Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-11-06

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγχαρητήρια στο νέο Πρόεδρο
  • [02] Σε ύφεση η αμερικανική οικονομία
  • [03] Η Μόσχα απειλεί με πυραύλους Ισκαντέρ
  • [04] Προειδοποιήσεις και από Τεχεράνη
  • [05] Σε διαδικασία σχηματισμού νέας κυβέρνησης
  • [06] Εκλογές 08: Ξεκίνημα για μια νέα εποχή

  • [01] Συγχαρητήρια στο νέο Πρόεδρο

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Αθήνα

    06-11-2008

    /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

    'Ιστορική νίκη', 'Η αλλαγή ήρθε', 'Ένας μαύρος στον Λευκό Οίκο' και 'Άνεμος αισιοδοξίας φυσάει και στην Ευρώπη' ήταν μερικοί από τους τίτλους και τα σχόλια στα πρωτοσέλιδα του Αθηναϊκού τύπου με φωτογραφίες του νεοεκλεγέντα Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα.

    Τα ρεπορτάζ στο δρόμο παρουσίαζαν τους Έλληνες καταχαρούμενους για την εκλογή, ενώ οι πρωινές εκπομπές στα τηλεοπτικά κανάλια μετέδιδαν συνεχώς τις αλλαγές στα αποτελέσματα ολοκληρώνοντας τις ολονύκτιες εκπομπές που είχαν αφιερώσει στις Αμερικανικές εκλογές.

    Όλη την ημέρα επίσης δεν έλειψαν οι αναλύσεις, οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Μπαράκ Ομπάμα από πολιτικά πρόσωπα και επιστημονικούς αναλυτές με όλους να εκθειάζουν την ομιλία του αμέσως μετά την εκλογή του.

    Συγχαρητήρια μηνύματα έστειλε και η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, με πρώτον το Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ο οποίος εξέφρασε τα συγχαρητήρια του σημειώνοντας πως η εκλογή του φέρνει μια 'φρέσκια αύρα' και του ευχήθηκε 'καλή δύναμη'.

    Ο Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής εκτός από τα συγχαρητήρια του για την 'νίκηβορόσημο' συμπλήρωσε 'Οι Ελληνοαμερικανοί έχουν συνεισφέρει και συνεχίζουν να συνεισφέρουν σημαντικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτιμώ τις ξεκάθαρες και σταθερές θέσεις που έχετε υιοθετήσει πάνω σε θέματα Ελληνικού ενδιαφέροντος και προσβλέπω σε μια προώθηση και εμβάθυνση των σχέσεών μας σε όλα τα επίπεδα'.

    Από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτός από τις ευχές του για 'κάθε επιτυχία' τόνισε ότι ο Αμερικανικός λαός με την ιστορική του απόφαση επέλεξε τον Μπαράκ Ομπάμα ένα άνθρωπο που πίστεψε και πιστεύει στις δυνατότητες του πολίτη σε μια χώρα που προασπίζεται τα δικαιώματά του και εγγυάται μια δίκαιη κοινωνία.

    Τέλος και η Υπουργός εξωτερικών κ. Μπακογιάννη δήλωσε 'Όλοι προσδοκούμε σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών μια καλή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και αποδοτικότερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κι ακόμη μια συνάντηση το ταχύτερο δυνατόν με τον Πρόεδρο Ομπάμα τόσο σαν Ελληνική κυβέρνηση όσο και σαν προεδρεύουσα χώρα στον Οργανισμό Αμυντικής Συνεργασίας στην Ευρώπη.

    [02] Σε ύφεση η αμερικανική οικονομία

    06-11-2008

    /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

    Νέες πληροφορίες, που κυκλοφόρησαν μια μόνο μέρα μετά την εκλογή νέου προέδρου στις ΗΠΑ, δείχνουν ότι η Αμερικανική οικονομία βρίσκεται ξεκάθαρα σε ύφεση. Συγκεκριμένα τον Οκτώβριο συρρικνώθηκε ο τομέα της προσφοράς υπηρεσιών που αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι της Αμερικανικής οικονομίας. Παράλληλα δύο άλλες εκθέσεις δείχνουν μείωση των εργασιακών θέσεων κατά χιλιάδες και ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε τον Οκτώβριο κατά 79%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

    [03] Η Μόσχα απειλεί με πυραύλους Ισκαντέρ

    06-11-2008

    Ντιμίτρι Μεντβέντεφ

    Οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν 'απογοητευτική' την απόφαση της Ρωσίας να αναπτύξει πυραύλους μικρού βεληνεκούς στα σύνορα της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Σων Μακόρμακ, δήλωσε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να εξουδετερώσουν τις Ρωσικές ανησυχίες για την ανάπτυξη της Αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Πολωνία και την Τσεχία. Ο κ. Μακόρμακ επανέλαβε ότι το αντιπυραυλικό σύστημα δεν στοχεύει την Ρωσία.

    Πάντως σε βαρυσήμαντη ομιλία του τη Τετάρτη, ο Ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε ότι η χώρα του θα αναπτύξει πυραύλους Ισκαντέρ στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, στα σύνορα με την Πολωνία και την Λιθουανία και επεσήμανε ότι η Μόσχα θα τοποθετήσει επίσης μηχανισμό ηλεκτρονικών παρεμβολών της ομαλής λειτουργίας της Αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας.

    Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ εξέφρασε τη Τετάρτη τις σοβαρές ανησυχίες της συμμαχίας για την συμμόρφωση της Μόσχας με τις ισχύουσες συνθήκες περιορισμού των εξοπλισμών.

    [04] Προειδοποιήσεις και από Τεχεράνη

    06-11-2008

    /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi

    Η Τεχεράνη προειδοποίησε τις Αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ ότι θα απαντήσει 'αποφασιστικά' σε οποιαδήποτε παραβίαση του εναέριου χώρου του Ιράν. Τα Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τη Τετάρτη ανακοινωθέν των Ιρανικών ενόπλων δυνάμεων που αναφέρει ότι Αμερικανικά ελικόπτερα πετούν πολύ κοντά στη μεθόριο Ιράν-Ιράκ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο της παραβίασης του Ιρανικού εναέριου χώρου.

    Το πρακτορείο Ρώϋτερ φέρει Ιρανό πολιτικό, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, να δηλώνει ότι η εν λόγω προειδοποίηση του Ιράν αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα προς τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και επεσήμανε ότι Ιρανοί εξτρεμιστές 'δεν έχουν χαρεί καθόλου' με την νίκη Ομπάμα. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι θα επιδιώξει διάλογο με την ηγεσία του Ιράν.

    [05] Σε διαδικασία σχηματισμού νέας κυβέρνησης

    06-11-2008

    Ο νεοεκλεγής Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ξεκίνησε την διαδικασία σχηματισμού της νέας του κυβέρνησης, 75 μέρες πριν ορκιστεί, στις 20 Ιανουαρίου, στο αξίωμα του τεσσαρακοστού τετάρτου προέδρου.

    Το πρώτο αξίωμα για το οποίο ο κ. Ομπάμα αναζητά συνεργάτη είναι αυτό του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, δηλαδή του ανώτατου συμβούλου του προέδρου. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ομπάμα προσέφερε την θέση αυτή στον Βουλευτή απ' το Ιλλινόη, Ράμ Εμάνουελ, που είχε υπηρετήσει στο Λευκό Οίκο και επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον. Πάντως δεν είναι ξεκάθαρο αν ο κ. Εμάνουελ έχει δεχτεί την θέση.

    Ο κ. Ομπάμα ανακοίνωσε επίσης την Τετάρτη την σύσταση ομάδας που θα τον βοηθήσει να προετοιμαστεί για την μετάβαση του στο Λευκό Οίκο, να διαλέξει τα μέλη του νέου του υπουργικού συμβουλίου και να δρομολογήσει προεκλογικές υποσχέσεις σε θέματα πολιτικής. Πάντως ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ έχει να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα, όπως δύο πολέμους και μια σοβαρότατη οικονομική κρίση.

    Ο κ. Ομπάμα κέρδισε τελικά 349 εκλεκτορικές ψήφους δηλαδή το 52% της ψήφου, έναντι 162 εκλεκτορικών ψήφων που κέρδισε ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλος του γερουσιαστής από τη Αριζόνα, Τζον Μακέην.

    Στη Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος Μπους συνεχάρη τον κ. Ομπάμα για τη νίκη του και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έδειξαν στον κόσμο ολόκληρο 'την ζωντάνια της Αμερικανικής δημοκρατίας'.

    Στο μεταξύ, ηγέτες απ' όλο το κόσμο έσπευσαν να συγχαρούν το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και να επισημάνουν τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεβ, ένας από τους δριμύτερους επικριτές των ΗΠΑ, δήλωσε ότι περιμένει να αναπτύξει εποικοδομητικό διάλογο με τον κ. Ομπάμα.

    Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, χαρακτήρισε τον νέο πρόεδρο 'φίλο της Βρετανίας' και επεσήμανε ότι προσβλέπει στην συνεργασία μαζί του για την αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής οικονομικής πραγματικότητας.

    Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Χοσιάρ Ζεμπαρί, δήλωσε ότι δεν περιμένει η εκλογή Ομπαμα να οδηγήσει σε γρήγορη απόσυρση των Αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ ή σε ξαφνική αλλαγή της Αμερικανική εξωτερικής πολιτικής.

    Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Μπαν Κι Μουν, δήλωσε και αυτός ότι προσβλέπει σε συνεργασία με την νέα Αμερικανική κυβέρνηση.

    [06] Εκλογές 08: Ξεκίνημα για μια νέα εποχή

    Γιώργος Μπίστης

    Oυάσιγκτον

    06-11-2008

    Δείτε το βίντεο βElections 08: Change has come to Americaβ - Download (WM)

    Δείτε το βίντεο βElections 08: Change has come to Americaβ

    - Watch (WM)

    /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

    Ο Μπαράκ Ομπάμα χαιρετά τα πλήθη στο Σικάγο μετά την εκλογή του.

    Καινούργια εποχή αρχίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες με την ανάδειξη του Γερουσιαστή Barack Obama στην προεδρία της χώρας. Και στην καινούργια αυτή εποχή θα είναι αυξημένη κατά έναν ομογενή η δύναμη της κοινοβουλευτικής Ομάδας Προώθησης Ελληνικών Υποθέσεων στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

    Ο Barack Obama είναι ο πρώτος μαύρος ηγέτης που εκλέγεται στο ανώτατο αξίωμα της Αμερικής. Τον ιστορικό θρίαμβό του πανηγύρισαν πάνω από 100 χιλιάδες οπαδοί του, στο Σικάγο, έδρα της εκστρατείας του για τον Λευκό Οίκο, και δεκάδες εκατομμύρια άλλοι πολίτες από την τηλεόραση. Τους είπε: ' Με την απόφαση που πήρατε στις κάλπες, σε αυτή την καθοριστική στιγμή της ιστορίας, φέρατε τον άνεμο της αλλαγής στην Αμερική'. Ο Γερουσιαστής Obama διατηρεί στενές σχέσεις με την Ελληνοαμερικανική κοινότητα η οποία τάχτηκε σχεδόν σύσσωμα υπέρ της υποψηφιότητάς του. Όπως ανέφερε ο ίδιος σε κάποια από τις αρχικές φάσεις της προεκλογικής εκστρατείας του: 'Πάντα με εντυπωσίαζαν οι Έλληνες της Αμερικής γιατί βρίσκονται κοντά στις ρίζες τους, προασπίζονται με πάθος τα Ελληνικά εθνικά θέματα και ταυτόχρονα συνεχίζουν να είναι υπόδειγμα Αμερικανού πολίτη'.

    John Sarbanes

    Παράλληλα την Τρίτη επανεκλέχθηκαν άνετα όλοι οι ομογενείς νομοθέτες που υπηρετούν σήμερα στην Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.

    Σαρωτική ήταν η νίκη του βουλευτή John Sarbanes, Γιάννη Σαρμπάνη, από την Βαλτιμόρη και τα περίχωρά της. Ο Λακωνικής καταγωγής νομοθέτης κατατρόπωσε τον αντίπαλό του παίρνοντας το 70 τοις εκατό των ψήφων. Ένας από τους στόχους του είναι να μεταβιβαστεί στις νέες γενιές Ελληνοαμερικανών η περηφάνια που έχουν για την εθνική κληρονομιά τους οι γενιές του μετανάστη παππού του, του πατέρα του και η δική του. Κατά την άποψή του Γιάννη Σαρμπάνη: 'Αρχικά πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας την νέα Ελλάδα, που έχει εξελιχθεί σε δραστήριο παράγοντα της διεθνούς σκηνής. Οι στατιστικές δείχνουν καθαρά τα υπέροχα έργα που επιτελεί. Οι Ολυμπιακοί αγώνες της Αθήνας είχαν τεράστια επιτυχία. Έγιναν σημείο αναφοράς από το οποίο μπορεί ο καθένας να αρχίσει να κατανοεί κι όλες τις άλλες συναρπαστικές ενέργειες της σημερινής Ελλάδας'.

    Zack Space

    Στο Οχάιο ο Zack Space, εγγονός μετανάστη από την Ικαρία, επανεκλέχτηκε άνετα στην Αμερικανική Βουλή, εξασφαλίζοντας το 60 τοις εκατό των ψήφων. Μας είπε: 'Θέλω να προσφέρω στους πολίτες της εκλογικής μου περιφέρειας δυνατότητες. Η περιφέρειά μου είναι πολύ φτωχή. Έχει υψηλότερο ποσοστό ανέχειας και υψηλότερο ποσοστό ανεργίας από τον μέσο όρο στην Αμερική. Δουλεύω σκληρά για να διασφαλίσω στους πολίτες της περιφέρειάς μου ευκαιρίες για καλύτερη ζωή. Με ενδιαφέρουν επίσης και πολλά θέματα εξωτερικής πολιτικής, περιλαμβανομένων αυτών που απασχολούν τον Ελληνισμό. Για παράδειγμα, η εξεύρεση δίκαιης λύσης του Κυπριακού, ύστερα από 34 χρόνια κατοχής, η προάσπιση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η διευθέτηση της διαμάχης γύρω από το όνομα των Σκοπίων'.

    Gus Bilirakis

    Ο Gus (Κώστας) Bilirakis, εγγονός οικογένειας Ελλήνων αλιέων σφουγγαριού, θριάμβευσε στο γραφικό Tarpon Springs και την γύρω του περιοχή στην Φλόριντα, κερδίζοντας το 63 τοις εκατό της λαϊκής ψήφου. Σε πρόσφατη ομογενειακή εκδήλωση στο Κογκρέσο, ο κ. Bilirakis διακήρυξε: 'Δεν θα επαναπαυθούμε μέχρις ότου η Κύπρος είναι ελεύθερη, δεν θα επαναπαυθούμε μέχρις ότου ο Πατριάρχης μας είναι ασφαλής και δεν θα επαναπαυθούμε μέχρις ότου να διευθετηθεί το Σκοπιανό'.

    Στην Μασαχουσέτη, η Niki Tsongas, χήρα του αείμνηστου Γερουσιαστή και άλλοτε προεδρικού υποψήφιου Paul Tsongas, επανεκλέχθηκε χωρίς την παραμικρή δυσκολία. Είναι τόσο δημοφιλής που κανένας από το αντίπαλο κόμμα δεν είχε τα κότσια να κατέβει εναντίον της στις εκλογές της Τρίτης.

    Niki Tsongas

    Μιλώντας σε συγκέντρωση που έγινε στις 25 Μαρτίου 2008 στο Κογκρέσο για τον εορτασμό της επετείου της Ελληνικής παλιγγενεσίας, η κυρία Tsongas δήλωσε στη Φωνή της Αμερικής: 'Πήγα στην Αθήνα πριν λίγο καιρό. Με εντυπωσίασε η πρόοδος που έχει γίνει σε έργα υποδομής λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Χάρηκα επίσης που η Ελλάδα παίζει ηγετικό ρόλο στην περιοχή. Εμείς στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να στηρίξουμε το έργο της. Θα συμβάλω προς την κατεύθυνση αυτή και θα πάω πάλι στην Ελλάδα, όσο πιο σύντομα μπορέσω'.

    Στο Λας Βέγκας, η Shelley Berkley έκανε κι αυτή περήφανη την ομογένεια και ιδιαίτερα τους Θεσσαλονικείς, γιατί από μια εβραϊκή οικογένεια της Θεσσαλονίκης κατάγεται. Η Shelley καρπώθηκε το 68 τοις εκατό της λαϊκής ψήφου.

    Shelly Berkley

    Σε συνάντηση που είχαμε μαζί της στο Λας Βέγκας, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, η Shelley Berkley δήλωσε μεταξύ άλλων: 'Έχω κοινές αρχές με τους Έλληνες. Για παράδειγμα πιστεύω ότι τα Τουρκικά στρατεύματα πρέπει να φύγουν από την Κύπρο. Αντιμετωπίζω σχετικά θέματα από τότε που έγινα μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας προώθησης Ελληνικών υποθέσεων. Συνεργάζομαι στενά και με άλλους Ελληνοαμερικανούς νομοθέτες, όπως οι κύριοι Bilirakis, Sarbanes και Space, που είναι εξαίρετοι άνθρωποι'.

    Νικητής της βουλευτικής αναμέτρησης σε μια άλλη γειτονική περιφέρειας της Νεβάδα ήταν Dina (Κωνσταντίνα) Titus, που αγωνίζονταν όλη την νύχτα στήθος με στήθος με τον πανίσχυρο ρεπουμπλικανό αντίπαλό της. Η Dina κέρδισε τελικά παίρνοντας το 47 τοις εκατό των ψήφων. Αλλά εξ ίσου σημαντικό είναι το ότι με την επιτυχία της αυξάνεται κατά έναν και η αριθμητική δύναμη της ομάδας ομογενών στο Κογκρέσο.

    Dina Titus

    Μας είπε: 'Ξέρω ότι έχω πολλά να μάθω για θέματα εθνικής πολιτικής. Όταν πάω στην Ουάσιγκτον θα ζητήσω την συμβουλή της κοινοβουλευτικής Ομάδας Προώθησης Ελληνικών Υποθέσεων στο Κογκρέσο και ηγετικών στελεχών της ομογένειας. Τα μεγάλα θέματα της ομογένειας είναι το Κυπριακό, η προστασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η αποκατάσταση της αίγλης του. Θέλω να μπω στην πρώτη γραμμή για τα θέματα αυτά. Επίσης με την γερή Ελληνική καρδιά μου θα προασπίσω το όνομα της Μακεδονίας'.

    Όλοι οι ομογενείς υποψήφιοι με τους οποίους μιλήσαμε μετά την νίκη τους στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου μας είπαν ότι προσβλέπουν να έρθουν στη Ουάσιγκτον για να προωθήσουν στο Κογκρέσο όχι μόνον τα θέματα που αφορούν τις εκλογικές τους περιφέρειες αλλά επίσης και τα ζητήματα που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την Ελληνοαμερικανική κοινότητα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 7 November 2008 - 2:18:26 UTC