Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-05-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Βρετανίδα Ευρωβουλευτής - Τουρκία - Κύπρος - ΕΕ
  • [02] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) "Σισμίκ" - Απόπλους
  • [04] (Κ) ΗΠΑ - Απόδημοι
  • [05] (Κ) Μουσιούττας - Υπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Λιβύης
  • [06] (Κ) Εκπρόσωπος - Δηλώσεις Τούρκου Πρωθυπουργού
  • [07] (Κ) Εκπρόσωπος - "Σισμίκ"
  • [08] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - ΕΣΚ
  • [09] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [10] (Κ) Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Κληρίδης
  • [11] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [12] (Κ) Εκπρόσωπος - Κυπριακό
  • [13] (K) Χρηματιστήριο - Οριακή άνοδος
  • [14] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Τελωνείο - ΦΠΑ - Ιστοσελίδα
  • [15] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Πρόεδρος ΚΕΑ
  • [16] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Συνομιλίες - Εναρξη
  • [17] (Κ) Ευρωκοινοβούλιο - Συνάντηση - Ανακοίνωση - Κύπρος
  • [18] (Κ) Γιώργος Βασιλείου - Ολλανδία - Επίσκεψη
  • [19] (Κ) Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Ελλάδας - Κύπρος - Επίσκεψη
  • [20] (Κ) Μαρκίδης - Μπάντλερ - Κασουλίδης - Τρομοκρατία
  • [21] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Λήξη συνάντησης
  • [22] (K) Γιώργος Βασιλείου - Ολλανδία - Επιστροφή

  • [01] (Κ) Βρετανίδα Ευρωβουλευτής - Τουρκία - Κύπρος - ΕΕ

    Τη θέση ότι η ΕΕ δεν πρέπει να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία ενόσω η χώρα αυτή διατηρεί στρατεύματα στην Κύπρο, εξέφρασε η Βρετανίδα Ευρωβουλευτής Τερέζα Βίλιερς, μέλος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής (ΜΚΕ) ΕΕ - Κύπρου.

    Αναφερόμενη στη Σύνοδο της ΜΚΕ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Κύπρο, η κ. Βίλιερς επανέλαβε τη θέση ότι η συμπερίληψη της Κύπρου στο πρώτο κύμα διεύρυνσης είναι μεγάλης σημασίας.

    [02] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό, οι τουρκικές απειλές για δημιουργία θερμού επεισοδίου, ο κατάπλους του τουρκικού ωκεανογραφικού Σισμίκ στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, η ειδική συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας μεθαύριο με αποκλειστικό θέμα το Κυπριακό, οι αντιδράσεις των Κερυνιωτών για την πώληση των περιουσιών τους από το κατοχικό καθεστώς και το θέμα που προέκυψε με το αρνίσιο κρέας και τα νοσηλευτήρια, είναι τα θέματα που κατά κύριο λόγο απασχολούν τις εφημερίδες της Λευκωσίας.

    Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Αποτέλεσμα τον Ιούνιο, συνομιλίες μέχρι Δεκέμβριο" ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης ξεκαθάρισε χθες τα χρονοδιαγράμματα των διαπραγματεύσεων, δηλώνοντας πως το περιθώριο διεξαγωγής των συνομιλιών μπορεί να διευρυνθεί μέχρι και τον ερχόμενο Δεκέμβριο, δεδομένου ότι τον Ιούνιο θα υπάρξει ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Γιάννος Παπαντωνίου εξέφρασε χθες την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να ενεργοποιήσει τις πρόνοιες του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, εάν προκληθεί από την Τουρκία θερμό επεισόδιο στην Κύπρο.

    "Η Μάχη" υπό τον τίτλο "Σε επιφυλακή για το 'Σισμίκ'" γράφει ότι ενώ το "Σισμίκ" μέρες τώρα κινείται στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, Αθήνα και Λευκωσία αρκούνται να δηλώνουν ότι παρακολουθούν την κατάσταση και προβαίνουν στα κατάλληλα διαβήματα. Προσθέτει ότι χθες το πρωί το τουρκικό σκάφος απέπλευσε από το κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας και σύμφωνα με πληροφορίες κατέπλευσε στο λιμάνι Αμμοχώστου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα καύσιμα παραμένουν στις ίδιες τιμές τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου, μετά τη μείωσή τους στη διεθνή αγορά.

    Ο "Πολίτης" κάτω από τον τίτλο "Υποπτες συνταγές για αρνί με φτερά" γράφει ότι το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από τις δηλώσεις των αρμοδίων γύρω από το ζήτημα με τα 8.000 κιλά αρνίσιου κρέατος, που παραγγέλλεται, παραλαμβάνεται και όμως δεν καταναλώνεται από ασθενείς, είναι το "αλαλούμ" που επικρατεί στα νοσηλευτήρια του τόπου σε ό,τι αφορά την τροφοδοσία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε και έλαβε γνωμάτευση από το Γενικό Εισαγγελέα για το θέμα του διορισμού του Χριστόφορου Τορναρίτη ως ειδικού αστυνομικού, από τον Αρχηγό της Αστυνομίας.

    "Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Αντεπίθεση Κερυνιωτών" γράφει ότι οι Κερυνιώτες περνούν στην αντεπίθεση για να υπερασπισθούν τις περιουσίες τους, τις οποίες εκμεταλλεύεται παράνομα ο Αττίλας. Προσθέτει ότι τα μέτρα που αποφάσισαν να λάβουν είναι: η συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής αύριο, προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το οποίο θα ζητηθεί να πάρει θέση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα επιχειρήματα που έθεσαν οι δημόσιοι υπάλληλοι προς υποστήριξη του αιτήματός τους για κατάργηση της απογευματινής εργασίας της Πέμπτης το Ιούνιο, "εξαγρίωσε" χθες την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

    "Ο Φιλελεύθερος" με τον τίτλο "Αποφασίζουν για Κύπρο οι στρατηγοί" γράφει στο κύριο θέμα ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας συνέρχεται μεθαύριο σε ειδική συνεδρία με αποκλειστικό θέμα το Κυπριακό, για το οποίο αναμένεται ότι θα υιοθετήσει αποφάσεις επί θεμάτων τακτικής. Αλλη είδηση είναι ότι τα ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα "MIL Mi 35", που απέκτησε η Κυπριακή Δημοκρατία εδώ και ένα χρόνο περίπου, βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα ελικόπτερα αυτά, εδώ και αρκετό καιρό, επανδρώνονται εξ ολοκλήρου από κυπριακά πληρώματα.

    Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα και κάτω από τον τίτλο "Οριστικό όχι σε ΔΗΣΥ" γράφει πως ο Πρόεδρος του ΚΙΣΟΣ Γιαννάκης Ομήρου διέψευσε ότι στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος συζητήθηκαν χθες ονόματα υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές, ενώ διατύπωσε σαφέστατα την πρόθεση για συνεργασία με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και ανέφερε ότι το πρόγραμμα του ΚΙΣΟΣ δεν θα επιδοθεί στο ΔΗΣΥ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι επέστρεψε χθες στην Κύπρο η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, η οποία με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, φέρνοντας μαζί της την επαναβεβαίωση της Κίνας για υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει στο κύριο θέμα ότι οι ξενοδόχοι, κατά τη χθεσινή ετήσια Γενική τους Συνέλευση, επέκριναν την κυβέρνηση για "αδράνεια" στην άσχημη πορεία του κυπριακού τουρισμού, αναφέροντας πως η εφετινή κρίση θα επιφέρει ζημιές στην τουριστική βιομηχανία και απώλειες εισοδημάτων 400 περίπου εκατομμυρίων λιρών. Αλλού γράφει για τις προσπάθειες και τα έργα που γίνονται στην παλαιά Λευκωσία για απομάκρυνση οδοφραγμάτων και άλλων εμποδίων σε δρόμους που εφάπτονται της γραμμής κατάπαυσης του πυρός, έτσι ώστε να ανοίξουν ξανά και να διευκολύνουν τη διακίνηση των πολιτών στις γειτονιές αυτές της ημικατεχόμενης πόλης. (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΦ/ΓΠ)

    [03] (Κ) "Σισμίκ" - Απόπλους

    Το τουρκικό ωκεανογραφικό σκάφος "Σισμίκ" απέπλευσε χθες βράδυ από το κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου, όπου ελλιμενίσθηκε την Κυριακή.

    [04] (Κ) ΗΠΑ - Απόδημοι

    Aυξήθηκε ο αριθμός των κατοίκων των ΗΠΑ που δηλώνουν ότι έχουν ελληνική καταγωγή, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2000, που δόθηκαν αυτήν την εβδομάδα στη δημοσιότητα.

    [05] (Κ) Μουσιούττας - Υπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Λιβύης

    [06] (Κ) Εκπρόσωπος - Δηλώσεις Τούρκου Πρωθυπουργού

    Η Κύπρος είναι αναπόσπαστο μέρος του ευρωπαϊκού πολιτισμού και αξιών, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η Κύπρος δεν αποτελεί μέρος της Ευρώπης και ότι η ΕΕ δεν θα πρέπει να ασχολείται με το Κυπριακό.

    "Είναι φανερό από τις τοποθετήσεις του κ. Ετζεβίτ περί γεωγραφικής διαφοράς Ευρώπης και Κύπρου και ότι η Κύπρος δεν αποτελεί μέρος της Ευρώπης ότι στερείται στοιχειωδών γνώσεων ιστορίας και πολιτισμού", σημείωσε ο κ. Παπαπέτρου, προσθέτοντας ότι οι άστοχες δηλώσεις του κ. Ετζεβίτ προκαλούν απογοήτευση και λύπη.

    [07] (Κ) Εκπρόσωπος - "Σισμίκ"

    Η Κύπρος δεν θα παίξει το παιχνίδι της Τουρκίας ούτε θα πέσει στην παγίδα να εμπλακεί σε κρίσεις αχρείαστες οι οποίες υπηρετούν μόνο τις τουρκικές επιδιώξεις, τόνισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Ο Εκπρόσωπος είπε ότι τουρκικό ωκεανογραφικό σκάφος "Σισμίκ" απέπλευσε χθες βράδυ από το κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου, όπου ελλιμενίστηκε την Κυριακή, με βόρεια κατεύθυνση.

    [08] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - ΕΣΚ

    [09] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 28/05/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7236          1,7339
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5967          1,6062
    Λίρα Αγγλίας                     1,0946          1,1011
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     198,6610        200,2502
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,8433          2,8660
    Δολάριο Καναδά                     2,4450          2,4645
    Κορώνα Δανίας                     12,8056         12,9080
    Κορώνα Νορβηγίας                  12,7480         12,8499
    Κορώνα Σουηδίας                   15,7324         15,8582
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5175          2,5376
    

    [10] (Κ) Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Κληρίδης

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης τονίζει προς τους ξένους ότι δεν μπορεί να διαπραγματεύεται τη λύση του Κυπριακού την τελευταία στιγμή της θητείας του, με σκοπό να πιέσει τα πράγματα όσο το δυνατό πιο έντονα προς την κατεύθυνση να υπάρξουν το συντομότερο δυνατό εξελίξεις, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    [11] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            99,78 ( 0,38)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    571.906
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP   263.149    419,79 ( 0,41)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    183.945    118,13 ( 0,37)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     20.435     86,31 ( 0,15)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     12.953     31,35 ( 0,10)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     24.607     58,51 ( 1,12)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £      9.309     79,37 (-1,61)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     24.384     22,67 ( 0,94)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £      4.022     53,80 ( 0,82)
    Ετ. Πληροφορικής              £     16.256      4,39 (-2,44)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £     48.351     15,95 ( 0,95)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £      3.340     17,08 ( 0,00)
    Ξενοδοχεία                    £     69.601     59,45 ( 0,24)
    Αλλες Εταιρείες               £    129.317    100,21 (-0,02)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [12] (Κ) Εκπρόσωπος - Κυπριακό

    Η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να λύσει το Κυπριακό μέσα από συνομιλίες και ειρηνικές διαδικασίες, προσέγγιση η οποία αποτελεί μονόδρομο και δεν θα εγκαταληφθεί "ποτέ και για τίποτε", δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    [13] (K) Χρηματιστήριο - Οριακή άνοδος

    Νέο αρνητικό ρεκόρ στο αγοραστικό ενδιαφέρον σημειώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση, όπου η αξία των συναλλαγών κατρακύλησε στις 571 χιλιάδες λίρες. Σε αντίθεση, ωστόσο, με τη χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα η αγορά πλησίασε ακόμη περισσότερο τις 100 μονάδες, καθώς ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξης του 0,38%, κλείνοντας στις 99,78 μονάδες.

    [14] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Τελωνείο - ΦΠΑ - Ιστοσελίδα

    Από σήμερα τίθεται στη διάθεση του κοινού η ιστοσελίδα του Τμήματος Τελωνείων και της Υπηρεσίας Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), που αποτελεί μέρος της προσπάθειας των δύο τμημάτων για εκσυχρονισμό και εναρμόνισή τους με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι www.mof.gov.cy/ce

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης είπε ότι η λειτουργία της ιστοσελίδας αποτελεί "απαραίτητη δραστηριότητα κάθε σοβαρού οργανισμού του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα, αφού αποτελεί ένα ανοιχτό παράθυρο, από το οποίο το κοινό μπορεί να βλέπει τι γίνεται σε αυτόν τον οργανισμό".

    [15] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Πρόεδρος ΚΕΑ

    Τη στήριξή του στους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό, εφόσον αυτοί βρίσκονται στα πλαίσια των ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου του 1989, διαβίβασε σήμερα μέσω του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ο Πρόεδρος του ΚΕΑ Αντώνης Πασχαλίδης.

    [16] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Συνομιλίες - Εναρξη

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης πέρασε στις 16:55 στην περιοχή του Αεροδρομίου Λευκωσίας για συνάντηση με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

    Οι συνομιλίες διεξάγονται στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο.

    [17] (Κ) Ευρωκοινοβούλιο - Συνάντηση - Ανακοίνωση - Κύπρος

    Την ελπίδα ότι θα εξευρεθεί μια συνολική διευθέτηση για το μέλλον της Κύπρου και ότι ολόκληρη η Κύπρος θα μπορέσει να ενταχθεί στην ΕΕ, εκφράζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι συμμετέχοντες στις εργασίες της 13ης Συνάντησης του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τους Προέδρους των Κοινοβουλίων των χωρών που συμμετέχουν στη διαδικασία της διεύρυνσης.

    [18] (Κ) Γιώργος Βασιλείου - Ολλανδία - Επίσκεψη

    Ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ Γιώργος Βασιλείου ολοκλήρωσε σήμερα την επίσκεψή του στην Ολλανδία, κατά την οποία είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την πραγματικότητα γύρω από την Κύπρο και να τονίσει ότι η ένταξη της χώρας στην ΕΕ όχι μόνο δεν θα δημιουργήσει προβλήματα αλλά αντιθέτως θα συμβάλει στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων καθώς και στη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή.

    [19] (Κ) Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Ελλάδας - Κύπρος - Επίσκεψη

    Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Πέμπτη ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Λούκας Αποστολίδης.

    [20] (Κ) Μαρκίδης - Μπάντλερ - Κασουλίδης - Τρομοκρατία

    Ζητήματα που άπτονται της πάταξης της διεθνούς τρομοκρατίας αλλά και της ανάγκης για περαιτέρω συνεργασία σε διεθνές επίπεδο προς το σκοπό αυτό με τη συμβολή και της Κύπρου, συζήτησαν σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης και ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κύπρο, Ντόναλντ Μπάντλερ.

    [21] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Λήξη συνάντησης

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης είχε το απόγευμα συνάντηση διόμισι ωρών με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της πτυχής της ασφάλειας.

    Οι συνομιλίες διεξάγονται στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο.

    [22] (K) Γιώργος Βασιλείου - Ολλανδία - Επιστροφή

    Το Κυπριακό δεν θα πρέπει να προκαλεί ανησυχίες εάν δεν έχει λυθεί μέχρι την ημέρα ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, διότι και στην περίπτωση της Ιρλανδίας το πρόβλημα δεν φόβιζε την ΕΕ και μάλιστα η ένταξη συνέβαλε στην επίτευξη λύσης, δήλωσε σήμερα ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ Γιώργος Βασιλείου.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την επιστροφή του από την Ολλανδία, ο κ. Βασιλείου είπε ότι, όσον αφορά την πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, έχει συμφωνηθεί να κλείσει και το κεφάλαιο του ανταγωνισμού, πράγμα που σημαίνει πως απομένει τώρα "μόνο μισό κεφάλαιο για διαπραγμάτευση", που αφορά τη γεωργία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 28 May 2002 - 17:49:18 UTC