Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-05-15

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μοτοσικλέτες και μικρά αυτοκίνητα
  • [02] Νέο αστέρι ανακάλυψε η ΝΑΣΑ
  • [03] Επείγουσα συνεδρίαση των Η. Ε. για τη Βιρμανία
  • [04] Μεγάλη καταστροφή στην Κίνα
  • [05] Έντουαρντς υπέρ Ομπάμα
  • [06] Μπούς: Το Ισραήλ μοντέλο δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή

  • [01] Μοτοσικλέτες και μικρά αυτοκίνητα

    15-05-2008

    Οι αυξανόμενες τιμές της βενζίνης ωθούν τους αμερικανούς στο να εγκαταλείπουν τα μεγάλα αυτοκίνητα που να στρέφονται στις μοτοσικλέτες.

    Το Συμβούλιο Μοτοσικλετιστών αναφέρει ότι οι πωλήσεις επωνύμων μοτοσικλετών και σκούτερ, όπως η Βέσπα, η Χόντα και η Γιαμάχα, αυξήθηκαν κατά 24% το πρώτο τρίμηνο του 2008. Τα σκούτερ κυμαίνονται μεταξύ χιλίων και 8 χιλιάδων δολαρίων και καίνε ένα λίτρο βενζίνης ανά 42 χιλιόμετρα. Αλλά και στην παγκόσμια αγορά τα σκούτερ πάνε καλά. Η Βέσπα ανάφερε αυξημένες πωλήσεις στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού και στην Ινδία.

    Στο μεταξύ, το μικρότερο αυτοκίνητο που διατίθεται προς πώληση στις ΗΠΑ, το Smart Fortwo της Μερσεντές, πέτυχε την καλύτερη βαθμολογία σε μετωπικές και πλάγιες συγκρούσεις. Η Μερσεντές προωθεί το Smart Fortwo σαν εναλλακτική λύση στα μεγάλα αυτοκίνητα, αλλά οι αμερικανοί διατηρούν επιφυλάξεις για την ασφάλεια του.

    Η Μερσεντές αναφέρει ότι πούλησε πάνω από 6 χιλιάδες Smart το πρώτο τρίμηνο του 2008 και έχει 30 χιλιάδες υποψήφιους αγοραστές σε λίστα αναμονής.

    [02] Νέο αστέρι ανακάλυψε η ΝΑΣΑ

    15-05-2008

    Οι επιστήμονες ανακάλυψαν αστέρα που εξερράγη πριν 140 χρόνια περίπου, γεγονός που τον καθιστά τον νεότερο σουπερνόβα του γαλαξία μας. Σε συνέντευξη τύπου επιστήμονες της ΝΑΣΑ προέβησαν στην εν λόγω ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι πρόκειται για σημαντική ανακάλυψη γιατί συντελεί στην καλύτερη κατανόηση του κύκλου της ζωής των αστέρων στον γαλαξία μας.

    Ο επικεφαλής της έρευνας, Στήβεν Ρέϋνολντς, του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, δήλωσε ότι με την χρήση ραδιοκυμάτων και ακτίνων Χ οι επιστήμονες κατάφεραν να παρακολουθήσουν την πορεία του αστέρα μέσα από πυκνό πεδίο αερίων και σκόνης.

    [03] Επείγουσα συνεδρίαση των Η. Ε. για τη Βιρμανία

    15-05-2008

    Ο γενικός γραμματέας των ΗΕ, Μπαν Κι Μουν, δήλωσε ότι θα στείλει στη Βιρμανία τον επικεφαλής ανθρωπιστικών αποστολών του διεθνούς οργανισμού, Τζον Χόλμς, για να εκτιμήσει την εντεινόμενη κρίση στη περιοχή μετά τον κυκλώνα Ναργκίς. Ο κ. Χόλμς θα μεταβεί στη Βιρμανία μέσα στις επόμενες μέρες με αεροσκάφος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος γεμάτο με ανθρωπιστική βοήθεια.

    Πάντως δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν η στρατιωτική κυβέρνηση της Βιρμανίας θα δεχτεί την επίσκεψη του κ. Χόλμς μιας και η ηγεσία της χώρας έχει απορρίψει τις περισσότερες προσφορές ξένης ανθρωπιστικής βοήθειας.

    Ο κ. Μπαν συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση τη Τετάρτη με εκπροσώπους της Βιρμανίας, γειτονικών της χωρών και μελών του Συμβουλίου Ασφάλειας των ΗΕ. Ο γ.γ. δήλωσε ότι ο πρέσβης της Βιρμανίας στα ΗΕ τον διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας του θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τις ανθρωπιστικές προσπάθειες.

    Τις 38 χιλιάδες έφτασε ο επίσημος αριθμός των νεκρών απ' τον κυκλώνα στη Βιρμανία.

    [04] Μεγάλη καταστροφή στην Κίνα

    15-05-2008

    Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Γουέν Ζιαμπάο, διέταξε άλλα 90 ελικόπτερα να μεταβούν στην επαρχία Σιτσουάν όπου δεκάδες χιλιάδες Κινέζοι στρατιώτες αγωνίζονται να φτάσουν εγκλωβισμένους από τον ισχυρό σεισμό της Δευτέρας, που κόστισε τη ζωή σε περίπου 15 χιλιάδες άτομα.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ζινχουά, μέχρι τώρα 20 ελικόπτερα απομάκρυναν τραυματίες και μετέφεραν τρόφιμα και νερό στη περιοχή από τη Δευτέρα. Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη περιοχή του σεισμού περιπλέκουν ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες απεγκλωβισμού και ανάσυρσης περίπου 26 χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονται ακόμη κάτω απ' τα συντρίμμια των κτηρίων. Αναμένεται ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

    Όμως παρά τις δυσκολίες ο κ. Γουέν τόνισε ότι η διάσωση επιζώντων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του.

    [05] Έντουαρντς υπέρ Ομπάμα

    15-05-2008

    Ο πρώην γερουσιαστής και πρώην προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζόν Έντουαρντς, ανακοίνωσε την υποστήριξη του προς τον προεδρικό υποψήφιο, Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι είναι καιρός το κόμμα να ενωθεί πίσω απ' τον Γερουσιαστή απ' το Ιλλινόη.

    Σε ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στο Γκράντ Ράπιντς του Μίσιγκαν, ο κ. Έντουαρντς δήλωσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να φέρει βιώσιμη αλλαγή στην Αμερική. Ο κ. Έντουαρντς είχε καλά λόγια να πει και για την Χίλαρυ Κλίντον, αλλά επεσήμανε ότι έχει έρθει πλέον η στιγμή να ενωθούν οι Δημοκρατικοί πίσω από έναν υποψήφιο για να νικήσουν τον Ρεπουμπλικανό προεδρικό υποψήφιο, Τζον Μακέιν, στις εκλογές του Νοεμβρίου.

    Πάντως τη Τετάρτη η κ. Κλίντον δήλωσε ότι θα συνεχίσει την εκστρατεία της μετά την αποφασιστική νίκη της στις προκριματικές της Δυτικής Βιρτζίνια.

    [06] Μπούς: Το Ισραήλ μοντέλο δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή

    15-05-2008

    Τζ. Μπούς και Εχ. Ολμέρτ

    Ο πρόεδρος Μπούς συνεχάρη το Ισραήλ για την συμπλήρωση 60 χρόνων απ' την ίδρυση του Ισραηλινού κράτους, λέγοντας ότι η επέτειος αυτή αποτελεί λόγο για αισιοδοξία για την επίτευξη δημοκρατικής αλλαγής σ' ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

    Σε ομιλία του τη Τετάρτη στην Ιερουσαλήμ, ο κ. Μπούς χαρακτήρισε το Ισραήλ, τον σημαντικότερο σύμμαχο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και επεσήμανε ότι τόσο το Ισραήλ, όσο και οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιδείξουν δύναμη στον αγώνα κατά τρομοκρατών που δεν διστάζουν να δολοφονούν αθώους για να πετύχουν τους στόχους τους. Ο κ. Μπούς δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους που δεν συμμερίζονται το όραμα της Χαμάς που αρνείται να αναγνωρίσει το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ.

    Οι Ισραηλινές αρχές στο σημείο της Παλαιστινιακής επίθεσης με ρουκέτα

    Σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος θα μιλήσει στην Κνεσέτ και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σαουδική Αραβία για συνομιλίες με τον βασιλιά Αμπντουλλάχ.

    Στο μεταξύ, από Ισραηλινή αεροεπιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν δύο εξτρεμιστές της Χαμάς και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 4, μερικές μόνο ώρες μετά από επίθεση Παλαιστίνιων εξτρεμιστών με ρουκέτα που τραυμάτισε 14 άτομα σε εμπορικό κέντρο της πόλης Άσκελον στο νότιο Ισραήλ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επίθεση απαράδεκτη και τόνισε ότι η χώρα του θα λάβει τα 'απαιτούμενα μέτρα' για τον τερματισμό των επιθέσεων από τη Γάζα. Εξτρεμιστές της Χαμάς χαιρέτησαν την επίθεση στην Άσκελον, ενώ μικρότερες εξτρεμιστικές οργανώσεις ανέλαβαν την ευθύνη.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 16 May 2008 - 1:18:23 UTC