Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 98-02-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιακώβου - Διάσκεψη Τύπου - εκλογές
  • [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [03] Κουτσού - Δηλώσεις
  • [04] Εξάρθρωση διεθνούς δικτύου ναρκωτικών
  • [06] Κυπριανού - δηλώσεις - εκλογές
  • [07] Αναστασιάδης - δηλώσεις
  • [08] Μήνυμα Προέδρου Κληρίδη
  • [09] Διάταγμα κράτησης - ναρκωτικά

  • [01] Ιακώβου - Διάσκεψη Τύπου - εκλογές

    Λευκωσία,Κύπρος,13/02/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος, Γιώργος Ιακώβου, κάλεσε σήμερα τους οπαδούς της ΕΔΕΚ, όπως στηρίξουν την υποψηφιότητά του στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Ιακώβου επεσήμανε ότι η δέσμευση που ανέλαβε απέναντι στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Βάσο Λυσσαρίδη, "θα υλοποιηθεί στο ακέραιο".

    Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα, ότι οι Εδεκίτες θα επιλέξουν Γιώργο Ιακώβου αφού, όπως είπε, το πρόγραμμά τους είναι πολύ κοντά στο δικό του, τόσο στα εθνικά θέματα, όσο και σε θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και κοινωνικο - οικονομικής πολιτικής.

    "Είμαι βέβαιος", πρόσθεσε, "ότι οι Εδεκίτες δεν δέχονται εκπτώσεις στο εθνικό θέμα, στα θέματα της κυριαρχίας, της εκ περιτροπής προεδρίας, των εποίκων, των κατοχικών στρατευμάτων και πολλά άλλα".

    "Τους καλώ", συνέχισε, "να έρθουν, για να κτίσουμε μαζί μια καλύτερη Κύπρο, με μια συναινετική πολιτική που έχω εξαγγείλει, με μια αγωνιστική και διεκδικητική πολιτική".

    Μιλώντας για τις διάφορες εξελίξεις στο προεκλογικό προσκήνιο, ο κ. Ιακώβου αναφέρθηκε στην έκκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΚΟ και του Κύπρου Χρυσοστομίδη προς τους οπαδούς του κόμματος, για υποστήριξη Ιακώβου.

    "Με όλα αυτά που διαδραματίστηκαν στο χώρο των Ενωμένων Δημοκρατών, και με όλα όσα έχουν συμβεί σήμερα, πιστεύω ότι δημιουργείται μια μεγάλη δυναμική για υποστήριξη της υποψηφιότητάς μου", είπε ο κ. Ιακώβου.

    "Η αντίπαλη πλευρά", σημείωσε, επιδίδεται σε ψιθύρους, κάτι που ο κ. Ιακώβου χαρακτήρισε ως ανεπίτρεπτο.

    "Οι ψίθυροι εναντίον μου έχουν καλλιεργηθεί τόσο έντονα, σε σημείο που ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος διέψευσε σχετικούς ψιθύρους," πρόσθεσε.

    Ανέφερε εξάλλου, ότι σύμφωνα με πληροφορίες που κατέχει, κυκλοφορούν από μέλη της Αστυνομίας φυλλάδια το περιεχόμενο των οποίων φέρεται εναντίον του.

    Ο ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ίδιος θα είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών, ενώ ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι το θέμα του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας θα το συζητήσει με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, μετά τις εκλογές.

    Κληθείς να απαντήσει κατά πόσο θα περιλαμβάνεται και ο ΔΗΣΥ σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ο κ. Ιακώβου είπε ότι "αυτό είναι το νόημα της οικουμενικής κυβέρνησης", σημειώνοντας όμως ότι για το θέμα χρειάζονται διευκρινίσεις από τον κ. Λυσσαρίδη, σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας της οικουμενικής κυβέρνησης.

    Σχολιάζοντας το θέμα της θεσμοθέτησης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, ο κ. Ιακώβου ανέφερε ότι "το θέμα είναι ξεπερασμένο" και επεσήμανε ότι η θεσμοθέτηση δεν ήταν ποτέ η ουσία του θέματος, αφού έχει υποστηρίξει απόλυτα το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,13/02/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

        Γενικός Δείκτης Τιμών Μετοχών          81.74  (+0.09)
    
        Ανώτατη:  82.46 (2/1/97)
        Κατώτατη: 73.90 (30/1/97)
    
        Δείκτες Τιμών ανά Κλάδο
    
        Τραπεζικοί Οργανισμοί                   94.62 (-0.58)
        Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί Οργανισμοί     63.17 (-0.97)
        Ασφαλιστικοί Οργανισμοί                 60.87 (+4.37)
        Βιομηχανικές Εταιρείες                  75.67 (-0.11)
        Τουριστικές Επιχειρήσεις                68.76 (+0.38)
        Εμπορικές Εταιρείες                     41.05 (+2.78)
        Αλλες Εταιρείες                         67.43 (+0.16)
    
        Ογκος Συναλλαγών                        ΛΚ 1394256.103
    
    * Η διαφορά στις παρενθέσεις αντιπροσωπεύει την ποσοστιαία αύξηση (+) ή τη μείωση (-) του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (ΚΥΠΕ/ΜM)

    [03] Κουτσού - Δηλώσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,13/02/1998 (ΚΥΠΕ)

    Σαφή διαχωρισμό μεταξύ της κυβέρνησης εθνικής ενότητας και του Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής (ΣΕΠ), πρότεινε ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Νίκος Κουτσού.

    Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Κουτσού είπε ότι το Συμβούλιο Εθνικής Πολιτικής θα διαχειρίζεται το Κυπριακό ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Η δε κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με την κοινωνία, την οικονομία, την αξιοκρατία, την παιδεία, τον εκσυχρονισμό και την ανανέωση.

    "Είναι δύο πράγματα που πρέπει να αντιληφθούμε ότι θα λειτουργήσουν χωριστά", τόνισε ο Πρόεδρος των ΝΕ.Ο."Στο Συμβούλιο Εθνικής Πολιτικής όλες οι δυνάμεις θα έχουν τη δυνατότητα έκφρασης απόψεων, επιχειρημάτων και διατύπωσης εισηγήσεων σε σχέση με το Κυπριακό" πρόσθεσε.

    Ο κ. Κουτσού επανέλαβε τη διαφωνία του κόμματός του με τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και την υποστήριξή του για το ενιαίο κράτος, θέση την οποία θα προβάλλει το κόμμα στο ΣΕΠ.

    Αναφορικά με τα αποτελέσματα των ελογών και τη μελλοντική πορεία του κόμματος, ο Πρόεδρος των ΝΕ.Ο δήλωσε πως μετά το τέλος των εκλογών θα γίνει ανάλυση των δεδομένων, των αποτελεσμάτων των εκλογών και των προοπτικών του κόμματος.

    "Νιώθουμε δικαιωμένοι ότι οι θέσεις που είχαμε προτείνει πριν από δέκα μήνες για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, σήμερα δικαιώνονται στη βάση της προοπτικής ολόκληρης της πολιτικής ηγεσίας", δήλωσε.

    Ανέφερε πως χαιρετίζει την πρόσκληση του Προέδρου Κληρίδη για συμμετοχή του ΑΚΕΛ και δήλωσε ότι η ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι καθοριστική στην πορεία της Κύπρου για να ξεπεράσει τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

    "Πιστεύουμε ότι το κόμμα μας, με το συνολικό πρόγραμμα που έχει και τις θέσεις που έχει παρουσιάσει, καταξιώθηκε στη συνείδηση των πολιτών. Δεν πήρε όμως το ποσοστό ψήφων που ήθελε και στόχευσε," ανέφερε.

    Στη συνέχεια απηύθυνε έκκληση για ένα νηφάλιο τέλος του προεκλογικού αγώνα, δηλώνοντας πως η δημοκρατία λειτούργησε σε ικανοποιητικό βαθμό, και πως οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τη βούλησή τους.

    Τελειώνοντας, δήλωσε ότι το κόμμα του αποφάσισε να ψηφίσει Γλαύκο Κληρίδη ώστε να υλοποιηθούν όλα όσα έγιναν αποδεκτά και "το όραμα του 2000 να πάρει σάρκα και οστά".

    (ΚΥΠΕ/ΔΠ/ΜΜ)

    [04] Εξάρθρωση διεθνούς δικτύου ναρκωτικών

    Λευκωσία,Κύπρος,13/02/1998 (ΚΥΠΕ)

    Διεθνές δίκτυο διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Κύπρο και σε άλλες χώρες εξάρθρωσε η κυπριακή Αστυνομία, μετά από συντονισμένες προσπάθειες και στενή συνεργασία με την Ιντερπόλ Βουλγαρίας, Ελλάδας και Βρετανίας.

    Η επιχείρηση άρχισε από τον περασμένο Δεκέμβριο, ύστερα από συλλήψεις ατόμων στην περιοχή Λάρνακας, οι οποίες αφορούσαν τη διακίνηση μικρών ποσοτήτων μαριχουάνας.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ποσότητες ναρκωτικών διοχετεύονταν από τη Βουλγαρία στην Κύπρο και σε άλλες χώρες, συμπιεσμένες σε κυλινδρικό σχήμα και αφού αργότερα τοποθετούντο μέσα σε εμπορευματοκιβώτια, με σάκκους καρβούνων.

    Εγκέφαλος του δικτύου φέρεται να είναι Κύπριος, που διέμενε στη Βουλγαρία και ασχολείτο με την αποστολή εργατών και εργατριών στην Κύπρο.

    Ο ύποπτος εντοπίστηκε στην Ελλάδα, όπου και συνελήφθη. Πρόκειται για τον Δημήτρη Φράγκου, 32 χρόνων, από την Αραδίππου, ο οποίος αναμένεται να μεταφερθεί στην Κύπρο.

    Εξάλλου, η κυπριακή Αστυνομία έχει προχωρήσει σε άλλες τρεις συλλήψεις για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

    Πρόκειται για τους Ελένη Γεωργίου Φράγκου, 58 χρόνων, από τη Ξυλοτύμπου, ιδιοκτήτρια εστιατορίου, μητέρα του συλληφθέντος Δημήτρη Φράγκου, Αντώνη Ανδρέα Αντωνίου, 27 χρόνων, ιδιοκτήτη ταξιδιωτικού γραφείου στη Ξυλοτύμπου, και Στέλιο Γεωργίου Καττή, 57 χρόνων, ιδιοκτήτη εστιατορίου από την Ορμήδεια.

    Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Φράγκου έφυγε από την Κύπρο το 1993 και καταζητείτο σχετικά με υπόθεση κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων.

    Για διευκόλυνση των ερευνών, η Αστυνομία αναζητεί άλλους δύο Κύπριους, που διαμένουν στη Βουλγαρία, εναντίον των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

    Για την επιχείρηση της Αστυνομίας, βρίσκονταν διαρκώς ενήμεροι τόσο ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Κόσης, όσο και ο Αρχηγός της Αστυνομίας Πανίκος Χατζηλοίζου, ενώ για τον εντοπισμό των υπόπτων κλιμάκια της Υπηρεσίας Δίωξης ναρκωτικών και ειδική ομάδα του Τμήματος Γ' του Αρχηγείου της Αστυνομίας, πραγματοποίησαν επισκέψεις στη Βουλγαρία.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [05] Κυπριανού - δηλώσεις - εκλογές

    Λευκωσία,Κύπρος,13/02/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Σπύρος Κυπριανού, εξέφρασε σήμερα την αισιοδοξία του για την εκλογή του Γιώργου Ιακώβου στο προεδρικό αξίωμα και σημείωσε ότι θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος ο λαός να αποφασίσει. Κάλεσε, παράλληλα, το ΔΗΣΥ να αφήσει το ΔΗΚΟ ήσυχο και να πάψει να επηρεάζει τους οπαδούς του.

    Σε δηλώσεις του το απόγευμα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το τελευταίο μήνυμα που θέλει να δώσει στον κυπριακό ελληνισμό είναι ότι "θα πρέπει ο καθένας ελεύθερα να αποφασίσει σύμφωνα με το τί του επιβάλλει η συνείδησή του και το εθνικό συμφέρον".

    Τόνισε, εξάλλου, ότι "η συσπείρωση στο ΔΗΚΟ είναι ραγδαιοτάτη", προσθέτοντας ότι άτομα, που ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών τον Αλέξη Γαλανό, ρωτούν εάν θα πρέπει να προβούν σε δημόσια απολογία για την πράξη τους.

    Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι "δεν χρειάζεται καμία απολογία", λέγοντας ότι "έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση τους". Είπε, επίσης, ότι η παραπλάνηση των ψηφοφόρων "έχει εξουδετερωθεί από τους ίδιους τους ψηφοφόρους, χωρίς καμία πίεση από την ηγεσία του κόμματος".

    Εξέφρασε, μάλιστα, τη βεβαιότητα ότι οι πλείστοι που ψήφισαν τον Αλέξη Γαλανό θα ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών τον Γιώργο Ιακώβου, προσθέτοντας ότι μάλλον "θα πάρουμε και το 4% ολόκληρο".

    Ανέφερε, εξάλλου, ότι άρχισαν να επιστρέφουν και ορισμένοι, οι οποίοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, ή τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη.

    "Υπάρχει", είπε, "τέτοιος ενθουσιασμός, τέτοια κινητικότητα και τέτοιο ρεύμα", που τον κάνει να πιστεύει ότι το ποσοστό που θα δώσει το ΔΗΚΟ στον Γιώργο Ιακώβου "θα είναι πάρα πολύ ψηλό".

    Εξέφρασε, ακολούθως, την εκτίμηση ότι το ΔΗΚΟ "θα καταστεί πολύ ισχυρή πολιτική δύναμη" και ξεκαθάρισε ότι "παρά την απόφαση της ΕΔΕΚ να ψηφίσει κατά συνείδηση, εμείς τηρούμε το λόγο μας". Σημείωσε παράλληλα ότι ότι η ΕΔΕΚ θα έπρεπε να είχε πάρει θέση.

    "Δεν θέσαμε", τόνισε, "όρο για έναρξη συνομιλιών και διαβουλεύσεων για την ενοποίηση των δύο κομμάτων και τη δημιουργία ενός ισχυροτάτου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος", σημειώνοντας ότι "είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε την προσεχή εβδομάδα αυτό το διάλογο και τις διαβουλεύσεις με ειδικές επιτροπές".

    Ο κ. Κυπριανού είπε, ακόμη, ότι πρώτος πρόεδρος αυτού του νέου πολιτικού σχήματος θα είναι ο Βάσος Λυσσαρίδης, και ότι αυτό θα τεθεί στην Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ, το οποίο αναμένεται να εγκρίνει αυτή την εισήγηση.

    Κάλεσε, ακολούθως, όλα τα μέλη της ΕΔΕΚ να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο τον Γιώργο Ιακώβου, "ο οποίος είναι πολύ πιο αξιόπιστος από τον κ. Κληρίδη όσον αφορά την πορεία του εθνικού θέματος, αλλά και γενικά για τον τόπο εδώ, την εξασφάλιση και κατοχύρωση της δημοκρατίας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου".

    ΔΗΣΥ

    Ο κ. Κυπριανού απηύθυνε, εξάλλου, έκκληση όλοι "να αφήσουν τον κόσμο ελεύθερο να ψηφίσει εκείνο που πιστεύει ότι είναι σωστό" και τόνισε ότι "δεν μπορούμε να μιλούμε για Ευρώπη, εάν αποδειχθεί στο τέλος ότι υπήρξαν περιπτώσεις εκβιασμού, απόπειρας εξαγοράς συνειδήσεων ή πίεση".

    Αναφερόμενος ειδικότερα στο Δημοκρατικό Συναγερμό, ο κ. Κυπριανού παρακάλεσε την ηγεσία του κόμματος και τους νέους συνοδοιπόρους "να σταματήσουν τις προσπάθειες να επηρεάσουν τους ανθρώπους του ΔΗΚΟ για να ψηφίσουν τον κ. Κληρίδη".

    Είπε, μάλιστα: "Αφήστε ήσυχο το ΔΗΚΟ πλέον. Κάτω πλέον τα χέρια από το ΔΗΚΟ".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [06] Αναστασιάδης - δηλώσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,13/02/1998 (ΚΥΠΕ)

    Το βράδυ της Κυριακής δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αλλά ένας λαός ενωμένος, που θα προσβλέπει στο μέλλον με σιγουριά, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης.

    Ταυτόχρονα, έκανε έκκληση προς τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ να ψηφίσουν τον Γλαύκο Κληρίδη, και χαιρέτισε με ικανοποίηση την απόφαση της ΕΔΕΚ για ψήφο "ελεύθερης επιλογής", ως απόφαση υπέρ της διασφάλισης της ενότητας, του ήπιου πολιτικού κλίματος και της απόρριψης του διχασμού και της παρελθοντολογίας.

    "Με την απόφαση της ΕΔΕΚ ανοίγουν οι πόρτες για κυβέρνηση εθνικής ενότητας", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αναστασιάδης, σημειώνοντας παράλληλα, ότι "η προς Τούρκους απάντηση, υπήρξε πάντοτε, είναι και θα παραμείνει, η ενότητα του κυπριακού ελληνισμού".

    Ο κ. Αναστασιάδης, μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου στα γραφεία του ΔΗΣΥ, εξέφρασε ανησυχία "για το διχασμό που καλιεργείται" κατηγορώντας ευθέως το ΑΚΕΛ για επιδιωκόμενη οξύτητα και πόλωση, για παρελθοντολογία και δημιουργία διχασμού ανάμεσα στο λαό.

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επέκρινε με δριμύτητα το ραδιοφωνικό σταθμό "που ελέγχεται", κατά την έκφρασή του, από το ΑΚΕΛ, αλλά και το ίδιο το κόμμα, ότι με προβοκατόρικες ενέργειες, με ψιθύρους και βωμολοχίες θέλουν να αναξέσουν πληγές και να διχάσουν τον λαό.

    Ωστόσο, ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε το ΑΚΕΛ να κάνει δεύτερες σκέψεις και να συμμετάσχει στην οικουμενική κυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη.

    Απευθυνόμενος προς τους οπαδούς και τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την εκτίμησή του, τονίζοντας ότι τα επιτεύγματα της τελευταίας 5ετίας, δεν είναι μόνο του ΔΗΣΥ, αλλά και του ΔΗΚΟ.

    "Λυπούμαστε που δεν χαίρονται μαζί μας, που δεν νιώθουν το ίδιο με μας, αξιοπρεπείς και ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της κάλπης και την ψήφο με την οποία ο κυπριακός λαός τίμησε μια πενταετία".

    Κωνσταντίνου - Κυπριανού

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απέρριψε κατηγορηματικά ότι προσέβαλε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Σπύρο Κυπριανού, κατά τη διάρκεια σημερινής εκπομπής σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό (ΑΝΤ1), όπως ο Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Ανδρέας Κωνσταντίνου, αναφέρει σε σχετική επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα.

    Ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε ότι τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ "και τον σέβομαι και τον τιμώ" και κάλεσε τον κ. Ανδρέα Κωνσταντίνου να απολογηθεί αυτός, προς τον κ. Κυπριανού.

    "Μεγάλη είναι η προσβολή που περιέχεται στην επιστολή του κ. Κωνσταντίνου σε βάρος του Προέδρου του ΔΗΚΟ", είπε.

    Ο κ. Αναστασιάδης αναφερόταν στην επιστολή που ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ απέστειλε στον ΑΝΤ1, με την οποία πληροφορεί τον σταθμό ότι ο κ. Κυπριανού δεν μπορεί να παραστεί σε εκπομπή απόψε, με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ.

    Ο κ. Κωνσταντίνου κατηγορεί τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ ότι επιχείρησε να παρουσιάσει τον κ. Κυπριανού "περίπου ως γελωτοποιό τον οποίο απολαμβάνει ο λαός".

    Συγκεκριμένα, ο κ. Αναστασιάδης διάβασε απόσπασμα από την επιστολή, στο οποίο ο κ. Κωνσταντίνου αναφέρει ότι:..."ο κ. Κυπριανού είναι αναγκασμένος να μην δεχθεί δημόσια συζήτηση με τον κ. Αναστασιάδη επειδή, όπως εκ των υστέρων πληροφορήθηκε, ο κ. Αναστασιάδης τον εξύβρισε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής παρέμβασής του..."

    "Σημειώνω", προστίθεται στην επιστολή του κ. Κωνσταντίνου, "ότι ο κ. Κυπριανού δεν είχε αντιληφθεί αμέσως την υβριστική αναφορά στο πρόσωπό του που έκανε ο κ. Αναστασιάδης, γι' αυτό και δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει ανάλογα εκείνη τη στιγμή και να δώσει την πρέπουσα απάντηση στον υβριστή του".

    (ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΜΜ)

    [07] Μήνυμα Προέδρου Κληρίδη

    Λευκωσία,Κύπρος,13/02/1998 (ΚΥΠΕ)

    ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 8 μ.μ.

    Ευθύνες απέναντι στις προκλήσεις που έρχονται, στη νέα γενιά που κρίνεται το μέλλον της και απέναντι στην ίδια την ιστορία, θα κληθούμε να αναλάβουμε σε λίγες ώρες.

    Αυτό τονίζει σε τηλεοπτικό μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υποψήφιος πρόεδρος, Γλαύκος Κληρίδης, τονίζοντας ότι ο κυπριακός λαός έχει δύο επιλογές.

    Η πρώτη αφορά "το δρόμο μιας δοκιμασμένης εθνικής στρατηγικής, που οδηγεί σε δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργήσιμη λύση του Κυπριακού, που οδηγεί την πατρίδα στην ενωμένη Ευρώπη και που ενισχύει την ασφάλεια της Κύπρου, με βάση το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου και τη στενή συνεργασία με την Ελλάδα," αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Συνεχίζοντας σημειώνει ότι "υπάρχει και ο άλλος δρόμος. Ο δρόμος των επικίνδυνων πειραματισμών, που απειλούν όσα σημαντικά πετύχαμε και υπονομεύουν τις ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας".

    "Ο δρόμος αυτός, μας αποκόπτει από το μέλλον", προσθέτει, επισημαίνοντας ότι "μας κρατά δέσμιους της παρελθοντολογίας και συντηρεί το διχασμό".

    "Η δική μου πρόταση είναι ξεκάθαρη", τονίζεται στο μήνυμα. "Μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μια κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έρχονται, με πείρα, αποφασιστικότητα και πατριωτισμό, με βάση την εθνική στρατηγική των τελευταίων ετών, μια κυβέρνηση που εγγυάται την εθνική ενότητα και κοιτάζει μόνο μπροστά", προσθέτει.

    Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος Κληρίδης τόνισε "όλοι μαζί ενωμένοι, χωρίς κομματικούς φραγμούς, θα δώσουμε τις μάχες και θα τις κερδίσουμε".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [08] Διάταγμα κράτησης - ναρκωτικά

    Λευκωσία,Κύπρος,13/02/1998 (ΚΥΠΕ)

    Διάταγμα οκταήμερης κράτησης εξέδωσε σήμερα το απόγευμα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, εναντίον τριών συλληφθέντων για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών από τη Βουλγαρία στην Κύπρο και σε άλλες χώρες.

    Πρόκειται για τους Ελένη Γεωργίου Φράγκου, 58 χρόνων, από τη Ξυλοτύμπου, ιδιοκτήτρια εστιατορίου, Ανδρέα Αντωνίου, 27 χρόνων, ιδιοκτήτη ταξιδιωτικού γραφείου στη Ξυλοτύμπου, και Στέλιο Γεωργίου Καττή, 57 χρόνων, ιδιοκτήτη εστιατορίου από την Ορμήδεια.

    Για την ίδια υπόθεση συνελήφθηκε στην Αθήνα ο Δημήτρης Φράγκου, 32 χρόνων, από την Αραδίππου, ο οποίος διέμενε στη Βουλγαρία και αναμένεται να εκδοθεί στην Κύπρο.

    Για διευκόλυνση των ερευνών, η Αστυνομία αναζητεί άλλους δύο Κύπριους, που διαμένουν στη Βουλγαρία.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Friday, 13 February 1998 - 19:08:45 UTC