Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-05-11

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκρίθηκε νομοσχέδιο χρηματοδότησης
  • [02] Πρώτη δημόσια εμφάνιση Σαρκοζύ
  • [03] Τα περισσότερα μέλη του ΣΑ υποστηρίζουν την πρόταση Αχτισάαρι
  • [04] Η Σερβία στα ηνία του Συμβουλίου της Ευρώπης
  • [05] Ο Επαναστατικός Αγώνας προειδοποιεί για νέες επιθέσεις
  • [06] Ημερομηνία αποχώρησης για τον Μπλαίρ
  • [07] 'Εγκυκλοπαίδεια της Zωής' υπό γέννεση

  • [01] Εγκρίθηκε νομοσχέδιο χρηματοδότησης

    11-05-2007

    Με 221 ψήφους υπέρ, έναντι 205, η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε νέο νομοσχέδιο χρηματοδότησης των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, έως τον Ιούλιο. Τα εν λόγω κονδύλια ανέρχονται σε 43 δισεκατομμύρια δολάρια και περιλαμβάνουν την χρηματοδότηση της εκπαίδευσης Ιρακινών και Αφγανικών δυνάμεων ασφάλειας.

    Τον Ιούλιο το Κογκρέσο θα κληθεί και πάλι να εγκρίνει επιπρόσθετο κονδύλι 53 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων έως και το Σεπτέμβριο, αφού πρώτα ο πρόεδρος Μπους υποβάλλει στο Κογκρέσο έκθεση για την κατάσταση στο Ιράκ.

    Η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσυ Πελόσι δήλωσε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο στοχεύει σε μια υπεύθυνη απόσυρση των Αμερικανικών δυνάμεων απ' το Ιράκ και επεσήμανε ότι το μέτρο καθιστά υπόλογο όχι μόνο τον πρόεδρο Μπους, αλλά και την Ιρακινή κυβέρνηση. Πάντως ο κ. Μπους έχει ήδη απορρίψει το νομοσχέδιο που προβλέπει χρηματοδότηση του πολέμου με δόσεις, αλλά επεσήμανε ότι ο Λευκός Οίκος θέλει συμφωνία με το Κογκρέσο σε νομοσχέδιο κονδυλίων για το πόλεμο που θα περιλαμβάνει όρους μέτρησης προόδου που θα επιτελείται στο Ιράκ.

    Σε άλλες εξελίξεις, ο αμερικανός αντιπρόεδρος Ντίκ Τσέινι ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Ιράκ, με την δέσμευση ότι θα συνεχιστεί η Aμερικανική αποστολή στη χώρα αυτή, παρά την Aμερικανική λαϊκή αντίθεση προς τον πόλεμο. Ο κ. Τσέινι υπεραμύνθηκε επίσης της απόφασης της κυβέρνησης Μπους θα παρατείνει την υπηρεσία των Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ, λέγοντας ότι είναι καίριας σημασίας για την επιτυχία της αποστολής τους. Ο κ. Τσέινι έκανε την δήλωση αυτή στα πλαίσια ομιλίας του προς Αμερικανούς στρατιώτες στην Τικρίτ. Μετά την ομιλία του, αναχώρησε για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Στο μεταξύ, η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, που σχετίζεται με την αλ Κάιντα, δημοσίευσε στο διαδίκτυο βίντεο που, όπως ισχυρίζεται, παρουσιάζει την εκτέλεση δια πυροβολισμών 9 Ιρακινών στρατιωτών και αστυνομικών. Εξάλλου, στη Βαγδάτη, ο αμερικανικός στρατός σκότωσε τρείς αντάρτες και συνέλαβε άλλους 4, μετά από επιδρομή του στην κυρίως Σιιτική συνοικία Σάντρ Σίτυ το πρωί της Πέμπτης.

    [02] Πρώτη δημόσια εμφάνιση Σαρκοζύ

    11-05-2007

    Ο εντολοδόχος πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την εκλογική του νίκη, λαμβάνοντας μέρος μαζί με τον πρόεδρο Σιράκ σε ειδική τελετή στο Παρίσι για την κατάργηση του δουλεμπορίου.

    Οι δύο ηγέτες έκαναν τα αποκαλυπτήρια αγάλματος στους κήπους του Λουξεμβούργου, που δημιουργήθηκε για να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων του θεσμού της δουλείας. Αργότερα είχαν συνάντηση με τον Λιβανέζο βουλευτή Σαάντ Χαρίρι, τον γιό του δολοφονημένου τέως πρωθυπουργού, Ραφίκ Χαρίρι. Ο Σαάντ Χαρίρι δήλωσε σε δημοσιογράφους μετά την συνάντηση ότι ο κ. Σαρκοζί υποστήριξε την ιδέα της δημιουργίας διεθνούς δικαστηρίου που να διερευνήσει την δολοφονία του πατέρα του Ραφίκ και άλλων αντισύρων πολιτικών στο Λίβανο.

    Στο μεταξύ, ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού, που ήρθε τρίτος στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ετοιμάζεται να δημιουργήσει νέο πολιτικό κόμμα, το Δημοκρατικό Κίνημα, που θα αποτελεί αντίλογο στον παραδοσιακό διχασμό μεταξύ της δεξιάς και της αριστεράς παράταξης.

    [03] Τα περισσότερα μέλη του ΣΑ υποστηρίζουν την πρόταση Αχτισάαρι

    11-05-2007

    Ζαλμάι Χαλιλζάντ

    Ο Αμερικανός πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, Ζαλμάι Χαλιλζάντ, δήλωσε ότι τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών υποστηρίζουν την πρόταση του Μάρτι Αχτισάαρι για ανεξαρτησία υπό επιτήρηση για το Κόσοβο. Ο κ. Χαλιλζάντ, που προεδρεύει του Συμβουλίου αυτό το μήνα, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους μετά από συνομιλίες που είχε με τους απεσταλμένους των ΗΕ στη Σερβία και το Κόσοβο. Το Συμβούλιο θα αρχίσει σύντομα διαβουλεύσεις με βάση δύο κείμενα, ένα που υπέβαλαν οι χώρες της Δύσης και ένα άλλο, που υπέβαλε η Ρωσία, η οποία υποστηρίζει την έντονη αντίθεση της Σερβίας στο σχέδιο Αχτισάαρι.

    Ο κ. Χαλιλζάντ υποβάθμισε τις πιθανότητες βέτο από μέρους της Μόσχας. Πάντως, ο πρέσβης της Ρωσίας στο διεθνή οργανισμό, Βιτάλι Τσούρκιν, παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στο Κοσυφοπέδιο δεν μπορεί να συνεχιστεί ως έχει, αλλά υποστήριξε ότι ενδεχόμενη ανεξαρτησία της Σερβικής επαρχίας θα αποτελέσει άνευ προηγουμένου παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας χώρας μέλους του ΟΗΕ.

    [04] Η Σερβία στα ηνία του Συμβουλίου της Ευρώπης

    11-05-2007

    Ο Πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτζ

    Η Σερβία αναλαμβάνει σήμερα την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης. Παρόλο που καμία άλλη χώρα δεν έχει εκφράσει ενδοιασμούς για την Σερβική προεδρία, η οργάνωση Human Rights Watch, ένας απ' τους κύριους προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς, δήλωσε ότι η προεδρία της Σερβίας θα υποσκάψει την αξιοπιστία του Συμβουλίου. Η Σερβία κατηγορείται για το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να συλλάβει και να παραδώσει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τον Σερβο-Βόσνιο ηγέτη, Ράντοβαν Κάρατζιτς και τον στρατιωτικό διοικητή, Ράτκο Μλάντιτς.

    [05] Ο Επαναστατικός Αγώνας προειδοποιεί για νέες επιθέσεις

    11-05-2007

    Η Ελληνική τρομοκρατική οργάνωση, Επαναστατικός Αγώνας, που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα τον Ιανουάριο, απειλεί ότι θα προβεί σε περισσότερες επιθέσεις σε βάρος της αστυνομίας. Σε προκήρυξη του στην εφημερίδα 'Το Ποντίκι', ο Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη και για την επίθεση, το περασμένο μήνα, κατά αστυνομικού τμήματος στη Νέα Ιωνία και προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί η βία και τρομοκρατία της αστυνομίας, όπως την χαρακτηρίζει, θα κλιμακώσει τις επιθέσεις του ανάλογα.

    [06] Ημερομηνία αποχώρησης για τον Μπλαίρ

    11-05-2007

    Τόνυ Μπλαίρ

    Ευχές απ' όλο τον κόσμο εκφράζονται για τον Βρετανό πρωθυπουργό, Τόνυ Μπλαίρ, που ανακοίνωσε επίσημα τη Πέμπτη, την ημερομηνία παραίτησης του απ' την πρωθυπουργία. Ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε ότι ο κ. Μπλαίρ θα του λείψει και χαρακτήρισε το Βρετανό πρωθυπουργό πολιτικό διανοούμενο που κρατά το λόγο του. Επίσης ο κ. Μπούς επεσήμανε ότι δεν πιστεύει πως ο πιθανότερος αντικαταστάτης του κ. Μπλέαρ, ο υπουργός οικονομικών, Γκόρντον Μπράουν, θα αλλάξει την πολιτική της Βρετανίας στο Ιράκ.

    Πολλοί πολιτικοί αναλυτές δηλώνουν ότι η μη δημοτικότητα του πολέμου στο Ιράκ αποτέλεσε σημαντικό λόγο για την απόφαση του κ. Μπλέαρ να απομακρυνθεί απ' την πολιτική. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, δήλωσε ότι ο κ. Μπλέαρ είναι υπεύθυνος για το γεγονός ότι η Βρετανία πέρασε απ' το περιθώριο στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, δήλωσε ότι ο κ. Μπλέαρ κατόρθωσε πολλά τα τελευταία 10 χρόνια, ιδιαίτερα σε θέματα οικονομίας και εκπαίδευσης. Αλλά ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος της Ζιμπάμπουε χαρακτήρισε τον κ. Μπλέαρ 'το χειρότερο που συνέβη ποτέ για την Αφρική'. Ο κ. Μπλέαρ παραιτείται απ' την πρωθυπουργία και την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος στις 27 Ιουνίου.

    [07] 'Εγκυκλοπαίδεια της Zωής' υπό γέννεση

    Ζωή Λεουδάκη

    Ουάσιγκτον

    11-05-2007

    Θέλετε πληροφορίες για εξωτικά φυτά, αποδημητικά πουλιά , ψάρια της Μεσόγειου. Σύντομα θα υπάρχει ένα διαδικτυακός τόπος που θα μπορεί να απαντήσει σ' όλες αυτές τις ερωτήσεις. Μια άνευ προηγούμενου πρωτοβουλία για τη καταγραφή όλων μορφών ζωής στον πλανήτη μας, ανακοινώθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε, στην Ουάσιγκτον.

    Η 'Εγκυκλοπαίδεια της Zωής' φιλοδοξεί να καταγράψει ηλεκτρονικά όλες τις μορφές ζωής που υπάρχουν στον πλανήτη Γη και να προσφέρει αυτή τη γνώση μέσω ιστοσελίδας η οποία θα ανανεώνεται διαρκώς.

    Η εξονυχιστική και λεπτομερής παρουσίαση της βιολογικής πολυμορφίας του πλανήτη μας βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής προσπάθειας.

    Στόχος του είναι η ηλεκτρονική καταγραφή μέσα επόμενα 10 χρόνια του 1.8 ειδών ζωής που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής, είτε πρόκειται για ζώα, φυτά και άλλες μορφές οργανισμών.

    Ο Τζέημς Εντουαρτνς είναι ο διευθυντής της Εγκυκλοπαίδειας της Ζωής. 'Όταν ολοκληρωθεί η εγκυκλοπαίδεια θα δώσει σε επιστήμονες , φοιτητές και όλους τους πολίτες πρόσβαση σε όλες τις μορφές ζωής που μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ακόμα και σ' εκείνες που μόλις ανακαλύφθηκαν'.

    Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί σύμπραξη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Φηλντ, το Πανεπιστημίου του Χάρβαντ, του Ιδρύματος Σμισόνιαν και άλλων ιδρυμάτων και φορέων.

    Η ιδέα ξεκίνησε απ τον καθηγητή βιολογίας του Χάρβαντ, Εντουάρντ Ουίλσον. 'Υπολογίζουμε ότι τα διαφορετικά είδη ζωής που υπάρχουν στον πλανήτη μας ξεπερνούν κατά 5 με 10 φορές αυτά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής. Και επίσης καταστρέφομε διάφορα είδη ζωής περίπου 1000 φορές πιο γρήγορα απ' ότι αυτά δημιουργούνται'.

    Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι στο www.EOL.org για να δείτε από κοντά πως θα εξελιχθεί 'Εγκυκλοπαίδεια της ζωής'.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 12 May 2007 - 1:19:45 UTC