Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-01-03

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημαντικά ποσά βοήθειας προς τους σεισμοπαθείς, συγκέντρωσαν οργανισμοί αρωγής των ΗΠΑ
  • [02] Νέα αεροπιδρομή του ισραηλινού στρατού στον καταυλισμό Χάν Γιουνίς
  • [03] Υπογράφηκε ειρηνευτική συμφωνία στο Σουδάν

  • [01] Σημαντικά ποσά βοήθειας προς τους σεισμοπαθείς, συγκέντρωσαν οργανισμοί αρωγής των ΗΠΑ

    31 Dec 2004, 19:44 UTC

    Άνθρωποι από όλο τον κόσμο, στέλνουν χρήματα και ό,τι άλλο μπορούν στα θύματα του ασιατικού σεισμού. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδιωτικοί οργανισμοί έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια δολλάρια, που θα σταλούν στους σεισμόπληκτους.

    Οι εικόνες θανάτου και καταστροφής στη νοτιοανατολική Ασία, παρακίνησαν μεγάλες αμερικανικές εταιρείες και εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς, να προβούν σε δωρεές για την ανακούφιση των θυμάτων του τσουνάμι. Οι δωρεές γίνονται από τηλεφώνου, ταχυδρομικά και μέσω του Ιντερνέτ. Δεκάδες οργανώσεις αρωγής, αναφέρουν κατακόρυφη αύξηση των δωρεών, που τους στέλνονται μέσω του Διαδικτύου.

    Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός υπολογίζει πως πάνω από 25.000 άτομα επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα του, προσφέροντας χρήματα. Λέει επίσης, πως το ποσό που έχει συγκεντρωθεί, ξεπερνάει τα 20 εκατομμύρια δολάρια. Ο Πωλ Κάρντερ, του Ερυθρού Σταυρού, λέει πως στην προκειμένη περίπτωση, τα χρήματα μπορούν να βοηθήσουν τα θύματα του τσουνάμι, πιο γρήγορα απ ό,τι τα τρόφιμα και τα διάφορα εφόδια: «Με το κάθε δολλάριο που δίνεται το πρωί, μπορούν ν αγοραστεί ο,τιδήποτε στην Ασία το απόγευμα.»

    Ο ιερέας Εμμάνιουελ Νασίρ, επικεφαλής των Ασιατικών Χριστιανικών Εκκλησιών του Νιου Τζέρζεϋ, βοηθούσε επί 15 χρόνια τους φτωχούς στην Ινδία και τη Σρι Λάνκα και όπως λέει: «Από πείρα ξέρω πως είναι καλύτερα να στέλνονται χρήματα, για να μπορεί ο καθένας ν' αγοράσει ό,τι θέλει.»

    Το Διαδίκτυο αποτελεί σημαντικό μέσο συγκέντρωσης δωρεών, κυρίως για τις μικρές οργανώσεις αρωγής και γι αυτές που δημιουργήθηκαν μετά από τον καταστροφικό σεισμό. Κόμβοι του Διαδικτύου, μέσω των οποίων διακινούνται προϊόντα, όπως το Αμαζον, λένε πως πάνω από 53.000 άτομα δώρισαν τρία εκατομμύρια δολλάρια για τα θύματα του τσουνάμι.

    Αλλά και πολλές μεγάλες εταιρείες έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια στους σεισμόπληκτους. Οι γίγαντες αναψυκτικών Κόκα Κόλα και Πέψι Κόλα, έστειλαν χιλιάδες κάσες εμφυαλομένου νερού στην Ασία. Επίσης, φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες ιατρικών προϊόντων, προσφέρουν βοήθεια. Η εταιρεία Πφάϊζερ είπε πως θα δωρίσει 10 εκατομμύρια δολλάρια και φαρμακευτικά προϊόντα, αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Αμερικανοί γιατροί, όπως η Τόνυα Μπέηκερ δίνουν φάρμακα και άλλο υλικό που δεν έχουν χρησιμοποιήσει. «Χρειάζονται αντιβιοτικά, χρειάζονται πλαστικά γάντια και άλλα είδη μιας χρήσης. Χρειάζονται πλαστικές σακούλες και ό,τιδήποτε θα τους βοηθήσει να καθαρίσουν τις περιοχές τους,» λέει η δρ. Μπέηκερ.

    Βοήθεια στα θύματα προσφέρουν επίσης και διασημότητες του Χόλλυγουντ. Ο κινέζος ηθοποιός Τζάκι Τσαν, που ειδικεύεται στις πολεμικές τέχνες, έστειλε στη Γιουνισέφ για τα θύματα του σεισμού επιταγή 64.000 δολαρίων, ενώ το γνωστό συγκρότημα ροκ "Λίνκιν Πάρκ", που επέστρεψε πρόσφατα από μεγάλη καλλιτεχνική περιοδεία στην Ασία, δώρισε 100.000 δολάρια.

    Καθώς συνεχίζονται οι εκκλήσεις για βοήθεια, αμερικανοί αξιωματούχοι οργανώσεων αρωγής δηλώνουν πως ελπίζουν πως η έμπρακτη συμπαράσταση στους ανθρώπους που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό, θα συνεχισθεί για αρκετούς ακόμα μήνες.

    [02] Νέα αεροπιδρομή του ισραηλινού στρατού στον καταυλισμό Χάν Γιουνίς

    31 Dec 2004, 19:34 UTC

    Από νέα σημερινή αεροεπιδρομή του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό Χάν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας, σκοτώθηκαν δύο Παλαιστίνιοι, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της διήμερης ισραηλινής επιχείρησης να ανέρχεται τώρα στους 12. Ο Παλαιστίνιος υπουργός Σαέμπ Ερεκάτ καταδίκασε την επιδρομή, λέγοντας ότι πιστεύει πως η κλιμάκωση των ίσραηλινών στρατιωτικών επιθέσεων μία εβδομάδα πρίν τις Παλαιστινιακές προεδρικές εκλογές, υποσκάπτει τις πολιτικές διαδικασίες. Το Ισραήλ είπε ότι οι αεροπορικές επιδρομές είναι αναγκαίες για να σταματήσουν οι επιθέσεις με οπλοβομβίδες και ρουκέτες που διενεργούν καθημερινά εξτρεμιστές, εναντίον παραπλήσιων εβραϊκών οικισμών. Ανάμεσα στους νεκρούς, ήταν και ένας 16άχρονος Παλαιστίνιος, που υπέκυψε στα τραύματά του την Πέμπτη. Ο ισραηλινός στρατός είπε επίσης ότι σκότωσε δύο εξτρεμιστές, κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυρών στην πόλη Ναμπλούς.

    [03] Υπογράφηκε ειρηνευτική συμφωνία στο Σουδάν

    31 Dec 2004, 19:32 UTC

    Η κυβέρνηση του Σουδάν και οι αντάρτες του νότου, υπέγραψαν ειρηνευτικές συμφωνίες, δίνοντας έτσι τέρμα στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας, που ξεκίνησε πρίν από 21 χρόνια. Μία από τις συμφωνίες που υπεγράφησαν σήμερα αφορά στην μόνιμη κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ η άλλη καλύπτει τις λεπτομέρειες για το πώς θα εφαρμοστεί η τελική συνθήκη ειρήνης. Ο σουδανός πρόεδρος Ομάρ αλ Μπασίρ και ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Θάμπο Μμπέκι, παρέστησαν στην ειδική τελετή στην κενυατική πόλη Ναϊβάσα, όπου προηγουμένως είχαν πραγματοποιηθεί διαπραγματεύσεις οι οποίες κατέληξαν σε μερικές συμφωνίες. Η σημερινή υπογραφή της συνθήκης ειρήνης πραγματώνει την υπόσχεση της σουδανικής κυβέρνησης και του αντάρτικου κινήματος Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός του Σουδάν να καταλήξουν σε ειρηνευτική συμφωνία, πρίν το τέλος του 2004. Όπως αναμένεται, η τελική συμφωνία θα υπογραφεί από τις δύο πλευρές γύρω στις 9 Ιανουαρίου.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 4 January 2005 - 2:18:07 UTC