Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-07-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΑΛΑΤ - ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [03] ΕΦ - ΚΗΔΕΙΑ ΣΜΗΝΑΓΟΥ
  • [04] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΓΟΥΙΜΠΛΕΤΟΝ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΑΛΑΤ - ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Κοινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το απόγευμα, ανακοίνωσε σήμερα ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας για Πολιτικές Υποθέσεις Ιμπραχίμ Γκαμπάρι.

    Οπως δήλωσε μετά τη δεύτερη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 3.30 το απόγευμα.

    Κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις που πήρε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τ/Κ ηγέτη, ο κ. Γκαμπάρι, είπε «όπως γνωρίζετε, είμαι εδώ για μια σειρά συζητήσεων και διαβουλεύσεων και αυτές οι συζητήσεις συνεχίζονται».

    Χαρακτήρισε τις προτάσεις «πολύ χρήσιμες», σημειώνοντας ότι «τις μελετούμε». «Πιστεύω ότι οι προτάσεις περιέχουν στοιχεία που θα απαντήσουν στην πιθανότητα περαιτέρω συζητήσεων μαζί», είπε.

    «Εχω καλέσει την Αυτού Εξοχότητα τον κ. Παπαδόπουλο και την Αυτού Εξοχότητα τον κ. Ταλάτ να συναντηθούν αύριο μαζί και χαίρομαι να επιβεβαιώσω ότι η πρόταση για συνάντηση έχει γίνει αποδεκτή», ανακοίνωσε ο κ. Γκαμπάρι.

    Σημείωσε ότι η ιδέα είναι να βρεθούν τρόποι για να προχωρήσουν ώστε να αρχίσει η διαδικασία, και να αντιμετωπιστούν μερικά από τα ουσιαστικά θέματα.

    «Η ιδέα είναι να βρεθούν τρόποι να προχωρήσουμε ώστε να αρχίσουμε κάποιες διαδικασίες, ίσως σε τεχνικό επίπεδο, αλλά και επίσης να αντιμετωπίσουμε μερικά από τα ουσιαστικά θέματα», κατέληξε.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Στόχος της πρότασης που ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος υπέβαλε γραπτώς προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είναι η άμεση έναρξη συνομιλιών, σε τεχνικό επίπεδο, πάνω σε ουσιαστικές πτυχές του Κυπριακού, προκειμένου να προετοιμασθούν με βασικές προοπτικές επιτυχίας, συνολικές διαπραγματεύσεις, υπό την αιγίδα των ΗΕ, δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής, μετά τη δεύτερη συνάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου με το Βοηθό ΓΓ των ΗΕ για πολιτικές υποθέσεις Ιμπραχίμ Γκαμπάρι.

    Ο κ. Πασιαρδής είπε επίσης πως o Πρόεδρος της Δημοκρατίας απεδέχθη την πρόταση του κ. Γκαμπάρι για πραγματοποίηση κοινής συνάντησης των ηγετών των δυο κοινοτήτων, επισημαίνοντας ότι η από μέρους του συγκατάνευση στην εισήγηση των ΗΕ είναι μια ακόμη απόδειξη της πολιτικής βούλησης της πλευράς μας για λύση του Κυπριακού, καθώς και της ετοιμότητάς μας να προετοιμασθούν και να αρχίσουν, το συντομότερο δυνατό, ουσιαστικές συνομιλίες, υπό την αιγίδα του ΓΓ του διεθνούς οργανισμού.

    Ο κ. Πασιαρδής ανέφερε πως στη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημορκατίας με τον κ. Γκαμπάρι συνεχίστηκε η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων, αναφορικά με τις προσφερόμενες δυνατότητες άρσης του υφιστάμενου αδιεξόδου στο Κυπριακό. Συζητήθηκε περαιτέρω το θέμα της προετοιμασίας του εδάφους για δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων διεξαγωγής ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, με στόχο την τελική λύση του Κυπριακού, πρόσθεσε.

    [03] ΕΦ - ΚΗΔΕΙΑ ΣΜΗΝΑΓΟΥ

    Το Υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι η επικήδεια τελετή του εκλιπόντος Σμηναγού Παπασωζόμενου Ανδρέα θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή στον Ιερό Ναό Αγίου Αυξιβίου στο χωριό Αστρομερίτης και ο ενταφιασμός θα πραγματοποιηθεί στο νέο κοιμητήριο Αστρομερίτη.

    Στο μεταξύ, οι εργασίες των Επιτροπών διερεύνησης των αιτιών και συνθηκών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το δυστύχημα συνεχίζονται με επιδίωξη να περατωθούν το συντομότερο δυνατό, προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Το Υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία ταυτοποίησης, που έγινε με τη μέθοδο του DNA, των σορών των χειριστών του ελικοπτέρου της Εθνικής Φρουράς, που κατέπεσε και συνετρίβη χθες στην Πάφο.

    [04] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΓΟΥΙΜΠΛΕΤΟΝ

    Τον Ισπανό Ραφαέλ Ναδάλ θα αντιμετωπίσει σήμερα στα ημιτελικά του βρετανικού Γκραντ Σλαμ του Γουίμπλεντον ο Κύπριος τενίστας Μάρκος Παγδατής.

    Ο Ναδάλ, δεύτερος στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε την Πέμπτη με 3-0 τον Φινλανδό Τζιάρκο Νιέμινεν, 22ου στην παγκόσμια κατάταξη. Τα σετ ήταν 6-3, 6-4 και 6-4 σε ένα αγώνα που διήρκησε δύο ώρες 14 λεπτά.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 7 July 2006 - 9:29:24 UTC