Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-05-10

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο πρόεδρος Μπούς επισκέπτεται περιοχή του Κάνσας, που επλήγη από ανεμοστρόβιλο
  • [02] Συνομιλίες στο Βερολίνο για το θέμα του Ιράν
  • [03] Μάχη με τις φλόγες σε πάρκο του Λος Αντζελες
  • [04] Συμφωνούν οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας για το θέμα της Βόρειας Κορέας
  • [05] Πιέσεις ασκούνται στην ιρακινή κυβέρνηση
  • [06] Τα Πρόσωπα του Ερμή

  • [01] Ο πρόεδρος Μπούς επισκέπτεται περιοχή του Κάνσας, που επλήγη από ανεμοστρόβιλο

    10-05-2007

    Ο πρόεδρος Μπούς, με Εθνοφρουρούς στο Κάνσας.

    O πρόεδρος Μπούς επισκέφθηκε την πολιτεία του Κάνσας, για να επιθεωρήσει τις ζημίες που προκλήθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο, ο οποίος έπληξε την μικρή πόλη Γκρήνσμπεργκ την περασμένη εβδομάδα και για να συναντήσει επιζώντες της σχεδόν ολικής καταστροφής. Τουλάχιστον 10 άτομα έχασαν την ζωή τους από την θεομηνία.

    Ο κ. Μπούς επιθεώρησε από αέρος το Γκρήνσμπεργκ την Τετάρτη και αργότερα δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι εντυπωσιάστηκε από την ψυχική δύναμη εκείνων που επέζησαν.

    Η κυβερνήτης του Κάνσας Καθλήν Σιμπέλιους δήλωσε την Δευτέρα ότι οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων είναι περιορισμένες, διότι η τοπική Εθνοφρουρά δεν έχει αρκετά φορτηγά, ελικόπτερα και άλλα απαραίτητα μέσα.

    Η Κα Σιμπέλιους και άλλοι Αμερικανοί κυβερνήτες έχουν εκφράσει παράπονα ότι ο πόλεμος στο Ιράκ έχει εξαντλήσει τα μέσα που διέθετε η Εθνοφρουρά ώστε να μπορεί να βοηθά αποτελεσματικά σε τοπικές περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης.

    [02] Συνομιλίες στο Βερολίνο για το θέμα του Ιράν

    10-05-2007

    Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι το Ιράν μπορεί να προετοιμάζεται να αποχωρήσει από την διεθνή συνθήκη μη διάδοσης πυρηνικών όπλων.

    Ο Κρίστοφερ Φόρντ, εκπρόσωπος των ΗΠΑ στη διάσκεψη για την πυρηνική ενέργεια που πραγματοποιείται στη Βιέννη με την συμμετοχή 130 χωρών, εξέφρασε την ανησυχία της Ουάσιγκτον για τις εν λόγω φήμες και είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως το Ιράν μπορεί να αποσυρθεί απ' τη Συνθήκη, όπως είχε κάνει η Βόρεια Κορέα πριν από μερικά χρόνια.

    Στο μεταξύ, ανώτεροι διπλωμάτες από την Γερμανία και τα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, σχεδιάζουν να συναντηθούν σήμερα στο Βερολίνο για συνομιλίες σχετικά με το πώς να πεισθεί το Ιράν να σταματήσει τις επίμαχες πυρηνικές τους δραστηριότητες.

    Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών αυτών, ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Χαβιέρ Σολάνα θα έχει συνάντηση αργότερα αυτό το μήνα, με τον ανώτερο πυρηνικό διαπραγματευτή του Ιράν, Αλί Λαριτζανί.

    [03] Μάχη με τις φλόγες σε πάρκο του Λος Αντζελες

    10-05-2007

    Ο δήμαρχος του Λος Αντζελες, Αντόνιο Βιλαρεγκόσα, δήλωσε ότι πυροσβέστες μπόρεσαν να καταστείλουν κατά το ήμιση μεγάλη πυρκαγιά, που κατέστρεψε πάνω από 300 εκτάρια στο περίφημο πάρκο Γκρίφιθ της πόλης.

    Ο κ. Βιλαρεγκόσα, μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τετάρτη, πρόσθεσε ότι η πυροσβεστική υπηρεσία ελπίζει να σβήσει την πυρκαγιά τελείως μέσα στο επόμενο 24άωρο. Εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ υδροφόρα αεροσκάφη υποστηρίζουν τις προσπάθειές τους.

    Οι αρχές άρχισαν να επιτρέπουν την επιστροφή εκατοντάδων κατοίκων στα σπίτια τους που βρίσκονται κοντά στο πάρκο, αφού πολλοί αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν όταν ξέσπασε η πυρκαγιά την Τρίτη το απόγευμα. Οι αρχές την Τρίτη εκκένωσαν και τον ζωολογικό κήπο του Λος Άντζελες που βρίσκεται στο πάρκο αυτό, καθώς και ένα αστεροσκοπείο.

    Πιστεύεται ότι αιτία της πυρκαγιάς ήταν αναμμένο αποτσίγαρο. Δεν έγιναν συλλήψεις, αλλά ανακρίνεται άτομο που νοσηλεύεται με εγκαύματα.

    [04] Συμφωνούν οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας για το θέμα της Βόρειας Κορέας

    10-05-2007

    Ο πρόεδρος Μπούς και ο Κινέζος ομόλογός του Χού Ζιντάο συμφώνησαν ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να τιμήσει την υποχρέωση που ανέλαβε για την διακοπή του προγράμματός της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων.

    Εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλιου Ασφαλείας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι ο κ. Μπούς συνομίλησε τηλεφωνικά την Τετάρτη με τον πρόεδρο Χού και ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά ώστε να πεισθεί η Βόρεια Κορέα να εφαρμόσει την συμφωνία πυρηνικού αφοπλισμού της που υπέγραψε τον Φεβρουάριο. Συνεχιζόμενο πρόβλημα με τραπεζικό λογαριασμό της Πιονγιάνγκ, έχει παγώσει την πρόοδο στο θέμα αυτό.

    Ο εκπρόσωπος είπε επ'ίσης ότι ο κ. Μπούς δήλωσε ότι προσβλέπει στην επίσκεψη του Κινέζου αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βού Γί, που σύντομα θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον.

    [05] Πιέσεις ασκούνται στην ιρακινή κυβέρνηση

    10-05-2007

    US Vice President Dick Cheney

    Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντίκ Τσέηνυ είπε ότι άσκησε πίεση στην ιρακινή ηγεσία να επιφέρει βελτιώσεις σε θέματα ασφάλειας και πολιτικής. Ο κ. Τσέηνυ είπε επίσης ότι οι Ιρακινοί ηγέτες εξέφρασαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την επίτευξη των οικονομικών και πολιτικών τους στόχων, καθώς και εκείνων στον τομέα της ασφάλειας. Ο κ. Τσέηνυ έκανε την δήλωση αυτή την Τετάρτη, μετά από συνάντηση που είχε με τον ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ Μαλίκι και άλλους Ιρακινούς και Αμερικανούς αξιωματούχους, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στη Βαγδάτη, η οποία δεν είχε προαναγγελθεί.

    Ο Λευκός Οίκος φέρει τον Ιρακινό πρωθυπουργό, Νουρι αλ Μαλίκι, να λέει ότι ο κ Τσευνη παρέθεσε τις βάσεις για την επίλυση πολιτικών θεμάτων καθώς και προβλημάτων σε θέματα ασφάλειας.

    Κατά την συνάντηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε στην Αμερικανική πρεσβεία, μέσα στην βαριά οχυρωμένη Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, το κτίριο της πρεσβείας δονήθηκε από έκρηξη ρουκέτας που σημειώθηκε εκεί κοντά, χωρίς όμως να διακοπεί η συνάντηση. Η επίσκεψη του κ. Τσέηνυ στο Ιράκ εμπίπτει στα πλαίσια του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή, που θα συμπεριλάβει τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και την Ιορδανία.

    [06] Τα Πρόσωπα του Ερμή

    Γιώργος Μπίστης

    Ατλάντικ Σίτυ

    10-05-2007

    Δείτε το ρεπορτάζ για «Τα Πρόσωπα του Ερμή» - Download

    Δείτε το ρεπορτάζ για «Τα Πρόσωπα του Ερμή»

    Στο Ατλάντικ Σίτυ του Νιού Τζέρσεη, την πόλη της φαντασμαγορίας και του ονείρου, διοργανώθηκε για μια ακόμη χρονιά η Ελληνοαμερικανική Έκθεση του Ερμή. Στην έκθεση είναι αφιερωμένο και το τηλεοπτικό μας Ρεπορτάζ Από Ουάσιγκτον της εβδομάδας αυτής.

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ: ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΙΤΥ

    Κείμενο Ρεπορτάζ:

    Το περίπτερο της ΦτΑ και μερικών συνεργαζόμενων σταθμών της.

    Γ. Μπίστης: Με επιτυχία που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ολοκληρώθηκε στο Ατλάντικ Σίτυ η 16η Hermes Expo International, που έχει πλέον εξελιχθεί στην μεγαλύτερη ετήσια Ελληνοαμερικανική επιχειρηματική έκθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες κι ανοίγει τώρα με πεποίθηση τα φτερά για να κατακτήσει κι άλλες χώρες, από τον Καναδά έως την Κίνα.

    Στα πλαίσια της, πάνω από 120 Ελληνικές και Αμερικανικές επιχειρήσεις διαφόρων μεγεθών και τομέων δραστηριότητας βάλανε τα θεμέλια για παραγωγικές συνεργασίες μεταξύ τους ή διεύρυναν αμοιβαία ωφέλιμες σχέσεις που ήδη είχανε αναπτύξει σε προηγούμενες διοργανώσεις.

    Η Θεσσαλονίκη, ο μεγαλύτερος και πάλι εκθέτης, εξασφάλισε μέσω του Ερμή ένα πολύτιμο προνόμιο. Τα ευχάριστα μαντάτα έφερε η Ιωάννα Σαββίδη, Πρόεδρος του Κέντρου Παγκοσμίου Εμπορίου της Φιλαδέλφειας.

    Ιωάννα Σαββίδη

    Ι. Σαββίδη: Με μεγάλη μου χαρά θέλω να σας πω ότι μετά από δύο ετών περίπου συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την HELEXPO έχουμε λάβει την άδεια από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη για να ιδρύσουμε ένα Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Θεσσαλονίκη.

    Γ. Μπίστης: Τα οφέλη από ένα τέτοιο Κέντρο εκεί προβλέπεται ότι δεν θα περιοριστούν στην πρωτεύουσα του Ελληνικού Βορρά.

    Ι. Σαββίδη: Θα έχουμε έτσι και μία πρόσβαση στα Βαλκάνια όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε περισσότερες εξαγωγές και εισαγωγές και περισσότερες επιχειρήσεις.

    Γ. Μπίστης: Θεσσαλονικείς λέγεται πως είναι κυρίως και οι πελάτες ενός ομογενή βιοτέχνη, του Κορνήλιου Αναστασιάδη, που σχεδιάζει ελληνικά μοτίβα σε κομπιούτερ συνδεδεμένο με μηχάνημα το οποίο κεντά κατόπιν τα σχέδια πάνω σε μπλουζάκια ή άλλα ρούχα. Να η συζήτηση που είχαμε μαζί του:

    Γ. Μπίστης: Σε αυτό το μηχάνημα το οποίο έχεις πόση ώρα παίρνει Κορνήλιε για να φτιάξουμε ένα τέτοιο σχέδιο;

    Κ. Αναστασιάδης

    Κ. Αναστασιάδης: Περίπου 10 με 15 λεπτά.

    Γ. Μπίστης: Και αυτά τα φτιάχνεις ένα-ένα ή έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις πολλά μαζί;

    Κ. Ανασταστιάδης: Εδώ στην έκθεση τα φτιάχνουμε ένα-ένα αλλά στο μαγαζί μας έχουμε μηχανές με πολλές κεφαλές και μπορούμε να φτιάξουμε όσα κομμάτια θέλεις.

    Γ. Μπίστης: Γιατί η Θεσσαλονίκη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πράγματα που φτιάχνεις;

    Κ. Αναστασιάδης: Δεν ξέρω αλλά τους αρέσουνε τα σχέδια μου που δείχνουνε τον Μέγα Αλέξανδρο. Έχουμε και Βεργίνα, από όλα έχουμε. Και σε αυτούς τέτοια σχέδια τους αρέσουνε πολύ.

    Γ. Μπίστης: Η περιοχή της Ελλάδας που τίμησε φέτος ο Ερμής ήταν η Κρήτη. Εκπροσωπήθηκε από τον Περιφερειάρχη της, τους Νομάρχες Χανίων και Ρεθύμνου και εμπορευόμενους που προώθησαν φημισμένα προϊόντα του νησιού. Ο Γιώργος Παπαδάκης είναι ο Νομάρχης Ρεθύμνου.

    Γιώργος Παπαδάκης

    Γ. Παπαδάκης: Η Κρήτη τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης. Έχει να παρουσιάσει πολλά προϊόντα, ιδιαίτερα του πρωτογενούς τομέα, με ξεχωριστό προϊόν το ελαιόλαδο, που από την Μινωική εποχή συνδέεται με την διατροφή, τον πολιτισμό και την υγεία των Κρητικών και όχι μόνο.

    Γ. Μπίστης: Το πιο δημοφιλές περίπτερο ήτανε του ζαχαροπλάστη Στέφανου Ευαγγελόπουλου, από τη Φιλαδέλφεια, που μαζί με την σύζυγό του Γιάννα και τον γιο του Νίκο, πρόσφεραν επί δύο ολόκληρες μέρες δωρεάν γλυκά στους χιλιάδες επισκέπτες του Ερμή. Η κάμερά μας βρέθηκε κοντά την ώρα που ο Στέφανος έφτιαχνε ένα από τα γλυκά αυτά.

    Ο Γ. Μπίστης με Σ. Ευαγγελόπουλο στο φτιάξιμο της τούρτας αλά Ελληνικά.

    Σ. Ευαγγελόπουλος: Θα σας φτιάξω τώρα μια τούρτα με φράουλες.

    Γ. Μπίστης: Θα είναι τούρτα αλά Ελληνικά;

    Σ. Ευαγγελόπουλος: Ναι, αλά Ελληνικά.

    Γ. Μπίστης: Φέρε να δοκιμάσουμε λίγο την σαντιγί σου. Α, ωραία γεύση έχει.

    (Ο κ. Ευαγγελόπουλος παρασκευάζει κατόπιν το γλυκό που ανέφερε επευφημούμενος από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο περίπτερό του για να παρακολουθήσει την επίδειξη.)

    Μπάρπαρα Ζίπη

    Γ. Μπίστης: (όταν το γλυκό είναι έτοιμο) Μπράβο Στέφανε. Γιάννα, η σειρά σου τώρα να σερβίρεις την τούρτα. Το πρώτο κομμάτι παίρνει, τιμής ένεκεν, η Μπάρπαρα Ζίπη, η Πρόεδρος της τοπικής λέσχης τύπου. Πως είναι η τούρτα Μπάρμπαρα;

    Μ. Ζίπη: Θαυμάσια. Καταπληκτική.

    Γ. Μπίστης: Ο Νίκ Λαριγκάκης διευθύνει έναν από τους πιο δραστήριους ομογενειακούς φορείς, το Αμερικανο-Ελληνικό Ινστιτούτο της Ουάσιγκτον.

    Μ. Λαριγκάκης

    Μ. Λαριγκάκης: Από ότι είδα χθες και σήμερα η έκθεση είχε μεγάλη επιτυχία. Συνέδεσε Ελληνοαμερικανούς με Έλληνες επιχειρηματίες και ενίσχυσε τις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα.

    Γ. Μπίστης: Αλλά εκτός από τις εμπορικές η έκθεση είχε και άλλες προεκτάσεις. Για μια από αυτές τις άλλες πτυχές της πήρε μέρος ο Μιχάλης Σιώψης, Πρόεδρος του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού.

    Μ. Σιώψης

    Μ. Σιώψης: Αποφασίσαμε αυτή μας τη συμμετοχή γιατί πιστεύουμε ότι το ενδιαφέρον τόσο των Ελληνοαμερικάνων, των ομογενών μας, όσο και των Αμερικάνων είναι πολύ μεγάλο και έτσι είπαμε κι εμείς να παρουσιάσουμε, αυτό που πιστεύουμε ότι αξίζει σήμερα να δείξουμε, δηλαδή τον σύγχρονο Ελληνικό πολιτισμό.

    Γ. Μπίστης: Ένα από τα περίπτερα προβολής Ελληνικού πολιτισμού ήταν του γεννημένου στη Νιγηρία Νεοϋορκέζου βιβλιοπώλη κι εκδότη Σαμ Τσέκουας, που είναι και ο συγγραφέας του βιβλίου Το θαύμα να νοιώθεις Έλληνας.

    Σ. Τσέκουας

    Σ. Τσέκουας: Το ενδιαφέρον μου για το Ελληνικό βιβλίο και για τον Ελληνικό πολιτισμό γενικότερα ξεκίνησε από την Νιγηρία φυσικά, με το βιβλίο Αντιγόνη του Σοφοκλή που κατά τύχη ήταν σε μετάφραση και το είχα διαβάσει. Από τότε ξεκίνησε η δικιά μου Οδύσσεια για να μάθω περισσότερα για την Ελλάδα.

    Γ. Μπίστης: Ο Σάμ Τσέκουας τιμήθηκε από τον Ερμή για τις προσπάθειές του διάδοσης του Ελληνικού βιβλίου στην Αμερική.

    Σ. Τσέκουας: Είμαι ευγνώμον στην πατρίδα σας. Πάντα θα το λέω, πάντα θα διατυμπανίζω το όνομα της Ελλάδας, πάντα θα συμφωνώ με τον κύριο Σπύρου, τον Πρόεδρο της Αμερικανο-Ελληνικής Ένωσης, ότι η Ελλάδα είναι μια μεγάλη χώρα και ανεξάρτητα με το που γεννιέστε Έλληνες είσαστε όλοι. Εμείς που δεν είμαστε Έλληνες επιδιώκουμε να γίνουμε.

    Ν. Τσαρούχας

    Γ. Μπίστης: Ο Ερμής βράβευσε επίσης τον Σύνδεσμο Ελληνο-αμερικανών Εστιατόρων Παν-Γρηγόριανς, που είναι και ο μεγαλύτερος του κλάδου του στις ΗΠΑ. Το βραβείο ήρθε από την Ελλάδα και επέδωσε ένας ενθουσιώδης συνάδελφός τους, ο Νίκος Τσαρούχας, ιδιοκτήτης εστιατορίου πατσά.

    Ν. Τσαρούχας: Επειδή ο πατσάς έχει μία ιστορία από τα βάθη της Ανατολής, καλώ και προσκαλώ όλους και όλες, τους Έλληνες και τις Ελληνίδες της Αμερικής, και όχι μόνον, επισκεπτόμενοι την Ελλάδα και την ωραία πόλη, την νύμφη του Θερμαϊκού, την Θεσσαλονίκη μας, να τους προσφέρω το γεύμα αυτό το παραδοσιακό, τον πατσά.

    Γ. Μπίστης: Η έκθεση άγγιξε όλους όσους πήρανε μέρος αν και όχι για τους ίδιους λόγους τον καθένα. Η επιχειρηματίας Δώρα Χιώνη, που διευθύνει αλυσίδα ξενοδοχείων, έγινε χορηγός του Ερμή για να συμβάλει στην ενότητα του Ελληνισμού.

    Δώρα Χιώνη

    Δ. Χιώνη: Το να έρθεις σε επαφή και να γνωρίσεις τα αδέλφια σου, να γνωρίσεις τους Έλληνες, τους Κύπριους, που είναι αδέλφια Έλληνες και αυτοί, να ακούσεις τις ιδέες τους, να καταλάβουνε τις ιδέες τις δικές σου, να μπεις στον κόσμο τους και να μπούνε στον δικό σου και οι κόσμοι μας να γίνουν ένας. Είναι κάτι το εκπληκτικό. Πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις αυτό που λέω κι αυτό που αισθάνομαι. Είναι ασύλληπτο.

    Γ. Μπίστης: Ο Παύλος Κοτρώτσιος, ο ιδρυτής του Ερμή ήτανε έκδηλα χαρούμενος που η διοργάνωση ξεπέρασε τις προσδοκίες. Αλλά δεν επαναπαύεται στις δάφνες του. Άρχισε ήδη την προετοιμασία για την 17η Ερμής ΕΞΠΟ.

    Π. Κοτρώτσιος

    Π. Κοτρώτσιος: Η 17η ελπίζω ότι θα είναι μεγαλύτερη, πολυπληθέστερη και ουσιαστικότερη. Πήραμε το μήνυμα ύστερα από τα 16 χρόνια που διοργανώνουμε την έκθεση Ερμής και έτσι δίνουμε τη μεγαλύτερη βαρύτητα στις συναντήσεις που κάνουμε με τους διάφορους επιχειρηματίες και φορείς πριν από την έκθεση, κατά τη διάρκεια της έκθεσης και μετά από την έκθεση.

    Γ. Μπίστης: Ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Σπυρόπουλος είναι και ο Περιφερειάρχης Αμερικής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού.

    Θ. Σπυρόπουλος

    Θ. Σπυρόπουλος: Η προσπάθεια του Ερμή, του Παύλου του Κοτρώτσιου, είναι μια αξιόλογη προσπάθεια που εύχομαι οι περιοχές της Ελλάδας και η Ελληνική κυβέρνηση, η εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση, να την στηρίξει περισσότερο γιατί της αξίζει και γιατί είναι η μοναδική αυτή τη στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Γ. Μπίστης: Κάθε χρόνο η Έκθεση του Ερμή προσκαλεί κι ένα δημοσιογράφο από την Ελλάδα. Φέτος ήρθε η εκλεκτή τηλεπαρουσιάστρια Χρύσα Σάμου.

    Χρύσα Σάμου

    Χ. Σάμου: Χάρηκα γιατί ο κρίκος της γλώσσας, του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας για μια ακόμη φορά ήταν ένας και αδιαίρετος. Αδιαίρετη είναι και η καρδιά του Έλληνα, όπου γης. Έχω τύχει να επισκεφθώ 20 και πλέον περιοχές του πλανήτη μας που χτυπάει η καρδιά του Έλληνα κι ένα δάκρυ πάντοτε με το άκουσμα της λέξης Ελλάδα κυλά από τα μάτια του. Αυτό είναι ο Ελληνισμός της διασποράς κι αυτό υπηρετείς και εσύ και εγώ.

    Γ. Μπίστης: Κατά γενική ομολογία ο Ερμής φέτος ήταν ο πιο κερδοφόρος στα χρονικά του θεσμού. Αλλά ο Θεός του Εμπορίου δεν ευνόησε μόνο τις επιχειρήσεις που πήρανε μέρος. Το πιο μεγάλο δώρο του ο Ερμής το έδωσε στους χιλιάδες επισκέπτες. Ήτανε η χαρά που έζησαν ένα Ελληνικό Σαββατοκύριακο μέσα στη μαγεία του Ατλάντικ Σίτυ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 11 May 2007 - 1:20:07 UTC