Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-07-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ - ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
  • [02] ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΕΠΙΤΟΚΙΑ

  • [01] ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ - ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να εξετάσουν το ζήτημα της καταστροφής της ελληνορθόδοξης θρησκευτικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα στο πλαίσιο του κεφαλαίου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, η οποία έχει υπό τον έλεγχό της το βόρειο τμήμα του νησιού στο οποίο παρατηρείται η καταστροφή.

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε με 407 ψήφους υπέρ γραπτή δήλωση του Κύπριου Ευρωβουλευτή Παναγιώτη Δημητρίου και του Ιταλού Ιλες Μπραγκέτο σχετικά με την προστασία και τη διατήρηση της θρησκευτικής κληρονομιάς στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

    Σε διάσκεψη Τύπου στη Λευκωσία, ο κ. Δημητρίου είπε ότι στη δήλωσή του, η οποία ισοδυναμεί με ψήφισμα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «καταδικάζει τη λεηλασία των εκκλησιών και των μοναστηριών της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την υπεξαίρεση των εκκλησιαστικών τους ειδών».

    Καλεί, επίσης, «την Επιτροπή και το Συμβούλιο να λάβουν τα μέτρα που απαιτούνται για να διασφαλισθεί η προστασία και η αναστήλωση των εκκλησιών που έχουν βεβηλωθεί ώστε να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση ως Ελληνικών Ορθόδοξων Εκκλησιών και αναθέτει στον Πρόεδρό του Ζοζέ Μπορέλ να διαβιβάσει την παρούσα δήλωση, συνοδευόμενη από τα ονόματα των υπογραφόντων, στην Επιτροπή και το Συμβούλιο».

    [02] ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΕΠΙΤΟΚΙΑ

    Σε παράλληλη πορεία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας που τήρησαν χθες στάση αναμονής για τα βασικά τους επιτόκια, κινήθηκε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, η οποία άφησε για ακόμη ένα μήνα αμετάβλητα της βασικά της επιτόκια.

    Ετσι, ύστερα από απόφαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής, τα βασικά επιτόκια της Κεντρικής Τράπεζας, δηλαδή το επιτόκιο προσφοράς για τις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης (main refinancing operations repo rate), και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης (Lombard) και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων (Overnight Deposit Facility), παραμένουν αμετάβλητα στο 3,25%, 4,25% και 2,25%, αντίστοιχα. Η τελευταία μεταβολή των βασικών επιτοκίων έγινε τον Ιούνιο του 2005, οπόταν η ΚΤ είχε μειώσει τα επιτόκια κατά 0,50 ποσοστιαίες μονάδες.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλος Χριστοδούλου ανέφερε ότι οι διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις δεν έχουν διαφοροποιηθεί ουσιωδώς από την συνεδρία της 19ης Μαϊου, ώστε να υπαγορεύουν μεταβολή των επιτοκίων.

    Οπως ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου, η Επιτροπή έλαβε υπόψη της το γεγονός ότι η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Αγγλίας τήρησαν στάση αναμονής.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 7 July 2006 - 15:29:35 UTC