Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-04-04

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι ΗΠΑ συνεχίζουν την προώθηση σχεδίου αντιπυραυλικής αμυντικής ασπίδας
  • [02] Ευχές ΥΦΥΠΕΞ Θεόδωρου Κασσίμη στην ομογένεια για το Πάσχα
  • [03] Αφέθηκε ελεύθερος Ιρανός διπλωμάτης στο Ιράκ
  • [04] Μικρή βελτίωση σημειώνεται στη Βαγδάτη
  • [05] Νέος γύρος επαφών Βρετανίας-Ιράν για τους 15
  • [06] Συνομιλίες Πελόσι-Άσσαντ σήμερα στη Δαμασκό
  • [07] Τα ΗΕ πιέζουν για το μέλλον του Κοσόβου
  • [08] Γιούσενκο: Δεν θα αντιστραφεί η απόφαση για νέες εκλογές
  • [09] Ισχυρή σεισμική δόνηση στο Αφγανιστάν
  • [10] Αλμούνια: Ιδιαίτερα υψηλό το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας
  • [11] Επίσκεψη του Ιάπωνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ
  • [12] Aιθίοπας αξιωματούχος διαψεύδει πληροφορίες για μυστικές φυλακές των ΗΠΑ στη χώρα του

  • [01] Οι ΗΠΑ συνεχίζουν την προώθηση σχεδίου αντιπυραυλικής αμυντικής ασπίδας

    04-04-2007

    Η κυβέρνηση Μπούς δηλώνει ότι, παρά τις Ρωσικές ανησυχίες, συνεχίζει να προωθεί σχέδια της για την εγκατάσταση αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος στην Ευρώπη.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Aμυνας για θέματα πολιτικής, Έρικ Έντελμαν, δήλωσε τη Τρίτη ότι προκύπτουν νέοι κίνδυνοι και ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν λόγω της Βόρειας Κορέας και του Ιράν και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση Μπούς θέλει την εγκατάσταση αναχαιτιστών πυραύλων στην Πολωνία και την Τσεχία.

    Επίσης ο κ. Έντελμαν τόνισε ότι το σύστημα είναι καθαρά αμυντικό και δεν απειλεί τη Ρωσία, ενώ σημείωσε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε συνεχή επαφή με Ρώσους ομολόγους τους για την συμμετοχή της Ρωσίας στην αντιπυραυλική ασπίδα.

    [02] Ευχές ΥΦΥΠΕΞ Θεόδωρου Κασσίμη στην ομογένεια για το Πάσχα

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    04-04-2007

    Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Θεόδωρος Κασσίμης, με την ευκαιρία του ερχομού του Πάσχα, απέστειλε ευχετήριο μήνυμα στην ομογένεια την οποία και διαβεβαιώνει ότι στις άγιες αυτές ημέρες της 'Λαμπροφόρου' γιορτής 'η σκέψη και η καρδιά μας' στρέφονται στους απανταχού της γης Έλληνες κι Ελληνίδες.

    Κατά τον κ. Κασσίμη, το Άγιο Πάσχα μας υπενθυμίζει ότι 'ο αγώνας ο καλός, με όποιο κόστος και αυτοθυσία συνεπάγεται, είναι βασική προϋπόθεση και μέσο για την προσωπική μας βελτίωση και την ανύψωση του επιπέδου της κοινωνίας μας' και πως η Ανάσταση του Κυρίου περικλείει μηνύματα 'αγάπης και ελπίδας'.

    Αντλώντας δύναμη από τις πανανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, τονίζει στη συνέχεια το μήνυμα του κ. υφυπουργού, 'μπορούμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις νέες προκλήσεις της εποχής μας και να υπερβούμε δυσκολίες και εμπόδια προς επίτευξη των κοινών μας στόχων'.

    Ο κ. Κασσίμης τέλος εκτός από τις δικές του εγκάρδιες ευχές διαβιβάζει επίσης τις πιο θερμές ευχές του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και της υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη για υγεία και ευτυχία.

    [03] Αφέθηκε ελεύθερος Ιρανός διπλωμάτης στο Ιράκ

    04-04-2007

    Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ιράν μετέδωσε ότι αφέθηκε ελεύθερος ανώτερος Ιρανός διπλωμάτης που είχε απαχθεί στη Βαγδάτη πριν από περίπου τρεις μήνες. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ανεπίσημες πηγές στην Τεχεράνη είπαν ότι ο διπλωμάτης Τζαλάλ Σαράφι επρόκειτο να επιστρέψει στο Ιράν το βράδυ της Τρίτης. Δεν έγιναν γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες.

    Ο Σαράφι, δεύτερος γραμματέας της ιρανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη, είχε απαχθεί στις αρχές Φεβρουαρίου από άγνωστους οπλοφόρους, που φορούσαν στολές του ιρακινού στρατού. Το Ιράν επέρριψε την ευθύνης της απαγωγής στον αμερικανικό στρατό, κάτι που η Ουάσινγκτον διαψεύδει.

    [04] Μικρή βελτίωση σημειώνεται στη Βαγδάτη

    04-04-2007

    Αμερικανοί στρατιώτες περιπολούν τη Βαγδάτη

    Οι Ιρακινές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα περιορίσουν τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας στη Βαγδάτη, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι οι κοινές Αμερικανο-Ιρακινές επιχειρήσεις ασφάλειας στην Ιρακινή πρωτεύουσα έχουν θετικό αντίκτυπο. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι από σήμερα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 10 το βράδυ, τοπική ώρα και θα διαρκεί 7 ώρες, αντί να αρχίζει στις 8 το βράδυ και να διαρκεί 10 ώρες. Πάντως οι Ιρακινές αρχές ανακοίνωσαν ότι περίπου 20 άτομα σκοτώθηκαν ή βρέθηκαν νεκρά την Τρίτη στο Ιράκ. Ο Αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε τους θανάτους 4 στρατιωτών στο Ιράκ και δήλωσε παράλληλα ότι συμμαχικές δυνάμεις σκότωσαν 8 εξτρεμιστές και συνέλαβαν 13 υπόπτους σε επιχείρηση στην περιοχή Αράμπ Ζαμπούρ της Βαγδάτης.

    Σε άλλες εξελίξεις, νέα δημοσκόπηση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Public Agenda και του έγκυρου Αμερικανικού περιοδικού 'Διεθνείς Σχέσεις', δείχνει ότι η μείωση της υποστήριξης των Αμερικανών για τον πόλεμο στο Ιράκ, οδηγεί σε κλιμάκωση της αρνητικής τους διάθεσης για την χρήση στρατιωτικής δύναμης σε διεθνείς διαμάχες. Η δημοσκόπηση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι Αμερικανοί αντιτίθενται έντονα σε στρατιωτικές επεμβάσεις ανά τον κόσμο. Μάλιστα η πρόεδρος του οργανισμού Public Agenda επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν 'κρίση εμπιστοσύνης', όπως είπε χαρακτηριστικά, για την τρέχουσα πορεία της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Επίσης η δημοσκόπηση έδειξε ότι μόνο το 8% των αμερικανών υποστηρίζει μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν και το 70% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της απόσυρσης απ' το Ιράκ μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

    [05] Νέος γύρος επαφών Βρετανίας-Ιράν για τους 15

    04-04-2007

    Βρετανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι το Λονδίνο είχε και νέο γύρο επαφών με το Ιράν για το θέμα των 15 ναυτικών που κρατούνται απ' την Τεχεράνη και επισημαίνουν ότι και οι δύο πλευρές επιθυμούν την γρήγορη επίλυση του θέματος.

    Ανακοινωθέν του γραφείου του Βρετανού πρωθυπουργού, Τόνυ Μπλέαρ, αναφέρει ότι Βρετανοί αξιωματούχοι μίλησαν με τον Ιρανό διαπραγματευτή, Αλί Λαριτζανί. Αξιωματούχοι επανέλαβαν επίσης ότι ο κ. Μπλέαρ συνεχίζει να θέλει την επίλυση της διαμάχης δια της διπλωματικής οδού. Νωρίτερα ο κ. Μπλέαρ είχε δηλώσει ότι οι επόμενες δύο μέρες θα είναι κρίσιμης σημασίας για την εξασφάλιση της απελευθέρωσης των 15 Βρετανών, αλλά η Βρετανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Μάργκαρετ Μπέκετ, προειδοποίησε ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται σύντομη επίλυση της κρίσης.

    Στο μεταξύ, Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων έδωσε στην δημοσιότητα νέες φωτογραφίες των 15 Βρετανών ναυτικών.

    [06] Συνομιλίες Πελόσι-Άσσαντ σήμερα στη Δαμασκό

    04-04-2007

    N. Πελόσι, Γ. Μουαλέμ

    Η πρόεδρος της Αμερικανικής Βουλής, Νάνσυ Πελόσι, θα συναντηθεί σήμερα στη Συρία με τον πρόεδρο, Μπασάρ Αλ Ασσάντ, για συνομιλίες που ο Λευκός Οίκος επέκρινε, λέγοντας ότι υποσκάπτουν την αμερικανική πολιτική. Η κ. Πελόσι έφτασε στη Δαμασκό τη Τρίτη και είχε συνομιλίες με τον υπουργό εξωτερικών της Συρίας, Γουαλίντ Αλ-Μουαλέμ.

    Στο μεταξύ, εδώ στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε ότι η συνάντηση της κ. Πελόσι με τον κ. αλ Ασσαντ θα κάνει την Συρία να πιστέψει ότι τελείωσε η διεθνής της απομόνωση και επεσήμανε ότι η Δαμασκός υποθάλπει την τρομοκρατία, επιτρέποντας την είσοδο ξένων μαχητών στο Ιράκ.

    Πάντως η κ. Πελόσι έχει χαρακτηρίσει σημαντικό το διάλογο με την Συρία και έχει δηλώσει ότι θα συζητήσει με τη Δαμασκό το θέμα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας και τον ρόλο που η Συρία μπορεί να παίξει για να προωθήσει την συμβολή της στον εν λόγω αγώνα.

    [07] Τα ΗΕ πιέζουν για το μέλλον του Κοσόβου

    04-04-2007

    Φατμίρ Σεϊντίου

    Ο πρέσβης της Γαλλίας στα Ηνωμένα Εθνη, Ζάν Μάρκ ντε λα Σαμπλιέρ, δήλωσε την Τρίτη ότι ο διεθνής οργανισμός πρέπει ν' αποφασίσει το ταχύτερο για το μελλοντικό καθεστώς του Κοσόβου, και επεσήμανε ότι διακυβεύεται η σταθερότητα στην Ευρώπη. Το Συμβούλιο Ασφαλείας είχε κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση από τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΕ για το Κόσοβο, Μάρτι Αχτισάαρι. Ο κ. Αχτισάαρι πρότεινε ανεξαρτησία υπό διεθνή επιτήρηση για το Κόσοβο και ο πρόεδρος του Κοσυφοπεδίου, Φατμίρ Σεϊντίου, δήλωσε ότι το Κόσοβο θέλει την υιοθέτηση της πρότασης το συντομότερο δυνατόν.

    Το σχέδιο του κ. Αχτισάαρι έχει την υποστήριξη του γ.γ. των ΗΕ, Μπαν Κι Μούν, των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα, δήλωσε ότι η πρόταση παραβιάζει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του. Η Ρωσία, που έχει δικαίωμα βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας, έχει εκφράσει έντονη αντίθεση στο σχέδιο και απειλεί ότι θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε πρόταση που δεν υποστηρίζεται από την Πρίστινα και το Βελιγράδι.

    [08] Γιούσενκο: Δεν θα αντιστραφεί η απόφαση για νέες εκλογές

    04-04-2007

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτωρ Γιούσενκο, δήλωσε ότι η απόφαση του για διάλυση του Κοινοβουλίου και προκήρυξη νέων εκλογών είναι τελική. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι κατά τη διάρκεια συνομιλιών τη Τρίτη, ο κ. Γιούσενκο δήλωσε στον πρωθυπουργό, Βίκτωρ Γιανουκόβιτς ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει της απόφασης του. Ο κ. Γιούσενκο, που βρίσκεται σε διαμάχη για τον έλεγχο της εξουσίας με τον κυβερνώντα συνασπισμό του κ. Γιανουκόβιτς, ανακοίνωσε την διάλυση του κοινοβουλίου την Δευτέρα και ζήτησε διεξαγωγή εκλογών στις 27 Μαΐου.

    Χιλιάδες υποστηρικτές του κ. Γιανουκόβιτς, συγκεντρώθηκαν στο Κίεβο, και κατασκήνωσαν έξω από το κτήριο του Κοινοβουλίου. Πάντως ο κ. Γιανουκόβιτς είπε στον κυβερνώντα συνασπισμό του στο κοινοβούλιο να συνεχίσει έκτακτη συνεδρίασή του την Τρίτη, μέχρις ότου το συνταγματικό δικαστήριο αποφανθεί για την νομιμότητα του προεδρικού διατάγματος.

    Η Ρωσία προσφέρθηκε να βοηθήσει αναλαμβάνοντας το ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ των δύο πλευρών. Στην Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Σών Μακόρμακ, ενθάρρυνε τις δύο πλευρές να συνεργαστούν για να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση.

    [09] Ισχυρή σεισμική δόνηση στο Αφγανιστάν

    04-04-2007

    Ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε το βορειοανατολικό Αφγανιστάν. Ο σεισμός έγινε αισθητός στο Πακιστάν και την Ινδία. Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο δήλωσε ότι ο σεισμός της Τρίτης ήταν ισχύος 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του ήταν κοντά στην πόλη Φαϊζαμπάντ, που βρίσκεται κοντά στην οροσειρά Χίντου Κούς. Μέχρι στιγμής, δεν αναφέρθηκαν θάνατοι ή ζημίες. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο Νέο Δελχί της Ινδίας, στο Βόρειο Πακιστάν, στο Κασμίρ και την πρωτεύουσα Καμπούλ. Η σεισμική δραστηριότητα είναι σχετικά υψηλή στην περιοχή Χίντου Κους του Αφγανιστάν.

    Το 2002, σεισμός ισχύος 7,6 της κλίμακας Ρίχτερ κατέστρεψε αρκετά χωριά και κόστισε τη ζωή σε πάνω από 1.000 άτομα. Τις τελευταίες εβδομάδες, το Αφγανιστάν είχε πληγεί και από σοβαρές πλημμύρες, που ακολούθησαν τις σφοδρές βροχοπτώσεις και την τήξη του χιονιού.

    [10] Αλμούνια: Ιδιαίτερα υψηλό το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Λουξεμβούργο

    04-04-2007

    Χοακίμ Αλμούνια

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε μέχρι τώρα επικεντρώσει την προσοχή της στο ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα και τον Ιούνιο αναμένεται πλέον άρση της ισχύουσας επιτήρησης της χώρας μας καθώς αυτό έπεσε κάτω από το 3%. Νέο καμπανάκι όμως χτυπάει τώρα για την Ελλάδα ,εξ αιτίας του υψηλού ελλείμματος του εμπορικού της ισοζυγίου. Σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος επίτροπος Χοακίμ Αλμούνια ανέφερε ότι στο ερχόμενο συμβούλιο Υπουργών της Ευρωζώνης θα φέρει το θέμα για συζήτηση, καθώς από τα στοιχεία της Γιουροστάτ προκύπτει ότι το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου είναι ιδιαίτερα υψηλό σε τρεις χώρες και ανέρχεται στην Ελλάδα στο 7,7 στην Ισπανία στο 7,4 και στη Πορτογαλία στο 9,2% του ΑΕΠ.

    Οι χώρες μέλη της Ευρωζώνης είπε ο κ.Αλμούνια, δεν έχουν 'λευκή επιταγή' για να διατηρούν υψηλό εμπορικό έλλειμμα για μεγάλο χρονικό διάστημα Αυτό γίνεται γιατί το επιτρέπει το ισχυρό ευρώ και γιατί οι χώρες αυτές δεν πιέζονται αφού μπορούν να δανείζονται με πλεονεκτικούς όρους, δηλαδή χαμηλά επιτόκια. Αν αυτές οι χώρες δεν ανήκαν στην ΟΝΕ θα είχαν υποχρεωθεί να υποτιμήσουν το νόμισμά τους με όλες τις συνέπειες που θά είχε αυτό στις οικονομίες τους, είπε ο κ. Αλμούνια.

    Πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι η συνθήκη ένταξης στην ΟΝΕ δεν προβλέπει νομικές συνέπειες η λήψη μέτρων εναντίων των χωρών που έχουν έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου όπως η Ελλάδα , καθώς η επίπτωση του στο ευρωπαϊκό νόμισμα εξαρτάται από το μέρος του ελλείμματος που προκύπτει από το εμπόριο με χώρες εκτός Ευρωζώνης. Ο Επίτροπος δεν μπορεί παρά να ζητήσει πολιτική δέσμευση των χωρών ότι θα λαμβάνουν διαρθρωτικά μέτρα για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, ώστε να μην αφήνουν το εμπορικό έλλειμμα σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο διάστημα.

    [11] Επίσκεψη του Ιάπωνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

    04-04-2007

    O κ. Αμπε

    Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ αργότερα αυτό το μήνα για συνομιλίες με τον πρόεδρο Μπούς. Αυτή θα είναι η πρώτη του επίσκεψη στην Ουάσινγκτον από πέρυσι που ανέλαβε την πρωθυπουργία.

    Αξιωματούχος της ιαπωνικής κυβέρνησης δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο κ. Αμπε θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 26 και 27 Απριλίου. Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι θα δώσει επίσημο δείπνο προς τιμή του κ. Αμπε και ότι οι συνομιλίες με τον πρόεδρο Μπούς θα πραγματοποιηθούν στην προεδρική εξοχική κατοικία του Κάμπ Ντέηβιντ.

    Όπως αναμένεται, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν οικονομικά και διμερή θέματα. Μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο κ. Αμπε θα έχει περιοδεία σε χώρες της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένου του Κουβέιτ, από όπου μονάδα της Ιαπωνικής αεροπορίας παρέχει υποστήριξη προς τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ.

    [12] Aιθίοπας αξιωματούχος διαψεύδει πληροφορίες για μυστικές φυλακές των ΗΠΑ στη χώρα του

    04-04-2007

    Αιθίοπας αξιωματούχος διέψευσε πληροφορίες ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακρίνουν ύποπτους τρομοκράτες σε μυστική φυλακή που βρίσκεται στην Αιθιοπία.

    Το Ασσόσιέτεντ Πρές μετέδωσε την Τετάρτη ότι εκατοντάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά από 19 χώρες μεταφέρθηκαν μυστικά τους τελευταίους μήνες από την Κένυα και την Σομαλία, στην Αιθιοπία. Το Ασσόσιέτεντ Πρές δήλωσε ότι είχε πάρει τις πληροφορίες αυτές από ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικηγόρους και δυτικούς διπλωμάτες.

    Πάντως ο Μπερεκέτ Σιμόν, σύμβουλος του πρωθυπουργού της Αιθιοπίας, διέψευσε την ύπαρξη τέτοιων φυλακών και πρόσθεσε ότι καμία ανάκριση των αμερικανικών αρχών δεν γίνεται στην Αιθιοπία.

    Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, οι κυβερνήσεις της Κένυας, της Σομαλίας και των ΗΠΑ συνεργάστηκαν για την σύλληψη και κράτηση ορισμένων ατόμων που είχαν διαφύγει από περιοχές που σημειώνονταν ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ Ισλαμιστών και της Σομαλικής μεταβατικής κυβέρνησης, που υποστηρίζεται από την Αιθιοπία.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 5 April 2007 - 1:20:02 UTC