Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Διαψεύδει


Λένε ψέματα οι Συριακές αρχές. Ο Μπρούνερ βρίσκεται στη Δαμασκό, δεν υπάρχει αμφιβολία περί αυτού και η κυβέρνηση της Συρίας τον καλύπτει" δήλωσε στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Ανδρέας Σεφιχά, απαντώντας στους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Συριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα ότι ο αξιωματικός των Ες-Ες Αλόϊς Μπρούνερ δεν ζει στη Συρία.

Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης υπογράμμισε στο ΜΠΕ ότι, όπως γνωρίζει, τόσο οι γερμανικές όσο και οι ισραηλιτικές υπηρεσίες πληροφοριών διαθέτουν στοιχεία πως ο Μπρούνερ βρίσκεται στη Συρία. Πρόσθεσε δε πως οι Συριακές αρχές κάλυπταν και εξακολουθούν να καλύπτουν τον Μπρούνερ, λόγω της βοήθειας που προσέφερε στην οργάνωση των Συριακών μυστικών υπηρεσιών. Ανέφερε δε πως επίκειται συνάντησή του με τον Γερμανό Πρέσβη στην Αθήνα από τον οποίο, όπως είπε, θα ζητήσει την εντατικοποίηση των ενεργειών των γερμανικών αρχών προκειμένου ο οργανωτής της σφαγής των Εβραίων της Θεσσαλονίκης να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα που διέπραξε.

Χθες εκπρόσωπος της Συριακής Πρεσβείας στην Αθήνα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων διέψευσε πρόσφατα δημοσιεύματα του ελληνικού και του διεθνούς τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο διαβόητος εγκληματίας πολέμου, που έχει χαρακτηριστεί ως ο "χασάπης της Θεσσαλονίκης" λόγω της συμμετοχής του στην εξόντωση των Εβραίων στη Μακεδονία, διαμένει στη Δαμασκό της Συρίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπρούνερ καταζητείται από την Ιντερπόλ, η γερμανική κυβέρνηση τον επικήρυξε για 500.000 μάρκα ενώ των αναζητούν και οι γαλλικές αρχές δεδομένου ότι καταδικάστηκε δις σε θάνατο από δικαστήριο του Παρισιού για την εξόντωση 25.000 Εβραίων, μεταξύ των οποίων και 200 μικρά παιδιά στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Ντρανσί.

Πρώτη Σελίδα | Η Ζωή και η Δράση του | Οι Ερευνες | Μαρτυρίες


Copyright 1997 Macedonian Press Agency