Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-01-01

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Tραγωδία σε κέντρο διασκέδασης της Αργεντινής, με 175 νεκρούς
  • [02] Δολοφονήθηκε στην Αθήνα φρουρός στην κατοικία του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου
  • [03] Νοτιοανατολική Ασία: Στους 120 χιλιάδες ο αριθμός των νεκρών

  • [01] Tραγωδία σε κέντρο διασκέδασης της Αργεντινής, με 175 νεκρούς

    31 Dec 2004, 18:23 UTC

    Αξιωματούχοι της Αργεντινής είπαν οτι φωτιά που ξέσπασε σε κέντρο διασκεδάσεως γεμάτο με κόσμο στο Μπουένος Αυρες, σκότωσε τουλάχιστον 175 άτομα και τραυμάτισε πάνω από 600. Σύμφωνα με τις αρχές, η πυρκαγιά, που είναι μία από τις χειρότερες στα χρονικά της χώρας, ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια μουσικής συναυλίας σε δημοφιλές κέντρο, όπου είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 2,000 νεαρά κυρίως άτομα. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι κάποιος άναψε φωτοβολίδα, που στάθηκε αιτία για να αρπάξει φωτιά η καλυμένη με πλαστικό οροφή του κλάμπ. Φλεγόμενα κομμάτια του πλαστικού έπεσαν πάνω στους θαμώνες, ενώ το κτίριο γέμισε σε πυκνούς καπνούς. Ακολούθησε ποδοπάτημα των πανικόβλητων παρισταμένων, καθώς προσπαθούσαν να βρούν τις εξόδους. Ομως, πολλοί είπαν ότι οι έξοδοι είχαν μπλοκαριστεί, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες του κόσμου να σωθεί. Το τραγικό περιστατικό μοιάζει πολύ με παρόμοια τραγωδία που σημειώθηκε το 2003 σε κέντρο διασκέδασης του Ρόντ Αιλαντ, των ΗΠΑ. Εκατό άτομα είχαν χάσει τότε τη ζωή τους.

    [02] Δολοφονήθηκε στην Αθήνα φρουρός στην κατοικία του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου

    31 Dec 2004, 19:38 UTC

    Η ελληνική αστυνομία είπε ότι άγνωστοι οπλοφόροι πυροβόλησαν και σκότωσαν Ελληνα φρουρό, μπροστά στην επίσημη κατοικία του βρετανού στρατιωτικού ακολούθου στην Αθήνα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες πυροβόλησαν τον αστυνομικό με τουλάχιστον 8 ή 9 σφαίρες το πρωί της Παρασκευής και έκλεψαν το πολυβόλο όπλο του πριν να διαφύγουν. Οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, αλλά λένε ότι ο τύπος του όπλου που χρησιμοποιήθηκε για το φόνο, δεν ταιριάζει με εκείνους που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς από τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ελλάδα.

    [03] Νοτιοανατολική Ασία: Στους 120 χιλιάδες ο αριθμός των νεκρών

    31 Dec 2004, 02:28 UTC

     

    Στην νοτιοανατολική Ασία, οι υπηρεσίες προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας αγωνίζονται να αποτρέψουν επιδημίες ασθενειών μεταξύ των εκατομμυρίων επιζώντων απ τις καταστροφικές θεομηνίες της περασμένης Κυριακής, ενώ ο αριθμός των νεκρών έφτασε τις 120 χιλιάδες. Ο συντονιστής της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας των ΗΕ, Γιαν Έγκελαντ, δήλωσε ότι ασθένειες όπως η χολέρα, ο τύφος και η ελονοσία θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τον αριθμό των νεκρών απ τα καταστροφικά τσουνάμι. Εκατομμύρια πληγέντες ζουν σε ανθυγιεινές συνθήκες, χωρίς καθαρό νερό. Επίσης αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι ο αριθμός των νεκρών θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς τα συνεργεία συνεχίζουν να ψάχνουν στα κατεστραμμένα χωριά απομονωμένων περιοχών της Ινδονησίας, της Σρι Λάνκα και της Ινδίας.

    Στο μεταξύ, ο γ.γ. των ΗΕ, Κόφφι Αννάν, δήλωσε ότι οι ανθρωπιστικές επιχειρήσεις για τους πληγέντες απ τα καταστροφικά τσουνάμι στην Νοτιοανατολική Ασία απαιτούν «άνευ προηγουμένου κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας». Και τόνισε ότι μέχρι στιγμής κυβερνήσεις και οργανισμοί απ όλο το κόσμο έχουν υποσχεθεί βοήθεια 500 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το ήμισυ αυτού του ποσού θα προέλθει απ την Παγκόσμια Τράπεζα. Πάντως οι ζημιές υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια δολάρια. Στο μεταξύ, η Ιταλία ζήτησε σύνοδο της ομάδας των 8 ποιο προηγμένων χωρών, με θέμα το ενδεχόμενο παραγραφής χρεών για τις χώρες που επλήγησαν απ τις θεομηνίες, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος, Ζακ Σιράκ, συμφώνησε με το μορατόριουμ αποπληρωμής χρεών που πρότειναν οι χώρες της Λέσχης των Παρισίων.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Sunday, 2 January 2005 - 2:18:09 UTC