, από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι κάθε χρόνο μόνο στη Βρετανία καταγράφονται 50 με 200 κρούσματα μελανωμάτων, τα οποία οφείλονται στη χρησιμοποίηση μηχανών τεχνητού μαυρίσματος.

    Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η χρήση συσκευών υπεριώδους ακτινοβολίας, λαμπών μαυρίσματος και σολάριουμ με σκοπό την επίτευξη και διατήρηση μαυρίσματος για λόγους αισθητικής, ενδέχεται να αυξήσει τον κίνδυνο κακοήθους μελανώματος του δέρματος. Συνεπώς, οι επιστήμονες συνιστούν στα άτομα που ανήκουν σε υψηλές ομάδες κινδύνου, έχουν δηλαδή επιδερμίδα με ιδιαίτερη τάση για ηλιακά εγκαύματα, μηδενική ή μικρή ικανότητα μαυρίσματος, παρουσία φακίδων, ασυνήθεις ή πολλαπλές κρεατοελιές καθώς και οικογενειακό ιστορικό μελανώματος, να μην χρησιμοποιούν συσκευές τεχνητού μαυρίσματος για σκοπούς αισθητικής.

    Παρομοίως, τα άτομα κάτω των 18 ετών δεν πρέπει να χρησιμοποιούν συσκευές τεχνητού μαυρίσματος, εφόσον ο κίνδυνος μελανώματος φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα υψηλός όταν οι συσκευές αυτές χρησιμοποιούνται σε μικρή ηλικία. Η Επιτροπή καλεί τα κράτη μέλη και τη βιομηχανία συσκευών τεχνητού μαυρίσματος να εξασφαλίσουν ότι μαζί με το προϊόν παρέχονται οι κατάλληλες προειδοποιήσεις και οδηγίες ώστε να αποφεύγεται η κακή χρήση του. Ακόμα η Επιτροπή θα ζητήσει από τους φορείς τυποποίησης να καθιερώσουν οριακές τιμές για τις ακτίνες στα πρότυπα των προϊόντων και να παράσχουν καθοδήγηση στη βιομηχανία και τους καταναλωτές, ενώ θα ζητήσει από τα κράτη μέλη να εξασφαλίσουν ότι τα σολάριουμ εφαρμόζουν τις εν λόγω συστάσεις.

    [10] Παγδατής - Ημιτελικά - Γουίμπλεντον

    Τον Ισπανό Ραφαέλ Ναδάλ, νούμερο δύο στην παγκόσμια κατάταξη, θα αντιμετωπίσει σήμερα το απόγευμα στα ημιτελικά του βρετανικού Γκραντ Σλαμ του Γουίμπλεντον ο Κύπριος τενίστας Μάρκος Παγδατής.

    Για το δεύτερο αγώνα των ημιτελικών αναμετρώνται ενωρίτερα σήμερα ο Ελβετός Ροζέρ Φέντερερ και ο Σουηδός Γιόνας Μπγιόρκμαν.

    [11] Βρετανία - Παγδατής - ΜΜΕ

    ''Ο παίκτης που κατακτά καρδιές'' είναι για την εφημερίδα Times ο Μάρκος Παγδατής που εξέπληξε με τη νίκη του επί του Αντι Μάρρεϊ και, περισσότερο με τη νίκη του επί του Αυστραλού Λέιτον Χιούιτ, τον κόσμο του Wimbledon και γενικότερα το βρετανικό κοινό.

    Για την Guardian ο Μάρκος είναι ήδη μια διεθνής διασημότητα, ενώ προχθές βράδυ όλα τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κανάλια κάλυψαν, με επαινετική για τον Κύπριο τενίστα ειδησεογραφία, τον αγώνα του με τον Λέιτον Χιούιτ. Σήμερα όλες οι εφημερίδες ασχολούνται με την απόδοση των δυο παικτών με περιγραφές και φωτογραφικά ρεπορτάζ όπου δεσπόζουν τα πορτραίτα του Μάρκου.

    Για τον συντάκτη της Τάιμς, Giles Smith, ο Παγδατής ήλθε στο Ουίμπλετον ουσιαστικά με άγνωστο όνομα παρά τις νίκες του στην Αυστραλία, παρατηρώντας σχετικά ότι άλλο είναι το Αυστραλιανό Όπεν και άλλο το Ουίμπλετον. Το ταλέντο του φάνηκε με την ήττα του Μάρρεϊ, γράφει ο Smith, για να αναφέρει για τον Μάρκο ότι μπορεί να παίξει με χαμόγελο αλλά και με σκληρότητα παραμένοντας πάντοτε σοβαρός.

    Παρατηρεί ότι η απόδοση του Χιούιτ δεν ήταν η αναμενόμενη ενώ ο Μάρκος ήταν αιχμηρός, αποφασιστικός, με απλό στυλ και δεν άφηνε τίποτα στην τύχη. Ο ίδιος δημοσιογράφος αναφέρεται στα υποστηρικτικά προς τον Μάρκο συνθήματα και στις επευφημίες από Κυπρίους θεατές και παρατηρεί ότι ο ρυθμός της αναφοράς στο όνομα του Κύπριου τενίστα μοιάζει με τον ρυθμό του Bring in the champion (Φέρτε τον πρωταγωνιστή), για να διερωτηθεί αν το υπονοούμενο, της ανάδειξης δηλαδή του Παγδατή ως του τελικού ήρωα του φετινού Ουίμπλετον, θεωρείται πρόωρο.

    Παρά τις δυσκολίες στην εξασφάλιση εισιτηρίων πολύ περισσότερα μέλη της ομογένειας στη Βρετανία παρακολούθησαν τον χθεσινό αγώνα σε σύγκριση με την περασμένη Δευτέρα, προσφέροντας σημαντική ψυχολογική υποστήριξη στο Μάρκο, ενώ αντιπροσωπεία της Υπάτης Αρμοστείας της Κύπρου διερμήνευσε τα αισθήματα της συμπαράστασης αλλά και της περηφάνιας της Κύπρου και της παροικίας για το μεγάλο άθλο του.

    [12] Τράπεζα Κύπρου - Εμπορική - Δημόσια Πρόταση

    Το Συγκρότη΅α της Τράπεζας Κύπρου ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας ενέκρινε το περιεχό΅ενο του Πληροφοριακού Δελτίου της Τράπεζας σχετικά ΅ε τη δη΅όσια πρόταση προς τους ΅ετόχους της Ε΅πορικής για την απόκτηση του 100% των ΅ετοχών της Ε΅πορικής ΅ε αντάλλαγ΅α 6 ευρώ τοις ΅ετρητοίς και 3,25 ΅ετοχές της Τράπεζας Κύπρου για κάθε ΅ετοχή της Ε΅πορικής.

    Η περίοδος αποδοχής, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Μέτοχοι δύνανται να δηλώσουν την αποδοχή της Δη΅όσιας Πρότασης αρχίζει από την 7η Ιουλίου 2006 και λήγει την 7η Αυγούστου 2006.

    Προσθέτει ότι επειδή η Δη΅όσια Πρόταση από την Τράπεζα Κύπρου αποτελεί ανταγωνιστική δη΅όσια πρόταση της αρχικής δη΅όσιας πρότασης που έγινε από την Credit Agricole SA, η περίοδος αποδοχής της αρχικής δη΅όσιας πρότασης της Credit Agricole SA παρατείνεται ΅έχρι τη λήξη της Δη΅όσιας Πρότασης της Τράπεζας Κύπρου, δηλαδή ΅έχρι και τις 7 Αυγούστου 2006.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βασίλης Ρολόγης, Πρόεδρος του Συγκροτή΅ατος Τράπεζας Κύπρου, δήλωσε ότι «η πρότασή ΅ας προσφέρει προστιθέ΅ενη αξία στους ΅ετόχους της Ε΅πορικής, εκφράζει την ε΅πιστοσύνη ΅ας στη δυνα΅ική της ελληνικής οικονο΅ίας και δη΅ιουργεί έναν νέο ισχυρό ελληνικό τραπεζικό οργανισ΅ό στη νοτιοανατολική Ευρώπη».

    O Ανδρέας Ηλιάδης, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Συγκροτή΅ατος Τράπεζας Κύπρου, δήλωσε ότι ''η δη΅όσια πρόταση της Τράπεζας Κύπρου ικανοποιεί όλα τα ΅έρη: παρέχει στους ΅ετόχους αξία και προοπτική, στους εργαζό΅ενους ασφάλεια και ΅έλλον, ενώ βελτιώνει την εθνική ανταγωνιστικότητα και επιχειρη΅ατικότητα».

    Η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει ότι με την Δη΅όσια Πρόταση της προτίθεται να αποκτήσει το 100%, ΅ε ελάχιστο όριο το 40%, των Μετοχών.

    Προσθέτει ότι δεσμεύεται να αποκτήσει τις Μετοχές και όλα τα υφιστά΅ενα και ΅ελλοντικά δικαιώ΅ατα που απορρέουν από αυτές, εφ όσον οι Μετοχές είναι ελεύθερες και απαλλαγ΅ένες από οποιοδήποτε ε΅πράγ΅ατο ή ενοχικό βάρος, περιορισ΅ό, διεκδίκηση, επικαρπία, επιβάρυνση ή από οποιοδήποτε άλλο δικαίω΅α τρίτων.

    [13] Χρηματιστήριο - Νέα μικρή πτώση

    Την αρνητική εικόνα που παρουσιάζει από την αρχή της εβδομάδας διατήρησε και χθες το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ). Ο Γενικός Δείκτης, παρά τις σημαντικές απώλειες της τάξης του 1,37% που κατέγραφε στην έναρξη της συνάντησης, σημείωσε τελικά οριακή πτώση της τάξης του 0,39%, κλείνοντας στις 2.613,2 μονάδες. Μικρή αύξηση παρουσίασε το αγοραστικό ενδιαφέρον με τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα τέσσερα εκατομμύρια λίρες.

    Μικρές απώλειες, που ανήλθαν σε ποσοστό 0,38%, παρουσίασε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 888,84 μονάδες.

    © 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 7 July 2006 - 14:23:15 UTC