Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-05-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/5/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/5/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η ακρίβεια στην αγορά και γενικότερα η κρίση στην οικονομία, οι επικείμενες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία σύμφωνα με σχετική συνέντευξη του Ευριπίδη Στυλιανίδη, καθώς και η συνέντευξη του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά, σύμφωνα με την οποία "υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εναντίον του".

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποιοι ευθύνονται για την ακρίβεια. Τι αποκαλύπτει εμπιστευτική έκθεση στα χέρια της κυβέρνησης".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "οργανωμένα καρτέλ που μπορούν και ρυθμίζουν στα μέτρα τους την αγορά παραβιάζοντας κανόνες ανταγωνισμού ρίχνουν "νερό στο μύλο της ακρίβειας" και καλλιεργούν το έδαφος για να δράσουν τα κυκλώματα της αισχροκέρδειας σε βάρος των καταναλωτών".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής: "Η Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης. Μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse για την "ΑτΚ".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στον... αστερισμό ενός νέου θριάμβου στο Euro 2008 βρίσκεται η Εθνική μας, όπως πιστεύουν 2 στους 3 Έλληνες! Είκοσι ημέρες πριν από την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και η... Εθνική αισιοδοξία έχει απογειωθεί, όπως προκύπτει από την πανελλαδική δημοσκόπηση για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, που πραγματοποίησε η "PULSE" για την "Α.τ.Κ.".

    ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Τέλος στο κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους. Όλο το σχέδιο νόμου - γενική απαγόρευση από 1ης Ιανουαρίου 2010".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εκτός νόμου τίθεται το κάπνισμα από 1ης Ιανουαρίου 2010. Η Ελλάδα, τελευταία από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξορίζει το τσιγάρο από τους δημόσιους χώρους, μπαίνοντας επιτέλους στο κλαμπ χωρών όπως οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Ιταλία, όπου εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα για την υγεία των πολιτών".

    ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "2 δισ. ευρώ για νέους επαγγελματίες. Έρχεται το μεγάλο πακέτο για την τόνωση της απασχόλησης".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "γιγαντιαίο πακέτο 2 δισ. ευρώ για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την αύξηση της απασχόλησης σε νέους ανέργους προωθεί το υπουργείο Απασχόλησης με την πολύτιμη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

    ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Τρεις βόμβες στο συρτάρι Αλογοσκούφη. Πακέτο μέτρων με δόσεις έχει ήδη έτοιμο η κυβέρνηση".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "την ώρα που ο θόρυβος για την πώληση του ΟΤΕ δεν έχει κοπάσει και ενώ εκκρεμεί σειρά αποκρατικοποιήσεων, αποκαλύπτεται ότι ο υπουργός Οικονομικών επεξεργάζεται νέα σκληρά μέτρα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Για να μπαλώσει τα Ιουλιανά και αρνούμενος ότι γνώριζε τον τότε βασιλέα Κωνσταντίνο... Μητσοτάκης: Για όλα φταίει αυτός!

    Η εφημερίδα γράφει ότι "προσπαθεί να βγει αμέτοχος και απόμακρος από τα Ιουλιανά και τα μετέπειτα γεγονότα. Προσπαθεί να ξεχάσει τα βρώμικα άρθρα της "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" -δυστυχώς- με τους τίτλους "Το μικρομάγαζο" και το "Όταν ομιλεί ο Γ. Παπανδρέου, δεν ομιλεί αλλά πέρδεται".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Ο Γ. Σουφλιάς στον ΕΤ.Κ: "Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εναντίον μου".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σαφείς αποστάσεις από τη συμφωνία για τον ΟΤΕ παίρνει ο κ. Γιώργος Σουφλιάς, επισημαίνοντας ότι ως μέλος της κυβέρνησης έχει την υποχρέωση να την ψηφίσει. Ο υπουργός Περιβάλλοντος, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής το τελευταίο διάστημα, θεωρεί ότι είναι στόχος κάποιων που είτε θέλουν να τον "κοντύνουν" πολιτικά είτε να φύγει από το ΠΕΧΩΔΕ είτε τον θεωρούν εμπόδιο στα ευρύτερα σχέδιά τους, μιλά μάλιστα για οργανωμένο σχέδιο εναντίον του".

    Η ΕΠΟΧΗ: "Ακρίβεια, φτώχεια και ξεπούλημα. Η παιδεία (ξανά) ξεσηκώνεται".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα ψέματα φαίνεται πως τελειώνουν. Όλο και λιγότεροι πείθονται ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι τάχα αναγκαίες και λογικές, γιατί αφαιρούν περιττά βάρη από τον Προϋπολογισμό και συμβάλλουν στην απελευθέρωση και ανάπτυξη της οικονομίας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ασφυξία από ολιγοπώλια και κλειστά επαγγέλματα. Φέρουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για την κρίση στην αγορά".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα τονίζει ότι "στο τρίπτυχο "ακρίβεια, ολιγοπώλια και κλειστά επαγγέλματα" θα πρέπει να αναζητηθεί, σήμερα, ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά και κατ' επέκταση στην κοινωνία".

    Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Θέλουν να ρίξουν τον Κ. Καραμανλή. Ντόπια και ξένα συμφέροντα κινούν τα νήματα. Το Μαξίμου μελετά πληροφορίες που οδηγούν σε οργανωμένο σχέδιο".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ντόπια και ξένα κέντρα επιδιώκουν να προκαλέσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης και να πλήξουν τα συμφέροντα της χώρας. Πολιτικοί αναλυτές αναφέρονται στη φράση του πρωθυπουργού στη Βουλή, που για πρώτη φορά είπε "φοβάμαι ότι αυτό γίνεται συνειδητά και σχεδιασμένα", αναφερόμενος σε προσπάθειες που ζημιώνουν τη χώρα. Πηγές υποστηρίζουν πως στο Μαξίμου μελετούν και αναλύουν σχετικές πληροφορίες".

    Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Καταλύτης ο ΟΤΕ. Διαμορφώνονται προϋποθέσεις νέας κινητικότητας".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "πολλοί είπαν ότι παρά ήταν μεγάλη η ένταση προχθές στη Βουλή κατά την εξέλιξη της "Ώρας του πρωθυπουργού". Ε, λοιπόν η ένταση ήταν ανάλογη της κρισιμότητας της κατάστασης, της σοβαρότητας του επίδικου αντικειμένου, του "στρατηγικού βάρους" της πώλησης του ΟΤΕ στους Γερμανούς".

    Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τελειώνει το καθεστώς ασυλίας για τους πολιτικούς. Η αγωγή που κατέθεσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος κατά του Γ. Παπανδρέου σηματοδοτεί το τέλος της ανοχής".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το τέλος της ανοχής του επιχειρηματικού κόσμου στα παιγνίδια των πολιτικάντηδων σηματοδοτεί η αγωγή που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου. Πρόκειται για μια τολμηρή κίνηση που έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να τρομοκρατήσουν και να απειλήσουν μεγάλα ξένα επενδυτικά σχήματα με στόχο να ακυρώσουν ιδιωτικοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη".

    Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μίζες 2% για πολιτικούς". Ντοκουμέντο για Siemens. Σημείωμα από την εισαγγελία του Μονάχου "καρφώνει" το μαύρο χρήμα στην Ελλάδα".

    Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα τονίζει ότι "ένα ποσοστό (2%) και μία λέξη (Politik), γραμμένα με το χέρι ακριβώς πάνω από τον όρο "Griechenland", δείχνουν τους αποδέκτες του ύποπτου χρήματος της Siemens. Παραδόξως το κρίσιμο αυτό σημείο της δικογραφίας θεωρήθηκε "δυσανάγνωστο" από την ελληνική μεταφραστική υπηρεσία".

    Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αγώνας για Πανεπιστήμια για το λαό κόντρα στο νόμο - πλαίσιο. Ραγδαίες εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο ωμός εκβιασμός της κυβέρνησης για την εφαρμογή του νόμου - πλαισίου πρέπει να βρει απέναντί του ένα κίνημα ζωντανό, ισχυρό, δύναμη ανατροπής ενάντια στην πολιτική των βιομηχάνων και της ΕΕ".

    Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Ακαταμάχητη" η ακρίβεια. Εν αναμονή νέου κύματος ανατιμήσεων".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανεξέλεγκτα ακριβαίνουν πλέον οι τιμές δεκάδες καταναλωτικών προϊόντων πρώτης ανάγκης, χωρίς καμμία ουσιαστική "ανάσχεση". Δύο νέα κύματα ανατιμήσεων, που θα φθάσουν το 10% σε εκατοντάδες καθημερινά προϊόντα μας, έρχονται μέσα στο καλοκαίρι και θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη διαβίωση, τη στιγμή που ήδη δύο εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας".

    ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Ένοπλοι" εκβιασμοί στην κυβέρνηση! Οι "νταβατζήδες" με όπλα τα ΜΜΕ... διεκδικούν εξοπλισμούς και πυρηνικά εργοστάσια".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ένας τρελός χορός πολλών, πάρα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ έχει ήδη στηθεί και για τα εξοπλιστικά προγράμματα και για τα ενεργειακά, ενώ στο, έτσι κι αλλιώς, μείζον θέμα της ενέργειας μπήκε εσχάτως -καθόλου τυχαία (!)- και η παραγωγή ενέργειας από πυρηνικούς σταθμούς".

    ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Τέσσερα χρόνια το Λύκειο και μετά οι εξετάσεις για τα πανεπιστήμια. Ευριπίδης Στυλιανίδης: Συνέντευξη με τρεις "βόμβες".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "καταργούνται οι Πανελλαδικές έως το τέλος της τετραετίας και σχεδιάζεται να καθιερωθεί μία ακόμη χρονιά προετοιμασίας μετά το Λύκειο. Εξετάσεις για την εισαγωγή στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όπως ακριβώς και στα δημόσια. Αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα 350.000 αποφοίτων από 34 τμήματα ΤΕΙ και 11 τμήματα ΑΕΙ".

    ΝΙΚΗ: "Ανοίγουν πληγές οι μεταρρυθμίσεις. Οι ιδεοληψίες Καραμανλή προκαλούν σοκ στην κοινωνία".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "μετά τον ΟΤΕ, η κυβέρνηση Καραμανλή εκχωρεί τα λιμάνια. Ακολουθεί η υπόθεση της Ολυμπιακής, για την οποία αναζητά "ήπια λύση" με διατήρηση της επωνυμίας και του σήματος. Όσο για την κοινωνική πολιτική, από Σεπτέμβριο και βλέπουμε".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Νέο εμβόλιο - σωτηρία κατά της μηνιγγίτιδας Ε. Βρέθηκε μετά από έρευνες.

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Η ΕΞΠΡΕΣ: "Νέο σχέδιο για "σπάσιμο" της ΔΕΗ σε 4 θυγατρικές. Ολοκληρώθηκε η μελέτη νομικού διαχωρισμού, που εκπονήθηκε από την Booz Allen Hamilton".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τον διαχωρισμό της ΔΕΗ σε τέσσερις ανώνυμες εταιρίες Ορυχείων και Παραγωγής, Μεταφοράς, Διανομής και Εμπορίας, οι οποίες θα ανήκουν κατά 100% στη μητρική ΔΕΗ, προτείνει η μελέτη νομικού διαχωρισμού της επιχείρησης που εκπονήθηκε από την εταιρία Booz Allen Hamilton".

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ: "Φορολογικός "Τειρεσίας". Πώς σχεδιάζεται η παρακολούθηση των συνεπών και ασυνεπών φορολογουμένων".

    Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρει ότι "φορολογικό "Τειρεσία" σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που "απασχόλησαν", κατά το παρελθόν, τις φορολογικές αρχές κατήρτισε η Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων στο αρχείο του οποίου περιλαμβάνονται παράλληλα και εταιρείες που καταγράφονται ως "υψηλού κινδύνου" εμφάνισης φοροδιαφυγής".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 19 May 2008 - 20:05:00 UTC