Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-04-15

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Πάπας Βενέδικτος στις ΗΠΑ
  • [02] Ιταλία: Επανεξελέγη ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι
  • [03] Ζιμπάμπουε: Σε επιφυλακή οι δυνάμεις ασφάλειας ενόψει γενικής απεργίας
  • [04] Ράις: Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν καίριας σημασίας για την αξιοπιστία του ΝΑΤΟ
  • [05] Συγχώνευση της DELTA και της NORTHWEST

  • [01] Ο Πάπας Βενέδικτος στις ΗΠΑ

    15-04-2008

    Ο Πάπας Βενέδικτος φθάνει σήμερα εδώ στην Ουάσιγκτον για την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Μπούς και η σύζυγος του Λώρα θα υποδεχτούν τον Ποντίφικα στην αεροπορική βάση Άντριους έξω απ' την Αμερικανική πρωτεύουσα, ενώ η επίσημη τελετή καλωσορίσματος του στις ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη στο Λευκό Οίκο.

    Κατά την εξαήμερη αυτή επίσκεψη του στις ΗΠΑ ο Πάπας Βενέδικτος θα πρωτοστατήσει σε μεγάλη θεία λειτουργία σε στάδιο της Ουάσιγκτον και της Νέας Υόρκης και θα μιλήσει σε προέδρους Καθολικών πανεπιστημίων. Επίσης θα συναντηθεί με ανώτατους εκπροσώπους άλλων θρησκειών και θα προσευχηθεί στο σημείο μηδέν, όπου πριν τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

    Πάντως πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι το αποκορύφωμα της πρώτης αυτής επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου στις ΗΠΑ θα αποτελέσει η ομιλία του στα ΗΕ τη Παρασκευή. Επίσης κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο Πάπας Βενέδικτος θα γιορτάσει τα 81α γενέθλια του τη Τετάρτη και την συμπλήρωση τριών χρόνων απ' την εκλογή του στον Παπικό Θρόνο.

    [02] Ιταλία: Επανεξελέγη ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

    15-04-2008

    Στην Ιταλία, ο συντηρητικός μεγαλοεπιχειρηματίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επιστρέφει για τρίτη φορά στο πρωθυπουργικό αξίωμα μετά την νίκη του κόμματος του στις βουλευτικές εκλογές. Η κρατική τηλεόραση της Ιταλίας μετέδωσε ότι το κόμμα του Μπερλουσκόνι κέρδισε τουλάχιστον 166 από τις 315 έδρες της Γερουσίας, ενώ στην Βουλή αναμένεται να κερδίσει το 46% των εδρών.

    Ο κεντροαριστερός ηγέτης, Βάλτερ Βελτρόνι, παραδέχτηκε την ήττα του.

    Ο κ. Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι αισθάνεται μεγάλη ευθύνη και προέβλεψε ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα καθώς η Ιταλία αντιμετωπίζει επιβράδυνση της οικονομικής της ανάπτυξης.

    Ο κ. Μπερλουσκόνι επίσης ζήτησε τη δρομολόγηση φοροαπαλλαγών και είπε ότι θα προσπαθήσει να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας του. Επεσήμανε επίσης ότι δεν θα πουλήσει την αεροπορική εταιρεία Αλιτάλια σε ξένο επενδυτή.

    [03] Ζιμπάμπουε: Σε επιφυλακή οι δυνάμεις ασφάλειας ενόψει γενικής απεργίας

    15-04-2008

    Στη Ζιμπάμπουε δυνάμεις ασφάλειας έχουν σταλεί σ' ολόκληρη τη χώρα ενόψει της εθνικής απεργίας που προκήρυξε η αντιπολίτευση για σήμερα απαιτώντας την άμεση δημοσίευση των αποτελεσμάτων των τελευταίων προεδρικών εκλογών.

    Η αντιπολίτευση είχε ζητήσει απ' το Ανώτατο Δικαστήριο της Ζιμπάμπουε να αναγκάσει την Επιτροπή Εκλογών να δώσει αμέσως τα αποτελέσματα στη δημοσιότητα, αλλά το Δικαστήριο υποστήριξε το επιχείρημα της Επιτροπής ότι συνεχίζεται η διερεύνηση των ανωμαλιών που σημειώθηκαν σε ορισμένες εκλογικές περιφέρειες. Επίσης η Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι θα ζητήσει νέα καταμέτρηση των ψήφων σε 23 εκλογικές περιφέρειες.

    Πάντως η αντιπολίτευση δηλώνει ότι ο ηγέτης της Μόργκαν Τσβαγκιράι είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών έναντι του προέδρου της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε.

    [04] Ράις: Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν καίριας σημασίας για την αξιοπιστία του ΝΑΤΟ

    15-04-2008

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολιζα Ράις, δήλωσε ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν αποτελεί μία σημαντική δοκιμή για την αξιοπιστία της ΝΑΤΟϊκής συμμαχίας.

    Η κ. Ράις επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους έχουν 'ζωτικής σημασίας' συμφέροντα στην νίκη της Αφγανικής κυβέρνησης με τη υποστήριξη της δύσης, έναντι των Ταλιμπαν και χαρακτήρισε τη κατάσταση κρίσιμη.

    Ο Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι οι Ταλιμπαν αντί να προσφέρουν ένα πραγματικό πολιτικό όραμα στη χώρα προσπαθούν να υπονομεύσουν τη κυβέρνηση του Προέδρου Χαμίντ Καρζάι. Η κ. Ράις χαρακτήρισε την αποστολή στο Αφγανιστάν θέμα αναγκαιότητας και όχι επιλογής.

    [05] Συγχώνευση της DELTA και της NORTHWEST

    15-04-2008

    Δύο μεγάλες Αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, η Delta και η Northwest ανακοίνωσαν σχέδιο συγχώνευσης τους, δημιουργώντας την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στο κόσμο. Τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών ανακοίνωσαν ότι η νέα εταιρεία θα διατηρήσει το όνομα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Delta. Τώρα το σχέδιο αυτό θα πρέπει να εγκριθεί από τις Αμερικανικές αντιμονοπωλιακές αρχές και τους μετόχους των δύο εταιρειών.

    Αναλυτές δηλώνουν ότι η νέα εταιρεία που θα προκύψει μετά την συγχώνευση θα είναι σε καλύτερη θέση να επιβιώσει το αυξανόμενο κόστος των καυσίμων και την επιβράδυνση της Αμερικανικής οικονομίας.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 16 April 2008 - 1:18:22 UTC