Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-09-12

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διάγγελμα Μπους για τη στρατηγική στο Ιράκ
  • [02] ΟΠΕΚ: Αύξηση της παραγωγής πετρελαίου
  • [03] Τουρκία: Απετράπη βομβιστική επίθεση
  • [04] Γερμανία: Η Ένωση της Ισλαμικής Τζιχάντ αναλαμβάνει ευθύνη για απόπειρα επίθεσης σε αμερικανική βάση
  • [05] Συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας για παιχνίδια
  • [06] Συνομιλίες Αμπάς-Αμπντουλλάχ στη Τζέντα
  • [07] Προς τιμήν των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου

  • [01] Διάγγελμα Μπους για τη στρατηγική στο Ιράκ

    12-09-2007

    O στρατηγός Ντέηβιντ Πετρέους και ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, Ράιαν Κρόκερ

    Διάγγελμα προς το έθνος για τη στρατηγική του στο Ιράκ θα εκφωνήσει ο πρόεδρος Μπούς τη Πέμπτη, μετά τις καταθέσεις του ανώτερου διοικητή των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, στρατηγού Ντέηβιντ Πετρέους και του πρέσβη των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, Ράιαν Κρόκερ, αυτή την εβδομάδα ενώπιον της Βουλής και της Γερουσίας.

    Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο τι ακριβώς θα αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του, αλλά δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται πως θα ανακοινώσει σχέδιο για μείωση του αριθμού των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ.

    Την Τρίτη ο στρατηγός Πετρέους κατέθεσε ενώπιον Γερουσιαστικής Επιτροπής ότι οι επιπλέον 30 χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες που εστάλησαν στο Ιράκ, φέτος, θα μπορέσουν να επιστρέψουν μέχρι τα μέσα του 2008. Ο στρατηγός Πετρέους επεσήμανε ότι η αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων συνετέλεσε στον περιορισμό των βιαιοτήτων στο Ιράκ, ενώ τόσο ο κ. Πετρέους όσο και ο κ. Κρόκερ, προειδοποίησαν ενάντια στην πρόωρη απόσυρση των Αμερικανικών δυνάμεων απ' το Ιράκ.

    Επίσης τη Τρίτη ο πρόεδρος Μπούς συναντήθηκε με ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου και συζήτησε μαζί τους τις καταθέσεις των κυρίων Πετρέους και Κρόκερ. Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε απ' τα μέλη του Κογκρέσου να του δώσουν μια ειλικρινή εκτίμηση της κατάστασης στο Ιράκ και πως θα πρέπει να δράσουν οι ΗΠΑ.

    [02] ΟΠΕΚ: Αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

    12-09-2007

    Ο ΟΠΕΚ συμφώνησε να αυξήσει την παραγωγή του για να περιορίσει την άνοδο των τιμών πετρελαίου. Συγκεκριμένα το καρτέλ αποφάσισε να αυξήσει την παραγωγή του κατά 500 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα από το Νοέμβριο, παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων μελών. Η Σαουδική Αραβία υποστήριξε το σχέδιο αύξησης της παραγωγής πετρελαίου, ενώ η Βενεζουέλα και η Λιβύη αντιτάχθηκαν σ' αυτό. Πριν την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ οι τιμές πετρελαίου στις ΗΠΑ είχαν αναρριχηθεί στα 77 δολάρια το βαρέλι.

    [03] Τουρκία: Απετράπη βομβιστική επίθεση

    12-09-2007

    Η Τουρκική αστυνομία κατάφερε να αποτρέψει βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, με το να βρει παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σε δημόσιο γκαράζ στο κέντρο της Τουρκικής πρωτεύουσας. Ο κυβερνήτης της Άγκυρας, Κεμάλ Ονάλ, δήλωσε ότι απεφεύχθη καταστροφή και σημείωσε ότι τη Τρίτη η αστυνομία βρήκε μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών κρυμμένες σε όχημα με κλεμμένες πινακίδες. Οι αρχές εκκένωσαν την περιοχή. Καμία οργάνωση δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης, αλλά το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας δήλωσε ότι τα εκρηκτικά που βρέθηκαν παραπέμπουν σε Κούρδους εξτρεμιστές.

    [04] Γερμανία: Η Ένωση της Ισλαμικής Τζιχάντ αναλαμβάνει ευθύνη για απόπειρα επίθεσης σε αμερικανική βάση

    12-09-2007

    Οι γερμανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι η Αμερικανική στρατιωτική βάση στο Ράμσταϊν ήταν ένας απ' τους στόχους επιθέσεων επίδοξων τρομοκρατών. Ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας αναφέρει ότι, σε μήνυμα της στο διαδίκτυο, ομάδα Σουνιτών Μουσουλμάνων που διατηρεί σχέσεις με την Αλ Κάιντα, η Ένωση της Ισλαμικής Τζιχάντ, ανέλαβε την ευθύνη για το σχεδιασμό μαζικών τρομοκρατικών επιθέσεων.

    Στο ίδιο ανακοινωθέν αναφέρεται ότι οι επιθέσεις θα πραγματοποιούνταν μέχρι το τέλος του χρόνου και ότι η βάση Ράμσταϊν ήταν ένας απ' τους στόχους. Την περασμένη εβδομάδα οι Γερμανικές αρχές συνέλαβαν δύο Γερμανούς και έναν Τούρκο με την κατηγορία του σχεδιασμού ταυτόχρονων βομβιστικών επιθέσεων σε περιοχές όπου συχνάζουν Αμερικανοί.

    [05] Συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας για παιχνίδια

    12-09-2007

    Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι κατέληξαν σε συμφωνία με στόχο να αποτραπούν στο μέλλον άλλες ανακλήσεις παιχνιδιών από την Κίνα λόγω μολύβδου στα χρώματα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους. Η πρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων στις ΗΠΑ, Νάνσυ Νόρντ, δήλωσε ότι η συμφωνία δείχνει 'σημαντική πρόοδο', όπως είπε, από μέρους της Κινεζικής κυβέρνησης στο να ευθυγραμμίσει τις προδιαγραφές ασφαλείας που τηρεί με αυτές των ΗΠΑ.

    Η συμφωνία προβλέπει ότι η Κινεζική Υπηρεσία Ασφάλειας των Καταναλωτικών Προϊόντων θα λάβει άμεσα μέτρα για την εξάλειψη της χρήσης μολύβδου σε χρώματα παιχνιδιών που προορίζονται για εξαγωγή στις ΗΠΑ. Ο μόλυβδος έχει απαγορευτεί στις ΗΠΑ από το 1978. Επίσης οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε συνεργασία για την βελτίωση της ασφάλειας και άλλων Κινεζικών εξαγώγιμων προϊόντων, όπως τα πυροτεχνήματα, οι αναπτήρες και οι ηλεκτρικές συσκευές.

    [06] Συνομιλίες Αμπάς-Αμπντουλλάχ στη Τζέντα

    12-09-2007

    Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, είχε συνομιλίες τη Τρίτη στη Τζέντα με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλλάχ, με θέμα την υπό την αιγίδα των ΗΠΑ ειρηνευτική διάσκεψη για το Μεσανατολικό που προγραμματίζεται για το Νοέμβριο. Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης την κρίση με τις συγκρούσεις μεταξύ των δύο αντιπάλων Παλαιστινιακών φατριών Χαμάς και Φατάχ. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο κ. Αμπάς, που ηγείται της Φατάχ, απέρριψε συνομιλίες στη Τζέντα με τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε.

    Στο μεταξύ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Εχούντ Ολμέρτ, συναντήθηκε με ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους και συζήτησε μαζί τους το θέμα της τελευταίας Παλαιστινιακής επίθεσης με ρουκέτα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, που είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν 40 Ισραηλινοί στρατιώτες.

    [07] Προς τιμήν των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου

    12-09-2007

    Ενός λεπτού σιγή στο Λευκό Οίκο

    Τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου τίμησαν τη Τρίτη οι Αμερικανικές αρχές με ειδικές τελετές στη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον και την Πενσυλβάνια. Ο Λευκός Οίκος τήρησε ενός λεπτού σιγή στις 8:46 τη Τρίτη το πρωί, την ώρα ακριβώς που το πρώτο αεροσκάφος έπληξε τον πρώτο πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Ανάλογες τελετές πραγματοποιήθηκαν και στη Νέα Υόρκη, όπου πυροσβέστες και διασώστες διάβασαν τα ονόματα άνω των 2.700 θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων.

    Εδώ στην Ουάσιγκτον ο υπουργός άμυνας, Ρόμπερτ Γκέητς, συμμετείχε σε ειδική τελετή στο Πεντάγωνο, όπου 184 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους απ' την πτώση του τρίτου αεροσκάφους των τρομοκρατών πάνω στο κτήριο του Αμερικανικού υπουργείου Άμυνας. Επίσης στη Πεννσυλβάνια, οι οικογένειες των θυμάτων τίμησαν την μνήμη των 40 επιβατών του τέταρτου αεροσκάφους που σκοτώθηκαν όταν το αεροπλάνο τους που είχε καταληφθεί από αεροπειρατές έπεσε και συνετρίβη στη περιοχή.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 13 September 2007 - 1:18:44 UTC