Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-09-02

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντατικοποίηση των Ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα
  • [02] Διορίστηκε το νέο 25μελές υπουργικό συμβούλιο του Ιράκ.
  • [03] Διακοπή της μονομερούς εκεχειρίας κύρηξε το Πε Κα Κα.
  • [04] Νέο γύρο συνομιλιών για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας, ζητά ο Ιγκόρ Ιβανώφ.
  • [05] Καλύτερες μέρες υπόσχεται ο πρόεδρος Μπούς.
  • [06] Τεχεράνη: Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αναγνωρίσει το δικαίωμα του Ιράν να αναπτύσει προγράμματα πυρηνικής ενέργειας.
  • [07] Στη Λιβερία για συνομιλίες ο πρόεδρος της Νιγηρίας.
  • [08] Η Ελλάδα αγοράζει μαχητικά ελικόπτερα από ΗΠΑ και ΕΕ.
  • [09] Κινέζος διπλωμάτης επιρρίπτει ευθύνες για το πρόβλημα με την Βόρεια Κορέα στην στάση των ΗΠΑ
  • [10] Εκρηξη βόμβας σε υπόγειο πέρασμα των Ιμαλαϊων
  • [11] Νέα επίθεση των Ισραηλινών εναντίον μελών της Χαμάς
  • [12] Το Ισραήλ αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τον Γιάσερ Αραφάτ
  • [13] Θριαμβευτής του δεκάθλου, ο ελληνο-αμερικανός Τόμ Πάππας
  • [14] Ο Αλ Τζαζήρα μετέδωσε κασέτα που φέρεται οτι είναι του Σαντάμ Χουσείν
  • [15] H Ημέρα Εργασίας εορτάζεται στις ΗΠΑ

  • [01] Εντατικοποίηση των Ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα

    02 Sep 2003, 00:02 UTC

    Νέα επίθεση πραγματοποίησαν Ισραηλινά μαχητικά ελικόπτερα εναντίον αυτοκινήτου στη πόλη της Γάζας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένα στέλεχος της Χαμάς και να τραυματιστούν τουλάχιστον 25 άλλοι Παλαιστίνιοι. Παλαιστινιακές πηγές αποκάλυψαν το όνομα του θύματος. Πρόκειται για τον Χαντέρ Αλ Χουσανί, μέλος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς. Επίσης ο Ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι και άλλος ένα στέλεχος της Χαμάς βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο και σκοτώθηκε κατά την χθεσινή επίθεση, την 6η σε βάρος μελών Παλαιστινιακών εξτρεμιστικών οργανώσεων στη Γάζα τις τελευταίες εβδομάδες. Στο μεταξύ στη Δυτική Όχθη, Ισραηλινές δυνάμεις ασφάλειας συγκρούστηκαν με Παλαιστίνους μαθητές στη Ναμπλούς με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλά παιδιά.

    [02] Διορίστηκε το νέο 25μελές υπουργικό συμβούλιο του Ιράκ.

    02 Sep 2003, 00:10 UTC

    Αχμέντ Χαλαμπί

    Το Ιρακινό Κυβερνητικό Συμβούλιο ανακοίνωσε τα ονόματα των μελών του πρώτου υπουργικού συμβουλίου του μεταπολεμικού Ιράκ. Το 25μελές μεταβατικό υπουργικό συμβούλιο θα αναλάβει τα καθημερινά καθήκοντα της υπό αμερικανική ηγεσία πολιτικής διοίκησης του Ιράκ. Στο μεταξύ το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, μετέδωσε ηχογραφημένο μήνυμα που αποδίδει στον πρώην ηγέτη του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, στο οποίο αρνείται ανάμειξη στην βομβιστική επίθεση τη περασμένη Παρασκευή στη Νατζάφ, αλλά κάνει έκκληση για εντατικοποίηση των επιθέσεων εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων. Στο μεταξύ χιλιάδες Σιίτες συμμετείχαν στην συνεχιζόμενη νεκρώσιμη πομπή για τον πνευματικό ηγέτη τους, Αγιατολάχ Μοχάμεντ Μπακίρ Αλ Χακίμ, που δολοφονήθηκε τη Παρασκευή και θα ταφεί σήμερα στην Νατζάφ.

    [03] Διακοπή της μονομερούς εκεχειρίας κύρηξε το Πε Κα Κα.

    02 Sep 2003, 00:14 UTC

    Αμπντουλάχ Οτσαλάν

    Στην Τουρκία το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, ανακοίνωσε χθες την διακοπή της τετράχρονης μονομερούς εκεχειρίας που είχε κηρύξει, λέγοντας ότι η Τουρκική κυβέρνηση είναι αυτή που θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ ειρήνης και πολέμου. Σε ανακοινωθέν του το Πε Κα Κα δήλωσε ότι η εκεχειρία μπορεί να συνεχιστεί μόνο αν η Άγκυρα δεχτεί διμερή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Από την πλευρά του ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν δήλωσε σε Γερμανική εφημερίδα ότι δεν θα προσπαθήσει να σταματήσει τους Κούρδους αν αυτοί αποφασίσουν να ξαναρχίσουν τον ένοπλο αγώνα τους. Η Άγκυρα έχει δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να διαπραγματευτεί με το Πε Κα Κα.

    [04] Νέο γύρο συνομιλιών για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας, ζητά ο Ιγκόρ Ιβανώφ.

    02 Sep 2003, 00:23 UTC

    Ιγκόρ Ιβανώφ

    Η Ρωσία ζήτησε την διενέργεια και νέου γύρου συνομιλιών για την επίλυση της διαμάχης για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας. Ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, Ιγκόρ Ιβανώφ, δήλωσε χθες ότι οι εξαεθνείς συνομιλίες τις περασμένης εβδομάδας στο Πεκίνο αποτέλεσαν τον πρώτο γύρο μιας συνεχιζόμενης διαδικασίας για το θέμα. Οι συνομιλίες αυτές μεταξύ ΗΠΑ, Βόρειας και Νότιας Κορέας, Ιαπωνίας, Κίνας και Ρωσία ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή χωρίς συμφωνία.

    [05] Καλύτερες μέρες υπόσχεται ο πρόεδρος Μπούς.

    01 Sep 2003, 19:47 UTC

    Ο πρόεδρος Μπούς υποσχέθηκε καλύτερες μέρες για τοτο μέλλον σε μέλη εργατικών οργανώσεων στην πολιτεία του Οχάιο, καθώς οι Αμερικανοί γιορτάζουν της ετήσια Ημέρα Εργασίας σήμερα. Ο κ. Μπους επισκέπτεται επαγγελματικό εκπαιδευτικό κέντρο στην μικρή πόλη Ρίτσφιλντ. Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε οτι είναι αισιόδοξος για την οικονομία της χώρας και υποσχέθηκε να λάβει μέτρα που θα βοηθήσουν τους άνεργους Αμερικανούς να βρούν κατάλληλη εργασία. Η ημέρα Εργασίας οριοθετεί την αφετηρία της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2004. Το πρόβλημα της ανεργιας θα είναι μία απο τις κύριες δυσκολίες που θά έχει να αντιμετωπίσει ο κ. Μπούς, καθώς το συνολικό ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ είναι το υψηλότερο των τελευταίων 9 χρόνων, με περίπου 9 εκατομμύρια αμερικανούς χωρίς δουλειά.

    [06] Τεχεράνη: Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αναγνωρίσει το δικαίωμα του Ιράν να αναπτύσει προγράμματα πυρηνικής ενέργειας.

    02 Sep 2003, 00:42 UTC

    Nuclear research reactor at Iran's Atomic Energy Organization's headquarters in Tehran

    Το Ιράν δήλωσε οτι συνεργάζεται με τους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, αλλά τόνισε οτι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναγνωρίσει το δικαίωμα της Τεχεράνης να αναπτύξει προγράμματα πυρηνικής ενέργειας. Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμίντ Ρεζά Ασεφί, δήλωσε είπε ότι το Ιράν δεν απορρίπτει την ιδέα της υπογραφής συμφωνίας για λεπτομερέστερους ελέγχους απο την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας. Αλλά κατηγόρησε τη διεθνή κοινότητα οτι δεν επιτρέπει στο Ιράν να αναπτύξει πυρηνική τεχνολογία για ειρηνικούς και πρακτικούς σκοπούς. Έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, αφού ανακάλυψε ίχθη εμπλουτισμένου ουρανίου σε μία απο τις εγκαταστάσεις της.

    [07] Στη Λιβερία για συνομιλίες ο πρόεδρος της Νιγηρίας.

    01 Sep 2003, 20:05 UTC

    Χιλιάδες Λιβεριανοί επευφήμησαν τον πρόεδρο της Νιγηρίας Ολουσεγκούν Ομπασάνιο, κατά την επίσκεψή του χθές στη Λιβερία, με στόχο την παγίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη χώρα. Πλήθη κόσμου γέμισαν τους δρόμους κραυγάζοντας «θέλουμε ειρήνη» καθώς η προεδρική πομπή περνούσε μέσα απο την πρωτεύουσα, Μονροβία. Ο κ. Ομπασάνιο είχε συνομιλίες με τον προσωρινό πρόεδρο της Λιβερίας, Μόζες Μπλά, καθώς και με τον διοικητή των δυτικοαφρικανικών ειρηνευτικών δυνάμεων, νιγηριανό στρατηγό Φέστους Οκόνκουο. Η Νιγηρία έχει διαδραματίσει κρίσιμης σημασίας ρόλο στην σταθεροποίηση της Λιβερίας, όπου οι αντιμαχόμενες πλευρές υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία τον Αυγουστο. Η ευκαιρία για τον τερματισμό του δεκατετράχρονου εμφυλίου πολέμου δόθηκε οταν η Νιγηρία προσέφερε άσυλο στον τότε πρόεδρο της χώρας Τσάρλς Ταίηλορ, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου. Η Νιγηρία παρείχε επίσης και δύναμη 1,500 ειρηνοφρουρών, που βρίσκονται στη Λιβερία.

    [08] Η Ελλάδα αγοράζει μαχητικά ελικόπτερα από ΗΠΑ και ΕΕ.

    02 Sep 2003, 00:48 UTC

    Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας ανήγγειλε χθες την αγορά 12 μαχητικών ελικοπτέρων Απάτσι απο την αμερικανική εταιρία Μπόινγκ, έναντι του ποσού των 675 εκατομμυρίων δολαρίων περίπου. Επίσης το υπουργείο παρήγγειλε 20 ελικόπτερα μεσαίου μεγέθους από το Ευρωπαϊκό κονσόρτσιουμ Αεροναυτικής Άμυνας και Διαστήματος, αξίας άνω των 700 εκατομμυρίων δολλαρίων.

    [09] Κινέζος διπλωμάτης επιρρίπτει ευθύνες για το πρόβλημα με την Βόρεια Κορέα στην στάση των ΗΠΑ

    01 Sep 2003, 19:59 UTC

    Ανώτερος Κινέζος διπλωμάτης λέει οτι η αμερικανική στάση έναντι της βόρειας Κορέας είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επίλυση της κρίσης εξαιτίας των πυρηνικών φιλοδοξιών της χώρας αυτής. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γί δήλωσε σήμερα οτι η πολιτική της Ουάσινγκτον έναντι της Πιονγιάνγκ, είναι όπως είπε, το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι πλευρές που λαβαίνουν μέρος στις εξαεθνείς συνομιλίες, με στόχο να πεισθεί η Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τα προγράμματά της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων. Τά σχόλια του κ. Ουάνγκ ακολουθούν την εχθρική αντίδραση της Βόρειας Κορέας πρός τις τριήμερες πολύπλευρες συνομιλίες που μόλις ολοκληρώθηκαν στο Πεκίνο. Η Πιονγιάνγκ, μέσω του επισημου ειδησεογραφικού της πρακτορείου, χαρακτήρισε τις συνομιλίες άσκοπες, εφόσον οι ΗΠΑ συνεχίζουν να επιμένουν οτι η Βόρεια Κορέα πρέπει να σταματήσει τα πυρηνικά της προγράμματα.

    [10] Εκρηξη βόμβας σε υπόγειο πέρασμα των Ιμαλαϊων

    01 Sep 2003, 20:09 UTC

    Σύμφωνα με την αστυνομία, Μουσουλμάνοι εξτρεμιστές είναι υπεύθυνοι για την έκρηξη βόμβας σε υπόγειο πέρασμα των Ιμαλαίων στην περιοχή του Ινδικού Κασμίρ και για σειρά άλλων επεισοδίων στην ίδια περιοχή, που είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άτομα. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η βόμβα εξερράγη στο Τούνελ Τζαουχάρ, καθώς ειδικοί προσπαθούσαν να την αποσυναρμολογήσουν. Η έκρηξη της είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο από τους ειδικούς και να τραυματισθούν δύο άλλοι στρατιώτες. Χιλιάδες αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων φορτηγών του στρατού και άλλων που μετέφεραν διαφόρων ειδών εφόδια, ακινητοποιήθηκαν επί ώρες στις δύο πλευρές του τούνελ, το οποίο βρίσκεται σε ύψος άνω των δύο χιλιάδων μέτρων στα Ιμαλάια.

    [11] Νέα επίθεση των Ισραηλινών εναντίον μελών της Χαμάς

    01 Sep 2003, 16:21 UTC

    Ισραηλινά μαχητικά ελικόπτερα εκτόξευσαν πυραύλους κατά αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν εξτρεμιστές της Χαμάς, στην πόλη της Γάζας. Σύμφωνα με παλαιστίνιες υπηρεσίες πρώτων βοηθείων, ένα άτομα σκοτώθηκε και τουλάχιστον 25 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν οτι στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρία μέλη της Χαμάς, όμως το όνομα του ατόμου που σκοτώθηκε δεν έγινε αμέσως γνωστό. Το Ισραήλ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 10 ισλαμιστές εξτρεμιστές και τρείς απλούς παριστάμενους σε άλλες πρόσφατες επιθέσεις απο μαχητικά ελικόπτερα στην λωρίδα της Γάζας. Στο μεταξύ, Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ανέβαλαν σύσκεψη του Παλαιστινιακού νομοθετικού συμβουλίου, ενώπιον του οποίου επρόκειτο να καταθέσει ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μαχμούντ Αμπάς, αναφορικά με τις πρώτες 100 ημέρες του στο πρωθυπουργικό αξίωμα.

    [12] Το Ισραήλ αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τον Γιάσερ Αραφάτ

    01 Sep 2003, 16:24 UTC

    Ο κ. Αραφάτ

    Το Ισραήλ δήλωσε οτι δεν σκοπεύει να έχει καμμία σχέση με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος έχει εμπλακεί σε διαμάχη εξουσίας με τον παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μαχμούντ Αμπάς.

    Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Σιλβάν Σαλόμ επανέλαβε την Κυριακή οτι το Ισραήλ συνεχίζει να αρνείται να έχει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τον κ. Αραφάτ.

    Το ισραηλινό ραδιόφωνο μεταδίδει οτι ισραηλινοί αξιωματούχοι διεμήνυσαν στην παλαιστινιακή ηγεσία οτι το Ισραήλ θα αποσύρει την υποστήριξή του πρός το ειρηνευτικό σχέδιο, το επιλεγόμενο οδικό χάρτη, εάν πέσει η κυβέρνηση Αμπάς.

    Η παλαιστινιακή εθνοσυνέλευση σκοπεύει να διενεργήσει εκλογές για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Αμπάς την Πέμπτη. Η ψηφοφορία είχε αρχικά οριστεί για σήμερα, αλλά τελικά ανεβλήθη, διότι σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η Ουάσινγκτον ζήτησε να δοθεί περισσότερος χρόνος στο κ. Αμπάς ώστε να μπορέσει να συγκεντρώσει την απαραίτητη υποστήριξη.

    Η διαμάχη εξουσίας μεταξύ των κ.κ. Αμπάς και Αραφάτ έχει ενταθεί πρόσφατα, με αφορμή τον έλεγχο των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφάλειας.

    Ο κ. Αμπάς προκαλείται απο τον κ. Αραφάτ, που φέρεται οτι επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τον θεσμό της ψήφου εμπιστοσύνης για να αντικαταστήσει τον κ. Αμπάς.

    Το ισραηλινό ραδιόφωνο, μετέδωσε οτι, σύμφωνα με ισραηλινους αξιωματούχους, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στην παλαιστινιακή ηγεσία οτι άν πέσει η κυβέρνηση Αμπάς, οι ΗΠΑ θα αποσύρουν και εκείνες την υποστήριξή τους προς το ειρηνευτικό σχέδιο για την Μέση ανατολή.

    Το εν λόγω ειρηνευτικό σχέδιο, το οποίο υποστηρίζεται απο τη Ρωσία, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ, προβλέπει την δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους έως το 2005.

    Ο υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Χαβιέρ Σολάνα, βρίσκεται στο Ισραήλ για συνομιλίες με ανώτερους αξιωματούχους σχετικά με τις ειρηνευτικές προσπάθειες στην περιοχή. Μετά την χθεσινή του συνάντηση με τον ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, κ. Σαλόμ, ο κ. Σολάνα είπε οτι απέρριψε το αίτημα του ισραήλ προς την Ευρωπαϊκή Ενωση να διακόψει κάθε σχέση με τον κ. Αραφάτ.

    [13] Θριαμβευτής του δεκάθλου, ο ελληνο-αμερικανός Τόμ Πάππας

    Βιργινία Βουτσινά

    01 Sep 2003, 16:32 UTC

    Τομ Παππάς

    Ο ελληνοαμερικανός δεκαθλητής Τόμ Πάππας, τελείωσε πριν λίγες μέρες ενδέκατος τον δρόμο των 1,500 μέτρων, στους Παγκόσμιους Αγώνες Στοίβου στο Σαίντ Ντενί, της Γαλλίας. Ομως, η ενδέκατη θέση στο αγώνισμα αυτό, έδωσε την δυνατότητα στον Πάππας να παραμείνει ο υπαριθμόν ένα δεκαθλητής στον κόσμο, τίτλο τον οποίο απέκτησε πρίν απο 9 διεθνείς συναντήσεις. Ο Τόμ Πάππας είναι ο πρώτος αμερικανός που κερδίζει το χρυσό μετάλλειο στο δέκαθλο σε Παγκόσμιους Αγώνες στοίβου, μετά απο τον τρεις φορές νικητή του αγωνίσματος, Ντάν ΟΜπράιεν, το 1995.

    Η νίκη αυτή δεν στεφάνωσε τον Πάππας μόνο ως τον πιό πολύπλευρο αθλητή του κόσμου, τον έκανε επίσης εμφανές φαβορί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, που διοργανώνονται στην Αθήνα, σε ένα αγώνισμα που οι ΗΠΑ έχουν παράδοση επιτυχιών. Οπως είπε ο ίδιος ο Τόμ Πάππας, εξαιτίας της ελληνικής του καταγωγής, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής απο τους Ελληνες φιλάθλους, που τον κατακλείζουν με ηλεκρονικά μηνύματα και παρακολουθούν ανελλειπώς την ιστοσελίδα του.

    «Δεν θα επιτρέψω να με κυριεύσει νευρικότητα και ανησυχία για το άν θα είμαι το φαβορί,» λέει ο 27άχρονος Πάππας. «Θα περιμένω τους Ολυμπιακούς με μεγάλη χαρά.»

    Ο Τόμ Πάππας δοκίμασε τις επιδόσεις του σε πολλά αθλήματα, πρίν να καταλήξει στο δέκαθλο. Ο παπούς του είχε ασχοληθεί επαγγελματικά με την πάλη και ερασιτεχνικά με το ράγκμπυ. Ο Πάππας είπε οτι εκεινος και οι δύο αδελφοί του έμαθαν τους κανονισμούς της ελληνορωμαϊκής πάλης μέσα στο ρίνγκ που είχε φυλάξει ο παπούς του απο τις μέρες της επαγγελματικής του ενασχόλησης με αυτήν και το που έστησε ο πατέρας του στο υπόγειο της οικογενειακής κατοικίας, στην πόλη Αζαλέα του Ορεγκον.

    Ο πατέρας του Πάππας, Νίκ, προσβλήθηκε απο πολυομυελίτιδα σε ηλικία δύο ετών. Η αρρώστεια τον άφησε μερικώς ανάπηρο και έτσι δεν μπορούσε να τρέχει και να παίζει ποδόσφαιρο με τους ενεργητικούς γιούς του.

    «Ο μπαμπάς δεν μπορούσε ποτέ να τρέξει ή να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, γιαυτό χαίρεται να με βλέπει να λαβαίνω μέρος σε αθλητικές συναντήσεις.»

    Τελειώνοντας τον αγώνα δρόμου στις 27 Αυγούστου στη Γαλλία με χρόνο 4 λεπτά και 44 δεύτερα, που αποτελεί νέο του ατομικό ρεκόρ, ο Πάππας εμφανίστηκε συγκινημένος άν και εμφανώς καταπονημένος απο την προσπάθειά του. «Ηταν κάτι το υπέροχο. Ενοιωθα το κεφάλι μου τόσο μουδιασμένο, όσο και το σώμα μου. Το μόνο πού άκουγα ήταν τα χειροκροτήματα των φιλάθλων.»

    [14] Ο Αλ Τζαζήρα μετέδωσε κασέτα που φέρεται οτι είναι του Σαντάμ Χουσείν

    01 Sep 2003, 16:29 UTC

    Ο Σαντάμ Χουσείν

    Ο αραβικός τηλεοπτικός σταθμός Αλ Τζαζήρα, μετέδωσε σήμερα κασέτα που φέρεται οτι είναι του έκπτωτου ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσείν, με την οποία διαψεύδει οτι εκείνος ή οι οπαδοί του είχαν ανάμειξη στην βομβιστική επίθεση στη Νατζάφ, κατά την οποία σκοτώθηκε ο σημαίνων σιίτης κληρικος Μωχάμεντ Μπακέρ αλ Χακίμ. Η φωνή της κασέτας λέει επίσης οτι οι κατηγορίες εναντίον του Σαντάμ και των πιστών του, έγιναν χωρίς να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Η αυθεντικότητα της κασέτας δεν έχει διαπιστωθεί. Στο μεταξύ, ειδικοί ερευνητές προσπαθούν να διευκρινήσουν άν η φονική επίθεση της Παρασκευής, που κόστισε πάνω απο 80 ζωές, είναι έργο σουνιτών εξτρεμιστών,που παραμένουν πιστοί στον έκπτωτο ηγέτη του Ιράκ Σαντάμ Χουσείν, τρομοκρατών της Αλ Καίντα, ή σιιτών αντιπάλων του Αγιατολλάχ Μωχάμεντ Μπακέρ αλ Χακίμ.

    [15] H Ημέρα Εργασίας εορτάζεται στις ΗΠΑ

    01 Sep 2003, 16:17 UTC

    Ο πρόεδρος Μπούς πρόκειται να εκφωνήσει ομιλία σήμερα στην πολιτεία του Οχάιο, ενώπιον εκπροσώπων διάφορων εργατικών σωματείων, καθώς οι Αμερικανοί εορτάζουν την ετήσια Ημέρα Εργασίας. Ο κ. Μπούς επισκέπτεται ένα εκπαιδευτικό κέντρο για μηχανικούς, το οποίο λειτουργεί υπο την διεύθυνση της τοπικής εργατικής ένωσης, στην μικρή πόλη Ρίτσφιλντ. Οπως αναμένεται, ο αμερικανός πρόεδρος θα υποσχεθεί στον αμερικανικό λαό οτι η βελτίωση της οικονομίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θα είναι ανάμεσα στις κύριες προτεραιότητές του. Η Ημέρα Εργασίας θεωρείται ως το ανεπίσημο τέλος του καλοκαιριού στις ΗΠΑ, και παραδοσιακά οριοθετεί την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Το πρόβλημα της ανεργίας θεωρείται οτι θα αποτελέσει μία απο τις κύριες δυσκολίες που θα έχει να αντιμετωπίσει ο κ. Μπούς κατά την προεκλογική εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του 2004.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 3 September 2003 - 1:18:22 UTC