Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-10-20

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Κόλιν Πάουελ υπέρ Μπαράκ Ομπάμα
  • [02] Σχέδια Ολλανδίας και Νότιας Κορέας για ενίσχυση τραπεζών
  • [03] Εξετάζεται σχέδιο για συγχώνευση ειρηνευτικών συνομιλιών Ισραήλ με όλες τις Αραβικές χώρες
  • [04] 30 νεκροί από επίθεση Ταλεμπάν στο νότιο Αφγανιστάν
  • [05] Αλλαγές στη συμφωνία για παραμονή Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ
  • [06] Αντιδράσεις στην διεύρυνση του προγράμματος visa weaver δίχως ένταξη της Ελλάδας

  • [01] Ο Κόλιν Πάουελ υπέρ Μπαράκ Ομπάμα

    20-10-2008

    Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Παόυελ, ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Μπαράκ Ομπαμα για το προεδρικο αξίωμα, επισημαίνοντας ότι η Αμερική έχει ανάγκη απο 'μία προσωπικότητα που να μπορεί να επιφέρει αλλαγή'.

    Σε συνέντευξή του προς Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο την Κυριακή ο κ. Πάουελ είπε ότι υποστηρίζει τον κ. Ομπάμα λόγω της ικανότητας του να 'εμπνέει' και γιατί τα μηνύματα της προεκλογικής του εκστρατείας αγγίζουν όλους τους Αμερικανούς.

    Πάντως ο κ. Πάουελ επισημαίνει ότι τόσο ο κ. Ομπάμα, όσο και ο Ρεπουμπλικανός αντιπαλός του Τζον Μακέην, θα ηταν καλοί στον προεδρικό αξίωμα. Αλλά τονίζει ότι ο Γερουσιαστής Ομπάμα έχει 'ικανοποιήσει τις προδιαγραφές', όπως λέει χαρακτηριστικά, ενός εξαίρετου προέδρου και έχει δείξει ότι θα ηγηθεί της χώρας ακολουθώντας μια 'σταθερή προσέγγιση'. Ο Κόλιν Πάουελ εξέφρασε επίσης απογοήτευση για τον αρνητικό τόνο της εκστρατείας Μακέην και σημείωσε ότι η υποψήφια για την αντιπροεδρία, Σάρα Πέιλιν, δεν είναι έτοιμη για το αξίωμα.

    Από τη πλευρά του, ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι τον τιμά η έκφραση υποστήριξης από μέρους του κ. Πάουελ, ενώ ο κ. Μακέην δήλωσε ότι θα συνεχίσει να σέβεται και να θαυμάζει τον Κόλιν Πάουελ παρά το ότι δεν συμφωνεί μαζί του.

    [02] Σχέδια Ολλανδίας και Νότιας Κορέας για ενίσχυση τραπεζών

    20-10-2008

    Οι κυβερνήσεις της Ολλανδίας και της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σχέδια για την ενίσχυση των τραπεζών τους στα πλαίσια των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ολλανδοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι 13 δισεκατομμύρια δολάρια θα χορηγηθούν στον χρηματοπιστωτικό όμιλλο ING, που θεωρείται μια απ' τις 20 μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου.

    Η ING προειδοποίησε τη Παρασκευή ότι θα ανακοινώσει έλλειμμα 670 εκατομμυρίων δολαρίων για το τελευταίο τρίμηνο, λόγω της πιστωτικής κρίσης. Ο Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας δήλωσε ότι η ING είναι 'υγιής' επιχείρηση παράτην ανάγκη χορήγησης ρευστού από μέρους του δημοσίου.

    Παράλληλα στη Νότια Κορέα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα εγγυηθεί το χρέος των τραπεζών της χώρας σε ξένο συνάλλαγμα μέχρι και 100 δισεκατομμύρια δολάρια και θα χορηγήσει στις τράπεζες επιπρόσθετα ρευστά μέχρι και 30 δισεκατομμύρια.

    [03] Εξετάζεται σχέδιο για συγχώνευση ειρηνευτικών συνομιλιών Ισραήλ με όλες τις Αραβικές χώρες

    20-10-2008

    Εχούντ Μπαράκ

    Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ εξετάζει σοβαρά το σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας για συγχώνευση των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ του Ισραήλ και όλων των Αραβικών χωρών.

    Ο κ. Μπαράκ είπε επισης ότι η εντολοδόχος πρωθυπουργός, Τζίπι Λίβνι, φαίνεται διατεθειμμένη να υποστηρίξει σχέδιο για συγχώνευση των ειρηνευτικών συνομιλιών με διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής σε μία διαδικασία. Η πρόταση που είχε αρχικά εκφραστεί το 2002, έχει εγκριθεί απο τις χώρες του Αραβικού Συνδέσμου.

    Ο Εχούντ Μπαράκ δήλωσε ότι αποτελεί κοινό συμφέρον του Ισραήλ και μετριοπαθών Αράβων ηγετών, η εξουδετέρωση εξτρεμιστικών οργανώσεων όπως η Χεζμπολλά και η Χαμάς.

    Η πρόταση προβλέπει Παναραβική αναγνώριση του Ισραήλ με αντάλλαγμα την επιστροφή από μέρους του Ισραήλ όλων των εδαφών που προσάρτισε κατά τον πόλεμο του 1967.

    [04] 30 νεκροί από επίθεση Ταλεμπάν στο νότιο Αφγανιστάν

    20-10-2008

    Στο Αφγανιστάν, οι Ταλεμπάν σκότωσαν περίπου 30 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και ενός παιδιού, τα οποία επέβαιναν σε δύο λεωφορεία στην επαρχία Κανταχάρ στο νότιο τμήμα της χώρας.

    Τοπικός διοικητής αστυνομίας δήλωσε ότι οι Ταλεμπάν προσπάθησαν να σταματήσουν το πρώτο λεωφορείο αλλά δεν τα κατάφεραν και γι' αυτό άνοιξαν πυρ εναντίον του σκοτώνοντας ένα μικρό παιδί. Αλλά οι εξτρεμιστές κατάφεραν να σταματήσουν το δεύτερο λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 50 άτομα. Περίπου 30 πτώματα βρέθηκαν αργότερα στο πλάι του δρόμου, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες αφέθηκαν ελεύθεροι.

    Εκπρόσωπος των Ταλεμπάν ανέλαβε την ευθύνη για τους θανάτους 27 Αφγανών στρατιωτών, αλλά σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας του Αφγανιστάν δεν κανένας στρατιώτης δεν επέβαινε στα δύο λεωφορεία.

    [05] Αλλαγές στη συμφωνία για παραμονή Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ

    20-10-2008

    Ο κυβερνητικός συνασπισμός του Ιράκ ζήτησε ξαφνικά αλλαγές σε σχέδιο συμφωνίας για την παράταση της παραμονής των Αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ μέχρι το 2011. Σε ανακοίνωση της η Ενωμένη Ιρακινή Συμμαχία στην οποία ανήκει και το κόμμα του Πρωθυπουργού, Νούρι Αλ Μαλίκι, δήλωσε ότι μερικά σημεία της συμφωνίας χρειάζονται περισσότερες διαβουλεύσεις και τροποποιήσεις για να μπορέσει να επικυρωθεί.

    Το έγγραφο δίνει 3 χρονια διορεία για την απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων απο το Ιράκ και περιορισμένες εξουσίες στην Ιρακινή κυβέρνηση σε περιπτώσεις προσαγωγής στη δικαιοσύνη Αμερικανών στρατιωτών για αδικήματα που διέπραξαν σε ώρα μη υπηρεσίας.

    Επίσης ο κ. Μαλίκι συναντήθηκε με τον Βρετανό Υπουργό Άμυνας, Τζον Χάττον, για την σύμπιξη παρόμοιας συμφωνίας και με την Βρετανική πλευρά.

    [06] Αντιδράσεις στην διεύρυνση του προγράμματος visa weaver δίχως ένταξη της Ελλάδας

    Γιώργος Μπίστης

    Oυάσιγκτον

    20-10-2008


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 21 October 2008 - 1:18:31 UTC