Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 22 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Avaskopnsn A0nvaikou Tupou, 30/05/96

Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/05/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [3] Κυπριακό
  • [4] Ελλάδα - Ρωσία
  • [5] ΠΓΔΜ - ΝΑΤΟ
  • [6] Ελλάδα - Ουγγαρία

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 30/05/1996 (ΑΠΕ)

    Η ματαίωση της συνάντησης των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας που ήταν προγραμματισμένη για τις 3 Ιουνίου, η χθεσινή συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου με το νεοεκλεγέν προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, οι εκλογές και το πόρισμα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για περικοπή των φοροαπαλλαγών είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "300.000 ασφαλισμένοι χάνουν τα λεφτά τους. Κλείνουν άλλες είκοσι ασφαλιστικές εταιρίες".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Μείωση μισθών σε ΔΕΚΟ-Δημόσιο. Ιδού το... ανθρώπινο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ".

    Η ΑΥΓΗ: "Βήμα Ανδρέα προς το συνέδριο. Συνάντηση χθες στην Εκάλη με το νεοεκλεγέν προεδρείο της ΚΟ".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Βουλευτής διόρισε τη σύζυγό του εκβιάζοντας με αποχώρηση απ' το ΠΑΣΟΚ αν δεν του έκαναν το ρουσφέτι".

    ΕΘΝΟΣ: "Μήνυμα Ανδρέα: "Εγώ είμαι ο εγγυητής της ενότητας και της συνοχής του ΠΑΣΟΚ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Εβερτ στα Ιωάννινα, ο Ψηλός στον Πύργο και Τα βουνά και τα λαγκάδια παίρνουν στη ΝΔ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Φόροι και περικοπές. Βαθιά το νυστέρι στις φοροαπαλλαγές".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μεγάλο φαγοπότι σε τράπεζες-ΔΕΚΟ. Οργιο σπατάλης για τους κηφήνες των διοικήσεων".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Προτείνονται να κοπούν 107 απαλλαγές αλλά 3,5 τρις αφορολόγητα με βούλα κράτους".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ματαιώθηκε η επαφή στο Βερολίνο. Η Ελλάς δεν θεωρεί χρήσιμη τώρα μια συνάντηση Πάγκαλου-Γκιονενσάι".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Εγγυητής ο Ανδρέας. Μηνύματα από την Εκάλη προς κάθε κατεύθυνση".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Με εθνικό απολυτήριο στα πανεπιστήμια. Δ. Τσάτσος-Κ. Τσουκαλάς: μεγάλη απάτη τα ιδιωτικά πανεπιστήμια".

    ΝΙΚΗ: "Καθαρό μήνυμα Ανδρέα."Χρέος μου η ενότητα και η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τζάμπα... εργάτες στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Νέα κυβερνητική πρόκληση με πρόσχημα την καταπολέμηση της ανεργίας".

    [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "αποφασιστική και δυναμική απάντηση στις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Αγκυρας έδωσε χθες η ελληνική κυβέρνηση με την απόφασή της να ματαιώσει την προγραμματισμένη για την 3η Ιουνίου συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών στο Βερολίνο. Με την ενέργειά της αυτή, η κυβέρνηση αποδεικνύει αφενός ότι δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να υποχωρήσει έναντι της εκβιαστικής τακτικής της Τουρκίας και αφετέρου οτι ανθίσταται σθεναρά στις πιέσεις των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ για να συναινέσει στην έναρξη απευθείας διαλόγου με την Αγκυρα".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "μήνυμα δυναμισμού και αποφασιστικότητας έστειλε η ελληνική κυβέρνηση προς την Αγκυρα- αλλά και τους συμμάχους που αξιώνουν την έναρξη 'άνευ όρων' ελληνοτουρκικού διαλόγου - με τη χθεσινή απόφασή της να ματαιώσει την προγραμματισμένη για τις 3 Ιουνίου συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών στο Βερολίνο. Η κυβέρνηση κατέληξε στην απόφασή της αυτή διαπιστώνοντας ότι η τουρκική πλευρά δεν διακατέχεται από πραγματική διάθεση εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων αλλά εφαρμόζοντας την εκβιαστική τακτική της προσπαθεί να 'σύρει' την Αθήνα στο τραπέζι των 'απευθείας' διαπραγματεύσεων. Για το σκοπό αυτό άλλωστε προκαλεί μονομερώς επεισόδια στο Αιγαίο (όπως το προχθεσινό στη θαλάσσια περιοχή των βραχονησίδων Ιμια). Οι πολιτικοί και διπλωματικοί κύκλοι της Αθήνας δεν τρέφουν πλέον καμία αυταπάτη όχι μόνο για τις προθέσεις της Αγκυρας αλλά και για την τακτική που φαίνεται καθαρά ότι υιοθετεί".

    "Για μια προσφορότερη συγκυρία ανέβαλε χθες, σημειώνει η ΑΥΓΗ, η ελληνική κυβέρνηση τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών κ.κ. Πάγκαλου-Γκιονενσάι που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα στο Βερολίνο. Κατά τη σχετική ανακοίνωση η απόφαση της Αθήνας υπαγορεύθηκε από τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη διεκδικητική πολιτική της Αγκυρας και από την κυβερνητική αστάθεια στην Τουρκία. Η απόφαση της κυβέρνησης, που έγινε δεκτή με ικανοποίηση απο τη ΝΔ και την Πολιτική Ανοιξη αλλά και με επιδοκιμαστικά σχόλια από την εσωκομματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε 'ατυχής' από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Στην ανακοίνωσή της η Αγκυρα θεωρεί 'απαράδεκτη' την αναφορά της Αθήνας στην πολιτική κρίση της Τουρκίας και διατυπώνει τη 'λύπη' της για την ελληνική "εξώθηση σε αδιέξοδο της διαδικασίας διαλόγου που είχε αρχίσει".

    "Επί της ουσίας όμως, τονίζει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι η ελληνική πλευρά απορρίπτει ολόκληρη τη μεθοδολογία που ακολουθεί η Αγκυρα η οποία κάθε άλλο παρά βοηθά στην αποκλιμάκωση της έντασης. Η προχθεσινή κίνηση της Αγκυρας να αμφισβητήσει ευθέως τα ελληνικά χωρικά ύδατα στην Ιμια θεωρείται από διπλωματικούς κύκλους προσπάθεια της Αγκυρα να μην αφήσει περιθώριο για αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο ιδιαιτέρως τώρα που η γειτονική χώρα βρίσκεται σε κυβερνητική ασάφεια και πολιτική αστάθεια. Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένους κύκλους, το προχθεσινό επεισόδιο της Τουρκίας στην Ιμια είναι το 'πρελούδιο' πολύ σοβαρότερου επεισοδίου που σχεδιάζει η Αγκυρα στο Αιγαίο. Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ολτάν Σουνγκουρλού είχε χθες στο Πεντάγωνο ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ουίλιαμ Πέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, στη συνάντηση επρόκειτο να συζητηθεί και η ελληνοτουρκική ένταση στο Αιγαίο με τον Αμερικανό υπουργό να εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με το θέμα".

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν κι αυτά ότι "σε περίοδο νέας όξυνσης εισέρχονται εκ των πραγμάτων ο ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τη συστηματική υπονόμευση εκ μέρους της Αγκυρας των προσπαθειών για στοιχειώδη επικοινωνία των δύο πλευρών και αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο. Η αμερικανική πλευρά έχει ήδη διαμηνύσει στην Αθήνα ότι υπάρχει ανάγκη δημιουργίας κάποιου μηχανισμού αποτροπής κρίσεων στο Αιγαίο έτσι ώστε να μην υπάρξει πιθανότητα νέας Ιμιας σε μια περίοδο κυβερνητικής αστάθειας στην Αγκυρα. Ενδεικτικό των προθέσεων των ΗΠΑ είναι και η πρόταση του ΓΓ του ΝΑΤΟ Χαβιέρ Σολάνα για τη δημιουργία ενός μηχανισμού παρακολούθησης των ασκήσεων στο Αιγαίο. Πάντως, η ελληνική πλευρά αν και δεν έχει εκφράσει την αντίθεσή της στη δημιουργία ενός τέτοιου τριγωνικού μηχανισμού έχει επανειλημμένως τονίσει ότι το Μνημόνιο της Βουλιαγμένης Παπούλια-Γιλμάζ (το 1988) εάν εφαρμοστεί από την Αγκυρα θα βοηθήσει στην αποφυγή επικίνδυνα για την ειρήνη καταστάσεων στο Αιγαίο. Επισήμανση που επανέλαβε χθες ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών".

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι "ενώ η κυβέρνηση Γιλμάζ όπως φαίνεται μετράει τις τελευταίες τις ημέρες στην εξουσία ανακοινώθηκε ότι ξεκινάει εποικισμός της Ιμβρου και Τενέδου ο οποίος σαφώς θα ολοκληρώσει την αλλοίωση της ελληνικής φυσιογνωμίας ανατρέποντας τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες συνθήκες. Συγχρόνως χθες εκατοντάδες ισλαμιστές διαδήλωναν στην Κωνσταντινούπολη φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί με την ευκαιρία της 543ης επετείου της άλωσης από τους Τούρκους. Στο πλαίσιο αυτό διαμορφώνεται κλίμα προβληματισμού στους ελληνικούς διπλωματικούς κύκλους για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Είναι πλέον σαφές ότι οι συνεχείς αναφορές της τουρκικής κυβέρνησης σε 'γκρίζες περιοχές' στο Αιγαίο, οι απειλές Γιλμάζ να μην τολμήσει η Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα - αν και απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον όρο "casus belli" που είχε υιοθετήσει η Τσιλέρ, δημιουργούν νέα τουρκική πολιτική αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας επί σειράς βραχονησίδων και της ίδιας της Συνθήκης της Λοζάννης".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος "μιλώντας χθες στο "MEGA" επανέλαβε ότι η Ελλάδα όσο διαρκεί η τουρκική απειλή σε βάρος της θα παρεμποδίσει την κοινοτική χρηματοδότηση της Τουρκίας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "χρειάστηκε ο εμβολισμός του ελληνικού λιμενικού σκάφους από τουρκική κανονιοφόρο, για να "αντιληφθεί" ο Θεόδωρος Πάγκαλος ότι το έδαφος... δεν είναι πρόσφορο για μια ακόμη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τους δύο υπουργούς να συναντηθούν αύριο και μεθαύριο (όπως άλλωστε έχει προαναγγελθεί) στο περιθώριο των εκδηλώσεων της λέσχης Μπίλντεμπεργκ στο Τορόντο προκειμένου να συζητήσουν την επόμενη φάση της... μοιρασιάς του Αιγαίου".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ, "η τεκμηριωμένη παρέμβαση της Διπλωματικής Υπηρεσίας απέτρεψε - κυριολεκτικά στο παρά πέντε - την απόφαση της κυβέρνησης για την έναρξη του επικίνδυνου ελληνοτουρκικού διαλόγου, ενώ ξένοι παρατηρητές στην Αθήνα επισημαίνουν πως η πολιτική ρευστότητα στην Αγκυρα προκαλεί ανησυχητικούς οιωνούς νέας τεχνητής κρίσης στο Αιγαίο. Η Αγκυρα πρότεινε μάλιστα τη διεύρυνση της συνάντησης της Δευτέρας με την παρουσία όχι μόνο του κ. Γκιονενσάι αλλά και τριών πρέσβεων και ενός πρακτικογράφου, οπότε αναγκαστικά η Αθήνα θα οργάνωνε ισάριθμη αποστολή".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "η διαδικασία των απευθείας διμερών επαφών μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας, η οποία είχε επιλεγεί ως μέθοδος προσέγγισης των δύο χωρών, ναυαγεί στη 'ναρκοθετημένη' γκρίζα ζώνη της Ιμιας. Αλλωστε, ήταν φανερό πως η ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα ο υπουργός Θ. Πάγκαλος δεν ήταν σε θέση να σηκώσουν το βάρος μιας ελληνοτουρκικής συζήτησης επί κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, μόλις λίγες μέρες πριν την έναρξη του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "στην ουσία πρόκειται για μια αναβολή της κρίσιμης συνάντησης προκειμένου οι δύο κυβερνήσεις της Ελλάδος και της Τουρκίας να μπορέσουν να ξεπεράσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα και στη συνέχεια να γίνει η επανεκκίνηση των επαφών χωρίς να αποκλείεται η διαπραγμάτευση με τη διαιτησία του ΝΑΤΟ. Ωστόσο γεγονός παραμένει ότι οι παλινωδίες της κυβέρνησης δίνουν την ευκαιρία τους Τούρκους να κατηγορούν την Ελλάδα για αδιαλλαξία".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στους στρατιωτικούς επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Αμύνης από την ένταση που παρατηρείται εκ νέου στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το προχθεσινό νέο (έστω και τυχαίο) επεισόδιο η πολιτική ρευστότητα στην Τουρκία, καθώς και οι δύο διαδοχικές ασκήσεις των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ("Εφές" και "Θαλασσόλυκος") είναι τα σημεία εκείνα που προβληματίζουν πολιτική και στρατιωτική ηγεσία οι οποίες δεν αποκλείουν νέο θερμό επεισόδιο".

    Κατά την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, μετά το "ναυάγιο του διαλόγου εν τη γενέσει του η μόνη απομενουσα 'γραμμή κινητικότητας' είναι 'η πρωτοβουλία Σολάνα' που ακριβώς επαναφέρει μέσω ΝΑΤΟ τα αμερικανικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης".

    "Ορόσημο ραγδαίων εξελίξεων για την Ελλάδα θα αποτελέσουν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο τόνισε χθες με έμφαση στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Βουλής ο οποίος επισήμανε: 'μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ τελειώνουν τα λόγια. Θα θελήσουν να μας σύρουν στη σύγκρουση αν δεν δεχτούμε το συμβιβασμό και δεν θα υπάρξει καμία ελληνική κυβέρνηση που θα τον δεχτεί' είπε ο πρόεδρος της Βουλής μιλώντας σε εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Θεσσαλονίκη", γράφει το ΕΘΝΟΣ.

    [3] Κυπριακό

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "φτάνει σήμερα στην Αγκυρα για επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι ο οποίος θα συζητήσει με την πολιτική ηγεσία της γείτονος και το Κυπριακό, ενώ θα συναντηθεί και με τον Ρ. Ντενκτάς. Ο Μπούτρος Γκάλι θα συναντηθεί στις 5 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για να συζητήσει μαζί του το Κυπριακό πριν από τη συνάντηση που θα έχει στις 11 Ιουνίου στη Γενεύη με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη δήλωσε χθες στη Λευκωσία ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Κύπρο Γκουστάβ Φεϊσέλ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή".

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "την πρώτη επίσκεψη στην Κύπρο μετά το διορισμό του ως ειδικού αντιπροσώπου του βρετανικού ΥΠΕΞ στο Κυπριακό θα πραγματοποιήσει την προσεχή Δευτέρα 3 Ιουνίου ο σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ. Συγκεκριμένα θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη θα συναντηθεί στα κατεχόμενα με τον Ραούφ Ντενκτάς και θα έχει επαφές με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Αλέκο Μιχαηλίδη, τον αναπληρωτή ειδικό αντιπρόσωπο του ΓΓ το ΟΗΕ Γκουστάβ Φεϊσέλ και με τον Αμερικανό πρέσβη στη Λευκωσία Ρίτσαρντ Μπάουτσερ. Ο σερ Ντέιβιντ Χάνει όπως προκύπτει από δηλώσεις εκπροσώπου της Βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας στη Λευκωσία, θα επισκεφθεί στη συνέχεια και ευρωπαϊκές πρωτεύουσες "ως μέρος της αποστολής του" για προώθηση λύσης στο Κυπριακό εν όψει και της έναρξης διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ".

    [4] Ελλάδα - Ρωσία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "σε διαμαρτυρία προς την Αγκυρα προτίθεται να προβεί η Μόσχα καθώς θεωρεί ότι οι πρόσφατοι περιορισμοί που έθεσε η Τουρκία στη ρωσική ναυσιπλοϊα κατά μήκος των Στενών αντιβαίνουν τις αρχές του θεμιτού ανταγωνισμού, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών κ. Νικολάι Τσάκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα με θέμα την εγκαινίαση γραμμής φέρι-μπότ που θα εκτελεί το δρομολόγιο Νοβοροσίσκ-Θεσσαλονίκη".

    [5] ΠΓΔΜ - ΝΑΤΟ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "Η ΠΓΔΜ επιθυμεί την ένταξή της στο ΝΑΤΟ επανέλαβε ο πρόεδρος της γείτονος χώρας κ. Κίρο Γκλιγκόροφ, ενώ χαρακτήρισε "πολύ σύντομη".

    [6] Ελλάδα - Ουγγαρία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "τη μεγάλη ικανοποίησή του για τη "σαφέστατη προθυμία" της ελληνικής κυβέρνησης να υποστηρίξει την Ουγγαρία κατά τη διαδικασία ένταξή της στην ΕΕ "ακόμη και στα σημεία που η Ελλάδα ενδεχομένως να έχει αντίθετα συμφέροντα", εξέφρασε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ούγγρος πρόεδρος Αρπαντ Γκέντζ ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη χώρα μας, την πρώτη επίσκεψη προέδρου της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας στην Ελλάδα".
    Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.00 run on Saturday, 1 June 1996 - 21:39:27