Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-06-10

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύνοδος κορυφής ΗΠΑ-ΕΕ
  • [02] Ομπάμα κατά Μακέιν
  • [03] Συνάντηση χωρών που παράγoυν και καταναλώνουν πετρέλαιο ζήτησε η Σαουδική Αραβία
  • [04] Ιράν: Οι Αμερικανικές δυνάμεις το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ιράκ
  • [05] Επίσκεψη Καρζάι στην Ολλανδία
  • [06] Αντίθετη η Ελλάδα με Ευρωπαϊκή πρόταση για εργασιακή απασχόληση

  • [01] Σύνοδος κορυφής ΗΠΑ-ΕΕ

    10-06-2008

    Ο πρόεδρος Μπους δήλωσε ότι οι εκτινασσόμενες στα ύψη τιμές ενέργειας και τα οικονομικά προβλήματα θα αποτελέσουν κύρια θέματα της συνόδου κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ στην Σλοβενία.

    Ο κ. Μπούς βρίσκεται στην Λουμπλιάνα της Σλοβενίας, πρώτο σταθμό της Ευρωπαϊκής του περιοδείας που αποσκοπεί στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων συμμάχων τους. Σήμερα ο κ. Μπους θα παραστεί στην ετήσια διάσκεψη ΗΠΑ-ΕΕ, ενώ κατά τη διάρκεια της περιοδείας του θα επισκεφτεί επίσης τη Γερμανία, τη Ιταλία, το Βατικανό, τη Γαλλία και την Βρετανία.

    Σε δηλώσεις του προτού αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον, ο κ. Μπους επεσήμανε ότι η Αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται, παρά τα προβλήματα. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θέλει να συζητήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους του κοινή δράση για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους της ενέργειας και την ανάγκη περιορισμού της εξάρτησης από το πετρέλαιο. Επίσης θα ζητήσει τη βοήθεια των Ευρωπαίων για το Αφγανιστάν και για την άσκηση πίεσης στο Ιράν για τον τερματισμό του πυρηνικού του προγράμματος. Θα συζητηθεί επίσης η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και οι κλιματολογικές αλλαγές.

    [02] Ομπάμα κατά Μακέιν

    10-06-2008

    Ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπαράκ Ομπάμα, εξήγγειλε την επίσημη έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, διακηρύσσοντας ότι ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλος του, Τζον Μακέιν, θα χειροτερέψει την ήδη ασθμαίνουσα Αμερικανική οικονομία.

    Σε ομιλία του προς ψηφοφόρους στην Βόρεια Καρολίνα, ο κ. Ομπάμα κατηγόρησε τον κ. Μακέιν ότι θέλει να συνεχίσει την ίδια αποτυχημένη οικονομική πολιτική του προέδρου Μπούς, την οποία ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε 'την πλέον ανεύθυνη' στην ιστορία της χώρας και κορόιδεψε τον ισχυρισμό του κ. Μακέιν ότι θα ακολουθήσει συντηρητική οικονομική πολιτική, λέγοντας ότι η υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών για τις φοροαπαλλαγές του προέδρου Μπούς θα διπλασιάσει το ήδη τεράστιο δημοσιονομικό χρέος της χώρας.

    Από τη πλευρά του ο Τζον Μακέιν αντεπιτέθηκε ισχυριζόμενος ότι η αύξηση των φόρων θα επιδεινώσει την κατάσταση της οικονομίας και ζήτησε απ' τον κ. Ομπάμα να δεχτεί να συμμετάσχει μαζί του σε σειρά δημόσιων συζητήσεων ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

    [03] Συνάντηση χωρών που παράγoυν και καταναλώνουν πετρέλαιο ζήτησε η Σαουδική Αραβία

    10-06-2008

    Συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών και των καταναλωτών ζήτησε τη Δευτέρα η Σαουδική Αραβία για να εξεταστούν οι 'αδικαιολόγητα υψηλές', όπως είπε, τιμές του μαύρου χρυσού. Αξιωματούχοι των πετρελαιοπαραγωγών χωρών επιρρίπτουν ευθύνες για τις υψηλές τιμές στο πολιτικό κλίμα και την κερδοσκοπία και όχι στην έλλειψη αργού πετρελαίου.

    Όμως ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ, Χενρυ Πωλσον, επεσήμανε ότι η ανοδική πορεία των τιμών πετρελαίου επηρεάζεται από την αυξημένη ζήτηση και όχι από συγκεκριμένες ενέργειες επενδυτών.

    [04] Ιράν: Οι Αμερικανικές δυνάμεις το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ιράκ

    10-06-2008

    Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε στον πρωθυπουργό του Ιράκ, Νούρι Αλ Μαλίκι, ότι το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Βαγδάτη είναι η παρουσία των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Ο κ. Μαλίκι πραγματοποιεί την τρίτη του επίσκεψη στη Τεχεράνη. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν φέρουν τον Αγιατολλάχ Χαμενεΐ να δηλώνει ότι ο Ιρακινός λαός θα ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη περίοδο και ότι τα Αμερικανικά όνειρα για το Ιράκ δεν θα υλοποιηθούν.

    Οι Αμερικανικές και οι Ιρακινές αρχές διαπραγματεύονται συμφωνία ασφάλειας που θα επιτρέπει την παραμονή των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και μετά την 31η Δεκεμβρίου που εκπνέει η σχετική εντολή των Ηνωμένων Εθνών.

    Στο μεταξύ τη Δευτέρα το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι Αμερικανικές δυνάμεις δεν θα παραμείνουν στο Ιράκ επ' αόριστον και δεν θα χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις σε βάρος γειτονικών προς το Ιράκ χωρών.

    [05] Επίσκεψη Καρζάι στην Ολλανδία

    10-06-2008

    Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφάλειας της χώρας θα χρειαστούν τουλάχιστον μια δεκαετία για να μπορέσουν να εκτελέσουν αυτόνομα τα καθήκοντα τους.

    Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους κατά την άφιξη του στην Ολλανδία για διήμερη επίσκεψη και συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε, ο κ. Καρζάι επεσήμανε ότι η ζωή στο Αφγανιστάν έχει βελτιωθεί μετά την απομάκρυνση των Ταλεμπάν απ' τις Αμερικανικές δυνάμεις, αλλά σημείωσε ότι η πρόοδος θα εξαρτηθεί απ' την συνεχιζόμενη υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας.

    Η Ολλανδία διατηρεί 1.600 στρατιώτες στο Αφγανιστάν στα πλαίσια των Νατοϊκών δυνάμεων στη περιοχή. Μετά την Ολλανδία, ο κ. Καρζάι θα επισκεφτεί το Παρίσι για να συμμετάσχει σε διεθνή σύνοδο δωρητριών χωρών τη Πέμπτη.

    [06] Αντίθετη η Ελλάδα με Ευρωπαϊκή πρόταση για εργασιακή απασχόληση

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Λουξεμβούργο

    10-06-2008

    Η πρόταση της Σλοβενικής Προεδρίας, με υποστηρικτές την Αγγλία και την Γερμανία, για αύξηση των ωρών εργασίας και μείωση του καθεστώτος προστασίας των εργαζομένων με βραχυπρόθεσμες συμβάσεις, βρήκε αντίθετη την Ελλάδα στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης που έγινε στο Λουξεμβούργο και με την Υπουργό κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά να δηλώνει οτι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε αποχή απο την διαδικασία υιοθέτησης των δύο οδηγιών που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    'Η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στην πλήρη και ποιοτική εργασία και το μήνυμα που πρέπει να σταλεί στους Ευρωπαίους εργαζόμενους οφείλει να προτάσσει την ασφάλεια των εργαζομένων, την ποιότητα και την σιγουριά στην εργασία και τη θωράκιση των δικαιωμάτων τους', τόνισε στην παρέμβασή της η κ. Πετραλιά. Απόλυτα η Ελληνίδα Υπουργός τόνισε στους δημοσιογράφους: 'Δεν δεχόμαστε καμία αύξηση των ωρών εργασίας ούτε καμία μείωση στην προστασία των βραχυπρόθεσμων συμβάσεων. Είναι ξεκάθαρη η δική μας πεποίθηση'.

    Στο Λουξεμβούργο, η κυρία Πετραλιά πληροφορήθηκε και για το μεγάλο σεισμό που χτύπησε την Ηλεία και την Αχαΐα, τις δύο κακοπαθημένες ελληνικές περιφέρειες κι απο τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, όπως είπε, και δήλωσε ότι και το Υπουργείο Απασχόλησης μαζί με τον ΟΑΕΔ, το ΙΚΑ και τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας θα πάρει μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων τόσο με επιδόματα και με ελαφρύνσεις, όσο και με παρέμβαση στην ανοικοδόμηση των κατοικιών που καταστράφηκαν.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 11 June 2008 - 1:18:43 UTC