Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-11-01

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελ Μπαραντέι: Περιεκτική η έκθεση του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
  • [02] Ψήφισμα σε ένδειξη υποστήριξης προς τον οδικό χάρτη για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, υπέβαλε η Ρωσία στα ΗΕ.
  • [03] 7,2% ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής ...
  • [04] Νέες χρηματικές αμοιβές προσφέρει ...
  • [05] Αποκριάτικο κοστούμι προκάλεσε ...
  • [06] Η βελτίωση των καιρικών φαινομένων ...
  • [07] Παραίτηση του προσωπάρχη του Κρεμλίνου ...
  • [08] Σύμφωνη η Βόρεια Κορέα για ένα ...
  • [09] Ο ΟΗΕ αποσύρει τους ξένους υπαλλήλους ...
  • [10] Συζητιέται το πακέττο 87 δισ. ...
  • [11] Διερευνώνται οι μυστικές πληροφορίες ...

  • [01] Ελ Μπαραντέι: Περιεκτική η έκθεση του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

    31 Oct 2003, 01:18 UTC

    Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι

    Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, χαρακτήρισε περιεκτική την έκθεση του Ιράν για τα πυρηνικά του προγράμματα και δήλωσε ότι με την πρώτη ματιά η έκθεση φαίνεται ακριβής. Αλλά τόνισε ότι η Διεθνής Υπηρεσία έχει στείλει εμπειρογνώμονες της στο Ιράν για να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς της Τεχεράνης. Εξάλλου λήγει σήμερα η προθεσμία που η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας είχε δώσει στο Ιράν για να αποδείξει ότι δεν αναπτύσσει πυρηνικά όπλα.

    [02] Ψήφισμα σε ένδειξη υποστήριξης προς τον οδικό χάρτη για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, υπέβαλε η Ρωσία στα ΗΕ.

    31 Oct 2003, 03:02 UTC

    Η Ρωσία υπέβαλε στα ΗΕ σχέδιο ψηφίσματος σε ένδειξη υποστήριξης προς τον οδικό χάρτη για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή, παρά τις αντιρρήσεις των ΗΠΑ για την χρονική στιγμή που υπεβλήθη το συγκεκριμένο ψήφισμα. Το σχέδιο ζητά από Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και να καταβάλλουν προσπάθειες προς τον στόχο της δημιουργίας δύο ανεξάρτητων κρατών που θα συνυπάρχουν ειρηνικά. Αλλά ο αναπληρωτής πρέσβης των ΗΠΑ στα ΗΕ, Τζέημς Κάννινγχαμ, δήλωσε ότι το σχέδιο δεν θα έπρεπε να είχε υποβληθεί χθες γιατί δεν υπάρχει ακόμη μόνιμη Παλαιστινιακή κυβέρνηση.

    [03] 7,2% ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής ...

    30 Oct 2003, 17:36 UTC

    Mε τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο δεκαετιών αναπτύχθηκε η αμερικανική οικονομία το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, αναφέρουν νέα στατιστικά στοιχεία. Ειδικότερα τα στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο του έτους δείχνουν οτι η οικονομία αναπτύχθηκε με ποσοστό επτά κόμμα δύο τοις εκατό, που είναι υπερδιπλάσιο του ποσοστού ανάπτυξης κατά το προηγούμενο τρίμηνο. Ο πρόεδρος Μπούς αποδίδει την τόνωση της οικονομίας στην περικοπή φόρων, αλλά προειδοποίησε οτι δεν θα πρέπει να αναμένεται τέτοια ταχύρυθμη ανάπτυξη σε κάθε τρίμηνο. H επιτάχυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης πιθανόν να βοήθησε τις αγορές εργασίας. Νέα σχετικά στοιχεία δείχνουν οτι ο αριθμος των αμερικανών που υποβάλουν αίτηση για επιδόματα ανεργίας παρέμεινε αρκετά χαμηλός, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η αγορά εργασίας βελτιώνεται.

    [04] Νέες χρηματικές αμοιβές προσφέρει ...

    31 Oct 2003, 03:25 UTC

    Το Στέητ Ντηπάρτμεντ προσφέρει αμοιβή μέχρι και 5 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην σύλληψη του Ιορδανού, Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκαβί, που πιστεύεται πως διατηρεί στενές σχέσεις με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών δηλώνουν ότι ο Ζαρκαβί είχε συμμετοχή στις επιχειρήσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ. Επίσης το Στέιτ Ντηπάρτμεντ προσφέρει αμοιβή μέχρι και 5 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην σύλληψη των υπευθύνων για την βομβιστική επίθεση στις 15 Οκτωβρίου στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία κόστισε τη ζωή σε 3 Αμερικανούς.

    [05] Αποκριάτικο κοστούμι προκάλεσε ...

    31 Oct 2003, 03:17 UTC

    Η αστυνομία και άλλοι αξιωματούχοι του αμερικανικού Καπιτωλίου δηλώνουν ότι θα εντείνουν τα μέτρα ασφάλειας μετά το χθεσινό επεισόδιο κατά το οποίο υπάλληλοι του αμερικανικού Κογκρέσου με αποκριάτικα κοστούμια προκάλεσαν συναγερμό σε κτήριο γραφείων του αμερικανικού Καπιτωλίου. Ο διοικητής της αστυνομίας του Καπιτωλίου, Τέρρυ Γκάινερ, δήλωσε ότι αρχικά η αστυνομία πίστεψε ότι ένοπλος άνδρας συνοδευόμενος από μια γυναίκα κατάφερε να μπει στο συγκεκριμένο κτήριο, με αποτέλεσμα ειδικές μονάδες της αστυνομίας να εκκενώσουν το κτήριο και να ψάχνουν τον ένοπλο από γραφείο σε γραφείο. Οι αρχές διαπίστωσαν αργότερα ότι επρόκειτο για παιδικό όπλο παιχνίδι αποκριάτικου κοστουμιού, που έβαλε στο κτήριο υπάλληλος του Κογκρέσου που επέστρεφε απ το μεσημεριανό της διάλειμμα για φαγητό.

    [06] Η βελτίωση των καιρικών φαινομένων ...

    31 Oct 2003, 03:19 UTC

    Στη Καλιφόρνια, ψυχρότερες και υγρότερες καιρικές συνθήκες έχουν αρχίσει να βοηθούν το έργο των πυροσβεστικών συνεργείων που μάχονται με τις πυρκαγιές που μέχρι τώρα έχουν κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 20 άτομα. Αλλά αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι ο αγώνας συνεχίζεται μιας και παραμένουν οι ισχυροί άνεμοι. Τουλάχιστον 9 μεγάλες εστίες και πολλές μικρότερες συνεχίζουν να μαίνονται στη νότια Καλιφόρνια, όπου έχουν κατακαεί σχεδόν 3 εκατομμύρια στρέμματα γης, ενώ έχουν καταστραφεί γύρω στα 2.600 σπίτια. Ο απερχόμενος κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκρέι Ντέηβις, δήλωσε ότι οι ζημιές απ τις πυρκαγιές υπολογίζονται μέχρι στιγμής στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

    [07] Παραίτηση του προσωπάρχη του Κρεμλίνου ...

    31 Oct 2003, 03:54 UTC

    Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αποδέχτηκε την παραίτηση του πανίσχυρου προσωπάρχη του, Αλεξάντερ Βολοσίν, που υπεβλήθη σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως αναφέρουν τα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης, για την σύλληψη του Μιχαήλ Χανταρκόφσκι, προέδρου της εταιρείας πετρελαίου Γιούκος, μια υπόθεση που συνεχίζει να κλονίζει το Κρεμλίνο και τις Ρωσικές χρηματαγορές. Επίσης χθες οι Ρωσικές αρχές πάγωσαν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας Γιούκος, μεταβιβάζοντας έτσι τον έλεγχο της στο δημόσιο. Οι εισαγγελικές αρχές δηλώνουν ότι οι μετοχές που πάγωσαν ανήκουν σε ξένες εταιρείες που ελέγχονται απ τον κ. Χανταρκόφσκι, που κατηγορείται για απάτη και φοροδιαφυγή. Από την πλευρά της η διεύθυνση της Γιούκος χαρακτήρισε την απόφαση παράνομη γιατί οι μετοχές αυτές ανήκουν σε ξένους επενδυτές. Η διαμάχη προκάλεσε την πτώση της Ρωσικής χρηματαγοράς κατά 8% χθες.

    [08] Σύμφωνη η Βόρεια Κορέα για ένα ...

    30 Oct 2003, 16:18 UTC

    Η Βόρεια Κορέα είπε οτι συμφώνησε κατά αρχήν σε ένα ακόμα γύρο πολυμερών συνομιλιών αναφορικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα. Η ανακοίνωση αυτή μεταδόθηκε απο το κρατικό ραδιόφωνο σήμερα, μετά απο συνομιλίες μεταξύ του βορειο-κορεάτη ηγέτη Κίμ Γιονγκ Ιλ και του προέδρου του κινεζικού κοινοβουλίου Βού Μπανγουό. Δεν δόθηκε ημερομηνία για την πιθανή επανέναρξη των εξαεθνών συνομιλιών, στις οποίες θα συμμετάσχουν επίσης οι ΗΠΑ, η Νότια Κορέα, η Κίνα, η Ρωσία και η Ιαπωνία. Ο προηγούμενος κύκλος συνομιλιών πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο το τέλος του Αυγούστου, και έληξε χωρίς να επιτευχθεί κανένα σημαντικό αποτέλεσμα.

    [09] Ο ΟΗΕ αποσύρει τους ξένους υπαλλήλους ...

    30 Oct 2003, 16:22 UTC

    Τα ΗΕ λένε οτι αποσύρουν προσωρινά τους ξένους υπαλλήλους τους απο τη Βαγδάτη, μετά απο μιά σειρά φονικών βομβιστικών επιθέσεων. Εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού στη Γενεύη δήλωσε οτι ο ΟΗΕ θα ανακαλέσει τους ξένους υπαλλήλους του απο την ιρακινή πρωτεύουσα για ενημέρωση σχετικά με θέματα ασφαλείας και μελλοντικών επιχειρήσεων του οργανισμού. Η εκπρόσωπος τόνισε οτι η ανάκληση αυτή δεν ισχύει για τους υπαλλήλους του οργανισμού στο βόρειο Ιράκ. Εξ άλλου, η διεθνής επιτροπη του Ερυθρού Σταυρού και η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα αποσύρουν επίσης το ξένο προσωπικό τους απο τη Βαγδάτη. Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν μετά από τις βομβιστικές επιθέσεις της Δευτέρας εναντίον των γραφείων του Ερυθρού Σταυρού στη Βαγδάτη και κατά ορισμένων αστυνομικών τμημάτων.

    [10] Συζητιέται το πακέττο 87 δισ. ...

    30 Oct 2003, 16:25 UTC

    Ηγετικά στελέχη της γερουσίας και της βουλής που επεξεργάζονται τις λεπτομέρειες πακέτου ύψους 87 δισεκατομμυρίων δολλαρίων βοήθειας και στρατιωτικών δαπανών για το Ιράκ και το Αφγανιστάν συμφώνησαν πως όλα τα κονδύλια θα είναι υπό τη μορφή δωρεάν βοήθειας και όχι δανείων. Με την απόφαση των διαπραγματευτών των δύο σωμάτων του κογκρέσου ανατρέπεται μέτρο που ενέκρινε η γερουσία πριν δύο εβδομάδες. Το μέτρο εκείνο πρόβλεπε τα μισά από τα 18 δισεκατομμύρια δολλάρια που προορίζονταν για την ανοικοδόμηση του Ιράκ να δοθούν υπό τη μορφή δανείου. Ο πρόεδρος Μπους έχει απειλήσει πως θα προβάλει βέτο σε όλο το πακέτο, εάν συμπεριληφθεί σ αυτό πρόβλεψη για δάνειο. Η συμβιβαστική λύση στην οποία κατέληξαν οι διαπραγματευτές του κογκρέσου πρέπει τώρα να εγκριθεί από την ολομέλεια της Βουλής και της Γερουσίας.

    [11] Διερευνώνται οι μυστικές πληροφορίες ...

    30 Oct 2003, 16:30 UTC

    Ο ελληνικής καταγωγής, κ. Τένετ

    Hγετικά στελέχη της επιτροπής μυστικών υπηρεσιών της γερουσίας που διερευνούν τις απόρρητες πληροφορίες που υπήρχαν πριν από τον πόλεμο στο Ιράκ, ζήτησαν απο τον διευθυντή της Σι-Αι-Ει Τζώρτζ Τένετ να τους παραδώσει όλα τα σχετικά έγγραφα και να κανονίσει όλες τις απαιτούμενες ακροάσεις μέχρι την Παρασκευή. Το αίτημα της επιτροπής κοινοποιήθηκε με επιστολή στον κ. Τένετ. Την επιστολή υπογράφουν ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος της επιτροπής και το ανώτερο δημοκρατικό της μέλος. Οι δύο γερουσιαστές διαμαρτύρονται οτι μερικά αιτήματά τους για περισσότερες πληροφορίες έμειναν αναπάντητα απο τον Ιούλιο. Η κυβέρνηση Μπούς επικρίνεται επειδή μέχρι τώρα δεν έχουν ανακαλυφθεί όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, που ήταν ένας απο τους κύριους λόγους δικαιολόγησης της εισβολής στη χώρα αυτή. Ανεξάρτητες επιτροπές της γερουσίας και της βουλής των αντιπροσώπων εξετάζουν τις μυστικές πληροφορίες που υπήρχαν πρίν τον πόλεμο στο Ιράκ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Sunday, 2 November 2003 - 2:18:09 UTC