Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-08-19

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύξηση πωλήσεων General Motors και Ford
  • [02] Μπαταρίες Σάνυο για αυτοκίνητα Τογιότα
  • [03] Η Βόρειος Κορέα αναζητά απευθείας διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
  • [04] Νέος αρχηγός για τους Ταλιμπάν του Πακιστάν

  • [01] Αύξηση πωλήσεων General Motors και Ford

    19-08-2009

    Η General Motors, που είναι η μεγαλύτερη αμερικανική βιομηχανία αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την παραγωγή της κατά 60.000 για να ανταποκριθεί στην αύξηση των πωλήσεών της . Η αύξηση της ζήτησης αυτοκινήτων σημειώθηκε αφού τέθηκε σε εφαρμογή κυβερνητικό πρόγραμμα που δίνει μέχρι 4.500 δολάρια σε ιδιόκτητες αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας, που ξοδεύουν πολύ βενζίνη, και τα οποία αντικαθιστούν με πιο οικονομικά μοντέλα. Η GM δήλωσε ότι επαναπροσλαμβάνει 1.350 εργαζόμενους που είχε απολύσει για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση.

    Αλλά και η εταιρεία Ford επίσης ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής της λόγω της μεγάλης ζήτησης δύο μοντέλων της, του Ford Focus και του Escape.

    [02] Μπαταρίες Σάνυο για αυτοκίνητα Τογιότα

    19-08-2009

    Η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Τογιότα θα προμηθεύεται μπαταρίες για τα υβριδικά αυτοκίνητα της παραγωγής της από την εταιρεία ηλεκτρονικών Σάνυο, όταν αυξηθεί η ζήτηση για τα οικονομικά σε καύσιμα μοντέλα αυτά.

    Η εφημερίδα οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων του Τόκυο, Νικέη Ντέϊλι, ανέγραψε την σχετική πληροφορία την Τετάρτη, πριν ακόμα η είδηση δοθεί ευρύτερα στην δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Σάνυο θα παράγει κάθε χρόνο για αυτοκίνητα της Τογιότα κάπου 10.000 μπαταρίες λιθίου, παρασκευασμένες με βάση την αρχή της λειτουργίας των μπαταριών που χρησιμοποιούν σήμερα οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές.

    Η Τογιότα αντιμετωπίζει ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση για τα υβριδικά αυτοκίνητά της τα οποία λειτουργούν με συνδυασμό καύσης βενζίνης και χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος. Το μοντέλο Prius που παράγει τώρα η Τογιότα απολαμβάνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις από όλα τα άλλα αυτοκίνητα που διατίθενται στην Ιαπωνική αγορά τους τελευταίους μήνες.

    Η Ιαπωνική κυβέρνηση παρέχει επιχορηγήσεις και φορολογικές ελαφρύνσεις για την προώθηση των οικονομικής χρήσης αυτοκινήτων, κάτι το οποίο και συνέβαλε στο να αυξηθούν οι πωλήσεις τους.

    Η τιμή των μετοχών της Σάνυο ξεπετάχτηκε σε νέο μεγάλο ύψος. Αυξήθηκε κατά δέκα τοις εκατό στις συναλλαγές των χρηματιστηρίων την Τετάρτη.

    Η Σάνυο έχει επίσης υπογράψει συμφωνία για να προμηθεύει μπαταρίες λιθίου και στην Γερμανική εταιρεία αυτοκινήτων Volkswagen.

    [03] Η Βόρειος Κορέα αναζητά απευθείας διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

    19-08-2009

    Ο κυβερνήτης του Νέου Μεξικού Μπιλ Ρίτσαρντσον ξεκίνησε διήμερες συνομιλίες με δύο διπλωμάτες από τη Βόρειο Κορέα που επισκέφτηκαν στις ΗΠΑ. Ο κ Ρίτσαρντσον δήλωσε ότι οι συγκεκριμένες συνομιλίες αποτελούν 'ελπιδοφόρα ένδειξη για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Πιονγιάνκ.

    Ο κυβερνήτης του Νέου Μεξικού, ο οποίος έχει διατελέσει πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη και έμπειρος στις διαπραγματεύσεις, έκανε τις δηλώσεις αυτές σε δημοσιογράφους στη επίσημη κατοικία του στο Σάντα Φε. Αργότερα στα πλαίσια συνέντευξης στο CNN, ο κ. Ρίτσαρντσον, δήλωσε ότι διαβλέπει μία χαλάρωση των εντάσεων κατά τις συνομιλίες του και πρόσθεσε ότι η Βόρειος Κορέα αναζητά απευθείας διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ.

    Το Στέητ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι η κυβέρνηση Ομπάμα διευκόλυνε τη συνάντηση αλλά δεν ζητήθηκε από τον κυβερνήτη να μεταφέρει μήνυμα στην Πιονγιαγκ και ότι κ. Ρίτσαρντσον δεν αντιπροσωπεύει το Λευκό Οίκο .

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ Ίαν Κέλλι δήλωσε ότι στόχος των ΗΠΑ είναι να συνεχιστεί η αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής χερσονήσου και να επιστρέψει η Πιονγιάννκ στις εξασθενείς συνομιλίες για τον αφοπλισμό της.

    [04] Νέος αρχηγός για τους Ταλιμπάν του Πακιστάν

    19-08-2009

    Φωτογραφία Αρχείου

    Ανώτερος διοικητής των Ταλιμπάν στο Πακιστάν λέει ότι αναλαμβάνει προσωρινά την ηγεσία της εξτρεμιστικής οργάνωσης γιατί ο αρχηγός της Μπαϊταλάχ Μεχσούντ ασθενεί. Αμερικανοί και Πακιστανοί αξιωματούχοι υποπτεύονται ότι ο Μεχσούντ σκοτώθηκε στις αρχές του μήνα.

    Ο Μαουλβί Φακίρ Μωχαμάντ λέει ότι ανώτερα στελέχη των Ταλεμπάν συνήλθαν πρόσφατα, γιατί ο Μεχσούντ αρρώστησε σοβαρά, και ότι έχρισαν αυτόν προσωρινό διοικητή της οργάνωσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες επικρατούν έντονες αντιπαραθέσεις για το ποιος θα αναλάβει την ηγεσία των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, ενώ οι άλλοι διοικητές δεν έχουν δηλώσει δημοσίως ότι εγκρίνουν τον ηγετικό ρόλο του Μωχαμάντ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 20 August 2009 - 1:18:15 UTC