Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 97-01-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/01/1997


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Καταστροφές απο θεομηνία
  • [3] Ελληνοτουρκικές σχέσεις - Κυπριακό
  • [4] Συνεδρίαση ΚΟ ΠΑΣΟΚ
  • [5] Νέες αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [6] Τουρκία - Οικουμενικό Πατριαρχείο
  • [7] Τουρκία - ΕΕ
  • [8] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [9] Ανοδος τιμών στο Χρηματιστήριο

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 16/01/1997 (ΑΠΕ)

    Η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, οι κινητοποιήσεις που αποφάσισαν οι αγρότες, οι καταστροφές από τις πλημμύρες και η περιοδεία του αμερικανού απεσταλμένου, Κέρι Κάβανο για το Κυπριακό είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΠΑΣΟΚ: Η φάρμα των ζώων. Μετά τους ψύλλους και τα λιοντάρια τώρα λύκοι και πρόβατα".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Τα σχέδια μάχης των αγροτών".

    Η ΑΥΓΗ: "Πόλη στον Πηνειό με άδεια ΥΠΕΧΩΔΕ".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τέλος η απάτη της κλεφτο-AGB. Αναγκάστηκε μετά τις αποκαλύψεις της 'Αυριανής' να σταματήσει τις μετρήσεις-μαϊμού".

    ΕΘΝΟΣ: "Τα τρακτέρ ξανάρχονται στις 28 του μήνα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Δεν πάτησε την... σκανδάλη ο Σημίτης. Θεώρησε λήξαν το θέμα που δημιουργήθηκε από τον Σκανδαλίδη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μπουρλότο στο ΠΑΣΟΚ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κινέζικα για χάνους. Σημίτης: όποιος πεινάει να πάει για ψάρεμα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ξεσπά ο Γεώργιος Παπανδρέου και καλεί σε "μαζική αντεπίθεση εκσυγχρονιστών".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: "Στον ύπνο έπιασαν την κυβέρνηση οι αγρότες".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Συγκρούονται τα δύο ΠΑΣΟΚ. Με καίριο δίλημμα τον εκσυγχρονισμό ή την αναπαλαίωση".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Ενίσχυση της Αμυνας. Σκληρή απάντηση Σημίτη στην τουρκική προκλητικότητα".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Μπλόκα πάλι από αγρότες".

    ΝΙΚΗ: "Εκρήξεις στο ΠΑΣΟΚ για το μορατόριουμ. Εντονη κριτική στην ΚΟ για τους χειρισμούς στα εθνικά".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νεκρά" τα λιμάνια από την κυβερνητική αδιαλλαξία".

    [2] Καταστροφές απο θεομηνία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "σε μια απέραντη λίμνη έχουν μετατραπεί οι καλλιέργειες, ενώ δεκάδες χωριά παραμένουν αποκλεισμένα καθώς έχουν καταστραφεί πολλές γέφυρες. Το μέγεθος της καταστροφής φαίνεται με την υποχώρηση των υδάτων, δύο ημέρες μετά τη θεομηνία".

    ΤΑ ΝΕΑ σημειώνουν ότι "οι ημέρες περνούν, αλλά τα προβλήματα από την πρωτοφανή θεομηνία ταλαιπωρούν χιλιάδες ανθρώπους σε Φθιώτιδα και Κόρινθο. Η αποκατάσταση των ζημιών προχωρεί με αργούς ρυθμούς και οι κάτοικοι πλέον ζουν τραγικές στιγμές. Στην Κόρινθο η αγορά είναι νεκρή, ενώ οι ζημιές υπολογίζονται σε 30 δις δραχμές. Στη Φθιώτιδα εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένα χωριά, όπως και στην Ευρυτανία".

    [3] Ελληνοτουρκικές σχέσεις - Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "η Τουρκία παραμένει αδιάλλακτη στο θέμα των πυραύλων, πράγμα που μεταφέρθηκε και στον Αμερικανό αξιωματούχο Κέρι Κάβανο που ήλθε χθες στην Αγκυρα. Ο απεσταλμένος σε αντίθεση με τις αισιόδοξες δηλώσεις του σε Αθήνα και Λευκωσία, ήταν τουλάχιστον συγκρατημένος μετά τις επαφές του στην Αγκυρα δηλώνοντας γενικώς και αορίστως ότι δεν θα έπρεπε να εγκατασταθούν οι πύραυλοι στην Κύπρο. Παραδέχθηκε, πάντως, αναφερόμενος γενικότερα στο Κυπριακό, οτι το ζητούμενο είναι η επίλυσή του το συντομότερο. Ο πρόεδρος Κληρίδης δήλωσε χθες βράδυ ότι δεν συμμερίζεται την εκτίμηση του Κέρι Κάβανο, που φέρεται ότι έκαμε στην Αγκυρα, ότι οι ρωσικοί πύραυλοι δεν πρόκειται ποτέ να εγκατασταθούν στην Κύπρο".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν οτι "όρους για την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Κύπρου-Αγκυρας θέτει τώρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών παρά τη δέσμευση της Λευκωσίας προς την Ουάσιγκτον ότι οι ρωσικοί πύραυλοι θα εγκατασταθούν το νωρίτερο σε 16 μήνες. Η Αγκυρα ζητεί την ακύρωση του συμβολαίου Κύπρου-Ρωσίας για την προμήθεια των πυραύλων".

    Σύμφωνα με την ΕΞΟΥΣΙΑ "προκαταβολή θα δώσει η κυπριακή κυβέρνηση την ερχόμενη Δευτέρα στη Ρωσία για την προμήθεια του αντιαεροπορικού-αντιπυραυλικού συστήματος S-300. Η προκαταβολή θα είναι το 25% του συνολικού ποσού, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται σε 220 εκατομμύρια δολάρια ενώ τα υπόλοιπα θα καταβληθούν με την παράδοση του συστήματος. Αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της χθεσινής κοινής συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών επιτροπών εξωτερικών και άμυνας Ελλάδας και Κύπρου, στην οποία επίσης έγινε αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Κυπριακό μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την επίσκεψη Κάβανο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει όμως ότι "οριστικά φαίνεται πως.. πέταξε η προοπτική εγκατάστασης ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων στην Κύπρο, καθώς ο Αμερικανός διπλωμάτης Κέρι Κάβανο απέρριψε κατηγορηματικά χθες και από την Αγκυρα αυτό το ενδεχόμενο. Αύριο αναμένεται στην Αθήνα για διαβουλεύσεις ο Κύπριος πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης υπό το φως των πρόσφατων ελληνικών υποχωρήσεων στο θέμα των ρωσικών πυραύλων και του μορατόριουμ".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "το Μάρτιο θα εκδηλωθεί η αμερικανική πρωτοβουλία με πακέτο όρων και προτάσεων προς Αθήνα, Λευκωσία και Αγκυρα. Ο Κ. Κάβανο ενημέρωσε όλες τις πλευρές, μιλώντας για τις εξελίξεις μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Ο Αμερικανός αξιωματούχος έφυγε μάλλον ικανοποιημένος από τη Λευκωσία και με "θετικές εντυπώσεις απο την Αθήνα, θεωρώντας ότι ανοίγει ο δρόμος για διακοινοτικές συνομιλίες".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "την εκτόνωση της κρίσης και την ανάγκη επίσπευσης των προσπαθειών για την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με το Κυπριακό ανήγγειλε χθες από την Αγκυρα ο Αμερικανός αξιωματούχος Κ. Κάβανο".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ, "εκτόνωση της έντασης στην Κύπρο αλλά και δίμηνο σκληρής διπλωματικής αντιπαράθεσης Ελλάδας-Τουρκίας μέχρι το Μάρτιο - οπότε υπολογίζεται η έναρξη εκ του σύνεγγυς συνομιλιών στη Μεγαλόνησο και επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών κ. Θ. Πάγκαλου στην Ουάσιγκτον - αναμένουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών. Η ελληνική πλευρά εκτιμά πως κέρδισε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού με την υπογραφή των συμβολαίων για τους ρωσικούς πυραύλους S-300".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "φανερή είναι πλέον η διάσταση απόψεων στο εσωτερικό της κυβέρνησης όσον αφορά τις αμερικανικές προτάσεις για την επιβολή "μορατόριουμ" στις υπερπτήσεις ελληνικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο. Χθες, ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας ισχυρίσθηκε πως τα όσα δήλωσαν οι υπουργοί Εθνικής Αμύνης Α. Τσοχατζόπουλος και Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος για το θέμα, εκφράζουν τις πάγιες κυβερνητικές θέσεις, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει, σε έντονο ύφος, ότι "εάν πραγματικά υπάρχει μια διαφορετική πολιτική θέση, θέλω να εκφράζεται εγκύρως, επισήμως και υπεύθυνα, ώστε να υπάρχει έγκυρη, επίσημη και υπεύθυνη αντιμετώπιση ή σχολιασμός της".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "ένταση προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ το θέμα του μορατόριουμ και γενικότερα οι χειρισμοί της κυβέρνησης για τα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα για τα ελληνοτουρκικά. Το κλίμα δυσαρέσκειας που υπάρχει εκφράστηκε χθες στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, στην οποία στελέχη όπως οι: Γ. Καψής, Στ. Παπαθεμελής, Χρ. Κηπουρός και τόνισαν ότι η πρόταση για μορατόριουμ δεν συμβιβάζεται με τις αρχές του ΠΑΣΟΚ και ότι είναι επικίνδυνη και άκαιρη. Ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης υπεραμύνθηκε βέβαια της πολιτικής της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας την Τουρκία ως βασικό παράγοντα αποσταθεροποίησης στην περιοχή της Μεσογείου και την κάλεσε να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "στοιχεία που θα αποδεικνύουν τις πρόσφατα διατυπωμένες θέσεις του περί της επιθετικότητας της Τουρκίας, θα καταθέσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος την ερχόμενη εβδομάδα στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο κ. Τσοχατζόπουλος απαντώντας χθες στη Βουλή σε ερώτηση της Μαρίας Δαμανάκη σχετικά με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, επιβεβαίωσε τα όσα είπε σχετικά, αναφέρθηκε σε αλλαγή της στάσης της Τουρκίας, που επιδιώκει τη δημιουργία θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο και δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να συνδέσει Κυπριακό με Αιγαίο, όπως επιθυμεί η Τουρκία. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η τουρκική υστερία ανάγκασε τις ΗΠΑ να προβούν δια του Νίκολας Μπέρνς στις γνωστές του δηλώσεις για να μαζέψουν την Τουρκία και πάντως διαβεβαίωσε για το ετοιμοπόλεμο των Ενόπλων Δυνάμεων, που αποτελούν ασπίδα σε κάθε επιβουλή".

    [4] Συνεδρίαση ΚΟ ΠΑΣΟΚ

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι στη χθεσινή ΚΟ του ΠΑΣΟΚ καταβλήθηκε "προσπάθεια να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι στο θέμα που έχει προκύψει στο ΠΑΣΟΚ, από τη συνέντευξη του κ. Κ. Σκανδαλίδη στα "ΝΕΑ", απ'όλες τις πλευρές. Ωστόσο ουδείς αποχώρησε από την αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής με την αίσθηση ότι το 'λήξαν' θέμα έχει πραγματικά λήξει".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι "η παρατήρηση του "αντισημιτικού" πρώην υπουργού Στέλιου Παπαθεμελή ότι "δύσκολα θα μπορούσε να υπάρξει αντίλογος" σε όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός, περιγράφει πιστά το κλίμα της χθεσινής συνεδρίασης της ΚΟ. Ηταν περισσότερο ήρεμη απ'ό,τι αναμενόταν και μάλιστα μετά "το θέμα Σκανδαλίδη". Ο κ. Σημίτης εκφώνησε μια εφ'όλης της ύλης ομιλία και δεν άφησε περιθώρια διαφωνίας στα ουσιώδη θέματα. Ωστόσο, ήταν περισσότερο σαφής από κάθε άλλη φορά ως προς το που θέλει να το πάει ο ίδιος και η κυβέρνησή του".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "η κρίση στο κυβερνών κόμμα επιβεβαιώνεται καθημερινά και προσλαμβάνει όλο και βαθύτερες διαστάσεις δημιουργώντας την αίσθηση ότι οδηγούμεθα ταχύτερα απ'όσο θα ανέμενε κανείς σε μια σύγκρουση των δύο ΠΑΣΟΚ, όπως κατεγράφησαν στο θερινό συνέδριο στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου. Χθες, ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης επανέφερε το θέμα Σκανδαλίδη στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ - γνωρίζοντας προφανώς ότι ακολουθεί και νέα επικριτική συνέντευξή του - και προσδιόρισε με επιθετική διάθεση τον χαρακτήρα του κυβερνώντος κόμματος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "η συνεδρίαση κύλησε σε ήρεμο τόνο αλλά το δάχτυλο κάποιων είναι πάντα στην... σκανδάλη".

    [5] Νέες αγροτικές κινητοποιήσεις

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "νέες κινητοποιήσεις, που απειλούν με σοβαρές επιπτώσεις την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, αποφάσισαν χθες οι επιτροπές των αγροτών της Θεσσαλίας. Οι αποφάσεις ψηφίστηκαν και από τα μέλη που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ. Σήμερα συνεδριάζουν οι Συντονιστικές Επιτροπές Μακεδονίας-Θράκης για να αποφασίσουν που θα στήσουν τα μπλόκα".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ με τίτλο "Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω " αναφέρει ότι "αρχίζει από σήμερα η προετοιμασία της νέας αγροτικής εξέγερσης. Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σ'όλες τις πόλεις και τα χωριά. Στις 28 Γενάρη τα τρακτέρ βγαίνουν και πάλι στους δρόμους με ένα πολύμορφο πλαίσιο κινήσεων. Στις 4 Φλεβάρη κλείνουν τα πάντα, αν μέχρι τότε η κυβέρνηση δεν έχει ικανοποιήσει τα έξι βασικά αιτήματα που παραμένουν ανοιχτά από την προηγούμενη κινητοποίηση. Ομόφωνη και ομόθυμη η απόφαση".

    [6] Τουρκία - Οικουμενικό Πατριαρχείο

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "πρωτοφανή επέμβαση στην ελευθερία και την αυτοτέλεια της Ορθοδόξου Εκκλησίας αποτελεί η χθεσινή απόφαση τουρκική δικαστηρίου να καταδικάσει σε 5μηνη φυλάκιση τον ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Ιάκωβο. Η κατηγορία: ο κ. Ιάκωβος προέστη σε εσπερινό που ετελέσθη στον ιερό ναό της βουλγαρικής κοινότητας Φαναρίου".

    ΤΑ ΝΕΑ χαρακτηρίζουν "πρωτοφανή την επέμβαση των Τούρκων στο Φανάρι".

    [7] Τουρκία - ΕΕ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρεται στη χθεσινή δήλωση του Ολλανδού υπουργού Εξωτερικών και προεδρεύοντα του συμβουλίου των υπουργών της ΕΕ Χάνς βάν Μίρλο. Ο κ. Μίρλο παρουσιάζοντας στην ολομέλεια του Ε. Κοινοβουλίου το πρόγραμμα της ολλανδικής προεδρίας τόνισε ότι "το Κυπριακό πρέπει να λυθεί πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Κύπρου στην Ε. Ενωση, διότι στην αντίθετη περίπτωση υπάρχει σαφής κίνδυνος υποθήκευσης τόσο της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο και του ΝΑΤΟ".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι για "τον Απρίλιο ετοιμάζει το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας, η ολλανδική προεδρία της Ενωσης όπως φάνηκε από την προχθεσινή συνάντηση του Ολλανδού υπουργού Εξωτερικών Βάν Μίρλο με τους Θ. Πάγκαλο και τον Γ. Παπανδρέου στην Αθήνα. Η ολλανδική προεδρία έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι επιθυμεί να συγκαλέσει το Συμβούλιο σύνδεσης παρά τις ελληνικής αντιρρήσεις. Από την ελληνική κυβέρνηση έγινε σαφές ότι: απαραίτητη προϋπόθεση για τη σύγκληση του Συμβουλίου Σύνδεσης είναι η αποδοχή από την Αγκυρα της Κοινής Θέσης των "15" για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών καλής γειτονίας. Η Αγκυρα ουσιαστικά δεν έχει απάντησε σε όλα αυτά από τον Ιούλιο έως σήμερα".

    [8] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Αθήνα, Ελλάδα, 16/01/1997 (ΑΠΕ)

    Η συνεχιζόμενη άνοδος τιμών στο Χρηματιστήριο και η υστέρηση των προγραμματισμένων δημοσίων εσόδων το 1996 είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Εξαρση φορολογικών παρεμβάσεων. Εντυπωσιακή αύξηση 199% το Δεκέμβριο του '96".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Πλήρης απελευθέρωση της αγοράς καυσίμων. Η ΕΕ απαιτεί από την Ελλάδα να γίνει".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Με απόδοση 14,6% "τρέχει" το Χ.Α.Α. Barings: "Αρχή μιας μακροχρόνιας ανόδου"".

    ΚΕΡΔΟΣ : "Ποιοι στηρίζουν την άνοδο τιμών στο Χρηματιστήριο. Στο 14,6% η άνοδος από την αρχή του χρόνου ! ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πάνω από 200 δισ. η υστέρηση των δημοσίων εσόδων το 1996. Εντονη κόπωση του ρυθμού είσπραξης τους τελευταίους μήνες του χρόνου."

    [9] Ανοδος τιμών στο Χρηματιστήριο

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει "Με απόδοση 14,62% 'τρέχει' ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, από την αρχή του έτους και μέσα σε 15 ημέρες αναρριχήθηκε από τις 933 στις 1070 μονάδες [...] Οι τοποθετήσεις, κυρίως των ξένων θεσμικών και των Ελλήνων ιδιωτών συνεχίζονται μαζικά καθώς η πορεία του πληθωρισμού και των επιτοκίων ευνοούν την άνοδο της χρηματιστηριακής αγοράς".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.02a run on Thursday, 16 January 1997 - 16:10:47 UTC