Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-12-29

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε καραντίνα το κοπάδι αγελάδων απο όπου προερχόταν το κρούσμα των Τρελλών Αγελάδων
  • [02] Φονικός σεισμός στο Ιράν
  • [03] Χριστιανική κατασκήνωση για νέους στην Καλιφόρνια, επλήγη απο κατολισθίσεις
  • [04] Χριστούγεννα 2003

  • [01] Σε καραντίνα το κοπάδι αγελάδων απο όπου προερχόταν το κρούσμα των Τρελλών Αγελάδων

    26 Dec 2003, 19:45 UTC

    Παράγοντες του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας έθεσαν σε καραντίνα το κοπάδι από το οποίο προέρχονταν η πρώτη αγελάδα που προσβλήθηκε ποτέ από σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως δήλωσε ο επι κεφαλής της κτηνιατρικής ομάδας του Υπουργείου Γεωργίας Ρόν Ντέ-Χέηβεν, άρχισαν έρευνες για να διαπιστωθεί κατά πόσον η άρρωστη αγελάδα, που στο μεταξύ θανατώθηκε, μπορεί να είχε γεννηθεί με την ασθένεια αυτή. Δύο άλλες αγελάδες, οι οποίες γεννήθηκαν από την ίδια μητέρα, έχουν επίσης τεθεί σε απομόνωση για εξετάσεις. Κατά τον κτηνίατρο Ρόνβ Ντε-Χέηβεν οι έρευνες εντοπίζονται σε ένα αγρόκτημα και μία κρεαταγορά της Πολιτείας Ουάσιγκτον, αλλά δεν αποκλείεται να επεκταθούν αργότερα σε άλλες Αμερικανικές πολιτείες και τον Καναδά. Είκοσι χώρες έχουν διακόψει τις εισαγωγές αμερικανικού βοδινού κρέατος μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος τρελής αγελάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    [02] Φονικός σεισμός στο Ιράν

    26 Dec 2003, 17:08 UTC

    Θρήνος μάνας μετά το σημερινό σεισμό

    Η κρατική τηλεόραση στην Τεχεράνη μετέδωσε ότι τουλάχιστον 5-6,000 άτομα σκοτώθηκαν και κάπου 30,000 άλλα τραυματίστηκαν, συνεπεία ισχυρού σεισμού που έπληξε την ιστορική πόλη Μπάμ, νωρίτερα σήμερα. Οι τοπικές αρχές λένε ότι από τη δόνηση καταστράφηκαν πάνω από το 60% των κτιρίων της πόλης και ότι πολλοί πολίτες παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια. Ο σεισμός κατέστρεψε επίσης και το ιστορικό κάστρο της Μπάμ, που είχε ανεγερθεί πριν από δύο χιλιάδες χρόνια, κυρίως από τούβλα και λάσπη. Συνεργεία διάσωσης ψάχνουν για επιζώντες και παράλληλα επιχειρούν να αποκαταστήσουν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με την περιοχή, που διακόπηκαν από το σεισμό. Το Ιράν απηύθυνε έκκληση για διεθνή βοήθεια και διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, υποσχόμενες να χορηγήσουν ανθρωπιστική βοήθεια.

    [03] Χριστιανική κατασκήνωση για νέους στην Καλιφόρνια, επλήγη απο κατολισθίσεις

    26 Dec 2003, 17:11 UTC

    Τα σωστικά συνεργεία στην πολιτεία της Καλιφόρνιας ξανάρχισαν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό τουλάχιστον 10 ατόμων, των οποίων αγνοείται η τύχη, όταν κατολισθίσεις έπληξαν κατασκήνωση για νέεους σε ορεινή περιοχή ανατολικά του Λος Αντζελες. Οι αρχές είπαν οτι τουλάχιστον 24 άτομα παγιδεύτηκαν απο τις κατολισθίσεις, στην χριστιανο-ορθόδοξη κατασκήνωση Αγία Σοφία, στη περιοχή του Ουώτερμαν Κάνυον. 14 άτομα διασώθηκαν χωρίς να υποστούν σοβαρούς τραυματισμούς. Οι κατολισθίσεις προεκλήθησαν απο τις σφοδρές βροχοπτώσεις σε δασική περιοχή, που είχε πρόσφατα καταστραφεί απο πυρκαγιές. Σύμφωνα με τις αρχές, η κινούμενη λάσπη και όσα παρέσυρε στο πέρασμά της, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα δυνατή βροχή, έκαναν ακόμα πιό επικίνδυνο το έργο των σωστικών συνεργείων. Πολλοί δρόμοι και γέφυρες είχαν πλημμυρίσει, αναγκάζοντας τα μέλη των σωστικών συνεργείων να προσεγγίσουν το σημείο εκείνο πεζή.

    [04] Χριστούγεννα 2003

    24 Dec 2003, 19:35 UTC

    Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κύριος Δημήτριος

    Με την ευκαιρία του ερχομού των Χριστουγέννων πνευματικοί και πολιτικοί ηγέτες σε όλο τον κόσμο απηύθυναν μηνύματα με τα οποία τονίζουν τη σπουδαιότητα που έχει η μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης.

    Η Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής μετέδωσε αρκετά τέτοια μηνύματα σε σειρά ειδικών γιορταστικών εκπομπών που ξεκίνησαν το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων και που συμπεριλαμβάνουν επίσης ρεπορτάζ για τις Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις των Ελλήνων της Αμερικής.

    Μεταξύ των Χριστουγεννιάτικων μηνυμάτων που παρουσίασε η Φωνή της Αμερικής ήταν εκείνα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Τζώρτζ Μπους και του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλου. Και τα τρία αυτά μηνύματα περικλείονται σε διάφορες θέσεις της σημερινής ιστοσελίδας μας.

    Ακολουθεί το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου (τόσο με την φωνή του όσο και σε μορφή κειμένου) όπως ο ίδιος το απηύθυνε προς τους Αρχιερείς, τους Ιερείς και τους Διακόνους, τους Μοναχούς και τις Μοναχές, τα Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, την Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες οργανώσεις και ολόκληρο το πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

    ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

    Αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ, Χαιρετίζουμε για άλλη μια φορά τον ερχομό των Χριστουγέννων με αισθήματα απερίγραπτης χαράς και θεοφιλούς δέους. Η γέννηση του Ιησού Χριστού είναι γεγονός παγκοσμίων διαστάσεων και διαχρονικής σημασίας. Αντικρύζοντας την γέννηση του Ιησού, αναλογιζόμεθα την απέραντη αγάπη του ενανθρωπήσαντος Λόγου και Θεού μας, ο Οποίος για μας και τη σωτηρία μας σάρξ εγένετο και εσκήνωσεν εν ημίν πλήρης χάριτος και αληθείας, όπως γράφει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης.

    Η Γέννηση του Χριστού, ένα εξαίσιο και θαυματουργικό γεγονός, σηματοδότησε με πολύ αληθινό τρόπο την ορατή και αισθητή είσοδο της σωτηρίας στον κόσμο μας. Φωταγώγησε τους ουρανούς και τις μακρυνές γωνίες της γης, συγκαλώντας αγγέλους και βοσκούς σε ευλαβή λατρεία, ειδοποιώντας τους από ανατολών Μάγους και προσκαλώντας εν αγάπη τους ανθρώπους, καλώντας τους από τα πέρατα του κόσμου ν ανταποκριθούν στην πρόσκληση με αφοσίωση και πίστη. Ερχόμενος στον κόσμο ως βρέφος, ο Θεός μας προανήγγειλε μ έναν πολύ άμεσο και στοργικό τρόπο, τις τεράστιες θυσίες τις οποίες θα έκανε για να χαρίση τη σωτηρία ως θρίαμβο της αγάπης και ως παντοτινή κοινωνία μαζί Του. Αυτοί που είχαν την ευλογία να ζήσουν άμεσα το θαύμα της γεννήσεως του Χριστού, του Οποίου το όνομα είναι Εμμανουήλ (ο Θεός μαζί μας), ένοιωσαν την ακατάσχετη επιθυμία ν ανταποκριθούν στην αγάπη του Θεού με μια πίστη η οποία τους οδήγησε στον τόπο της γεννήσεώς Του, πίστη που τους πλημμύρισε με αισθήματα χαράς, και τους αξίωσε να επιστρέψουν στον τόπο τους δοξάζοντες και αινούντες τον Θεόν επί πάσιν οις ήκουσαν και είδον, σύμφωνα με τον Ευαγγελιστή Λουκά.

    Όπως εκείνοι που βίωσαν το θαύμα της Γεννήσεως, έτσι κι εμείς είμεθα αποδέκτες της αγάπης του Θεού. Όπως οι βοσκοί και οι Μάγοι, έτσι και εμείς καλούμεθα από τον Θεό αυτή την εόρτια εποχή να βιώσουμε το ίδιο, ζωντανό θαύμα, ένα θαύμα χάριτος και αληθείας, το οποίο έγινε στην Βηθλεέμ πολλούς αιώνες πρίν. Έχουμε και εμείς λάβει την μεγάλη πρόσκληση ν ανταποκριθούμε στην αγάπη του Θεού εν πίστει και μέσω της πίστεως να έλθουμε όλοι μαζί σε κοινωνία μ Εκείνον και με τους συνανθρώπους μας.

    Αυτή είναι η ουσία του θαύματος της Σαρκώσεως: ο Θεός είναι μαζί μας. Ο Λόγος σάρξ εγένετο και εσκήνωσεν εν ημίν. Είναι ανάμεσά μας, χαρίζοντας στα σπίτια και τις οικογένειές μας την παντοτινή αγάπη Του, όπως ακριβώς την έδειξε σ εκείνους που Τον είδαν στη Βηθλεέμ. Είναι μαζί μας την κάθε στιγμή και σε κάθε στάδιο της σχέσεως μαζί Του, στις ελπίδες και τις αμφιβολίες μας, στις επιτυχίες και τις προσπάθειες, στις χαρές και τις λύπες μας. Είναι μαζί μας ιδιαίτερα όταν μεγαλώνει μέσα μας η πίστη και όταν προσφέρουμε την μαρτυρία της απέραντης αγάπης Του στους άλλους. Είναι μαζί μας στις κοινότητές μας- κοινότητες λατρείας και διακονίας οι οποίες διακονούν Εκείνον που έγινε ένας από μας. Είναι μαζί μας στις ενορίες μας, οι οποίες μέσω των Ιερών Μυστηρίων μας έχουν ενσωματώσει σ Εκείνον και μας έχουν καταστήσει μέλη του σώματός Του, αυτού του σώματος που γεννήθηκε στη Βηθλεέμ. Είναι μαζί μας στην Εκκλησία, η οποία Τον ομολογεί και Τον διακηρύσσει Ενσαρκωμένο Θεό, πλήρη χάριτος και αληθείας. Καθώς εορτάζουμε χαρμόσυνα την Εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού, προσεύχομαι ολοψύχως οι καρδιές μας να μελετούν αδιάκοπα την υπέροχη αγάπη του Θεού για μας, και εμείς, με τη σειρά μας, να αυξάνουμε μέσα μας την αγάπη μας για Εκείνον και την πίστη μας στην παντοτινή παρουσία Του. Εύχομαι τα Χριστούγεννά σας να είναι ευλογημένα και το Νέο Έτος 2004 πλήρες χαράς εν ειρήνη και αγάπη Θεού.

    Με πατρική εν Χριστώ αγάπη

    ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 13 January 2004 - 13:55:17 UTC