Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-11-25

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιράκ: 34 σκοτώθηκαν από βομβιστικές επιθέσεις
  • [02] ΗΠΑ: 37 εκατομμύρια Αμερικανοί ταξίδεψαν για την Ημέρα των Ευχαριστιών
  • [03] ΔΥΑΕ: Δεν θα παραπεμφθεί το Ιράν στο Συμβούλιο Ασφάλειας
  • [04] Πολωνία: Διερευνώνται καταγγελίες για αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη
  • [05] Κίνα: Νέο κρούσμα της γρίπης των πτηνών
  • [06] Μέρκελ και Μπλέαρ μιλούν για συνεργασία
  • [07] 85 χιλιάδες τόνους τροφίμων στη Νότια Αφρική
  • [08] Οι πωλήσεις της 'Μαύρης Παρασκευής' φανερώνουν τάσεις της οικονομίας
  • [09] Ο κύριος ερευνητής του Συμβουλίου της Ευρώπης αμφιβάλλει ότι υπήρξαν μυστικές φυλακές της ΣΙΑ στην Ευρώπη
  • [10] Συμφώνησε η Συρία να επιτρέψει την ανάκριση από τα ΗΕ πέντε αξιωματούχων της
  • [11] Νέο ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών στην Κίνα
  • [12] Υπό Παλαιστινιακό έλεγχο το πέρασμα της Ράφα
  • [13] Τραυματίστηκαν 4 ειρηνοφρουροί του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν
  • [14] Μικρή αύξηση σημείωσαν οι δείκτες της Ουώλ Στρήτ

  • [01] Ιράκ: 34 σκοτώθηκαν από βομβιστικές επιθέσεις

    25-11-2005

    Στο Ιράκ, τουλάχιστον 34 άτομα σκοτώθηκαν από βομβιστικές επιθέσεις νότια της Βαγδάτης. Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε το παγιδευμένο αυτοκίνητο του έξω από νοσοκομείο στην πόλη Μαχμουντίγια, νότια της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 30 άτομα και να τραυματιστούν πάνω από 20 άλλα, συμπεριλαμβανομένων και 4ων Αμερικανών στρατιωτών.

    Επίσης τουλάχιστον 4 άτομα σκοτώθηκαν από άλλη επίθεση κοντά σε καταστήματα στην Χίλλα, ενώ ο αμερικανικός στρατός δήλωσε ότι από βόμβα στο οδόστρωμα σκοτώθηκαν δύο Αμερικανοί στρατιώτες νοτιοδυτικά της Βαγδάτης.

    Στο μεταξύ στη Βαγδάτη οι συνήγοροι υπεράσπισης στην δίκη του Σαντάμ Χουσεΐν δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν σε ακροαματική διαδικασία τη Δευτέρα, παρά τις προηγούμενες απειλές τους ότι θα μποϋκοτάριζαν την διαδικασία μετά τον θάνατο δύο συναδέλφων τους.

    [02] ΗΠΑ: 37 εκατομμύρια Αμερικανοί ταξίδεψαν για την Ημέρα των Ευχαριστιών

    25-11-2005

    H ετήσια εορταστική παρέλαση στη Νέα Υόρκη

    Εκατομμύρια Αμερικανοί γιόρτασαν την Πέμπτη την Ημέρα των Ευχαριστιών, με το παραδοσιακό λουκούλλειο γεύμα μαζί με συγγενείς και φίλους. Εκτός απ' τις σημαντικότερες γιορτές του χρόνου η Ημέρα των Ευχαριστιών θεωρείται και η Ημέρα με τις περισσότερες μετακινήσεις, μιας και οι Αμερικανοί μεταβαίνουν απ' την μια άκρη της χώρας στην άλλη για να βρεθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

    Η Αμερικανική Ένωση Αυτοκινητιστών υπολόγισε ότι φέτος περίπου 37 εκατομμύρια Αμερικανοί ταξίδεψαν για την Ημέρα των Ευχαριστιών, ενώ πάνω από το 80% αυτών χρησιμοποίησαν το αυτοκίνητο τους και οι υπόλοιποι χρησιμοποίησαν άλλα μέσα μεταφοράς.

    Στη Νέα Υόρκη κατά την ετήσια εορταστική παρέλαση, τεράστιο μπαλόνι έριξε λάμπα του δρόμου πάνω σε ένα κοριτσάκι 11 ετών και την 26χρονη αδελφή της, που παρακολουθούσαν τη παρέλαση, προκαλώντας το τραυματισμό τους.

    Ο πρόεδρος Μπους γιόρτασε την ημέρα των Ευχαριστιών με την οικογένεια του στο ράντσο του στο Κρώφορντ του Τέξας, ενώ διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί εκεί κοντά, παρά την νέα απόφαση για απαγόρευση της στάθμευσης και των κατασκηνώσεων στη περιοχή. Ο κ. Μπους επικοινώνησε τηλεφωνικά με μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και αλλού, και όπως είπε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο κ. Μπους τους ευχήθηκε για την ημέρα και τους ευχαρίστησε για την υπηρεσία τους στην πατρίδα.

    Στο μεταξύ, μικρή ομάδα διαδηλωτών σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων γιόρτασε την Ημέρα των Ευχαριστιών με πατροπαράδοτο Ιρακινό γεύμα.

    [03] ΔΥΑΕ: Δεν θα παραπεμφθεί το Ιράν στο Συμβούλιο Ασφάλειας

    25-11-2005

    Γκρέγκορυ Σούλτι

    Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας αποφάσισε να μην παραπέμψει το Ιράν στο Συμβούλιο Ασφάλειας των ΗΕ και συμφώνησε στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Μετά από την χθεσινή συνεδρίαση στη Βιέννη τα 35 μέλη της Διεθνούς Υπηρεσίας εξέφρασαν υποστήριξη προς νέο γύρο συνομιλιών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ιράν, με επίκεντρο την Ρωσική πρόταση που προβλέπει επεξεργασία των πυρηνικών καυσίμων του Ιράν στην Ρωσία. Από τη πλευρά τους Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν έχουν δει ακόμη την συγκεκριμένη πρόταση, αλλά τόνισαν είναι διατεθειμένοι να προβούν σε διαπραγματεύσεις.

    Στο μεταξύ, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, Γκρέγκορυ Σούλτι, εξέφρασε υποστήριξη για νέο γύρο συνομιλιών του Ιράν με την Ευρώπη, αλλά προειδοποίησε ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα πρέπει να επιδείξει απεριόριστη υπομονή προς την Τεχεράνη.

    [04] Πολωνία: Διερευνώνται καταγγελίες για αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη

    25-11-2005

    Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Καζιμιέρτζ Μαρσίνκιεβιτς

    Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Καζιμιέρτζ Μαρσίνκιεβιτς, δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο ότι 'θα πρέπει να διερευνηθούν' καταγγελίες πως Αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη πέρασαν μυστικά μέσα απ' τον Πολωνικό εναέριο χώρο και στάθμευσαν σε Πολωνικό έδαφος. Πάντως ο κ. Μαρσίνκιεβιτς τόνισε ότι ο ίδιος δεν έχει πληροφορίες ότι τέτοιου είδους 'επεισόδια', όπως τα χαρακτήρισε, πραγματοποιήθηκαν στη Πολωνία.

    Από τη πλευρά του εκπρόσωπος της Ουγγρικής κυβέρνησης δήλωσε ότι αεροσκάφη που ανήκαν σε εταιρεία που είχε χρησιμοποιήσει η CIA, προσγειώθηκαν δύο φορές σε Ουγγρικό έδαφος τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλά τόνισε ότι και τις δύο φορές αξιωματούχοι ασφάλειας ήλεγξαν τα αεροσκάφη, τα οποία δεν μετέφεραν επιβάτες ή άλλο φορτίο.

    [05] Κίνα: Νέο κρούσμα της γρίπης των πτηνών

    25-11-2005

    Η Κίνα ανακοίνωσε νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε πουλερικά στην βορειοδυτική επαρχία Ζινγκτζιάνγκ. Αξιωματούχοι του υπουργείου γεωργίας της Κίνας ανακοίνωσαν ότι από το θανατηφόρο στέλεχος Η5Ν1 του ιού της γρίπης των πτηνών ψόφησαν 11 πουλιά στην πόλη Τουρπάν, με συνέπεια να θανατωθούν πάνω από 5 χιλιάδες πουλιά για να περιοριστεί η νέα αυτή εστία.

    Στην Ινδονησία, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εκατοντάδες κοτόπουλα που είχαν προσβληθεί απ' το θανατηφόρο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών ψόφησαν στην επαρχία Άτσε και στο Βιετνάμ ένα 15χρονο αγόρι από την πόλη Χαϊπόνγκ βρέθηκε προσβεβλημένο με το στέλεχος Η5Ν1.

    [06] Μέρκελ και Μπλέαρ μιλούν για συνεργασία

    25-11-2005

    Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνυ Μπλέαρ.

    Η νέα καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνυ Μπλέαρ, δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν, αλλά δεν σχολίασαν το θέμα της επίλυσης του αδιεξόδου αναφορικά με τον κοινοτικό προϋπολογισμό. Σε κοινή συνέντευξη τύπου στο Λονδίνο η κ. Μέρκελ αρνήθηκε να εκφράσει άποψη για το θέμα, είπε μόνο ότι θα πρέπει να εξεταστεί η άποψη κάθε χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ο κ. Μπλέαρ συναντήθηκε χθες και με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, Καζιμιέρτζ Μαρσίνκιεβιτς, ο οποίος εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για την επίλυση του αδιεξόδου επί του κοινοτικού προϋπολογισμού. Ο κ. Μαρσίνκιεβιτς δήλωσε ότι τα 10 νέα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα υποβάλλουν κοινή επιστολή ζητώντας την επίτευξη συμφωνίας για το θέμα.

    [07] 85 χιλιάδες τόνους τροφίμων στη Νότια Αφρική

    25-11-2005

    Οι Η.Π.Α. δώρισαν 85 χιλιάδες τόνους τροφίμων στους λαούς της Νότιας Αφρικής που αντιμετωπίζουν ελλείψεις τροφίμων λόγω προβλημάτων στις τρέχουσες καλλιέργειες. Το Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Η.Ε. ανακοίνωσε ότι η δωρεά αυτή των Η.Π.Α. που ανέρχεται σε 45 εκατομμύρια δολάρια, ανεβάζει τις φετινές συνεισφορές της αμερικανικής κυβέρνησης για την περιοχή στα 150 εκατομμύρια δολάρια. Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε επίσης ότι τα τρόφιμα θα φτάσουν στο προορισμό τους σύντομα και θα διανεμηθούν στους μήνες που η τροφή είναι δυσεύρετη και οι τιμές υψηλές για τους φτωχούς.

    Η Νότια Αφρική αντιμετωπίζει ελλείψεις τροφίμων για τέταρτη συνεχή χρονιά, που επιδεινώνεται με τη φτώχεια και τα υψηλά ποσοστά AIDS. Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα ανακοίνωσε ότι αγωνίζεται να χορηγήσει τρόφιμα σε περίπου 10 εκατομμύρια άτομα στη περιοχή.

    [08] Οι πωλήσεις της 'Μαύρης Παρασκευής' φανερώνουν τάσεις της οικονομίας

    25-11-2005

    Εκατομμύρια Αμερικανοί έσπευσαν σήμερα στα μαγαζιά, με την ευκαιρία των μεγάλων εκπτώσεων, οι οποίες οριοθετούν την χριστουγεννιάτικη αγοραστική περίοδο. Οι καταστηματάρχες αποκαλούν την ημέρα μετά την Γιορτή των Ευχαριστιών 'Μαύρη Παρασκευή' διότι από την μεγάλη αγοραστική κίνηση, τα ταμεία τους γίνονται από κόκκινα, που υποδηλώνει έλλειμμα, μαύρα, που σημαίνει ότι έχουν κέρδος.

    Σ'ολόκληρη τη χώρα, οι καταναλωτές σχημάτισαν ουρές έξω από πολλά καταστήματα πρίν τα ξημερώματα, με την ελπίδα ότι θα αρχίσουν νωρίτερα τις αγορές τους, σε ακόμα χαμηλότερες τιμές.

    Οι αναλυτές μελετούν τις εισπράξεις μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων, όπως του Wal-Mart, ώστε να καταγράψουν κάποιες ενδείξεις για την ευρωστία της αμερικανικής οικονομίας. Πέρσι οι καταναλωτές ξόδεψαν μόνο την Μαύρη Παρασκευή, περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι το ποσό αυτό θα είναι αυξημένο για φέτος κατά 4%.

    [09] Ο κύριος ερευνητής του Συμβουλίου της Ευρώπης αμφιβάλλει ότι υπήρξαν μυστικές φυλακές της ΣΙΑ στην Ευρώπη

    25-11-2005

    Η φυλακή στο Γκουαντάναμο, της Κούβας

    Ο κύριος ερευνητής του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο ελβετός γερουσιαστής Ντίκ Μάρτυ, ο οποίος διερευνά τις καταγγελίες ότι η ΣΙΑ διατηρούσε μυστικές φυλακές σε χώρες της Ευρώπης, δήλωσε ότι θεωρεί απίθανο να υπήρχαν τέτοια κέντρα.

    Ο κ. Μάρτυ δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι είναι δυνατόν φυλακές, τύπου Γκουαντάναμο, μπορούσαν να λειτουργούν στην περιοχή. Όμως, πρόσθεσε ότι μικρότερα κρατητήρια θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για διαστήματα 10 έως 30 ημερών.

    Στο μεταξύ, ο επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Αλβάρο Ζιλ Ρόμπλες, δήλωσε την γαλλική εφημερίδα Λε Μόντ ότι είδε εγκατάσταση που θα μπορούσε να είναι φυλακή, σαν εκείνη του Γκουαντάναμο, στην αμερικανική στρατιωτική βάση Μπόντστηλ, στο Κοσυφοπέδιο. Παρά ταύτα, πρόσθεσε, δεν υπάρχουν στοιχεία που να την συνδέουν με τις δραστηριότητες της ΣΙΑ.

    [10] Συμφώνησε η Συρία να επιτρέψει την ανάκριση από τα ΗΕ πέντε αξιωματούχων της

    25-11-2005

    Ο δολοφονημένος τέως πρωθυπουργός του Λιβάνου, Ραφίκ Χαρίρι.

    H Συρία συμφώνησε να επιτρέψει σε ειδικούς ερευνητές των ΗΕ να ανακρίνουν στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Βιέννη, πέντε Σύρους αξιωματούχους σε σχέση με την δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου, Ραφίκ Χαρίρι.

    Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουαλέμ δήλωσε την Παρασκευή σε δημοσιογράφους ότι η Συρία συμφώνησε στο να επιτρέψει την ανάκριση, μετά από διαβεβαιώσεις που έλαβε ότι τα δικαιώματα των αξιωματούχων αυτών θα γίνονταν σεβαστά. Ο κ. Μουαλέμ δεν ανέφερε πότε θα γίνονταν οι ανακρίσεις.

    Εκπρόσωπος των ΗΕ επιβεβαίωσε την συμφωνία και πρόσθεσε ότι ο γ.γ. του διεθνούς οργανισμού Κόφι Ανάν αναμένει ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία της Δαμασκού. Η εν λόγω συμφωνία θέτει τέρμα σε αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί με τα ΗΕ, τα οποία είχαν αρχικά ζητήσει να ανακρίνουν τους πέντε Σύρους στη Βηρυτό.

    Τον περασμένο μήνα, το συμβούλιο ασφαλείας των ΗΕ υιοθέτησε το ψήφισμα 1636, το οποίο ζητούσε την συνεργασία της Συρίας στις έρευνες για την διαλεύκανση της δολοφονίας Χαρίρι τον περασμένο Φεβρουάριο. Σε αντίθετη περίπτωση, η Συρία, η οποία αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στη δολοφονία, θα είχε να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων.

    [11] Νέο ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών στην Κίνα

    25-11-2005

    Κινέζοι αξιωματούχοι ανέφεραν νέο ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών στο βόρειο τμήμα της χώρας. Το υπουργείο Γεωργίας της Κίνας δήλωσε την Παρασκευή ότι ένα κρατικό εργαστήριο επιβεβαίωσε ότι πάνω από 200 πουλιά πέθαναν από το φονικό στέλεχος Η5Ν1 του ιού στην Εσωτερική Μογγολία. Πάνω από 16,000 πτηνά εξοντώθηκαν στην προσπάθεια αποτροπής της εξάπλωσης της επιδημίας.

    Νωρίτερα την Παρασκευή, η Ινδονησία είπε ότι έλαβε την άδεια από την ελβετική φαρμακευτική εταιρία Ρός να παράγει τοπικά το παρασκεύασμα Ταμιφλού, που θεωρείται ότι είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για την θεραπεία ανθρώπων που προσβλήθηκαν από γρίπη των πτηνών. Μετά το Βιετνάμ, η Ινδονησία είναι η δεύτερη χώρα που εξασφάλισε την άδεια παραγωγής του φαρμάκου αυτού. Από το 2003, περίπου 70 άτομα πέθαναν στην Ασία από την γρίπη των πτηνών.

    [12] Υπό Παλαιστινιακό έλεγχο το πέρασμα της Ράφα

    25-11-2005

    Στιγμιότυπο από την τελετή για την επαναλειτουργία της Ράφα, υπό Παλαιστινιακό έλεγχο.

    Ο έλεγχος του καίριου συνοριακού περάσματος της Ράφα, μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου, περιήλθε επίσημα στους Παλαιστινίους την Παρασκευή. Σε γιορταστική εκδήλωσε, στην οποία έλαβαν μέρος εκατοντάδες αξιωματούχοι και οι καλεσμένοι τους, ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς έδωσε συμβολικά το διαβατήριό του για να σφραγισθεί στον ανακαινισμένο σταθμό του περάσματος. Οι Παλαιστίνιοι ελπίζουν ότι η Ράφα θα βοηθήσει στην αναβίωση της εξασθενημένης οικονομίας τους, επιτρέποντάς τους να εξάγουν αγαθά και εργαζόμενους.

    Το Ισραήλ είχε κλείσει το πέρασμα της Ράφα τον Σεπτέμβριο, αφού ολοκλήρωσε την απόσυρσή του από τη Γάζα. Δεν είχε όμως δεχθεί να επιτρέψει την επαναλειτουργία του περάσματος, μέχρις ότου η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών επέτυχε με την μεσολάβησή της σχετική συμφωνία, η οποία προβλέπει ότι την επίβλεψη της λειτουργίας του θα έχουν Ευρωπαίοι φρουροί. Το πέρασμα θα είναι ανοικτό για 4 ώρες το Σάββατο. Οι αρχές είπαν ότι οι ώρες λειτουργίας του θα αυξηθούν, μόλις φθάσουν στην περιοχή και οι 70 Ευρωπαίοι ελεγκτές.

    [13] Τραυματίστηκαν 4 ειρηνοφρουροί του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

    25-11-2005

    Nατοϊκές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

    Στην βόρεια πόλη του Αφγανιστάν Μαζάρ αλ Σαρίφ, τουλάχιστον 4 ειρηνοφρουροί του ΝΑΤΟ τραυματίστηκαν από εκρηκτικό μηχανισμό, που έπληξε το όχημα στο οποίο επέβαιναν.

    Ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Επικουρικής Δύναμης Ασφάλειας στο Αφγανιστάν, Ρικάρντο Κριστόνι, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι δύο από τους ειρηνοφρουρούς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Δεν είναι ξεκάθαρο τι προκάλεσε την έκρηξη αλλά ούτε και τη εθνικότητα των 4 στρατιωτών.

    Οι άνδρες της νατοϊκής ειρηνευτικής δύναμης είναι τοποθετημένοι κυρίως στην Καμπούλ και τις σχετικά ασφαλείς περιοχές του βορείου και δυτικού Αφγανιστάν, όπου οι επιθέσεις μαχητών Ταλιμπάν εναντίον τους σπανίζουν, σε σχέση με τις επιθέσεις του υφίστανται τα υπό αμερικανική ηγεσία στρατεύματα στον ταραγμένο νότο και την ανατολή.

    [14] Μικρή αύξηση σημείωσαν οι δείκτες της Ουώλ Στρήτ

    25-11-2005

    Μικρή άνοδο σημείωσαν την Παρασκευή οι κύριοι δείκτες της Ουώλ Στρήτ. Ετσι ο δείκτης Ντάου Τζόουνς ενισχύθηκε 16 μονάδες, κλείνοντας στις 10,931. Ο δείκτης Ες εντ Πή κέρδισε τρείς μονάδες, στις 1,268. Ο δείκτης Νάσντακ σημείωσε άνοδο τριών μονάδων, στις 2,263.

    Η τιμή του δολαρίου ήταν ανάμεικτη έναντι των κύριων ξένων νομισμάτων.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 26 November 2005 - 2:18:19 UTC