Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-12-21

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θα αφεθεί ελεύθερος ένας ακόμη κρατούμενος στο Γκουαντάναμο.
  • [02] Πακιστάν: Συλλήψεις 6 υπόπτων Ισλαμιστών εξτρεμιστών.
  • [03] Προς την απολυταρχία ρέπει η Ρωσία, λέει η οργάνωση Φρήντομ Χάους
  • [04] Αθωώθηκε το Πατριαρχείο από τουρκικό δικαστήριο
  • [05] Συλλήψεις στο Ιράκ για τις χθεσινές βομβιστικές επιθέσεις
  • [06] Ιράκ: 62 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις

  • [01] Θα αφεθεί ελεύθερος ένας ακόμη κρατούμενος στο Γκουαντάναμο.

    21 Dec 2004, 02:59 UTC

    Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι θα αφεθεί ελεύθερος ένας ακόμη κρατούμενος στις φυλακές του Γκουντάναμο στη Κούβα, γιατί δεν θεωρείται πλέον εχθρικός μαχητής, μετά από σχετική απόφαση στρατοδικείου που εξετάζει τις υποθέσεις των κρατουμένων στην αμερικανική αυτή βάση. Ο υπουργός πολεμικού ναυτικού, Γκόρντον Ίνγκλαντ, δήλωσε χθες σε δημοσιογράφους ότι το Στέητ Ντηπάρτμεντ θα ειδοποιήσει την χώρα απ την οποία προέρχεται ο κρατούμενος, η οποία δεν κατονομάστηκε και θα προγραμματίσει την απελευθέρωση του. Ο κ. Ίνγκλαντ δήλωσε επίσης ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από μέρους των αμερικανικών αρχών στην απελευθέρωση κρατουμένων, έτσι ώστε να μην αφήνονται ελεύθεροι κρατούμενοι που θα επιστρέψουν στο πλευρό των τρομοκρατών. Ο υπουργός πολεμικού ναυτικού τόνισε ότι τουλάχιστον 12 από τους 200 και πλέον κρατούμενους που έχουν αφεθεί ελεύθεροι απ το Γκουαντάναμο, έχουν ξαναρχίσει να μάχονται στο πλευρό των τρομοκρατών.

    [02] Πακιστάν: Συλλήψεις 6 υπόπτων Ισλαμιστών εξτρεμιστών.

    21 Dec 2004, 03:00 UTC

    Στο Πακιστάν, οι αρχές δηλώνουν ότι κατάφεραν να αποτρέψουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Λαχόρη, μετά την σύλληψη 6 ύποπτων Ισλαμιστών εξτρεμιστών, συμπεριλαμβανομένου και συμβούλου σημαίνοντος στελέχους της Αλ Κάιντα. Η Πακιστανική αστυνομία δήλωσε ότι κατασχέθηκαν εκρηκτικά, χειροβομβίδες και άλλα όπλα από άτομα με διασυνδέσεις με τον Αμπού Φαράζ Αλ Λίμπι, εξτρεμιστή της Αλ Κάιντα από τη Λιβύη, ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος δύο επιθέσεων πέρυσι εναντίον του Πακιστανού προέδρου, Περβέζ Μουσαράφ. Το Πακιστάν έχει επικηρύξει τον Αλ Λίμπι έναντι ποσού 300 χιλιάδων δολαρίων.

    [03] Προς την απολυταρχία ρέπει η Ρωσία, λέει η οργάνωση Φρήντομ Χάους

    20 Dec 2004, 21:09 UTC

    Έκθεση της οργάνωσης Φρήντομ Χάους, για τη κατάσταση της δημοκρατίας παγκοσμίως, καταδικάζει τις πρόσφατες εξελίξεις στη Ρωσία, λέγοντας ότι η χώρα κινείται προς την απολυταρχία.

    Στην ετήσια της έκθεση του, το Φρήντομ Χάους κατατάσσει τώρα τη Ρωσία στην κατηγορία των «μη ελεύθερων χωρών», λόγω του περιορισμού των πολιτικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών του πολίτη.

    Σύμφωνα με τη έκθεση, η τάση κάτω από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι η συγκεντρωση της πολιτικής εξουσίας, η παρενόχληση των μέσων μαζικής ενημερωσης και η πολιτικοποίηση του αστυνομικού συστήματος της χώρας.

    [04] Αθωώθηκε το Πατριαρχείο από τουρκικό δικαστήριο

    20 Dec 2004, 21:26 UTC

    Δικαστήριο στην Τουρκία αθώωσε τον πνευματικό ηγέτη της Ελληνο-ορθόδοξης εκκλησίας και άλλους εκκλησιαστικούς παράγοντες από τις κατηγορίες ότι παράνομα εμπόδισαν Βούλγαρο ιερέα από το να τελέσει θρησκευτική λειτουργία. Βουλγαρικό ίδρυμα είχε μηνύσει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και 12 ανώτερα στελέχη της εκκλησίας ότι δεν είχαν δικαιοδοσία πάνω στην βουλγαρική εκκλησία της Κωνσταντινούπολης. Τα μέλη της εκκλησίας κατηγορούνται ότι παραβίασαν τουρκικό νόμο που εφαρμόζεται σπανίως, ο οποίος απαγορεύει την παρεμπόδιση τέλεσης θρησκευτικών λειτουργιών ή την πρακτική κάποιας θρησκείας. Το δικαστήριο δεν εξήγησε γιατί προέβη σε αθώωση. Η Τουρκία παρακολουθείται στενά από την ΕΕ για τις προσπάθειες που κάνει για την εφαρμογή δημοκρατικών και νομικών μεταρρυθμίσεων, καθώς επιδιώκει την ένταξή της στην κοινότητα.

    [05] Συλλήψεις στο Ιράκ για τις χθεσινές βομβιστικές επιθέσεις

    20 Dec 2004, 21:04 UTC

    Οι Ιρακινές αρχές λένε ότι 509 ύποπτοι αντάρτες συνελήφθησαν σε σχέση με τις βομβιστικές επιθέσεις, με παγιδευμένα αυτοκίνητα, στις ιερές πόλεις των Σιιτών, Νατζάφ και Καρμπάλα.

    Αρμόδιοι νοσοκομείων δηλώνουν ότι ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις έφτασε τους 66. Απ' αυτούς, οι 52 έχασαν τη ζωή τους στη Νατζάφ και οι 14 στην Καρμπάλα. Επίσης, πάνω από 140 άτομα τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις.

    Σιίτες Μουσουλμάνοι ηγέτες ζήτησαν να επικρατήσει ηρεμία , λέγοντας ότι τέτοιες επιθέσεις αποτελούν ξεκάθαρα προσπάθειες παρακίνησης βίας, καθώς αποσκοπούν στο να εμποδίσουν την διενέργεια των πρώτων εκλογών του Ιράκ μετά το καθεστώς το Σαντάμ Χουσεΐν, που πρόκειται να γίνουν στις 30 Ιανουαρίου.

    Ηγέτες των σιιτών ζητούν από τους οπαδούς τους να μην διενεργούν επιθέσεις σε αντίποινα, αλλά να εστιάσουν την προσοχή τους στις επερχόμενες εκλογές.

    [06] Ιράκ: 62 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις

    20 Dec 2004, 00:48 UTC

    Στο Ιράκ, βομβιστές αυτοκτονίας έπληξαν χθες δύο ιερές για τους Σιίτες μουσουλμάνους πόλεις, σκοτώνοντας τουλάχιστον 62 άτομα και τραυματίζοντας 130, μόλις 6 εβδομάδες πριν τις προγραμματισμένες εκλογές. Οι αρχές δήλωσαν ότι 48 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 90 τραυματίστηκαν στη Νατζάφ, όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε επικήδεια πομπή, στην οποία συμμετείχαν και ο διοικητής της αστυνομίας και ο περιφερειακός κυβερνήτης, οι οποίοι όμως κατάφεραν να διαφύγουν χωρίς να πάθουν τίποτα. Δύο ώρες νωρίτερα άλλη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Καρμπάλα κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 14 άτομα. Στο μεταξύ στη Βαγδάτη αντάρτες έβγαλαν τρεις Ιρακινούς εργαζόμενους για τις εκλογές έξω απ το αυτοκίνητο τους και τους σκότωσαν επί τόπου, σε πολυσύχναστο δρόμο της Ιρακινής πρωτεύουσας.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 22 December 2004 - 2:18:13 UTC