Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-12-30

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Αριέλ Σαρόν ζητά απ' το υπουργικό του συμβούλιο να διερευνήσει την πιθανότητα ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Συρία.
  • [02] ΗΠΑ προς Τόκιο: Ασφαλές το αμερικανικό μοσχαρίσιο κρέας.
  • [03] Άλλοι 2 αμερικανοί στρατιώτες ...
  • [04] Η Λόγια Τζίργκα αποφασίζει για ...
  • [05] 11 οι νεκροί απ' τις κατολισθήσεις στη Καλιφόρνια.
  • [06] Αλλοδαπός, ο ένας απο τους δύο επίδοξους δολοφόνους του Περβέζ Μουσάραφ
  • [07] Θα ξαναρχίσει τις δολοφονίες εξτρεμιστών Παλαιστινίων ο ισραηλινός στρατός
  • [08] Δολοφονία μέλους τοπικού συμβουλίου στην πόλη Μοσούλη, του Ιράκ
  • [09] Ξανάρχισαν οι πτήσεις της Αιρ Φράνς πρός και απο το Λος Αντζελες

  • [01] Ο Αριέλ Σαρόν ζητά απ' το υπουργικό του συμβούλιο να διερευνήσει την πιθανότητα ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Συρία.

    29 Dec 2003, 02:10 UTC

    Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 3 Παλαιστίνιους κοντά σε Εβραϊκό οικισμό στη Λωρίδα της Γάζας. Ισραηλινές πηγές ανέφεραν ότι στρατιώτες πυροβόλησαν Παλαιστίνιους που επιτίθεντο με όλμους στο οικισμό. Αργότερα Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι σκοτώθηκαν 3 Παλαιστίνιοι. Εξάλλου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, ζήτησε απ το υπουργικό του συμβούλιο να διερευνήσει την πιθανότητα επανέναρξης ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Συρία, μετά το αίτημα στις αρχές Δεκεμβρίου του Σύρου προέδρου, Μπασάρ Αλ Ασσάντ, για διαμεσολάβηση της Ουάσιγκτον με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών με το Ισραήλ. Επίσης χθες, ο κ. Σαρόν διόρισε τον υποστράτηγο, Γκιόρα Εϊλάντ, επικεφαλής επιτροπής που θα σχεδιάσει την μονομερή αποχώρηση των Ισραηλινών από τμήματα της Δυτικής Όχθης, σε περίπτωση που αποτύχουν οι διεθνείς ειρηνευτικές προσπάθειες.

    [02] ΗΠΑ προς Τόκιο: Ασφαλές το αμερικανικό μοσχαρίσιο κρέας.

    29 Dec 2003, 01:26 UTC

    Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι βρίσκονται σήμερα στο Τόκιο για διαβουλεύσεις αναφορικά με τις ανησυχίες των Ιαπωνικών αρχών για το πρώτο κρούσμα της ασθένειας των τρελών αγελάδων στις ΗΠΑ. Η Ιαπωνία, μια απ τις σημαντικότερες εισαγωγείς Αμερικανικού μοσχαρίσιου κρέατος, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 30 και πλέον χώρες που απαγόρευσαν την περασμένη εβδομάδα τις εισαγωγές αυτές μετά την ανακοίνωση για την εύρεση του κρούσματος στην πολιτεία Γουάσιγκτον. Αναμένεται πως η αμερικανική αντιπροσωπεία θα τονίσει στις Ιαπωνικές αρχές πως οι ΗΠΑ έχουν θέσει σε εφαρμογή μέτρα για την προστασία των καταναλωτών από τυχόν μολυσμένο κρέας. Στο μεταξύ σε άλλες 4 αμερικανικές πολιτείες, την Αλάσκα, το Άινταχο, τη Χαβάη και τη Μοντάνα έχουν επεκταθεί τα μέτρα που λαμβάνουν οι αμερικανικές αρχές, μετά το πρώτο, στις ΗΠΑ, κρούσμα της ασθένειας των τρελών αγελάδων. Επίσης οι αμερικανικές αρχές δήλωσαν ότι η μολυσμένη αγελάδα ενδέχεται να προήλθε απ το Καναδά.

    [03] Άλλοι 2 αμερικανοί στρατιώτες ...

    29 Dec 2003, 02:20 UTC

     

    Στο Ιράκ, 2 Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από βόμβες τοποθετημένες στο οδόστρωμα, ένας στην Βαγδάτη και άλλος ένας κοντά στη Φαλούτζα. Επίσης 3 άλλοι αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από βόμβα στη Φαλούτζα. Η βόμβα στη Βαγδάτη εξερράγη σε πολυσύχναστη εμπορική περιοχή με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και 2 παιδιά. Στο μεταξύ, έφτασε τους 18 ο αριθμός των νεκρών απ τις επιθέσεις του Σαββάτου στη Καρμπάλα. 5 ακόμη Ιρακινοί που είχαν τραυματιστεί στις επιθέσεις υπέκυψαν στα τραύματα τους.

    [04] Η Λόγια Τζίργκα αποφασίζει για ...

    29 Dec 2003, 02:41 UTC

    Στο Αφγανιστάν, η γενική λαϊκή συνέλευση, η λεγόμενη Λόγια Τζίργκα, θα ψηφίσει σήμερα, μια μέρα αργότερα απ την προγραμματισμένη, αναφορικά με το μελλοντικό σύστημα διακυβέρνησης της χώρας. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι φαίνεται πως ο πρόεδρος, Χαμίντ Καρζάι, έχει πείσει τους περισσότερους εκπροσώπους ότι η χώρα θα πρέπει να παραμείνει προεδρική Δημοκρατία. Πάντως ορισμένοι φύλαρχοι συνεχίζουν να θέλουν κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης. Επίσης χθες 5 Αφγανοί μέλη των μυστικών υπηρεσιών της χώρας σκοτώθηκαν κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ όταν άτομο που είχαν συλλάβει εκπυρσοκρότησε εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο αυτοκίνητο που επέβαιναν. Μαχητές Ταλεμπάν είχαν απειλήσει ότι θα πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον της Λόγια Τζίργκα.

    [05] 11 οι νεκροί απ' τις κατολισθήσεις στη Καλιφόρνια.

    29 Dec 2003, 02:23 UTC

    Στη Καλιφόρνια, σωστικά συνεργεία ανέσυραν 2 ακόμη πτώματα στην περιοχή της Κομητείας του Σαν Μπερναντίνο, ανεβάζοντας στους 11 τον αριθμό των νεκρών απ τις πολύνεκρες κατολισθήσεις της περασμένης Πέμπτης. Αγνοείται ακόμη η τύχη άλλων 5 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών. Στο μεταξύ, οι μετεωρολογικές αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους της περιοχής ότι αναμένονται και νέες σφοδρές βροχοπτώσεις απόψε το βράδυ.

    [06] Αλλοδαπός, ο ένας απο τους δύο επίδοξους δολοφόνους του Περβέζ Μουσάραφ

    26 Dec 2003, 19:49 UTC

    Ο κ. Μουσάραφ

    Αρμόδιες αρχές στο Πακιστάν λένε ότι ένα από τα δύο άτομα που αυτο-ανατινάχθηκαν την Πέμπτη σε μια προσπάθεια να δολοφονήσουν το Πρόεδρο του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ ήταν αλλοδαπός. Ο Υπουργός Πληροφοριών του Πακιστάν Σεήχ Ρασίντ Αχμέντ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο δράστης αυτός αναγνωρίσθηκε από τα υπολείμματα του προσώπου του. Παράγοντες λένε ότι γνωρίζουν την ταυτότητα και του δευτέρου των δραστών αλλά δεν έδωσαν στην δημοσιότητα κανένα όνομα επειδή, όπως διατείνονται, κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο την όλη διαδικασία της διερεύνησης. Η χθεσινή επίθεση ήταν η δεύτερη απόπειρα εναντίον της ζωής του στρατηγού Μουσάραφ μέσα σε ένδεκα ημέρες.

    [07] Θα ξαναρχίσει τις δολοφονίες εξτρεμιστών Παλαιστινίων ο ισραηλινός στρατός

    26 Dec 2003, 19:41 UTC

    O ισραηλινός στρατός είπε οτι θα ξαναρχίσει τις δολοφονίες ατόμων για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες οτι είναι Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές, σε απάντηση της βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας κοντά στο Τελ Αβίβ. Αξιωματούχοι των σωμάτων ασφάλειας είπαν οτι ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας ενέκρινε το μέτρο αυτό κατά τη διάρκεια σημερινής συνεδρίασης με ανώτερους αξιωματούχους του στρατού και της ασφάλειας. Σύμφωνα με τις αρχές, τα κτυπήματα θα στοχεύουν μέλη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Πέμπτης, και της Ισλαμικής Τζιχάντ, αλλά όχι μέλη της κυριότερης εξτρεμιστικής οργάνωσης, της Χαμάς. Το Ισραήλ έχει ήδη αποκλείσει την δυτική όχθη και τη λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση αυτοκτονίας, απο την οποία σκοτώθηκαν 4 ισραηλινοί.

    [08] Δολοφονία μέλους τοπικού συμβουλίου στην πόλη Μοσούλη, του Ιράκ

    26 Dec 2003, 19:39 UTC

    H ιρακινή αστυνομία είπε οτι οπλοφόροι πυροβόλησαν και σκότωσαν μέλος του διορισμένου απο τους αμερικανούς τοπικού κυβερνητικού συμβουλίου στην πόλη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ. Ο Σείχης Ταλάλ αλ Χαλίντι σκοτώθηκε σήμερα, καθώς αποχωρούσε απο τζαμί, μετά τις προσευχές της Παρασκευής. Ιρακινοί αντάρτες επιτίθενται συχνά σε ιρακινούς πολιτικούς, δικαστές και αστυνομικούς που συνεργάζονται με την αμερικανική διοίκηση της χώρας. Εξ άλλου, 4 αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν απο χθές στην πόλη Μπακούμπα, βορείως της Βαγδάτης. Δύο απο αυτούς σκοτώθηκαν σήμερα απο αυτοσχέδιους εκκρηκτικούς μηχανισμούς.

    [09] Ξανάρχισαν οι πτήσεις της Αιρ Φράνς πρός και απο το Λος Αντζελες

    26 Dec 2003, 19:37 UTC

    Η αεροπορική εταιρεία Air France επανέλαβε σήμερα τις πτήσεις της προς το Λος Άντζελες, ύστερα από το πόρισμα των Γαλλικών αρχών ότι δεν υφίσταται κίνδυνος τρομοκρατικής απειλής. Παράγοντες της εταιρείας δήλωσαν ότι η πρώτη πτήση από το Παρίσι στο Λος Άντζελες ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα και απόψε φεύγει μία ακόμα με τον ίδιο προορισμό. Η πρώτη πτήση από το Λος Άντζελες προς το Παρίσι είναι προγραμματισμένη για αύριο το πρωί. Η Air France είχε ακυρώσει 6 συνολικά πτήσεις της γραμμής αυτής την Τετάρτη και την Πέμπτη ύστερα από προειδοποίηση των αμερικανικών αρχών ότι υπήρχαν στοιχεία που έδειχναν ότι μέλη της Αλ Κάηντα ενδέχεται να σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν γαλλικά επιβατικά αεροπλάνα για να επιτεθούν εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 31 December 2003 - 2:18:10 UTC