Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-07-17

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απέτυχε δοκιμή ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου
  • [02] Επίσκεψη Κλίντον στην Ινδία
  • [03] Έκτακτα κονδύλια για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης
  • [04] Μειώνονται οι επενδύσεις σε αμερικανικά προϊόντα
  • [05] Περικοπές και στην Harley-Davidson
  • [06] Oι άστεγοι της Νέας Υόρκης επιμένουν
  • [07] 6 νεκροί από διπλή βομβιστική επίθεση σε πολυτελή ξενοδοχεία της Τζακάρτα

  • [01] Απέτυχε δοκιμή ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου

    17-07-2009

    Απέτυχε άλλη μια δοκιμή του Ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου Μπούλαβα. Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η δοκιμαστική εκτόξευση από υποβρύχιο στη Λευκή Θάλασσα απέτυχε και ο πύραυλος αυτοκαταστράφηκε στον αέρα. Παρόμοιες δοκιμές είχαν επίσης αποτύχει τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Ο πύραυλος Μπούλαβα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 10 πυρηνικές κεφαλές σε απόσταση μέχρι και 8 χιλιάδες χιλιόμετρα, και λέγεται ότι μπορεί να διασπάσει αντιπυραυλική ασπίδα.

    [02] Επίσκεψη Κλίντον στην Ινδία

    17-07-2009

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον, φτάνει σήμερα στην Ινδία όπου αναμένεται να προωθήσει τη συνεργασία της Ουάσιγκτον με το Νέο Δελχί, ενώ όπως είπε και η ίδια, αυτές οι συνομιλίες αναμένεται να είναι οι ευρύτερες που έχουν γίνει ποτέ μεταξύ ΗΠΑ και Ινδίας.

    Η κ. Κλίντον επεσήμανε ότι οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, υγείας, εκπαίδευσης, οικονομίας, ενέργειας και αντιμετώπισης των κλιματολογικών αλλαγών.

    Εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν να σταθεροποιήσουν στρατηγική συνεργασία με την Ινδία, η οποία ξεκίνησε το 2005, με συμφωνία συνεργασίας σε θέματα πυρηνικής ενέργειας.

    Την Παρασκευή, η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών φτάνει στην Μουμπάη όπου θα παραστεί σε επιμνημόσυνη δέηση για τα 160 άτομα που έχασαν τη ζωή τους από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν εκεί τον περασμένο Οκτώβριο. Την Κυριακή, η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Νέο Δελχί για συναντήσεις με την ηγεσία της Ινδίας, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού, Μανμοχάν Σινγκ.

    Από την πλευρά της, η Ινδία ελπίζει πως η επίσκεψη αυτή θα δείξει ότι οι ΗΠΑ παραμένουν αφοσιωμένες στην ανάπτυξη της στρατηγικής σχέσης με το Νέο Δελχί, που είχε αρχίσει η κυβέρνηση Μπους.

    [03] Έκτακτα κονδύλια για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης

    17-07-2009

    Ο πρόεδρος Ομπάμα διαθέτει έκτακτα κονδύλια 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση του ιού Η1Ν1 της νέας γρίπης. Σε ειδική επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής της Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, ο κ. Ομπάμα αναφέρει ότι το ποσό αυτό θα πρέπει να διατεθεί για την κατασκευή εμβολίων, την εκστρατεία εμβολιασμού και την έγκριση των εμβολίων από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

    Την Πέμπτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι η εν λόγω πανδημία είναι και η ταχύτερα εξελισσόμενη στην ιστορία. Σε διάστημα 6 εβδομάδων έχει εξαπλωθεί όσο οι περισσότεροι ιοί εξαπλώνονται σε διάστημα 6 μηνών. Επίσης ο Παγκόσμιος Οργανισμός δηλώνει ότι δεν είναι πλέον αναγκαίο να καταγράφεται κάθε νέο κρούσμα, αλλά θα πρέπει να παρακολουθείται η συμπεριφορά του ιού για να εντοπιστούν εγκαίρως ενδεχόμενες μεταλλάξεις.

    [04] Μειώνονται οι επενδύσεις σε αμερικανικά προϊόντα

    17-07-2009

    Το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι έχει μειωθεί διεθνώς η ζήτηση επενδύσεων σε Αμερικανικά προϊόντα. Σύμφωνα με νέα έκθεση το Μάιο ξένες χώρες πούλησαν περισσότερες μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε Αμερικανικές μετοχές, απ' ότι αγόρασαν. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν Αμερικανικές μετοχές ύψους 20 δισεκατομμυρίων και αγοράστηκαν μετοχές 12 δισεκατομμυρίων. Η Κίνα ήταν η μόνη χώρα που αγόρασε περισσότερα Αμερικανικά χρηματοπιστωτικά προϊόντα απ' αυτά που πούλησε.

    [05] Περικοπές και στην Harley-Davidson

    17-07-2009

    Μια από τις διασημότερες εταιρείες μοτοσυκλετών στο κόσμο, η Harley-Davidson, ανακοίνωσε ότι θα περικόψει χίλιες εργασιακές θέσεις, μετά από πτώση των κερδών της κατά 91% κατά το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου.

    Οι πωλήσεις των μοτοσυκλετών της Harley υποχώρησαν κατά 25 με 30% φέτος σε σύγκριση με πέρυσι. Στόχος της εταιρείας είναι να εξοικονομήσει 60 εκατομμύρια το χρόνο, περικόπτοντας εργασιακές θέσεις, κλείνοντας εργοστάσια και μειώνοντας την παραγωγή της.

    [06] Oι άστεγοι της Νέας Υόρκης επιμένουν

    Αθηνά Κρικέλη

    Νέα Υόρκη

    17-07-2009

    Απαισιόδοξες είναι οι πρώτες εκθέσεις σχετικά με τις προσπάθειες της πολιτείας να πείσουν τους άστεγους της Νέας Υόρκης να ζήσουν σε μόνιμες κατοικίες που τους παρέχουν.

    Η ομάδα 'η εικόνα των αστέγων' έχει ξεκινήσει ένα πενταετές πρόγραμμα για την μείωση κατά τα δύο τρίτα των πολιτών που ζουν στους δρόμους, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέδωσαν στην δημοσιότητα την περασμένη Δευτέρα το πρόγραμμα αυτό δεν λειτούργησε.

    Περισσότερες από 500 οικογένειες αστέγων από το 2007 σε συνεντεύξεις με τους κοινωνικούς λειτουργούς της ομάδας, υποστηρίζουν ότι είναι δύσκολη η ένταξη σε κανονικές συνθήκες διαβίωσης.

    Η ομάδα 'Εικόνα των Αστέγων' υποστηρίζει πως το θέμα των αστέγων πρέπει να λυθεί οριστικά και όχι περιστασιακά.

    'Η πόλη πρέπει να αλλάξει τρόπο σκέψης αλλά και αντιμετώπισης των αστέγων' δηλώνει ο εκπρόσωπος της ομάδας Ρόμπ Ρόμπινσον. 'αυτή τη στιγμή το τμήμα αστέγων της πολιτείας, ξοδεύει 750 εκατομμύρια τον χρόνο για προσωρινή στέγαση τους. Αυτή είναι λάθος αντιμετώπιση'.

    Με την σειρά του εκπρόσωπος του τμήματος των αστέγων αναφέρει πως έχουν βοηθηθεί από το 2007 12 χιλιάδες οικογένειες αστέγων.

    [07] 6 νεκροί από διπλή βομβιστική επίθεση σε πολυτελή ξενοδοχεία της Τζακάρτα

    17-07-2009

    Από δύο διαδοχικές εκρήξεις βομβών σε δύο Αμερικανικών συμφερόντων πολυτελή ξενοδοχεία στη Τζακάρτα της Ινδονησίας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 6 άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλα.Ορισμένοι απ' τους νεκρούς στα ξενοδοχεία Ritz-Carlton και Marriott ήταν ξένοι επισκέπτες, αλλά δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.Επίσης η πρόσοψη του ξενοδοχείου Ritz-Carlton υπέστη σοβαρές ζημιές.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν μέσα στα ξενοδοχεία, γεγονός που σημαίνει ότι οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί εκεί.Το ξενοδοχείο Marriott της Τζακάρτα είχε υποστεί βομβιστική επίθεση και το 2003 από την Ασιατική τρομοκρατική οργάνωση Τζεμάα Ισλαμίγια.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 18 July 2009 - 1:18:22 UTC