Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 03-02-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Πρωθυπουργός Ελλάδας - ΓΓ ΟΗΕ - Κυπριακό
  • [02] (Κ) ΓΓ ΟΗΕ - Κύπρος - Επαφές
  • [03] (Κ) Πρωθυπουργός Ελλάδας - ΓΓ ΟΗΕ - Κυπριακό (2)

  • [01] (Κ) Πρωθυπουργός Ελλάδας - ΓΓ ΟΗΕ - Κυπριακό

    Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν δήλωσε απόψε στην Αθήνα ότι το νέο σχέδιο που θα υποβάλει για λύση του κυπριακού προβλήματος θα βοηθήσει τα μέρη να προχωρήσουν και να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, ενώ επανέλαβε τη σημασία των χρονοδιαγραμμάτων.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη, ο ΓΓ του ΟΗΕ είπε πως προσφέρεται μια ''μοναδική ευκαιρία'' για λύση του Κυπριακού, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται θάρρος και αποφασιστικότητα από τα μέρη για την επίτευξη αυτού του στόχου.

    Αναφορικά με το αυριανό ταξίδι του στην Κύπρο είπε ότι αναμένει με ανυπομονησία τη συνάντησή του με τον εκλελεγμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, για τον οποίο όπως είπε ακούει ''καλά πράγματα''.

    Από την πλευρά του ο Ελληνας Πρωθυπουργός είπε ότι άρχισε να διαγράφεται μια πιθανότητα λύσης, προσθέτοντας ότι το πλαίσιο που τίθεται σε πολλά σημεία δεν ικανοποιεί ούτε τη μια ούτε την άλλη πλευρά αλλά δείχνει το δρόμο για σταθερότητα και λύση.

    Οπως ανέφερε ο κ. Σημίτης, Ελλάδα και Κύπρος έδειξαν τη βούληση ότι μπορούν να κάνουν ένα βήμα προς την κατεύθυνση της λύσης και επεσήμανε την ανάγκη, όπως και η τουρκική πλευρά επιδείξει εποικοδομητική στάση.

    [02] (Κ) ΓΓ ΟΗΕ - Κύπρος - Επαφές

    Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, ο οποίος φθάνει αύριο στην Κύπρο θα έχει συνάντηση στις 3.30μ.μ. με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, δήλωσαν στο ΚΥΠΕ έγκυρες κυβερνητικές πηγές.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην οικία του κ. Κληρίδη.

    Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο κ. Ανάν θα συναντηθεί στις 5.00μ.μ. με τον εκλελεγμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο στην οικία του Αναπληρωτή Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ζμπιγκνιέφ Βλόσοβιτς.

    Σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο αναβολής της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου εξαιτίας των συναντήσεων, η κυβερνητική πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι αυτό θα διαπιστωθεί αύριο.

    [03] (Κ) Πρωθυπουργός Ελλάδας - ΓΓ ΟΗΕ - Κυπριακό (2)

    Την εκτίμηση ότι οι νέες προτάσεις που θα υποβάλει στις δύο πλευρές στην Κύπρο θα είναι βοηθητικές για την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό, εξέφρασε απόψε ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ο οποίος είπε πως αυτές οι προτάσεις θα είναι ισοζυγισμένες όσο και το αναθεωρημένο σχέδιο που κατέθεσε στις 10 Δεκεμβρίου.

    Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση 90 περίπου λεπτών στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη, ο κ. Ανάν επανέλαβε τη θέση ότι μπορούν να διατηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί και είπε πως υπάρχει τώρα μια μοναδική ευκαιρία για λύση.

    Είπε ότι προσβλέπει στη συνεργασία με τον εκλελεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, για τον οποίον ανέφερε πως άκουσε καλά πράγματα και εξέφρασε την ελπίδα πως στο εγγύς μέλλον όλοι θα έχουμε κάτι να γιορτάσουμε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 25 February 2003 - 20:49:07 UTC