Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-10-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/10/2007
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/10/2007

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις τόσο σε ΠΑΣΟΚ όσο και σε ΝΔ, τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής με ειδικά συνεργεία ελέγχων που θα εργάζονται και τα Σαββατοκύριακα, καθώς και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το Ασφαλιστικό.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Να επιτρέπονται το κάπνισμα και οι καταλήψεις στα Σχολεία! Σοβαρά αιτήματα των μαθητών".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "Κατάληψη για την κατάληψη... εν όψει και των Χριστουγέννων! Το υπόγειο σχέδιο αναταραχής στο χώρο της Παιδείας βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή και πλέον το ζήτημα είναι ότι πολιτικοί χώροι και τα συνδικαλιστικά κινήματα εκμεταλλεύονται 15χρονα παιδιά".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "ΠΑΣΟΚωμωδία και πολιτική τραγωδία. Φαινόμενα πολιτικού "κανιβαλισμού" στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Τρώμε τις σάρκες μας" κατήγγειλε ο Σκανδαλίδης".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έκπληκτη η κοινή γνώμη παρατηρεί ότι μια απλή για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμέτρηση εξελίσσεται σε εμφύλιο σπαραγμό που διατρέχει κάθετα όλα τα επίπεδα, από την κορυφή του ΠΑΣΟΚ στη βάση του".

    Η ΑΥΓΗ: "Κυβέρνηση χωρίς λαϊκή εμπιστοσύνη. Οι πολίτες δεν βλέπουν καλύτερες μέρες".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι "Μόλις ενάμιση μήνα μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις ότι δεν διαθέτει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κρίσιμο θέμα του ασφαλιστικού, ακόμη και σημαντικού μέρους των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ ελάχιστοι εκτιμούν θετικά το έργο της και οι πολλοί, ακόμη κι αν δεν περιμένουν το χειρότερο, δεν βλέπουν καλύτερες μέρες".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τον Ιούνιο του 1997 σε συνέντευξή του στο "ΚΛΙΚ" ο Γιωργάκης δήλωσε: "Να καλλιεργούν ελεύθερα χασίς στα σπίτια τους οι χρήστες".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "Το "όραμά" του να μετατρέψει την Ελλάδα σε απέραντο χασισοποτείο αποκάλυπτε το 1997 -περίοδο που είχε ήδη θρονιαστεί στο πόστο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών- ο Γιωργάκης, δηλώνοντας στο περιοδικό "ΚΛΙΚ" ότι το χασίσι θα έπρεπε να κυκλοφορεί ελεύθερα".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Τρομάζουν την κυβέρνηση τα κρυφά χρέη των νοσοκομείων. Συνάντηση Καραμανλή - Αβραμόπουλου στο Μαξίμου".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Μέτρα για την αντιμετώπιση των σωρευμένων χρεών των νοσοκομείων που εκτιμώνται σε 3 δισ. ευρώ αναζητεί επειγόντως η κυβέρνηση. Ο υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και προετοιμάζει παρεμβάσεις στα οικονομικά και στη λειτουργία του ΕΣΥ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Είστε λαμόγια...". "Είστε κλέφτες...". Συ είπας! Άφωνο το πανελλήνιο από το μπαράζ ύβρεων στο ΠΑΣΟΚ.

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Ενεοί, οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν τη λυσσώδη και βορβορώδη αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ καθώς και τις πρωτοφανείς ύβρεις που εκτοξεύονται από όλους εναντίον όλων. Καθεστωτικοί, κρατικοδίαιτοι, λαμόγια, κλέφτες, διαπλεκόμενοι και υπηρέτες μεγάλων εκδοτικών συμφερόντων, ηλίθιοι και ευφυείς, ντούτσε και φύρερ είναι μερικοί από τους πλέον ήπιους χαρακτηρισμούς του ενός στρατοπέδου εναντίον του άλλου. Το ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτεται σε όλη του την παθογένεια και δυσοσμία εκ των έσω".

    ΕΘΝΟΣ: "Εκτροπές και εκρήξεις στο ΠΑΣΟΚ. Σκηνικό νέας κρίσης με απρόβλεπτες συνέπειες για την επόμενη μέρα".

    Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "Δυναμιτίστηκε εκ νέου το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μετά τη νέα επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς του Θόδωρου Πάγκαλου κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου. Μιλώντας χθες στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Πάγκαλος επανέλαβε όσα τελευταία αποδίδει περί "καθεστωτικής" νοοτροπίας στον διεκδικητή της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, συνοδεύοντας ωστόσο αυτές τις δηλώσεις με υπονοούμενα και χαρακτηρισμούς, όπως "Ντούτσε" και "Φίρερ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Απασφαλίζουν" για Ασφαλιστικό ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Με συλλαλητήριο και απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται ν' απαντήσουν τα συνδικάτα στην κυβερνητική ασάφεια".

    "Η εφημερίδα γράφει ότι "Μετά τον Βύρωνα Πολύδωρα και τα συνδικάτα... απασφάλισαν ενόψει προϋπολογισμού και ασφαλιστικού και προσανατολίζονται σε συλλαλητήριο κατά τα τέλη Νοεμβρίου και απεργιακή κινητοποίηση μέσα στο Δεκέμβριο και, αν χρειαστεί, επόμενη απεργιακή κινητοποίηση τον Ιανουάριο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Υπάρχουν ακόμα λαμόγια στο ΠΑΣΟΚ. Δηλώσεις - σοκ από Πάγκαλο εναντίον Βενιζέλου και οικονομισάριων".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ομολόγησε την ύπαρξη "τρωκτικών" στο ΠΑΣΟΚ και ο Θόδωρος Πάγκαλος. Είναι η δεύτερη ομολογία κορυφαίου στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο ευθέως παραδέχθηκε ότι βρίθει από λαμόγια το άλλοτε κραταιό Κίνημα. Είχε προηγηθεί η κ. Βάσω Παπανδρέου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η χειρότερη ημέρα του πολέμου. Βενιζέλος κατά Παπανδρέου: "Ρωτήστε τον αν τα εισοδήματά του δικαιολογούν τη ζωή που κάνει". Για προβοκάτσια της Χ. Τρικούπη μιλά η Βουκουρεστίου".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα τονίζει ότι "Εικόνα αντιμαχόμενων φατριών σε εμφύλια σύρραξη έδινε χθες το ΠΑΣΟΚ. Δεκαοχτώ ημέρες πριν από την 11η Νοεμβρίου, όσοι έχουν παραμείνει ψύχραιμοι αναζητούν τι σχέση μπορεί να έχουν ο "Φίρερ", ο "Ντούτσε", τα "λαμόγια", ένας "σχιζοφρενής", η "ωραία Ελένη" και καταγγελίες για κακοδιοίκηση του κόμματος και του τρόπου ζωής των υποψήφιων προέδρων με τη διαδικασία της εκλογής".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κανονιές από Βάσω-Πάγκαλο. ΠΑΣΟΚ: Μάχη μέχρις εσχάτων. Σύγκρουση χθες με Βενιζέλο".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Με αμείωτη ένταση και σκληρότητα συνεχίζεται στο ΠΑΣΟΚ η άγρια εσωκομματική αντιπαράθεση για τη διαδοχή στην ηγεσία. Χθες ο Ευ. Βενιζέλος βρέθηκε στο μέσον ενός τριπλού μετώπου, δεχόμενος και ανταποδίδοντας πυρά της Βάσως Παπανδρέου, του Θ. Πάγκαλου αλλά και δημοσιεύματος εφημερίδας της Πάτρας, σύμφωνα με το οποίο άφηνε αιχμές για την οικονομική επιφάνεια του Γ. Παπανδρέου και το οποίο διέψευσε ο Βενιζέλος".

    ΕΣΤΙΑ: "Απαράδεκτη η στάσις Πολύδωρα. Ο πρώην Υπουργός υπερέβη τα εσκαμμένα.

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "Δυσμενέστατη εντύπωση έχουν προκαλέσει οι απειλές που εκτοξεύουν κατά του Πρωθυπουργού και των συνεργατών του κάποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Αποκορύφωμα των απειλών αυτών υπήρξαν οι δύο συνεντεύξεις τις οποίες έδωσε ο κ. Βύρων Πολύδωρας σε κυριακάτικες εφημερίδες, αμφότερες προσκείμενες στην Αντιπολίτευση. Ο πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξεως άφησε σαφώς να εννοηθή ότι δεν θα διστάση να καταψηφίση στην Βουλή την Κυβέρνηση Καραμανλή".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πόλεμος" ξένων ΑΕΙ στην αγορά των κολεγίων. Η Σορβόννη αντιμέτωπη με βρετανικά και αμερικανικά πανεπιστήμια".

    Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα επισημαίνει ότι "την ώρα που ακόμη και η αξιολόγηση των ελληνικών ΑΕΙ καρκινοβατεί, η βαριά βιομηχανία της ανώτατης εκπαίδευσης του εξωτερικού αναπτύσσεται ραγδαία και άκρως ανταγωνιστικά στην Ελλάδα. Χθες έγινε γνωστή η πρόθεση του Πανεπιστημίου της Σορβόννης να οργανώσει από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά τμήμα μεταπτυχιακών σπουδών στη χώρα μας".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Η Σορβόνη προβληματίζει την Παιδεία. Αλλάζει σελίδα η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "πριν υλοποιηθεί η συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16 για την εισαγωγή στην Ελλάδα μη κρατικών πανεπιστημίων, η Σορβόνη, το Γαλλικό Πανεπιστήμιο διεθνούς φήμης και κύρους, επέλεξε την Ελλάδα ως πρώτο σταθμό του ανοίγματός της στην Ευρώπη! Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Paris Sorbonne (Paris IV) Ζαν Ρομπέρ Πίτ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το μεσημέρι στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Βολεύει τους συνεργάτες του. Σεμνό και ταπεινό ρουσφέτι Καραμανλή".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "με μία πρωτοφανή τροπολογία όλοι οι μετακλητοί συνεργάτες του κ. Καραμανλής και το προσωπικό του πρωθυπουργικού γραφείου εξασφαλίζουν - παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ-μόνιμη θέση στη Βουλή ή στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών".

    Η ΝΙΚΗ: "Συντηρητική στροφή με τον Βενιζέλο". Δήλωση - βόμβα Πάγκαλου στη "Ν".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στα άκρα φτάνει η αντιπαράθεση για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, με τον Θεόδωρο Πάγκαλο να δηλώνει στη "Ν" πως αν εκλεγεί πρόεδρος ο Βενιζέλος "ξεχάστε το ΠΑΣΟΚ ως λαϊκό κίνημα". αφήνοντας αιχμές για δεξιόστροφη πολιτική του διεκδικητή της ηγεσίας. Ο Θ. Πάγκαλος είχε χαρακτηρίσει τον Ευ. Βενιζέλο "ντούτσε" και "φίρερ". Έντονα αντέδρασε ο Ευ. Βενιζέλος".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Επιταχύνονται τα αντιδραστικά σχέδια. Μερική δουλια-μερική σύνταξη-μερική παροχή υπηρεσιών Υγείας- Πρόνοιας είναι το όραμα της κυβέρνησης".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "καθώς η κυβέρνηση έβαλε το αντιασφαλιστικό της πακέτο στο αυλάκι..."του κοινωνικού διαλόγου", με σχέδιο και επιμονή προωθεί τις πραγματικές της επιδιώξεις στο πλαίσιο των γενικότερων ανατροπών, όπως έδειξε και με την ομιλία του στην ΚΕ της ΝΔ ο πρωθυπουργός".

    Η ΧΩΡΑ: "Ξεκινάει η Εφορία σαφάρι και τα Σαββατοκύριακά. Ποιους βάζει στο στόχαστρο ο Αντώνης Μπέζας".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "αποφασισμένη να πατάξει τη φοροδιαφυγή φαίνεται η κυβέρνηση, ενεργοποιώντας ένα προς ένα τα μέτρα εκείνα που θα αυξήσουν τα έσοδα του κράτους, ώστε να μη χρειαστεί να προβεί σε νέα εισπρακτικά μέτρα. Όπως, εξάλλου, κατ΄επανάληψη έχουν πει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης αλλά και ο αρμόδιος υφυπουργός Αν. Μπάζας, η φοροδιαφυγή είναι αντικοινωνική συμπεριφορά και πλήττει το σύνολο των πολιτών".

    City Press: "Νέα εξόρμηση της εφορίας. Τα ειδικά συνεργεία ελέγχου θα εργάζονται και το Σαββατοκύριακο".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "την πάταξη της φοροδιαφυγής επαναφέρει στην πρώτη γραμμή το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στην προσπάθεια του να περιορίσει τις δημοσιονομικές πιέσεις και να πλησιάσει το στόχο των δημοσίων εσόδων που έχει θέσει".

    Metro: "Αγωνία για τις πλημμύρες. Σε κατάσταση συναγερμού λόγω κακοκαιρίας βρίσκονται οι πυρόπληκτες περιοχές".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "με τον φόβο των πλημμυρών και των κατολισθήσεων ζουν οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών της Πελοποννήσου, οι οποίοι τη νύχτα της Κυριακής πέρασαν ώρες αγωνίας εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή αλλά και ολόκληρη τη χώρα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα".

    Metropolis: "Αττική:40% χωρίς φρεάτια".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "το ανεπαρκές δίκτυο συλλογής ομβρίων του Λεκανοπεδίου δεν ΄πρέπει να θεωρείται η μοναδική αιτία πρόκλησης των συχνά - πυκνά σημειούμενων πλημμυρικών φαινομένων. Οι ελλείψεις είναι δεδομένες και απαιτείται η ουσιαστική (και στο μέτρο του δυνατού, η άμεση) αντιμετώπισή τους".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Πετρέλαιο θέρμανσης. Άλμα τιμών σε μία εβδομάδα."

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Την 1η Νοεμβρίου το νέο ραντεβού για το Σκοπιανό".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Κυκλοφοριακό: Μέτρα τώρα για το χάος στην πόλη".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ένα καινούργιο ΕΣΥ άμεσης εφαρμογής θέλει ο Καραμανλής για τη σύγχρονη κάλυψη των αναγκών του λαού".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Στόχος η φοροδιαφυγή του...Σαββατοκύριακου. Αποδείξεις έξω από τα εμπορικά καταστήματα θα ζητούν ομάδες εφοριακών".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "η "φοροδιαφυγή του Σαββατοκύριακου" είναι ο νέος στόχος του υπουργείου Οικονομικών, καθώς διαπιστώνεται ότι ειδικά στις μη εργάσιμες ημέρες και ώρες πολλές επιχειρήσεις αποφεύγουν να εκδώσουν αποδείξεις. Έτσι, 21 ολιγομελή συνεργεία εφοριακών θα διενεργούν προληπτικούς ελέγχους σε 12 νομούς της χώρας και θα ζητούν από τους καταναλωτές να επιδείξουν τις αποδείξεις αγοράς αγαθών ή υπηρεσιών".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σήμα κινδύνου από ΔΝΤ-ΕΚΤ. Επικίνδυνοι μετασεισμοί στην οικονομία".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε ότι οι πιστωτικές αγορές "έζησαν έναν σεισμό", ο οποίος απειλεί να εξαπλωθεί στην πραγματική οικονομία. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τραπεζικής Εποπτείας της Βασιλείας, Ν. Βέλινκ δήλωσε ότι η πρόσφατη κρίση κάθε άλλο παρά έχει παρέλθει. Μπαράζ ρευστοποιήσεων στις χρηματιστηριακές αγορές. Απώλειες και για το πετρέλαιο, τον χρυσό και το ευρώ".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Οι αγορές στον ρυθμό των προβλέψεων του ΔΝΤ. Ο γενικός δείκτης τερμάτισε στις 5.119,77 μονάδες".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι φόβοι για τον κίνδυνο απότομης επιβράδυνσης ή και ύφεσης στην αμερικανική οικονομία, με τις όποιες συνεπακόλουθες συνέπειες στην παγκόσμια ανάπτυξη έτρεψαν χθες εις...άτακτον φυγή τους επενδυτές από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι γενικόλογες και ασαφείς δηλώσεις των "Επτά" (G7) ουδόλων καθησύχασαν τις αγορές , που, ως γνωστόν, επιζητούν άμεσες ενέργειες και αποτελέσματα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σαφάρι" φοροελέγχων και τα Σαββατοκύριακα. Στο στόχαστρο νομοί για απόδοση ΦΠΑ και ΦΜΥ".

    Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "αυστηρές εντολές στους φορολογικούς ελεγκτές ειδικών συνεργείων, που ήδη συγκροτήθηκαν, να διενεργούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε ελεύθερους επαγγελματίες και όλες τις επιχειρήσεις ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, με σκοπό να διαπιστώνουν εάν κόβονται αποδείξεις και αποδίδεται ο ΦΠΑ και ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών έδωσε χθες η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΟ".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 23 October 2007 - 21:06:39 UTC