Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-01-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/1/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/1/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν:Η επέκταση του κατηγορητηρίου από τον ανακριτή και σε άλλα πρόσωπα, πιθανότατα τέσσερα, για την υπόθεση Ζαχόπουλου, η οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες,η κίνηση της Κεντρικής αμερικανικής Τράπεζας (Fed) να μειώσει τα επιτόκια του δολαρίου κατά 75 μονάδες,ώστε να αλλάξει το δυσμενές κλίμα στην πορεία των χρηματιστηριακών αγορών, το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Άγκυρα, καθώς και οι εσωκομματικές τριβές σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Παιδοφιλία η μεγάλη πληγή! Κραυγή αγωνίας στη Βουλή, ύστερα από έρευνα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "κραυγή αγωνίας που αγγίζει τα όρια της απελπισίας για τα ανυπέρβλητα εμπόδια που ορθώνει ο ίδιος ο νόμος στην εξιχνίαση υποθέσεων που αφορούν φαινόμενα παιδοφιλίας, αυτοκτονιών και εκβιασμών μέσω του Ιντερνετ, "έβγαλε" χθες ο προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής κ. Μανώλης Σφακιανάκης".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "7.240 νέες προσλήψεις. Μόνιμο και εποχικό προσωπικό".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "πακέτο" 995 νέων προσλήψεων μόνιμου και εποχικού προσωπικού, διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων σε διάφορους φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενέκρινε με σχετικές αποφάσεις της η αρμόδια επί των προσλήψεων διυπουργική επιτροπή".

    Η ΑΥΓΗ: "Θερμοκήπιο Σουφλιά" στην κυβέρνηση. Επίδειξη δύναμης με θύμα το περιβάλλον".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "χαρακτηριστικό παράδειγμα της κυβερνητικής αποδιοργάνωσης που έχει προκληθεί εξαιτίας της υπόθεσης Ζαχόπουλου αποτελεί η προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς εναντίον του Ευρωπαίου επιτρόπου Στ. Δήμα".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ξεσάλωσαν οι νταβατζήδες και παριστάνουν τις... παρθένες! Πάνε να φορτώσουν όλη την μπόχα του Τύπου στην απίστευτη βλακεία του Θέμου και την έπαρση του Μάκη".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την απίστευτη βλακεία του Θέμου Αναστασιάδη και την έπαρση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου οι νταβατζήδες της ενημέρωσης επιχειρούν να ξεκαθαρίσουν παλαιούς λογαριασμούς για να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία τους στο σύστημα".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Σωσίβιο για τις αγορές τα μειωμένα επιτόκια. Ασυνήθιστη μείωση 0,75% αποφάσισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αγώνας ανάκαμψης στα χρηματιστήρια".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "η μεγαλύτερη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων από τον Οκτώβριο του 1984 κατά 0,75% που έριξε το βασικό επιτόκιο του δολαρίου στο 3,5% από το 4,25% δεν στάθηκε ικανή να κάμψει τις ανησυχίες των επενδυτών για την ύφεση της αμερικανικής οικονομίας και τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ταξίδι με προσδοκίες και "αγκάθια". Στην Άγκυρα σήμερα ο πρωθυπουργός για επίσημη επίσκεψη".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την πρώτη, ύστερα από 49 χρόνια, επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία πραγματοποιεί, από σήμερα, ο Κώστας Καραμανλής. Παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται σε μια δύσκολη συγκυρία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις - λόγω των συχνών εντάσεων που δημιουργεί η τουρκική πλευρά και στο Αιγαίο και στη Θράκη, αλλά και στα Βαλκάνια, ακόμα και στο Σκοπιανό - έχει βαρύνουσα σημασία και ισχυρό συμβολισμό".

    ΕΘΝΟΣ: "Εκπλήξεις με βροχή διώξεων. Τουλάχιστον άλλους 4 "δένει" ο ανακριτής".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις, σε βαθμό κακουργήματος, για την υπόθεση Ζαχόπουλου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μάιος 1959, ο Καραμανλής ο Πρεσβύτερος στην Άγκυρα. Τώρα ο Καραμανλής ο νεότερος και όπως τότε ...Με την ίδια σκέψη στον ίδιο δρόμο".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τη θέση ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά είναι έτοιμοι να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Βαθιές μαχαιριές Γιώργου - Βενιζέλου. Εκτός ορίων η σύγκρουση των δύο κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μπορεί η χώρα να μαστίζεται από τη μεγαλύτερη πολιτικοεκδοτική κρίση των τελευταίων ετών στο ΠΑΣΟΚ όμως το... βιολί τους. Οι δύο κυρίαρχες πλευρές, όπως σχηματοποιήθηκαν -τουλάχιστον- μετά την εκλογική αναμέτρηση της 11ης Νοεμβρίου, φαίνεται να ζουν τα προεόρτια του διαζυγίου τους".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η ώρα των διώξεων για DVD - εκβίαση. Τέσσερα πρόσωπα στο στόχαστρο εισαγγελέα - ανακριτή για δύο κακουργήματα. Όλα δείχνουν ποινικές ευθύνες και για τον κομιστή του DVD".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "σοβαρότατες εξελίξεις αναμένονται στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης απόπειρας αυτοκτονίας και εκβιασμού του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού κ. Χρήστου Ζαχόπουλου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Διώξεις και ερωτήματα. Ο ανακριτής προχωράει, το τοπίο όμως ακόμη θολό".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ποινική δίωξη και για κακουργήματα σε βάρος (τουλάχιστον) 4 προσώπων που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση Ζαχόπουλου ασκείται εντός των ημερών από τη Δικαιοσύνη".

    ΕΣΤΙΑ: "Ανασφάλεια για την οικονομία. Ανεπαρκής θωράκισις έναντι των διεθνών κρίσεων".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε στιγμές διεθνών οικονομικών κρίσεων, μία είναι η καλύτερη θωράκισις για κάθε οικονομία: Η ανταγωνιστικότης των προϊόντων της, τα οποία βεβαίως πρέπει να ανταποκρίνονται στην διεθνή και εσωτερική ζήτηση".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Θεαματική κίνηση της FED. Περιέκοψε το επιτόκιο κατά 0,75 - Ασταθής η ανταπόκριση των αγορών".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με μια εντυπωσιακή απόφαση, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) Μπεν Μπερνάνκι μείωσε χθες το βασικό αμερικανικό επιτόκιο κατά 0,75 της μονάδας, διαμορφώνοντάς το στο 3,50% από 4,25%".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Προ των πυλών τα πρώτα κατηγορητήρια...για την υπόθεση Ζαχόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταλήξει στο πρόσωπο του "κομιστή".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "προ των πυλών βρίσκονται τα πρώτα κατηγορητήρια για την πολύκροτη υπόθεση Ζαχόπουλου, καθώς ο ανακριτής φαίνεται πως έχει καταλήξει στο ποιος είναι τελικά ο κομιστής του ροζ dvd και εντός της εβδομάδος αναμένεται να εκδώσει κατηγορητήρια".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Κακούργημα για τέσσερα πρόσωπα. Αντίστροφη μέτρηση για διώξεις".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "θέμα ημερών-ίσως και ωρών, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες- είναι η άσκηση διώξεων για τέσσερα πρόσωπα στην πολύκροτη υπόθεση Ζαχόπουλου".

    Η ΝΙΚΗ: " ΝΔ: Ξέσπασαν δελφινομαχίες. Τα πρωτοπαλίκαρα δίνουν τον τόνο της σύγκρουσης".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "θέσεις μάχης παίρνουν οι "γαλάζιοι δελφίνοι", με τα "πρωτοπαλίκαρά" τους να ανταλλάσσουν αιχμηρά σχόλια .Οι εξελίξεις λόγω της υπόθεσης Ζαχόπουλου έχουν απελευθερώσει δυνάμεις, οι οποίες δεν μπορούσαν να εκφραστούν, λόγω της παντοδυναμίας του Κ. Καραμανλή".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δυναμικό ταξικό μήνυμα έδωσαν χτες χιλιάδες εργαζόμενοι".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "προχωράμε μπροστά! Το μήνυμα αυτό έστειλαν χτες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, μικρομεσαίοι βιοτέχνες και έμποροι, συνταξιούχοι, άνεργοι και νεολαία, στα μεγάλα συλλαλητήρια που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ σε δεκάδες πόλεις της χώρας".

    Η ΧΩΡΑ: " Νέοι άξονες για την ασφάλεια των πολιτών. Στο στόχαστρο η εγκληματικότητα. Εγκρίθηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή το σχέδιο δράσης".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με θέμα την ασφάλεια των πολιτών και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας συνεδρίασε χθες η Κυβερνητική Επιτροπή, υπό την Προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή".

    City Press: "Σκωτσέζικο ντους" στις χρηματαγορές. Συνεδριάσεις για γερά νεύρα στα διεθνή Χρηματιστήρια".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η αμερικανική κεντρική τράπεζα προέβη χθες σε δραστική μείωση των επιτοκίων- κατά 0,75% στο 3,5%- σε μία ύστατη προσπάθεια για την αποσόβηση ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας".

    Metro: "Ανησυχία αλλά και αισιόδοξα μηνύματα. Τονωτική ένεση για τα χρηματιστήρια η μείωση των επιτοκίων του δολαρίου".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκαν χθες οι κλυδωνισμοί στις διεθνείς χρηματαγορές. Οι τονωτικές ενέσεις που έγιναν με τη μείωση των επιτοκίων του δολαρίου κατά 75 μονάδες από την Κεντρική Τράπεζα της Αμερικής, δεν κατέστησαν, στο σημείο που αναμενόταν, ικανές να αλλάξουν την πορεία των χρηματιστηρίων".

    Metropolis: "Δάνεια: πέφτουν τα σύνορα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ανοίγει σταδιακά ο δρόμος για τη λήψη καταναλωτικών δανείων από ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε τη νέα Οδηγία με την οποία θεσπίζονται ενιαίοι ευρωπαϊκοί κανόνες για τα προϊόντα καταναλωτικής πίστης".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Δάνεια με sms. Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Ραγδαία πτώση των επιτοκίων".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Θεσσαλονίκη: 60.000 τα αυθαίρετα, 12.000 υπό κατεδάφιση".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Δεν υπάρχει κίνδυνος για οικονομική κρίση σε Ευρώπη - κόσμο, παρά την πρόσφατη αναταραχή".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: " Μείωση επιτοκίων από Fed και "έκρηξη" κερδοσκοπίας".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με μια κίνηση ματ στη σκακιέρα της χρηματιστηριακής κρίσης, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε κατά 75 μονάδες βάσης το επιτόκιο παρέμβασης χθες".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Σωσίβιο Fed στις αγορές. Μείωση αιφνιδίως τα επιτόκια 0,75 μονάδες".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε κλίμα αυξημένης νευρικότητας, με ακραίες διακυμάνσεις και συνεχείς εναλλαγές προσήμου, κινήθηκαν χθες οι δείκτες στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ζούμε τη μεγαλύτερη καταιγίδα μετά τον Πόλεμο". Ο Τζορτζ Σόρος γράφει ειδικά για το "Κέρδος".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ως τονωτική ένεση, μικρής όμως διάρκειας κατά τους αναλυτές , λειτούργησε για τις αγορές η δυναμική παρέμβαση της Fed να τονώσει το ηθικό των επενδυτών, με μία γενναιόδωρη μείωση επιτοκίων 75 μονάδων βάσης. Τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με θετικό πρόσημο και η Wall Street περιόριζε τις αρχικές της απώλειες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Γενναία μείωση επιτοκίων για ανάσχεση της πτώσης".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε "πυροσβεστική " κίνηση ουσιαστικής μείωσης των επιτοκίων προκειμένου να περιορίσει την έκταση των ανησυχιών για ύφεση στην αμερικανική οικονομία και να αντιστρέψει το κλίμα στις χρηματιστηριακές αγορές προχώρησε χθες η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed)".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 23 January 2008 - 17:37:58 UTC