Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 97-01-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/01/1997


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Επίσκεψη Κάβανο
  • [3] Συνέντευξη Σκανδαλίδη - Αντιδράσεις
  • [4] Νέα Δημοκρατία
  • [5] Φυσικό Αέριο
  • [6] Πλημμύρες - Καταστροφές
  • [7] Κύπρος - ΕΕ
  • [8] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [9] Ομόλογα Δ.Ε.Κ.Ο.

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 15/01/1997 (ΑΠΕ)

    Η συνέντευξη Σκανδαλίδη και οι αντιδράσεις που προκάλεσε, οι καταστροφές από τις πλημμύρες, τα αποτελέσματα της επίσκεψης Κάβανο και οι εσωκομματικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Λιοντάρια και... ψύλλοι εναντίον Σημίτη. Κρίση ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ και γίνεται της Ρηγίλλης".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ράγισε το ΠΑΣΟΚ. Μπαίνει σε κρίση διαρκείας".

    Η ΑΥΓΗ: "Λασπόνερα στο ΠΑΣΟΚ. Αναταραχή μετά την επίθεση Σκανδαλίδη στο πρωθυπουργικό περιβάλλον".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Αυτοί έχουν τα κλεφτομηχανάκια της AGB".

    ΕΘΝΟΣ: "Η εφορία 'τρώει' τις αυξήσεις. Τι θα πάρουν στο χέρι οι εργαζόμενοι στο τέλος του μήνα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Το... ρόζ-μωρό υιοθετεί ο Πάγκαλος. Ο Ροζάκης έφυγε η πολιτική του μένει".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ανελέητος πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Θύελλα στην αυλή του Σημίτη. Καλαμοκαβαλάρηδες εναντίον... ψύλλων".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πύραυλος του Ακη στο μορατόριουμ, ενώ η κυβέρνηση συμφωνεί με πακέτο μέτρων στην Κύπρο".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: "Ρήγμα στο στρατόπεδο Σημίτη. Ο Σκανδαλίδης άνοιξε το χορό των διαφωνιών. Συγκρούσεις χθες βράδυ στο Εκτελεστικό".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αιφνίδια ρήξη στο ΠΑΣΟΚ. Οι κ.κ. Σημίτης και Σκανδαλίδης άνοιξαν τον 'ασκό του Αιόλου' στο κυβερνών κόμμα".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Μορατόριουμ MADE IN USA. Πιέζουν οι Αμερικάνοι. Συσκέπτονται Ελλάδα-Κύπρος".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Φωτιές άναψε ο Σκανδαλίδης. Οργισμένη απάντηση Σημίτη".

    ΝΙΚΗ: "Σφύριξε φάουλ ο Γραμματέας. Μύδροι Σκανδαλίδη για το περιβάλλον Σημίτη".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αμεση ανάγκη μέτρων αποκατάστασης-πρόληψης".

    [2] Επίσκεψη Κάβανο

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι "οι αμερικανοί ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στην ελληνοτουρκική πλευρά για να αποδεχθεί το 'μορατόριουμ' που προσπαθούν να επιβάλουν στην Κύπρο. Ο Αμερικανός απεσταλμένος κ. Κ. Κάβανο θα μεταβεί σήμερα στην Αγκυρα ενώ χθες μετά από συναντήσεις που είχε με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου δήλωσε ότι επιτεύχθηκε η μείωση της έντασης. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γλαύκος Κληρίδης αναμένεται στην Αθήνα όπου θα έχει επαφές με την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω κοινή ελληνοκυπριακή στάση".

    Σύμφωνα με την ΕΞΟΥΣΙΑ, "ο διευθυντής Νότιας Ευρώπης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Κέρι Κάβανο δεν πέτυχε συμφωνία για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης κατά μήκος της διαχωριστικής γραμμής στην Κύπρο, αλλά εξασφάλισε τη διαβεβαίωση των κ.κ. Κληρίδη και Ντενκτάς ότι θα παράσχουν την απόλυτη υποστήριξή τους στην προώθηση των μέτρων αυτών που θα συζητηθούν μεταξύ των εκπροσώπων του ΟΗΕ και των δύο πλευρών εντός της εβδομάδας, διευκρίνισε χθες ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νίκολας Μπέρνς. Πρόσθεσε ότι η αμερικανική πρόταση για μορατόριουμ πτήσεων πάνω από την Κύπρο εξακολουθεί να βρίσκεται στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων στις επαφές που έχει ο κ. Κάβανο σε Αθήνα και Αγκυρα. Ο κ. Μπέρνς τόνισε ότι η διαβεβαίωση του Προέδρου Κληρίδη ότι κανένα τμήμα των ρωσικών πυραύλων S-300 δεν πρόκειται να φθάσει στην Κύπρο μέσα στους επόμενους 16 μήνες "προσφέρει ένα περιθώριο κινήσεων για να λυθεί το πρόβλημα φιλικά και σε κλίμα συνεργασίας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "από τις επαφές του κ. Κάβανο στην ελληνική και την κυπριακή πρωτεύουσα, εξάγονται τα ακόλουθα συμπεράσματα: η αμερικανική διπλωματία θεωρεί, επίμονα, ότι 'το κλειδί βρίσκεται στην Αθήνα'. Υποστηρίζεται οτι η Ελλάδα ελέγχει πλήρως το διπλωματικό και αμυντικό προγραμματισμό της Κύπρου. Η κρίση για τους πυραύλους S-300 εκτονώνεται, χωρίς να επιλύεται μετά από την επιβεβαίωση του 16μηνου χρονοδιαγράμματος προμήθειας και εκπαίδευσης. Ο κ. Κάβανο δήλωσε - πολύ προσεκτικά - χθες ότι 'η προσδοκία μου είναι πως οι πύραυλοι αυτοί δεν θα αναπτυχθούν ποτέ στην Κύπρο'. Διατηρείται ανοικτό το θέμα του στρατιωτικού διαλόγου, υπό την εποπτεία του ΟΗΕ, για την 'πράσινη γραμμή'. Αντίθετα, προβληματισμός υπάρχει για την υπαναχώρηση του Τουρκοκύπριου εκπροσώπου Ρ. Ντενκτάς από τη 'Δέσμη Ιδεών Γκάλι' του 1993".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "δεν αποκλείεται η αποδοχή της αμερικανικής πρότασης για μορατόριουμ πτήσεων στην Κύπρο. Η χθεσινή επίσκεψη του απεσταλμένου του προέδρου Κλίντον, Κέρι Κάβανο στην Αθήνα, επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα του μορατόριουμ πτήσεων. Η αμερικανική πρόταση συζητήθηκε και χθες, όμως η ελληνική κυβέρνηση απάντησε ότι για να την αποδεχθεί πρέπει να υπάρξει συνολική πρόταση πακέτου μέτρων, η οποία να καταλήγει στην αποστρατιωτικοποίηση της Μεγαλονήσου. Η αντιπολίτευση πάντως κατηγορεί την κυβέρνηση για ελλιπή ενημέρωση αλλά και αλλαγή γραμμής στο Κυπριακό".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ συμπληρώνει ότι "ο κ. Κάβανο αποκάλυψε ότι σε 2-3 μήνες θα επανέλθει μαζί με αμερικανούς στρατιωτικούς στην περιοχή για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Αιγαίο. Παράλληλα κατά τις συζητήσεις έθεσε και θέμα ναυτικού μορατόριουμ στην Κύπρο, αναβάθμισης του στρατιωτικού διαλόγου υπό τον ΟΗΕ και της γενικότερης μείωσης της έντασης στο Αιγαίο".

    "Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, που επικαλείται ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, αξιολογώντας την επίσκεψη Κάβανο στην περιοχή, σημείωναν πως Αθήνα και Λευκωσία επέδειξαν τη μέγιστη δυνατή καλή θέληση στις διαβουλεύσεις που είχαν με τον Αμερικανό διπλωμάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους ίδιους κύκλους ο Κ. Κάβανο, εκτός από τις διαβεβαιώσεις πως οι ρωσικοί πύραυλοι δεν θα εγκατασταθούν πριν περάσουν τουλάχιστον 16 μήνες εξασφάλισε και τη σιωπηρή αποδοχή της απαγόρευσης πτήσεων για ανάλογο χρονικό διάστημα. Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την εξέλιξη του στρατιωτικού διαλόγου στην Κύπρο όπως ζητά η Ουάσιγκτον, η οποία μάλιστα εμφανίζεται να δεσμεύεται για την ασφάλεια στην Κύπρο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "μια θολή κατάσταση διαμορφώνεται στα εθνικά μας θέματα και περιπλέκεται ακόμη περισσότερο η Στρατηγική του Αξονα Αθηνών-Λευκωσίας για την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής μετά το σαρωτικό πέρασμα του Κέρι Κάβανο από τις δύο πρωτεύουσες".

    Κατά την ΑΥΡΙΑΝΗ "κομφούζιο" προκαλούν τόσο σε ενδοκομματικό επίπεδο, όσο και στις σχέσεις Αθηνών-Λευκωσίας, οι φορτικές πιέσεις των Αμερικανών για επιβολή 'μορατόριουμ' στις πτήσεις ελληνικών και τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο".

    Για "κωμικοτραγική αναδίπλωση Αθήνας και Λευκωσίας και άτακτη υποχώρηση της ελληνικής διπλωματίας μπροστά στη θέα και μόνο ενός ανώτερου υπηρεσιακού στελέχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ" κάνει λόγο ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ.

    "Την ίδια στιγμή, γράφουν ΤΑ ΝΕΑ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ν. Ερμπακάν μίλησε προκλητικά για την ανάγκη αφοπλισμού των νησιών του Αιγαίου και της "Νότιας Κύπρου" και με ιταμότητα πρόσθεσε: "η Ελλάδα γνωρίζει καλά το έθνος μας. Εχει δει τα αποτελέσματα των δοκιμών του 1922 και του 1974. Ελπίζουμε να μην επαναληφθεί η ιστορία". Παράλληλα, ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Ισμαϊλ Καρανταγί, επιθεωρώντας στρατόπεδα του Αττίλα στην κατεχόμενη Κύπρο, υποστήριξε ότι η Τουρκία μελετά το ενδεχόμενο κατασκευής ναυτικής και αεροπορικής βάσης στο νησί για την αναβάθμιση, όπως είπε της ασφάλειας των Τουρκοκυπρίων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "δεν υπάρχει θέμα μορατόριουμ πτήσεων μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο, υποστήριξε για μια ακόμα φορά χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος! Αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την κοινοβουλευτική επιτροπή άμυνας της Κύπρου, ο υπουργός απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δήλωσε ότι "για το θέμα είναι επίσημα τοποθετημένες Ελλάδα και Κύπρος, επομένως δεν υπάρχει τίποτα επ'αυτού".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι "ο πρόεδρος Κληρίδης χαρακτήρισε ανυπόστατες, πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί στον κυπριακό Τύπο και φέρουν την κυβέρνηση να έχει αποδεχθεί αναβολή της εγκατάστασης των πυραύλων στην Κύπρο. Η περίοδος των 16 μηνών εξήγησε ο πρόεδρος Κληρίδης, είναι η περίοδος που χρειάζονται οι Ρώσοι για να αρχίσουν την παράδοση του συστήματος και τούτο παρά τις προσπάθειες, όπως είπε, της κυβέρνησης για συντόμευση του χρόνου".

    [3] Συνέντευξη Σκανδαλίδη - Αντιδράσεις

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε για το κυβερνών κόμμα ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ". Η ευθεία επίθεση στα στελέχη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος προκάλεσε έκπληξη τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στο κόμμα, ενώ ο Κώστας Σημίτης σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τα όσα είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης τόνισε στο ΕΓ ότι το θέμα έχει κλείσει".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "το ΠΑΣΟΚ ράγισε και, με ανοιχτή πια τη σύγκρουση Κόμματος-Σημίτη, μπαίνει σε κρίση διαρκείας με προοπτική τη ρήξη. Την εικόνα αυτή καταγράφει ο γραμματέας της ΚΕ Κ. Σκανδαλίδης με "συνέντευξη-έκρηξη", που ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε... "αστεία".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "οι επιθέσεις για το σύστημα εξουσίας του κ. Σημίτη προέρχονται και από στελέχη του μπλοκ, που στήριξε ως σήμερα τον πρωθυπουργό. Ρήγμα εντοπίζεται και μεταξύ των μελών του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ έχει τίτλο "Ανευθυνότητας και αστειότητες όσα περί... υπονόμευσης κατήγγειλε ο υπό προθεσμία γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ".

    Η ΑΥΓΗ θεωρεί "μήνυμα ότι δεν θα υποχωρήσει από τις βασικές κατευθύνσεις και τους στόχους που έθεσε προεκλογικά για αλλαγές στη δομή και το χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ έστειλε ο Κ. Σημίτης σε όλα τα στελέχη του 'αντιεκσυγχρονιστικού' συνεδριακού 'μπλοκ' με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του Κ. Σκανδαλίδη στα "ΝΕΑ".

    [4] Νέα Δημοκρατία

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει ότι "το μορατόριουμ στη ΝΔ, που συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση των κ.κ. Μ. Εβερτ, Γ. Σουφλιά και Ι. Βαρβιτσιώτη την περασμένη εβδομάδα, δεν διήρκεσε πολύ. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το κλίμα που επεκράτησε θύμισε παλιότερες και άκρως δυσάρεστες εποχές, καθώς οι φραστικές αντιπαραθέσεις μεταξύ του κ. Εβερτ και της κας Ντόρας Μπακογιάννη αλλά και οι διαφορετικές θέσεις για τη σύνθεση και τη λειτουργία της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου που κατέθεσαν μέλη της ΚΕ εισπράττοντας σε πολλές περιπτώσεις την οργισμένη αντίδραση του προέδρου της ΝΔ, δυναμίτισαν το κλίμα".

    [5] Φυσικό Αέριο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο της Ελλάδας μετά τον εξηλεκτρισμό της, εγκαινίασε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, παρουσία του Ρώσου υπουργού Ενέργειας Ροντιόνοφ. Το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου άρχισε να λειτουργεί με σκοπό τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση του ενεργειακού ισοζυγίου της χώρας. Μέχρι το 2000 υπολογίζεται ότι περίπου 270.000 καταναλωτές θα χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο με όλα τα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζει. Υπολογίζεται ότι θα καλύψει το 15% του ενεργειακού ισοζυγίου της Ελλάδας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ έχει τίτλο "Το αέριο ζεσταίνει την ελληνορωσική συνεργασία. Πρόσκληση σε Ελληνες επιχειρηματίες από τον Πρόεδρο της ΓΚΑΖΠΡΟΜ".

    [6] Πλημμύρες - Καταστροφές

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "Κόρινθος, Αργος και Φθιώτιδα προσπαθούν να μετρήσουν τις πληγές τους μετά την καταστροφική νεροποντή που άφησε πίσω της έξι νεκρούς, ζημιές δισεκατομμυρίων, γκρεμισμένες γέφυρες, ετοιμόρροπα κτίρια και τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις πλημμυρισμένες. Χθες ήταν η σειρά της Λάρισας και της Ευρυτανίας να δεχθούν την υδάτινη επίθεση. Οι ζημιές στη Φθιώτιδα, που επισκέφθηκε χθες ο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Κ. Λαλιώτης, φθάνουν τα 7 δις δραχμές, ενώ 52 κοινότητες του νομού παραμένουν αποκλεισμένες για τρίτη συνεχή ημέρα".

    [7] Κύπρος - ΕΕ

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "την ενοποίηση των προσπαθειών της ΕΕ και των ΗΠΑ για την επίλυση του Κυπριακού, πρότεινε ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών και προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ Χάνς Βάν Μίρλο ο οποίος ήταν χθες στην Αθήνα, στον Κάρι Κάβανο με τον οποίο συναντήθηκε χθες το πρωί. Ο Βάν Μίρλο δήλωσε ότι είναι χρήσιμες οι προσπάθειες όλων, της ΕΕ, των Βρετανών, των Αμερικανών και φυσικά των εμπλεκομένων χωρών για να λυθεί το Κυπριακό. Ο Αμερικανός διπλωμάτης απέφυγε πάντως να δεσμευτεί. Ο πρόεδρος Κλίντον έχει δηλώσει άλλωστε ότι θα είναι αυτός που θα λύσει το Κυπριακό".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "τη διαβεβαίωση οτι οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Κύπρου στην Ε. Ενωση θα αρχίσουν αυστηρώς έξι μήνες μετά το τέλος της Διακυβερνητικής έδωσε χθες ο προεδρεύων του Συμβουλίου της Ε. Ενωσης, Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Βάν Μέρλο".

    [8] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Αθήνα, Ελλάδα, 15/01/1997 (ΑΠΕ)

    Οι ιδιωτικοποιήσεις Δ.Ε.Κ.Ο. μέσω έκδοσης ομολόγων και η κυβερνητική σύσκεψη για τις δημοσιονομικές εξελίξεις, είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Νέα μπλόκα. Ερχεται νέα σύγκρουση κυβέρνησης - αγροτών"

    ΕΞΠΡΕΣ: "Πρώτος στόχος το κλίμα ηρεμίας. Κυβερνητική σύσκεψη σήμερα στο ΥΠΕΘΟ για τις δημοσιονομικές εξελίξεις"

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Με ομόλογο Δ.Ε.Κ.Ο. οι ιδιωτικοποιήσεις. Θα μετατρέπονται σε μετοχές μετά από 5-7 χρόνια".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Νέα κρατικά ομόλογα μετατρέψιμα σε μετοχές. Ιδιωτικοποίηση των Δ.Ε.Κ.Ο. με "γαλλικό" σύστημα"

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εξι ιδιωτικοποιήσεις εγκρίνει η διυπουργική. Πρεμιέρα αποκρατικοποίησης από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας"

    [9] Ομόλογα Δ.Ε.Κ.Ο.

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Το σχέδιο, το οποίο επεξεργάζονται στενοί συνεργάτες του ΥΠΕΘΟ, Γιάννου Παπαντωνίου, προβλέπει την έκδοση ομολογιακού δανείου, μετατρέψιμου προαιρετικά σε μετοχές μετά την παρέλευση πενταετίας ή επταετίας, για Δ.Ε.Κ.Ο. που βρίσκονται υπό ιδιωτικοποίηση αλλά για συγκεκριμένους λόγους δεν μπορούν να μετοχοποιηθούν απευθείας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.02a run on Wednesday, 15 January 1997 - 15:25:39 UTC