Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-10-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΠΑ - Κύπρος - Τραπεζικοί λογαριασμοί
  • [02] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Ανεξαρτησία - Μηνύματα
  • [03] ΗΠΑ - Δεξίωση - Κύπρος - Ανεξαρτησία
  • [04] Γιώργος Λανίτης - Φωτογραφική Τέχνη - Εκθεση
  • [05] Στέλιος Χατζηπετρής - Θάνατος
  • [06] Αμερικανοί βουλευτές - Κυπριακή Ανεξαρτησία - Κυπριακό
  • [07] Υπουργείο Αμυνας - Χαρτογραφική διημερίδα
  • [08] Βρετανία - Κυπριακό - Δήμος Αμμοχώστου
  • [09] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Φιλανδική αντιπροσωπεία
  • [10] Πρόεδρος Βουλής-Υπουργός Οικονομικών-Προϋπολογισμός 2002
  • [11] Υπουργικό - Κύπρος - ΗΠΑ - Διευκολύνσεις
  • [12] Δήμος Μόρφου - Αντικατοχική πορεία
  • [13] Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [14] ΚΙΣΟΣ - Απειλές Τζεμ
  • [15] Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
  • [16] Υπουργικό Συμβούλιο - ΗΠΑ - Θετική απάντηση

  • [01] (Κ) ΗΠΑ - Κύπρος - Τραπεζικοί λογαριασμοί

    ΚΥΠΕ - 4/10/2001

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν επιδιώξει στενή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση στο θέμα των "ύποπτων" τραπεζικών λογαριασμών, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

    Κληθείς, κατά τη χθεσινή τακτική ενημερωτική συνάντησή του με τους δημοσιογράφους να πει κατά πόσον η ελληνοκυπριακή πλευρά στην Κύπρο συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ στο θέμα των υπεράκτιων λογαριασμών του Οσάμα μπιν Λάντεν ο κ. Μπάουτσερ απάντησε: "Θα πρέπει να αφήσω την κυπριακή κυβέρνηση να μιλήσει για το πώς έχουν χειριστεί το θέμα των τραπεζικών λογαριασμών. Σίγουρα, έχουμε προσπαθήσει να εργαστούμε πολύ στενά μαζί τους. Μπορεί να είμαι σε θέση να πω κάτι περισσότερο για το θέμα αργότερα".

    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΜΚ/ΓΠ)

    [02] (K) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Ανεξαρτησία - Μηνύματα

    ΚΥΠΕ - 04/10/2001

    Σωρεία συγχαρητηρίων μηνυμάτων από Προέδρους και Πρωθυπουργούς κρατών από όλο τον κόσμο συνεχίζουν να φθάνουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας.

    Σε συγχαρητήριο μήνυμα που απέστειλε η Γενική Κυβερνήτης του Καναδά Andrienne Clarkson επαναβεβαιώνει τη δέσμευση της χώρας της στην επίλυση του κυπριακού ζητήματος και στις συνεχιζόμενες προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και των εκπροσώπων του για μια συμπεφωνημένη διευθέτηση του Κυπριακού μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΠ)

    [03] (Κ) ΗΠΑ - Δεξίωση - Κύπρος - Ανεξαρτησία

    ΚΥΠΕ - 4/10/2001

    Το γεγονός ότι οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν επικεντρώσει την προσοχή της αμερικανικής κυβέρνησης στην πάταξη της τρομοκρατίας δεν σημαίνει ότι έχουν σταματήσει οι προσπάθειες για επίλυση του Κυριακού δήλωσε ο Ειδικός Συντονιστής στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον, μιλώντας στο πλαίσιο δεξίωσης που παρέθεσε στην Ουάσιγκτον η Πρέσβης της Κύπρου στις ΗΠΑ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Λιν Πασκόε εξέφρασε ευχαριστίες για τα αισθήματα και τη συμπαράσταση της κυπριακής κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου για τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου και σημείωσε: "Γνωρίζουμε ότι έχουμε την Κύπρο στο πλευρό μας και αισθανόμαστε καλά για τους δεσμούς που μας συνδέουν".

    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΜΚ/ΓΠ)

    [04] (Κ) Γιώργος Λανίτης - Φωτογραφική Τέχνη - Εκθεση

    ΚΥΠΕ - 4/10/2001

    "Γράφω με το φως. Φως και γράφω σημαίνουν ακριβώς Φωτογραφία. Στη Φωτογραφία επιθυμώ να προσθέσω την Τέχνη."

    Με τα λόγια αυτά, περιγράφει "τη μεγάλη φλόγα που εξακολουθεί να καίει" ο καλλιτέχνης Γιώργος Λανίτης, ο οποίος παρουσίασε χθες βράδυ τα τελευταία έργα της τέχνης του.

    Την έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας του Γιώργου Λανίτη, στην γκαλερί Γκλόρια στη Λευκωσία, τέλεσε χθες βράδυ ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης.

    (ΚΥΠΕ/ΘΘ)

    [05] (Κ) Στέλιος Χατζηπετρής - Θάνατος

    KYΠΕ - 4/10/2001

    Πέθανε χθες στο Λονδίνο, σε ηλικία 65 χρόνων, ύστερα από εγχείρηση ανοικτής καρδιάς, ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ και εκπαιδευτικός Στέλιος Χατζηπετρής, ιδρυτής και διευθυντής της ιδιωτικής σχολής G.C. School of Careers στη Λευκωσία και πρόεδρος της Εταιρείας Αναπτύξεως Αγρού.

    Ο Στέλιος Χατζηπετρής γεννήθηκε στον Αγρό στις 26 Μαίου 1936 από φτωχούς και πολύτεκνους γονείς και εκεί πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Αγρού και μόλις αποφοίτησε, έχοντας αποκτήσει το αγγλικό δίπλωμα "Higher" στη Λογιστική, προσελήφθη ως καθηγητής Λογιστικής.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ/ΘΘ)

    [06] (Κ) Αμερικανοί βουλευτές - Κυπριακή Ανεξαρτησία - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 04/10/2001

    Υπέρ μιας λύσης του Κυπριακού στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τάχθηκαν με ομιλίες τους ενώπιον της αμερικανικής βουλής, οι Δημοκρατικοί βουλευτές της Νέας Υόρκης Τζόζεφ Κρόουλι και Κάρολιν Μαλόνι, σημειώνοντας ιδιαίτερα την αρνητική απάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στην πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

    Στις ομιλίες τους, με την ευκαιρία της επετείου της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι δυο βουλευτές επεσήμαναν το γεγονός ότι η Κύπρος είναι ανάμεσα στις χώρες που προηγούνται στις διαπραγματεύσεις για ένταξη στην ΕΕ "κατά την επόμενη διεύρυνση σε 3 - 4 χρόνια". Υπέδειξαν πως ενώ αυτοί που ζουν στις ελεύθερες περιοχές του νησιού έχουν ένα από τα υψηλότερα βιοτικά επίπεδα στον κόσμο, "δυστυχώς οι άνθρωποι που ζουν στις κατεχόμενες περιοχές συνεχίζουν να περνούν δύσκολες στιγμές μέσα στη φτώχεια".

    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΜΚ/ΓΠ)

    [07] (K) Υπουργείο Αμυνας - Χαρτογραφική διημερίδα

    ΚΥΠΕ - 4/10/2001

    Χαρτογραφική διημερίδα με θέμα τη "Χαρτογραφική υποστήριξη για στρατιωτικούς σκοπούς" διοργανώνει στις 8 - 9 Οκτωβρίου το Υπουργείο Αμυνας σε συνεργασία με τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού Ελλάδας και το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας.

    Η διημερίδα, διοργανώνεται στην Κύπρο για πρώτη φορά και κατά τη διάρκειά της θα παρουσιαστεί η αποστολή, ο ρόλος και οι δυνατότητες της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού (ΓΥΣ) και του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας (ΤΚΧ) και θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από αξιωματικούς της ΓΥΣ και λειτουργούς του ΤΚΧ σε θέματα αεροφωτογραφιών, δορυφορικών συστημάτων προσδιορισμού θέσεως, γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών, σύγχρονων μεθόδων παραγωγής χαρτών και σε άλλα επιμέρους θέματα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [08] (Κ) Βρετανία - Κυπριακό - Δήμος Αμμοχώστου

    ΚΥΠΕ - 4/10/2001

    Η Βρετανία σέβεται και υποστηρίζει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και αναμένει από τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, περιλαμβανομένης της Τουρκίας, να συμμορφωθεί με αυτές, ανέφερε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας αρμόδιος για την Ευρώπη Πίτερ Χέιν, σε επιστολή του προς το Βρετανό βουλευτή Αντριου Τζορτζ, ο οποίος του είχε διαβιβάσει υπόμνημα διαμαρτυρίας του Δημάρχου Αμμοχώστου Ανδρέα Πούγιουρου για τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου.

    Παράλληλα ο κ. Χέιν εξέφρασε τη βαθιά λύπη της χώρας του για την απόφαση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς να μην αποδεχθεί την πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ για συνομιλίες στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβρη, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι "θα παραμείνουμε δεσμευμένοι στο να εργαζόμαστε με το ΓΓ του ΟΗΕ για να βοηθήσουμε στην επίτευξη μιας λύσης, και θα συνεχίσουμε να παροτρύνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους, περιλαμβανομένης της Τουρκίας, να συνεργαστεί μαζί του κατά έναν ευέλικτο και θετικό τρόπο".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [09] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Φιλανδική αντιπροσωπεία

    ΚΥΠΕ - 4/10/2001

    Τη σθεναρή υποστήριξη και εμπιστοσύνη της Φιλανδίας στις προσπάθειες που καταβάλει ο ΓΓ των ΗΕ Κόφι Ανάν και ο Ειδικός του Σύμβουλος για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο εξέφρασε σήμερα ο Πρέσβης της χώρας στην Κύπρο Pasi Patokallio, προσθέτοντας ότι οι οποιεσδήποτε συνομιλίες "εκ του σύνεγγυς ή έμμεσες, πρέπει να επαναρχίσουν το συντομότερο δυνατό ώστε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την εξεύρεση μιας λύσης μέσω διαπραγματεύσεων".

    Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εξωτερικών της Φιλανδίας στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, και οι πρέσβεις της χώρας σε Αθήνα και Αγκυρα, ο κ. Patokallio, ο οποίος εδρεύει στο Τελ Αβίβ, εξέφρασε την ελπίδα το συντομότερο δυνατό να εξευρεθεί μια λύση στο κυπριακό πρόβλημα "το οποίο δυστυχώς εξακολουθεί να υπάρχει", όπως είπε.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΠ)

    [10] (Κ) Πρόεδρος Βουλής-Υπουργός Οικονομικών-Προϋπολογισμός 2002

    ΚΥΠΕ - 4/10/2001

    Ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης παρέδωσε επίσημα σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2002, τον οποίο ο Υπουργός θα αναλύσει σήμερα στις 4 το απόγευμα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην πρώτη συνεδρία της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

    Παραλαμβάνοντας τους τόμους του Προϋπολογισμού ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι ήλθε έγκαιρα ο Κρατικός Προϋπολογισμός στη Βουλή.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [11] (Κ) Υπουργικό - Κύπρος - ΗΠΑ - Διευκολύνσεις

    ΚΥΠΕ - 4/10/2001

    Η κυπριακή κυβέρνηση έκανε σήμερα αποδεκτό αίτημα της Ουάσιγκτον όπως αμερικανικά στρατιωτικά αεροπλάνα μπορούν να κάνουν χρήση του εναέριου χώρου της Κύπρου και να προσγειώνονται στο νησί για τις ανάγκες των δραστηριοτήτων ενάντια στην τρομοκρατία.

    Οπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα "την παραχώρηση, για επ' αόριστο χρονικό διάστημα, διευκολύνσεων που αφορούν τη διέλευση αμερικανικών στρατιωτικών αεροσκαφών και του δικαιώματος προσγείωσης στην Κύπρο για τις ανάγκες των δραστηριοτήτων ενάντια στην τρομοκρατία".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [12] (Κ) Δήμος Μόρφου - Αντικατοχική πορεία

    ΚΥΠΕ - 4/10/2001

    Για άλλη μια φορά φέτος οι πρόσφυγες από τη Μόρφου θα πορευθούν την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου, προς την αγαπημένη τους κωμόπολη, διατρανώνοντας τη θέληση και την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν για επιστροφή στην πατρώα γη, που καταπατείται για 27 τώρα χρόνια από την μπότα του Τούρκου κατακτητή.

    Ο εκτελών χρέη Δημάρχου της Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας παρουσίασε σε σημερινή διάσκεψη Τύπου το πρόγραμμα των αντικατοχικών εκδηλώσεων, που ο κατεχόμενος Δήμος πραγματοποιεί, σε συνεργασία με τα οργανωμένα σύνολα της Μόρφου και τις κατεχόμενες κοινότητες του διαμερίσματος.

    (ΚΥΠΕ/ΕΛ/ΓΠ)

    [13] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    ΚΥΠΕ - 4/10/2001

    Επίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας για πράξεις άμεσης παράδοσης

    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 4/10/2001 διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:

    Τηλεγραφικά Εμβάσματα

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7351          1,7455
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5871          1,5966
    Λίρα Αγγλίας                     1,0785          1,0849
    -----------------------------------------------------------------
    
             Τιμές των εθνικών νομισμάτων των χωρών της ΟΝΕ
                 έναντι της Κυπριακής Λίρας με βάση τις
                      αμετάκλητες ισοτιμίες τους
                   -----------------------------------
    
                                     Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δραχμή Ελλάδας                   591,2400        594,7800
    Εσκούδος Πορτογαλίας             347,8563        349,9413
    Λίρες Ιρλανδίας                    1,3665          1,3747
    Λιρέττα Iταλίας                3.359,6221      3.379,7593
    Μάρκο Γερμανίας                    3,3936          3,4159
    Μάρκα Φιλλανδίας                  10,3164         10,3783
    Πεσέτα Ισπανίας                  288,6963        290,4268
    Σελλίνι Αυστρίας                  23,8755         24,0186
    Φιορίνι Ολλανδίας                  3,8237          3,8466
    Φράγκο Βελγίου                    69,9938         70,4133
    Φράγκο Γαλλίας                    11,3815         11,4497
    Φράγκο Λουξεμβούργου              69,9938         70,4133
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [14] (Κ) ΚΙΣΟΣ - Απειλές Τζεμ

    ΚΥΠΕ - 4/10/2001

    Τις νέες "απειλές Τζεμ" κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταδικάζει το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών (ΚΙΣΟΣ) και τις θεωρεί "ως μια συστηματική προσπάθεια για δημιουργία προβλημάτων στην ενταξιακή της πορεία".

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, οι απειλές του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Ισμαϊλ Τζεμ, για πολεμική σύγκρουση, όταν η Κύπρος γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης χωρίς επίλυση του Κυπριακού, είναι μια "πλήρης περιφρόνηση των αποφάσεων" στο Ελσίνκι.

    Το ΚΙΣΟΣ αναφέρει ότι όλα τα κράτη–μέλη της ΕΕ συμφώνησαν ότι η επίλυση του Κυπριακού δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη.

    "Αυτή η συμπεριφορά είναι έξω από κάθε ευρωπαϊκή πρακτική, είναι έξω από τα συμφωνημένα κείμενα των 15 και χαρακτηρίζει ένα τρόπο ανάλυσης που είναι πολλά χρόνια πίσω από την ευρωπαϊκή πολιτική σκέψη", αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΙΣΟΣ για τις απειλές του Τούρκου ΥΠΕΞ.

    (ΚΥΠΕ/ΕΛ/ΓΠ)

    [15] (Κ) Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος

    ΚΥΠΕ - 4/10/2001

    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην Κύπρο στις 4/10/2001, ενδεικτικά οι ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων έναντι της Κυπριακής Λίρας διαμορφώθηκαν ως εξής:

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
          Γεν Iαπωνίας               191,1835        192,7129
          Δολ. Αυστραλίας              3,1727          3,1980
          Δολ. Καναδά                  2,2470          2,5068
          Κορώνα Δανίας               12,8809         12,9839
          Κορώνα Νορβηγίας            13,9709         14,0826
          Κορώνα Σουηδίας             16,8019         16,9363
          Φράγκο Eλβετίας              2,5762          2,5968
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [16] (K) Υπουργικό Συμβούλιο - ΗΠΑ - Θετική απάντηση

    ΚΥΠΕ - 04/10/2001

    Τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη μπορούν από σήμερα με την επίσημη άδεια της κυπριακής κυβέρνησης να κάνουν χρήση του κυπριακού εναέριου χώρου και να προσγειώνονται στα αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας, περιλαμβανομένης και της στρατιωτικής βάσης "Ανδρέας Παπανδρέου", στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους για καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

    Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρία να δώσει το "πράσινο φως" στα αμερικανικά αεροσκάφη, δίνοντας θετική απάντηση στο αίτημα- παράκληση της Ουάσιγκτον "για παραχώρηση για επ' αόριστο χρονικό διάστημα διευκολύνσεων" που αφορούν το δικαίωμα διέλευσης αμερικανικών στρατιωτικών αεροσκαφών μέσα από τον εναέριο χώρο της Κύπρου και προσγείωσης τους στο νησί, για τις ανάγκες των δραστηριοτήτων ενάντια στην τρομοκρατία.

    Ανακοινώνοντας την απόφαση του Σώματος στους δημοσιογράφους, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις πως μετά την παραχώρηση της άδειας αυτής οι Αμερικανοί "θα ειδοποιούν με διαδικασίες συνοπτικές και με καθορισμένα από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σήματα χωρίς άλλη διαδικασία". Οπως είπε η Κύπρος δεν εκτιμά ότι με αυτή της την απόφαση καθίσταται στόχος τρομοκρατικών ενεργειών.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 4 October 2001 - 12:12:04 UTC