Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 98-02-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Κυπριακό
  • [02] Εληξε η προεκλογική εκστρατεία

  • [01] (Κ) Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Κυπριακό

    Ουάσινγκτον,ΗΠΑ,14/02/1998 (ΚΥΠΕ - Δημήτρης Απόκης)

    Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζέιμς Ρούμπιν επιβεβαίωσε την πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους όσον αφορά το Κυπριακό, μετά τις αυριανές εκλογές στην Κύπρο.

    Ο κ. Ρούμπιν προέβη στη δήλωση αυτή κληθείς να διευκρινίσει τη δήλωση της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπραϊτ, σύμφωνα με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν την Τουρκία να προσφέρει μεγαλύτερη βοήθεια στην προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού.

    Ο κ. Ρούμπιν επεσήμανε ότι "αυτό που ήθελε η Υπουργός να σηματοδοτήσει είναι ότι περιμένουμε (ΗΠΑ) οι διαπραγματεύσεις για επίλυση, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, να επαναλφηθούν μετά τις προεδρικές εκλογές της Κύπρου".

    Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ "είχαν συζητήσεις με τον ΟΗΕ σχετικά με το χρόνο επίσκεψης αξιωματούχων του ΟΗΕ και των ΗΠΑ στην Κύπρο και, κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, συνεχίσαμε τις προσπάθειες μας να προωθήσουμε μια ατμόσφαιρα που θα συμβάλλει σε επιτυχείς συνομιλίες".

    Σύμφωνα με τον κ. Ρούμπιν, ο Αμερικανός προεδρικός απεσταλμένος για το Κυπριακό, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, παρέμεινε σε τηλεφωνική επαφή με τους ηγέτες στην περιοχή.

    Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ τόνισε ότι "το τέλος της περιόδου των εκλογών θα σηματοδοτήσει τη στιγμή που οι προσπάθειες για προώθηση ειρηνικής επίλυσης αυτής της διαφοράς θα αρχίσουν ξανά και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα θέλουν να συνεργασθούν και με την Κύπρο και με όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένων αυτών που μπορεί να έχουν επιρροή και σε αυτό που αναφερόταν η Υπουργός (Ολμπραϊτ)".

    Κληθείς να σχολιάσει τις πέντε προτάσεις που υπέβαλε η Τουρκία στην Ελλάδα για την επίλυση των μεταξύ τους διαφορών, ο κ. Ρούμπιν ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν "ενθαρρυνθεί από πρόσφατες αναφορές επιθυμίας και από την Ελλάδα και από την Τουρκία να προχωρήσουν μπροστά ενεργητικά, στην επίλυση μακροχρόνιων διαφορών".

    Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι "οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι δεσμευμένες στην υποστήριξη των Ελλήνων και Τούρκων συμμάχων μας, στην προσπάθεια να επιτύχουν ουσιαστική ασφάλεια και συνεργασία στην περιοχή".

    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΜΚ/ΑΠ)

    [02] (Κ) Εληξε η προεκλογική εκστρατεία

    Λευκωσία,Κύπρος,14/02/1998 (ΚΥΠΕ)

    Σε λιγότερες από 24 ώρες ανοίγουν οι κάλπες για την εκλογή του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Το ύπατο αξίωμα διεκδικούν οι υποψήφιοι Γλαύκος Κληρίδης και Γιώργος Ιακώβου. Για την εκλογή νέου Προέδρου θα ψηφίσουν γύρω στις 447 χιλιάδες ψηφοφόροι.

    Η προεκλογική εκστρατεία έληξε τα μεσάνυκτα. Με τη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας, απαγορεύονται οι προεκλογικές εκδηλώσεις και ομιλίες και η μετάδοσή τους από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Απαγορεύεται επίσης η μετάδοση, η διαφήμιση ή η δημοσίευση είδησης ή ανακοίνωσης με πληρωμή ή χωρίς πληρωμή, που έχει άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές, εκτός από ανακοινώσεις που θα εκδίδονται από τον Εφορο Εκλογής ή με εξουσιοδότησή του.

    Οι απαγορεύσεις αυτές ισχύουν μέχρι τη λήξη της ψηφοφορίας. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7.00 αύριο το πρωί και θα κλείσουν στις 5.00 το απόγευμα.

    Η ανακήρυξη του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί γύρω στα μεσάνυκτα της Κυριακής στο αθλητικό κέντρο "Ελευθερία", στη Λευκωσία.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Saturday, 14 February 1998 - 16:37:35 UTC