Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-01-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/1/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/1/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η βουτιά του 6,17% στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, αλλά και η κρίση στις χρηματαγορές της Ασίας και της Ευρώπης (η χθεσινή μέρα ήταν αργία στις Ηνωμένες Πολιτείες), καθώς και τα νέα στοιχεία και ερωτηματικά που προκύπτουν από την πολύωρη κατάθεση του Θέμου Αναστασιάδη στον ανακριτή για την υπόθεση Ζαχόπουλου.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η μεγαλύτερη βουτιά 6,17% του Χρηματιστηρίου. Μέσα σε 10 μέρες χάθηκαν τα κέρδη του 2007".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "με μαζική φυγή αποχώρησαν από τους τίτλους τους στο ελληνικό Χρηματιστήριο οι ξένοι επενδυτές καθότι πλειοψηφούντες... ακολουθώντας τους κραδασμούς στην παγκόσμια οικονομία".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Σε δίνη τα χρηματιστήρια. Παγκόσμια κρίση. "Μαύρη Δευτέρα" στις χρηματαγορές Ασίας και Ευρώπης".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μια δεύτερη 11η Σεπτεμβρίου έζησαν χθες οι κεφαλαιαγορές όλου του κόσμου, σε μια συνεδρίαση για πολύ γερά νεύρα, που κατακρήμνισε τους δείκτες και έκανε επενδυτές και αναλυτές να μιλήσουν για νέα "Μαύρη Δευτέρα" και για κρίση σε... συνέχειες".

    Η ΑΥΓΗ: "Κατρακύλα των μετοχών, προμήνυμα ύφεσης. Στα διεθνή χρηματιστήρια - 6% κάτω η Σοφοκλέους".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μαύρη Δευτέρα στα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο, καθώς ξεκίνησε ντόμινο ραγδαίας πτώσης 6,17% επιστρέφοντας στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 2006".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ντροπή. Στάζουν χολή για Χριστόδουλο οι ιεράρχες που ακονίζουν τα "άγια μαχαίρια" για την μάχη της διαδοχής".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "δρυός πεσούσης... Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Και η θλιβερή επανάληψή του αφορά τους ιεράρχες που δεν είχαν και δεν έχουν παρά χολή για τον Χριστόδουλο και πλέον ακονίζουν τα "άγια μαχαίρια" τους προκειμένου να ελέγξουν για λογαριασμό των εντολέων τους τις εξελίξεις της διαδοχής".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Μίνι κραχ στα Χρηματιστήρια. Βουτιά μετοχών 6,17% στην Αθήνα. "Μαύρη Δευτέρα" και παγκοσμιοποίηση της κρίσης στις αγορές".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "κατέρρευσαν χθες τα διεθνή χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Ασία (αργία στις ΗΠΑ) συμπαρασύροντας και το ελληνικό, καθώς οι επενδυτές εγκαταλείπουν τις μετοχές φοβούμενοι ότι η επερχόμενη ύφεση στην Αμερική θα πλήξει και άλλες χώρες".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δεν είναι "γκρίζα" η Ελλάδα. Δυναμική απάντηση του πρωθυπουργού στο ζοφερό κλίμα των ημερών".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μήνυμα αισιοδοξίας αλλά και αποφασιστικότητας για τη συνέχεια έστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής χθες από την εκδήλωση για την κοπή της πίτας της γραμματείας γυναικών της ΝΔ".

    ΕΘΝΟΣ: "Ρουσφέτια και... αναθέματα. Διορίζουν με δόσεις τα γαλάζια παιδιά στο υπ. Πολιτισμού".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διορίζονται τελικά οι επιτυχόντες του αμαρτωλού διαγωνισμού της Γραμματείας Ολυμπιακής Αξιοποίησης, ο οποίος (θεωρητικά...) είχε ακυρωθεί μετά τις αποκαλύψεις της Εύης Τσέκου για παραποίηση της λίστας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Με όσα κατέθεσε χθες ο Θέμος Αναστασιάδης στον ανακριτή, αλλά και όσα ισχυρίζεται η άλλη πλευρά ο λαός συμπεραίνει ότι αυτό... Δεν είναι DVD αλλά είναι ΤΝΤ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "το Μαξίμου ήξερε τα πάντα από την αρχή... ισχυρίστηκε εμμέσως πλην σαφώς χθες ο Θέμος Αναστασιάδης στη μαραθώνια κατάθεσή του στον ανακριτή. Θα μπορούσε λοιπόν να συμπεράνει κανείς ότι αντί για το DVD ο Θέμος έριξε... ΤΝΤ. Κοινώς ο σώζων εαυτόν σωθήτω".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Θύελλα στη ΝΔ για τα σενάρια διαδοχής. Ξέσπασμα εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αναβρασμός επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά και την εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας από τις προσπάθειες εσωκομματικών και εξωθεσμικών κέντρων, τα οποία επιχειρούν να εγείρουν θέμα διαδοχής στην κυβερνητική παράταξη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ριάλιτι χωρίς μοντάζ. Συντηρείται το νοσηρό κλίμα. Κλιμακώνεται ο πόλεμος καταγγελιών Θέμου - Μάκη μέσω τηλεόρασης. Νέα παρέμβαση του πρωθυπουργού: "Κανείς δεν κερδίζει ψαρεύοντας σε θολά νερά".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "πεντάωρη η κατάθεση Θ. Αναστασιάδη στον ανακριτή. Ισχυρίστηκε πως η φίλη της Τσέκου έδωσε το DVD στο Μαξίμου. Τον διέψευσε η 35χρονη. Ο Θ. Ρουσόπουλος τον "φωτογράφισε" ως κομιστή. Μ. Τριανταφυλλόπουλος: "Τυχοδιώκτης ο Θέμος". "Ήθελε να πουλήσει την εφημερίδα σε επιχειρηματίες της Δεξιάς" απάντησε ο εκδότης του "Θέματος". Πληροφορίες για άσκηση ποινικών διώξεων".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "5 ώρες κατά Μάκη, Mega, Μαξίμου, Τσέκου, που τον διαψεύδουν. Καταιγισμός Αναστασιάδη κυρίως κατά του μέχρι πρότινος συνεταίρου του".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επί εβδομάδες τώρα όλη η χώρα παρακολουθεί μια απίστευτη ιστορία σήψης και διαφθοράς, με πρωταγωνιστές από τη μια το γνωστό σαρκοβόρο δίδυμο και από την άλλη, την κυβέρνηση, την πολιτική εξουσία, που συναγελάζεται, διαπραγματεύεται, συνεργάζεται μαζί του, για να αποκρύψει ή να συγκαλύψει τις δικές της αμαρτίες".

    ΕΣΤΙΑ: "Απαξιώνεται η πολιτική. Καμμία ποιοτική ανανέωσις των προσώπων".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "η πολιτική στην Ελλάδα απαξιώνεται με ραγδαίο ρυθμό. Και απαξιώνεται συνολικώς. Ένας στους δύο πολίτες που ερωτάται ποιά κυβέρνησις θα τον ικανοποιούσε, απαντά "καμμία".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αυστηρή κριτική Δήμα κατά Σουφλιά. Τον κατηγορεί ότι δεν συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα ζητήματα περιβάλλοντος".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σαφές μήνυμα στο ΥΠΕΧΩΔΕ, να εργάζεται περισσότερο και να... οργίζεται λιγότερο, απευθύνει ο επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Σταύρος Δήμας. Με συνέντευξή του στην "Κ", ο Έλληνας επίτροπος -για τον οποίο γράφονται κολακευτικά δημοσιεύματα στον ευρωπαϊκό Τύπο- σημειώνει ότι η χώρα εκτίθεται διεθνώς, εξακολουθώντας να είναι η μόνη που δεν έχει συγκροτήσει αξιόπιστο μηχανισμό εφαρμογής των αποφάσεων του Κιότο".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Εβδομάδα αποκαλύψεων...στην υπόθεση Ζαχόπουλου. Διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου και την Τσέκου ο Θέμος Αναστασιάδης".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "νέα στοιχεία αναμένεται να προκύψουν αυτή την εβδομάδα στην πολύκροτη υπόθεση Ζαχόπουλου, καθώς σημαντικοί μάρτυρες θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Μαύρη τρύπα για DVD- 5.000.000 ευρώ. Ανοιχτά ερωτήματα μετά την 5ωρη κατάθεση".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "αναπάντητα ερωτηματικά τόσο για το περιβόητο DVD όσο και για τον λογαριασμό των 5 εκατομμυρίων ευρώ έμειναν και χθες, ύστερα από την πεντάωρη κατάθεση του κ. Θ. Αναστασιάδη".

    Η ΝΙΚΗ: " Η κυβέρνηση έκανε τη χώρα "ζούγκλα". Ύποπτες μεθοδεύσεις για συσκότιση του σκανδάλου".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "παιχνίδια για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την ουσία της υπόθεσης Ζαχόπουλου, παίζει το Μέγαρο Μαξίμου, με προφανή στόχο τη συσκότιση και την απόκρυψη των πολιτικών ευθυνών του Κ. Καραμανλή".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σήμερα διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ για την Ασφάλιση και τις Συμβάσεις".

    Η εφημερίδα στο βασικό της σχόλιο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "σήμερα χιλιάδες εργάτες και εργάτριες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και 23 ακόμα πόλεις της χώρας κατεβαίνουν στα συλλαλητήρια του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου".

    Η ΧΩΡΑ: " Υστερία ΜΜΕ για Θέμο - Μάκη. Συνεχίστηκε με καταθέσεις, δηλώσεις και εκπομπές η "Ζαχοπουλειάδα".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το πολύκροτο "διαζύγιο" Θέμου - Μάκη έχει μονοπωλήσει σχεδόν πλήρως την επικαιρότητα, όχι , βέβαια, χωρίς την ευθύνη των ίδιων των δημοσιογράφων και των Μέσων".

    City Press: "Δοκιμασία για το χρηματιστήριο. "Εισαγόμενη βουτιά" 6,17% στο Χρηματιστήριο Αθηνών".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τη χειρότερη-μετά την 11η Σεπτεμβρίου - ημέρα έζησαν χθες οι διεθνείς χρηματαγορές, καταγράφοντας σημαντικές απώλειες".

    Metro: "Μαύρη Δευτέρα" για τις αγορές. "Εισαγόμενη" η κρίση στη Σοφοκλέους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Χ.Α. , Σπ. Καπράλο".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "τη δίνη των χρηματιστηριακών εξελίξεων διεθνών ακολούθησαν και χθες οι μετοχές στη Σοφοκλέους, οι οποίες κατέρρευσαν λόγω της έντονης ανησυχίας που προκαλείται από τις εκτιμήσεις ότι η αμερικανική και η ευρωπαϊκή οικονομία θα εισέλθουν σε ύφεση".

    Metropolis: "Η Παιδεία πάλι στο δρόμο".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "απεργίες εισηγούνται και οι καθηγητές σε γυμνάσια και λύκεια, θυμίζοντας έντονα την περυσινή χρονιά".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Υπόθεση Ζαχόπουλου: Σφίγγει ο κλοιός".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Ταξίδι στην Άγκυρα χωρίς αποσκευές...Χαμηλές προσδοκίες από το Μέγαρο Μαξίμου για τα ενδεχόμενα αποτελέσματα του ταξιδιού Καραμανλή".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "ΑΙΣΧΟΣ! Από σύσκεψη "έθαψαν" την Κορώνεια. Σε μνημείο αδιαφορίας και γραφειοκρατίας μετατρέπεται η ...αφυδατωμένη λίμνη".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Δημιουργείται νέος πολιτικός σχηματισμός; Φουντώνουν τα σενάρια για τη δημιουργία νέου πόλου στο πολιτικό σκηνικό".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Τυφώνας...στην Ευρώπη με απώλειες 350 δισ. δολ. Σε ελεύθερη πτώση τα χρηματιστήρια, με ανησυχία για τις τράπεζες της "Γηραιάς Ηπείρου".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι φόβοι για ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν χθες η αιτία να σαρωθούν 350 δισ. δολάρια από τις ευρωπαϊκές αγορές, που ήταν οι υψηλότερες ημερήσιες απώλειες μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Σοκ και δέος στις αγορές. Μαύρη Δευτέρα για τα χρηματιστήρια-Το ΧΑ έχασε τα κέρδη του 2007"

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Μαύρη Δευτέρα χθες για τα χρηματιστήρια του πλανήτη, καθώς οι επενδυτές έχασαν την ψυχραιμία τους και προχώρησαν σε μαζικές, επιθετικές ρευστοποιήσεις".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Midi κραχ στις αγορές. Ρευστοποιήσεις σε κλίμα πανικού....".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "μαύρη Δευτέρα χθες για τις αγορές διεθνώς, καθώς υπό την απειλή της ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας και του ντόμινο που θα προκαλέσει μία τέτοια εξέλιξη στην παγκόσμια οικονομική σκακιέρα, οι επενδυτές προχώρησαν σε μαζικές ρευστοποιήσεις σε όλα τα διεθνή χρηματιστήρια οδηγώντας σε ελεύθερη πτώση τις τιμές των μετοχών".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Βαριές απώλειες στις αγορές και φόβοι για μακρά ύφεση. Μαζικές ρευστοποιήσεις και στ αναδυόμενα χρηματιστήρια".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "μαζικές ρευστοποιήσεις που "απεικονίζουν" τους φόβους για ύφεση στις ΗΠΑ, σημειώθηκαν χθες στα διεθνή χρηματιστήρια, θυμίζοντας ανάλογες αντιδράσεις των αγορών την 11η Σεπτεμβρίου 2001, με το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 22 January 2008 - 20:58:18 UTC