Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-08-12

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 2 νεκροί, 13 τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω απ' την Ιερουσαλήμ.
  • [02] Σκόπια: Ενεκρίθη επίμαχο νομοσχέδιο για διεύρυνση δικαιωμάτων της Αλβανικής μειονότητας.
  • [03] Η Σαουδική Αραβία διατεθειμένη να αυξήσει την παραγωγή της για να περιοριστούν οι πιέσεις στις τιμές πετρελαίου.
  • [04] Ρεκόρ ελλείμματος προϋπολογισμού στις ΗΠΑ.
  • [05] Συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ της εταιρείας Χαλλιμπάρτον και του αμερικανικού δημοσίου.
  • [06] Επίσκεψη-αστραπή του Ντόναλντ Ράμσφελντ στην Καμπούλ
  • [07] Στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας η Ολυμπιακή φλόγα
  • [08] Ο πρόεδρος Μπούς επέλεξε τον νέο διευθυντή της ΣΙΑ
  • [09] Κονδύλιο της ΕΕ προς τους Παλαιστίνιους
  • [10] Ιράκ: Τελεσίγραφο στους πολιτοφύλακες του Αλ Σάντρ
  • [11] Ο Πόρτερ Γκός για την θέση του διευθυντή της CIA.
  • [12] Ολυμπιακοί: μεγάλο το κόστος, αλλά έγιναν έργα που ίσως δεν θα γινόντουσαν ποτέ

  • [01] 2 νεκροί, 13 τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω απ' την Ιερουσαλήμ.

    12 Aug 2004, 01:18 UTC

    2 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 13 άλλα άτομα τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων και Ισραηλινών συνοριακών φρουρών, από έκρηξη βόμβας σε παγιδευμένο αυτοκίνητο σε Ισραηλινό σημείο ελέγχου στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ.

    Η παλαιστινιακή οργάνωση Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσά ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και ζήτησε συγνώμη για τους θανάτους των 2 Παλαιστινίων.

    Στο μεταξύ, οι Ισραηλινές δυνάμεις αποσύρθηκαν από προσφυγικό καταυλισμό στα νότια της Γάζας, μετά από μεταμεσονύχτια επιχείρηση, απ την οποία τραυματίστηκαν Παλαιστίνιοι και καταστράφηκαν κτίρια.

    [02] Σκόπια: Ενεκρίθη επίμαχο νομοσχέδιο για διεύρυνση δικαιωμάτων της Αλβανικής μειονότητας.

    12 Aug 2004, 01:50 UTC

    Με 61 ψήφους υπέρ, έναντι 7 κατά, και παρά το μποϋκοτάζ της ψηφοφορίας απ την αντιπολίτευση, το κοινοβούλιο των Σκοπίων ενέκρινε επίμαχο νομοσχέδιο που προβλέπει διεύρυνση της πολιτικής δύναμης της Αλβανικής μειονότητας. Το σχέδιο προβλέπει επανασχεδίαση των συνόρων ορισμένων δήμων και κοινοτήτων δίνοντας μεγαλύτερη δύναμη στους Αλβανόφωνους. Ο νέος νόμος αποτελούσε μια απ τις προϋποθέσεις της ειρηνευτικής συμφωνίας του 2001.

    [03] Η Σαουδική Αραβία διατεθειμένη να αυξήσει την παραγωγή της για να περιοριστούν οι πιέσεις στις τιμές πετρελαίου.

    12 Aug 2004, 01:54 UTC

    Η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την παραγωγή της, αν χρειαστεί, για να συγκρατηθούν οι τιμές του μαύρου χρυσού, που έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

    Ο Σαουδάραβας υπουργός πετρελαίου δήλωσε ότι η χώρα του μπορεί να παράγει 1 κόμμα 3 εκατομμύρια βαρέλια επί πλέον την ημέρα. Ήδη η ημερήσια Σαουδαραβική παραγωγή πετρελαίου ξεπερνάει τα 9 εκατομμύρια βαρέλια. Επενδυτές ανησυχούν ότι τα αποθέματα πετρελαίου μπορεί να μην ανταποκριθούν στη ζήτηση, που αναμένεται να αυξηθεί φέτος σε πάνω από 82 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

    Ήδη οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν πτώση αρχικά χθες, μετά την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας, αλλά ανέβηκαν και πάλι μετά από αμερικανική έκθεση που δείχνει ότι μειώνονται τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ.

    [04] Ρεκόρ ελλείμματος προϋπολογισμού στις ΗΠΑ.

    12 Aug 2004, 02:09 UTC

    To Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι φέτος το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ θα φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

    Σύμφωνα με την έκθεση, τους πρώτους 10 μήνες του έτους το έλλειμμα του αμερικανικού προϋπολογισμού έφτασε τα 396 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ του 2003.

    Τον Ιούλιο τα έσοδα ήταν αυξημένα σε σχέση με τη ίδια περίοδο πέρυσι, αλλά αυξήθηκαν και τα έξοδα, δημιουργώντας έτσι έλλειμμα 69 δισεκατομμυρίων, για έναν και μόνο μήνα.

    [05] Συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ της εταιρείας Χαλλιμπάρτον και του αμερικανικού δημοσίου.

    12 Aug 2004, 02:14 UTC

    Διαμάχη «αξίας» 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει ξεσπάσει μεταξύ του αμερικανικού στρατού και της εταιρείας Χαλιμπάρτον, η οποία έχει αναλάβει τη στέγαση και τροφοδοσία 140 χιλιάδων αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ, αναφέρει σε πρωτοσέλιδό της η Γουώλ Στρητ Τζέρναλ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ελεγκτές του αμερικανικού δημοσίου, ανέφεραν ότι οι υπηρεσίες που παρέχει η Χαλιμπάρτον στα αμερικανικά στρατεύματα δεν ανταποκρίνονται στο χρηματικό ποσό του συμβολαίου της. Στο ίδιο άρθρο, σημειώνεται ότι, η Αμερικανική κυβέρνηση ίσως και να αρνηθεί να πληρώσει την εταιρεία εκτός και αν η διαμάχη διευθετηθεί. Από τη πλευρά της η εταιρεία αντέκρουσε τις δυσμενείς διαπιστώσεις λέγοντας ότι δεν έχει κάνει τίποτα το επιλήψιμο και πιστεύει ότι η αντιδικία θα επιλυθεί. Ολοκληρώνοντας να υπενθυμίσουμε ότι η Χαλιμπάρτον είναι η εταιρεία την οποία παλαιότερα διεύθυνε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντίκ Τσέινι.

    [06] Επίσκεψη-αστραπή του Ντόναλντ Ράμσφελντ στην Καμπούλ

    11 Aug 2004, 16:08 UTC

    Ο κ. Ράμσφελντ

    Ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ εξήρε την συρροή των Αφγανών που εγγράφονται στους εκλογικούς καταλόγους, εν όψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών, λέγοντας οτι αυτό δείχνει πως ο αφγανικός λαός είναι αποφασισμένος να δεί να εγκαθίσταται στη χώρα του μια λειτουργική δημοκρατία. Μιλώντας σήμερα κατά τη διάρκεια απρόοπτης επίσκεψής του στην Αφγανική πρωτεύουσα, ο κ. Ράμσφελντ επαναβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να βοηθήσουν το Αφγανιστάν να αναδομήσει τους δημοκρατικούς του θεσμούς. Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι είπε οτι πάνω απο 9 εκατομμύρια Αφγανοί έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους, τονίζοντας πως οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 9 Οκτωβρίου. Ο κ. Καρζάι πρόσθεσε οτι υπάρχουν προβλήματα σε σχέση με την ασφάλεια στα εκλογικά τμήματα, αλλά οι απειλές αντιμετωπίζονται. Κατά την 24ωρη απρόοπτη επίσκεψή του στο Αφγανιστάν, ο κ. Ράμσφελντ θα συναντηθεί επίσης με αξιωματούχους των ΗΕ και ανώτερους αξιωματούχους των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

    [07] Στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας η Ολυμπιακή φλόγα

    11 Aug 2004, 16:12 UTC

    H Oλυμπιακή φλόγα έφθασε στα περίχωρα της Αθήνας, επιστρέφοντας στην πόλη απο την οποία ξεκίνησε πριν από περίπου 5 μήνες την παγκόσμια περιοδεία της, καλύπτοντας μια απόσταση μήκους 78,000 χιλιομέτρων. Η φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της απο την πόλη του Μαραθώνα, που δεν απέχει πολύ απο το πεδίο της μάχης όπου ο στρατός των Αθηναίων νίκησε τους Πέρσες το 490 π.Χ. Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του δρόμου για να επευφημίσουν τους δρομείς που μετέφεραν τη φλόγα. Ανάμεσά τους ήταν και ο 89άχρονος Πέτρος Αποστολόπουλος, που ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στους Ολυμπιακους του 1936. Η φλόγα θα τοποθετηθεί σε αντίγραφο αρχαίας τριήρους που βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά. Στην συνέχεια θα μεταφερθεί στην Ακρόπολη την Πέμπτη και η αφή του βωμού θα γίνει την Παρασκευή στο Ολυμπιακό στάδιο, κατά την τελετή έναρξης των Αγώνων.

    [08] Ο πρόεδρος Μπούς επέλεξε τον νέο διευθυντή της ΣΙΑ

    11 Aug 2004, 16:19 UTC

    Ο κ. Γκός

    Ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Πόρτερ Γκος, τον οποίο ο πρόεδρος Μπους διόρισε χθες διευθυντή της CIA, έχει μεγάλη πείρα με τις μυστικές υπηρεσίες και την πολιτική. Ο Πόρτερ Γκορ είναι πρόεδρος της αρμόδιας για τις μυστικές υπηρεσίες επιτροπή της Βουλής και υπό την ιδιότητά του αυτή ηγήθηκε της διερεύνησης από το κογκρέσο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών. Επίσης, είναι μέλος των επιτροπών Εσωτερικής Ασφάλειας και Κανονισμών. Δεν θα επιδιώξει όμως επανεκλογή στην ψηφοφορία του Νοεμβρίου. Εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά το 1988. Προηγουμένως εργαζόταν στη CIΑ ως ειδικός υποθέσεων. Ανακοινώνοντας το διορισμό του ως διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ο πρόεδρος Μπους εξήρε την πείρα του με τη CIA. «Ξέρει την υπηρεσία και ξέρει τί πρέπει να κάνει για να την ενισχύσει. Επίσης γνωρίζει τη σπουδαιότητα της απόσπασης μυστικών πληροφοριών.» Ο διορισμός του κ. Γκος γίνεται εν μέσω γενικής αναδιοργάνωσης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και καθώς η CIA προσπαθεί να δει πού απέτυχε σε σχέση με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και με τα όπλα μαζικής καταστροφής, που δε βρέθηκαν ποτέ.

    Ο Πόρτερ Γκος, ο διορισμός του οποίου πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία, λέει πως είναι έτοιμος ν αρχίσει τα νέα του καθήκοντα. Κατά την έκφρασή του: «Η ικανότητά μας να συγκεντρώνουμε μυστικές πληροφορίες, εξαρτάται στην ουσία από το έμψυχο υλικό που διαθέτουμε. Και υπάρχουν ορισμένοι θαυμάσιοι αμερικανοί που κάνουν εξαιρετικά καλή δουλειά. Αποτελούσα μέρος του έμψυχου αυτού υλικού όταν εργαζόμουνα για τη CIA και είμαι περήφανος που θα συνεργαστώ ξανά με τα στελέχη της.»

    Ο αντίπαλος του προέδρου Μπους για την κατάκτηση του Λευκού Οίκου, γερουσιαστής Τζον Κέρυ, ζήτησε να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατόν «δίκαιες και διακομματικές ακροάσεις» για την επικύρωση του διορισμού του κ. Γκος. Αλλοι γερουσιαστές εξέφρασαν ικανοποίηση για το διορισμό. Ανάμεσά τους και ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Τζον Γουώρνερ από την πολιτεία της Βιρτζίνια, που επίσης προεδρεύει τις γερουσιαστικής επιτροπής για τις ένοπλες δυνάμεις. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Γουώρνερ αναφέρει πως ο Πόρτερ Γκος «θα χρησιμεύσει σα μια σπουδαία γέφυρα μεταξύ του εκτελεστικού και του νομοθετικού κλάδου, δημιουργώντας την καλύτερη δυνατόν μυστική υπηρεσία.»

    Όμως, ορισμένοι δημοκρατικοί πιστεύουν πως ο κ. Γκος, που εκφράζει στα ανοιχτά την υποστήριξή του προς τον πρόεδρο Μπους, είναι πολύ «κομματισμένος» για τη θέση που του ανατίθεται. Εάν ο διορισμός του επικυρωθεί από τη Γερουσία, ο Πόρτερ Γκος θα αντικαταστήσει τον Τζωρτζ Τένετ, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή της CIA τον περασμένο μήνα. Καθήκοντα διευθυντού εκτελεί αυτή τη στιγμή ο Τζον Μαγκλώκλιν.

    [09] Κονδύλιο της ΕΕ προς τους Παλαιστίνιους

    11 Aug 2004, 16:15 UTC

    Παλαιστίνιος στα ερείπια του σπιτιού του στη Ράφα

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα διαθέσει ποσό ύψους ενός κόμμα έξι εκατομμυρίων δολλαρίων για Παλαιστινίους, των οποίων οι κατοικίες κατεδαφίστηκαν απο τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας. Ο επίτροπος για θέματα Ανθρωπιστικής βοήθειας Πούλ Νέλσον, είπε οτι η χορήγηση του κονδυλίου δεν απαλλάσσει τους Ισραηλινούς απο την υποχρέωσή τους να τηρούν την διεθνή νομοθεσία και κατηγόρησε το Ισραήλ οτι επιδεικνύει απόλυτη αδιαφορία για την ζωή αμάχων πολιτών. Χιλιάδες Παλαιστινιακές κατοικίες κατεδαφίστηκαν ή υπέστησαν ζημίες κατά την διάρκεια επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη πόλη Ράφα της Γάζας, τον Μάιο και τον Ιούνιο. Τα χρήματα που χορηγεί η ΕΕ θα χρησιμοποιηθούν για την αναπλήρωση ειδών οικιακής χρήσης, για την επιδιόρθωση των κατοικιών των κατοίκων της περιοχής του δικτύου ύδρευσης και δύο Παλαιστινιακών σχολείων.

    [10] Ιράκ: Τελεσίγραφο στους πολιτοφύλακες του Αλ Σάντρ

    11 Aug 2004, 00:59 UTC

    Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν πολιτοφύλακες πιστούς στον Μοκτάντα αλ Σαντρ, κατά την έκτη μέρα συγκρούσεων στη Νατζαφ.

    Οι αμερικανικές δυνάμεις ζήτησαν από τους πολίτες να εκκενώσουν χθες την Νατζαφ και προειδοποίησαν τους πολιτοφύλακες του Αλ Σαντρ να αποχωρίσουν απ τη πόλη. Οι αμερικανικές και Ιρακινές δυνάμεις ασφάλειας επίσης συγκρούστηκαν με υποστηρικτές του κληρικού στην γειτονία Σαντρ Σίτυ της Βαγδάτης.

    Επίσης, χθες η Ιρακινή κυβέρνηση διέταξε το πολιτικό κόμμα του Αχμέντ Τσάλαμπι να εκκενώσει τα γραφεία του στη Βαγδάτη. Να υπενθυμίσουμε ότι Ιρακινός δικαστής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του κυρίου Τσάλαμπι για πλαστογράφηση και του ανιψιού του, Σαλεμ Τσάλαμπι, για δολοφονία. Και οι δύο κατηγορούμενοι μιλούν για πολιτικά υποκινούμενα κατηγορητήρια.

    [11] Ο Πόρτερ Γκός για την θέση του διευθυντή της CIA.

    11 Aug 2004, 01:05 UTC

    Ο πρόεδρος Μπους προτείνει για τη θέση του διευθυντή της CIA τον ρεπουμπλικανό βουλευτή, Πόρτερ Γκος.

    Ο κύριος Μπους χαρακτήρισε το κύριο Γκος «το κατάλληλο άτομο» να ηγηθεί της CIA και να εφαρμόσει αλλαγές για να μπορέσει η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών να ανταποκριθεί στην απειλή της τρομοκρατίας.

    Ο κ. Γκος, που αντιπροσωπεύει στη Βουλή την πολιτεία της Φλώριδα, έχει στο παρελθόν διατελέσει διοικητικό στέλεχος της CIA και αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος Επιτροπής Απόρρητων Πληροφοριών της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.

    Ο διορισμός του πρέπει τώρα να επικυρωθεί από τη Γερουσία.

    Πάντως ορισμένοι Δημοκρατικοί λενε ότι στην μέχρι σήμερα πορεία του στη Βουλή, έχει ακολουθήσει αυστηρά Ρεπουμπλικανική γραμμή, γεγονός που αποτελεί μειονέκτημα για έναν επίδοξο διευθυντή της CIA. Μάλιστα ο δημοκρατικός γερουσιαστής, Τζέη Ροκφέλερ, δήλωσε ότι είναι λάθος να επιλέγεται πολιτικός για την θέση αυτή.

    [12] Ολυμπιακοί: μεγάλο το κόστος, αλλά έγιναν έργα που ίσως δεν θα γινόντουσαν ποτέ

    Μπράϊαν Πάντεν, ΦτΑ, Αθήνα

    11 Aug 2004, 15:16 UTC

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο η πρόβα της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων. Με τη φιλοξενία της Ολυμπιάδας η Ελλάδα θα βρεθεί χρεωμένη με κάπου 1.7 δισ. δολάρια. Αυτό όμως δεν απασχολεί τις ελληνικές αρχές, που επισημαίνουν πως θα αποκομισθούν πάμπολλα οφέλη, όπως για παράδειγμα το ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει μεγαλύτερο απ ότι πριν πόλο έλξης για τους τουρίστες.

    Ο Γιάννης Λάπας, βοηθός μάνατζερ της μεγαλύτερης αλυσίδας ξενοδοχείων στην Ελλάδα, της Γκρεκοτέλ, λεει πως με τους Ολυμπιακούς θα εγκαινιαστεί μια νέα εποχή στην τουριστική κίνηση στην Ελλάδα. Λεει συγκεκριμένα: «Η εταιρεία Γκρεκοτέλ έκτισε πρόσφατα οκτώ νέα ξενοδοχεία ορισμένα από τα οποία διαθέτουν πολυτελείς σουίτες»

    Αλλά και η ελληνική κυβέρνηση έκανε κάθε τι το δυνατό για να καταστήσει την Αθήνα ελκυστική για τους επισκέπτες. Παρόλο που ξεκίνησαν με μεγάλη καθυστέρηση τα έργα ολοκληρώθηκαν επιτυχώς και εγκαίρως επισύροντας τον έπαινο του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ.

    Ντόρα Μπακογιάννη

    Οι κεντρικές πλατείες αναδιαμορφώθηκαν και ανθοστολίστηκαν, οι δρόμοι ξανασφαλτοστρώθηκαν και ότι δεν πρόλαβε να γίνει σκεπάστηκε. Το κόστος για την κυβέρνηση: 150 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο. Όμως, η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη λεει πως το χρέος θα εξοφληθεί με τα έσοδα από τον τουρισμό που θα αυξηθούν. Κατά την έκφρασή της: «Έχει αποδειχτεί πως ο τουρισμός αυξάνεται στις πόλεις που φιλοξενούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Αθήνα είναι έτοιμη να γίνει ξανά μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές ατραξιόν του κόσμου.»

    Μελέτες έχουν δείξει πως το κόστος που συνεπάγεται η κάθε Ολυμπιάδα ξεπερνάει τα έσοδα που προκύπτουν για την πόλη που τη διοργανώνει. Όμως ο καθηγητής Οικονομικών του πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Λιανός πιστεύει πως σε μακροπρόθεσμη βάση η διοργάνωση των Ολυμπιακών θα αποβεί προς όφελος της Ελλάδας . Έγιναν, λεει ο κ. Λιανός, του κόσμου τα έργα που έπρεπε να γίνουν και που αλλιώς δεν θα γίνονταν ποτέ, όπως για παράδειγμα το τραμ που συνδέει τα παραλιακά προάστια με το κέντρο της Αθήνας. Και προσθέτει: «Για μια μικρή χώρα, σαν την Ελλάδα, που εκτός των άλλων είναι γνωστή για την έλλειψη οργάνωσης, που τη διακρίνει, το κατόρθωμα είναι μεγάλο. Επί πλέον, με τη διοργάνωση αναπτύχθηκε ένα πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων φορέων. Αυτό και μόνο, είναι σπουδαίο πράγμα.» Το κατά πόσο ο τουρισμός θα αυξηθεί και η συνεργασία θα συνεχισθεί,μέλλει ν αποδειχτεί.

    Για την ώρα τα 10 εκατομμύρια Ελλήνων, οι πάμπολλοι Έλληνες του εξωτερικού περιμένουν με αγωνία την Παρασκευή για να παρακολουθήσουν από κοντά, ή από τις τηλεοράσεις τους την Τελετή Έναρξης των Αγώνων, που, όπως φημολογείται, θα είναι η λαμπρότερη και εντυπωσιακότερη που έχει γίνει ποτέ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 13 August 2004 - 1:18:27 UTC