Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-06-09

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιμόρφωση οδηγών επιβάλλει η Κομισιόν
  • [02] Ομπάμα και Μακέην στον προεκλογικό αγώνα
  • [03] Περιοδεία Μπους στην Ευρώπη
  • [04] H Ομάδα των 8 υπέρ μεγαλύτερης ενεργειακής επάρκειας
  • [05] H Πρώτη Κυρία στο Αφγανιστάν
  • [06] Ο πρωθυπουργός του Ιράκ στο Ιράν
  • [07] Κακοκαιρία στις μεσοδυτικές πολιτείες

  • [01] Επιμόρφωση οδηγών επιβάλλει η Κομισιόν

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Λουξεμβούργο

    09-06-2008

    Τα τροχαία ατυχήματα που προκαλούνται από την ακαταλληλότητα των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων, ή και οδηγών αυτοκινήτων μεταφοράς επιβατών, κυρίως τουριστών, εκδρομέων κλπ, είναι παρά πολύ συχνά στους ευρωπαϊκούς δρόμους και όπως ξέρουμε και στην Ελλάδα.

    Μη έχοντας ως σήμερα εφαρμόσει την σχετική κοινοτική οδηγία που αφορά στην υποχρεωτική αρχική εξέταση των οδηγών αυτών για επαγγελματική επάρκεια, αλλά και την συνεχή επιμόρφωση η Ελλάδα και η Πορτογαλία παραπέμπονται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο.

    Η Οδηγία του 2003 υιοθετήθηκε για να εξασφαλίσει ένα ελάχιστο επίπεδο επιμόρφωσης των επαγγελματιών οδηγών που να ανταποκρίνεται στις νέες απαιτήσεις των οδικών μεταφορών. Η μεταφορά της στο εθνικό δίκαιο έπρεπε να γίνει από τον Σεπτέμβριο του 2006, αλλά παρ' όλη την προειδοποίηση της Κομισιόν τον Ιούνιο του 2007, ένα χρόνο μετά και στην Ελλάδα δεν έχει παρθεί κανένα σχετικό εθνικό μέτρο.

    Κάθε οδηγός κανονικά, θα πρέπει να παρακολουθεί μια μετεκπαίδευση 35 ωρών κάθε 5 χρόνια και θα του παρέχεται ένα πιστοποιητικό επαγγελματικής αρχικής επάρκειας όσο και μετεκπαίδευσης.

    Όλα τα κράτη μέλη και η Ελλάδα θα πρέπει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου του 2008 να εφαρμόσουν τον κανονισμό για τους οδηγούς μεταφορικών μέσων με επιβάτες και τον Σεπτέμβριο του 2009 για τους οδηγούς των εμπορικών φορτηγών αυτοκινήτων

    Με το ίδιο σκεπτικό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να εξασφαλίσει ότι πέντε κράτη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, που δεν έχουν εφαρμόσει ακόμη την οδηγία για την ασφάλιση των αυτοκινήτων στέλνει προειδοποίηση ,η αιτιολογημένη γνώμη όπως λέγεται και αν δεν λάβει ικανοποιητική απάντηση σε δύο μήνες θα τις παραπέμψει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    Η οδηγία καλύπτει ένα κενό της ασφαλιστικής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο για τα μηχανοκίνητα οχήματα αλλά και εισάγοντας ορισμένα δικαιώματα για τους ασφαλισμένους αναβαθμίζοντας την προστασία των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων.

    Ελλείψει της εφαρμογής της οδηγίας τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων καθώς και οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να επωφεληθούν από τα νέα δικαιώματά τους.

    [02] Ομπάμα και Μακέην στον προεκλογικό αγώνα

    09-06-2008

    Τζων Μακέην

    Οι προκριματικές εκλογές ολοκληρώθηκαν και οι υποψήφιοι του Ρεπουμπλικανικού και Δημοκρατικού κόμματος τώρα σχεδιάζουν την προεκλογική τους εκστρατεία. Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τζων Μακέην καλούνται τώρα να προσελκύσουν ψηφοφόρους στις εκλογές του Νοεμβρίου, οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι με την φθίνουσα πορεία της οικονομίας και τον παρατεταμένο πόλεμο στο Ιράκ.

    Ο σαρανταεξάχρονος κ. Ομπαμα πρόκειται σήμερα να επισκεφτεί πολιτείες που παραδοσιακά ψηφίζουν Ρεμπουπλικανούς. Ο Δημοκρατικός υποψήφιος θα αναφερθεί στο θέμα της οικονομίας, την ανεργία και τις αυξανόμενες τιμές πετρελαίου. Ο ηλικίας 71 ετών Τζων Μακέην ήδη έχει προεκλογικές τηλεοπτικές διαφημίσεις στον αέρα που επικεντρώνονται σε θέματα εθνικής ασφάλειας καθώς και την εμπειρία του στο πόλεμο του Βιετνάμ. Επίσης και οι δύο υποψήφιοι βρίσκονται σε διαδικασία επιλογής υποψήφιου αντιπροέδρου.

    [03] Περιοδεία Μπους στην Ευρώπη

    09-06-2008

    Ο πρόεδρος Μπους αναχωρεί σήμερα για την Ευρώπη για μια εβδομάδα επισκέψεων και επαφών με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων των ΗΠΑ με τους Ευρωπαίους εταίρους τους. Η Ευρωπαϊκή περιοδεία του Αμερικανού προέδρου θα αρχίσει στην Σλοβενία, όπου τη Τρίτη θα συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Μπους θα επισκεφτεί επίσης τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Γερμανία και το Βατικανό.

    Στη διάρκεια της περιοδείας του αυτής ο Αμερικανός πρόεδρος θα ζητήσει την συνδρομή των Ευρωπαίων στο Αφγανιστάν και θα ασκήσει πιέσεις για το θέμα του Ιράν. Επίσης θα συζητηθεί το Μεσανατολικό και το θέμα του φαινομένου του θερμοκηπίου και των κλιματολογικών αλλαγών.

    [04] H Ομάδα των 8 υπέρ μεγαλύτερης ενεργειακής επάρκειας

    09-06-2008

    Από αριστερά ο υπουργός Οικονομίας της Ιαπωνίας Ακίρα Ακάρι, ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Σάμουελ Μπόντμαν και ο υπεύθυνος Ανάπτυξης της Κίνας Ζανγκ Γκουομπάο.

    Οι 8 πιο ανεπτυγμένες, βιομηχανικές χώρες του κόσμου λένε ότι θα αγωνιστούν να συγκρατήσουν τις διαρκώς αυξανόμενες τιμές πετρελαίου εντείνοντας την ενεργειακή αποδοτικότητα και ενισχύοντας τις νέες τεχνολογίες.

    Οι υπουργοί ενέργειας της Ομάδας των 8, μαζί με την Κίνα, την Ινδία και τη Νότια Κορέα εξέφρασαν 'σοβαρές ανησυχίες' για τις ανοδικές τιμές πετρελαίου σε κοινή ανακοίνωση τους που δόθηκε την Κυριακή στη δημοσιότητα. Ο Ακίρα Αμάρι υπουργός εμπορίου της Ιαπωνίας δήλωσε ότι οι τιμές πετρελαίου έχουν προκαλέσει ύφεση στην παγκόσμια οικονομία.

    Οι υπουργοί συναντήθηκαν στο Αομόρι της Ιαπωνίας και υποσχέθηκαν την δρομολόγηση 20 πειραματικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Συγχρόνως πιέζουν τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο να αυξήσουν την παραγωγή τους.

    [05] H Πρώτη Κυρία στο Αφγανιστάν

    09-06-2008

    H πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Λώρα Μπους, πραγματοποίησε απροειδοποίητη επίσκεψη, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι και ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει τη χώρα κατά την σύνοδο δωρητών αυτή την εβδομάδα. Μετά τη συνάντηση με τον κ. Καρζάι την Κυριακή στη Καμπούλ, η κυρία Μπους δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να μη βοηθήσει το Αφγανιστάν σ' αυτή τη 'πολύ κρίσιμη περίοδο που διανύει'.

    Η κ. Μπους επίσης ανακοίνωσε δύο Αμερικανικές πρωτοβουλίες αρωγής, μία επιχορήγηση ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων σε περίοδο 5 ετών για τον Πανεπιστήμιο Αμέρικαν της Καμπούλ και άλλα 40 εκατομμύρια δολάρια για το Εθνικό Κέντρο Παιδείας που προσπαθεί να καταπολεμήσει τον αναλφαβητισμό στο Αφγανιστάν.

    Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μετέβη επίσης με ελικόπτερο στον αρχαιολογικό χώρο του Μπαμιγιάν, για να δει από κοντά τα συντρίμμια 2 αρχαίων αγαλμάτων του Βούδα που καταστράφηκαν το 2001 από τους Ταλιμπάν. Συναντήθηκε επίσης με Αμερικανούς στρατιώτες στη αεροπορική βάση Μπαγκράμ κοντά στη Καμπούλ και τους ευχαρίστησε για τις προσπάθειές τους.

    [06] Ο πρωθυπουργός του Ιράκ στο Ιράν

    09-06-2008

    Ο Πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ζήτησε τη διεύρυνση των σχέσεων της χώρας του με το Ιράκ κατόπιν συνάντησης με τον Ιρακινό Πρωθυπουργό, Νούρι αλ Μαλίκι.

    Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν φέρει τον Πρόεδρο Αχμαντινετζάντ να δηλώνει ότι στενότερες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα συντείνουν στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα του Ιράκ. Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν την Κυριακή στα πλαίσια επίσκεψης του κ. αλ Μαλίκι στο Ιράν. Αυτή ήταν και η τρίτη επίσκεψη του Ιρακινού πρωθυπουργού στη Τεχεράνη, ενώ ο Ιρανός Πρόεδρος είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη ορόσημο στο Ιράκ τον Μάρτιο.

    Νωρίτερα, ο Ιρακινός πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Μανουσέρ Μοτάκι και διαβεβαίωσε την Τεχεράνη ότι προτεινόμενη συμφωνία ΙράκβΗΠΑ σε θέματα ασφάλειας δεν θα επηρεάσει το Ιράν.

    Στο μεταξύ, στο βόρειο Ιράκ από έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού σε στρατιωτική βάση, σκοτώθηκε ένας Αμερικανός στρατιώτης και τραυματίστηκαν 18 άτομα. Επίσης από άλλες επιθέσεις σε διάφορα σημεία του Ιράκ τη Κυριακή σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 Ιρακινοί και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 23. Παράλληλα, βλήμα όλμου έπεσε ακριβώς έξω απ' την αυστηρά φυλασσόμενη 'Πράσινη Ζώνη' της Βαγδάτης, σκοτώνοντας 3 Ιρακινούς πολίτες και τραυματίζοντας 7 άλλους.

    [07] Κακοκαιρία στις μεσοδυτικές πολιτείες

    09-06-2008

    Στις ΗΠΑ, από ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες έχασε τη ζωή του ένα άτομο και εκατοντάδες οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις μεσοδυτικές ΗΠΑ. Επίσης αγνοείται η τύχη τουλάχιστον ενός ατόμου και οι αρχές ανησυχούν για την ασφάλεια περισσότερων πολιτών στην Ιντιάνα, λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού.

    Μέλη της εθνοφρουράς ψάχνουν για θύματα απ' τις πλημμύρες, ενώ από νοσοκομείο της πόλης Κολόμπους της Ιντιάνα απομακρύνθηκαν πολλοί ασθενείς. Ο κυβερνήτης της Ιντιάνα, Μίτς Ντάνιελς, κήρυξε 59 κομητείες της πολιτείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα ανεμοστρόβιλοι πλήττουν τις τελευταίες μέρες πολλές μεσοδυτικές πολιτείες, προκαλώντας καταστροφές.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 10 June 2008 - 1:18:41 UTC