Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-10-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/10/2007
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/10/2007

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Το Σκοπιανό, το ασφαλιστικό, καθώς και οι ενδοκομματικές τριβές σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ξαναβγήκαν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ. Με εμπρηστικές ομιλίες το Σαββατοκύριακο".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι "Ξαναβγήκαν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ όπου οι εκεχειρίες μεταξύ των δύο εκ των τριών υποψηφίων, των κκ Γ. Παπανδρέου και Βενιζέλου, κρατούν από ελάχιστο έως μηδενικό χρόνο".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ο Καραμανλής σέβεται τις διαφορετικές απόψεις των βουλευτών του. Ο υπουργός Επικρατείας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλάει στην "Α" για όλα τα τρέχοντα ζητήματα".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Ο κάθε βουλευτής έχει το δικαίωμα να εκφέρει την άποψή του, είτε για τα γενικότερα πολιτικά θέματα είτε για τα θέματα της περιφέρειάς του. Η κυβέρνηση, ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής έχουν αποδείξει ότι σέβονται τη διαφορετικότητα στην άποψη", τονίζει, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην "Α" ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας στην ερμηνεία που δίνουν τα ΜΜΕ στις διαφοροποιήσεις βουλευτών της ΝΔ για τρέχοντα ζητήματα".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Βάζουν την Φώφη καπέλο στον Γιωργάκη. Και δεύτερη κληρονόμος, η κόρη του Γεννηματά, διεκδικεί μερίδιο από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα αναφέρει οτι "Λέσχη κληρονομικώ δικαίω τιμαριούχων και συνδικαλιστών - κοτζαμπάσηδων θα καταντήσει το ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση επικράτησης του μοιραίου αρχηγού του στην εκλογή της 11ης του Νοέμβρη: Ο Παπανδρέου ήδη καπελώθηκε από την κληρονόμο Φώφη, την οποία και του επέβαλε το συνδικαλιστικό κατεστημένο της Χαριλάου Τρικούπη ως "εν δυνάμει" Γραμματέα του κόμματος, με ρήτρα διατήρησης της ηγεμονικού τύπου κυριαρχίας του σε μία παράταξη - τσιφλίκι και με προφανή ανταλλάγματα επιρροής και κατοχύρωσης ειδικού ρόλου για τους βαρώνους των συνδικάτων".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Γολγοθάς με πίστη και ελπίδα. Αμφίβολη τώρα και η χημειοθεραπεία. Συγκλόνισε ο ποιμενάρχης με το μήνυμά του προς τους πιστούς από το ναό της Αγίας Σοφίας στο Μαϊάμι".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "Βαθιά συγκίνηση αλλά και ελπίδα ήταν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν χθες, ημέρα της ονομαστικής εορτής του Αρχιεπισκόπου, στη λειτουργία που τελέστηκε στον ελληνορθόδοξο ναό της Αγίας Σοφίας, στο Μαϊάμι, παρουσία του κ. Χριστόδουλου".

    ΕΘΝΟΣ: "Κατασχέσεις για 100.000 φορολογούμενους. Στο σφυρί λόγω χρεών κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "Με την απειλή των κατασχέσεων κινητής και ακίνητης περιουσίας ζουν καθημερινά 100.000 νοικοκυριά, αλλά και επιχειρηματίες, αφού αδυνατούν να καλύψουν χρέη από δάνεια, επιταγές και γραμμάτια. Οι πλειστηριασμοί αναμένεται να φθάσουν σε ύψη ρεκόρ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κακό σπυρί" ο Βύρωνας για τον Καραμανλή. Ο Πρωθυπουργός ύστερα από την επιστολή Πολύδωρα στην "Ε.Ω." και τις συνεντεύξεις του σε άλλες εφημερίδες, είναι οργισμένος κι αμήχανος".

    Η εφημερίδα σημειώνει οτι "Ταμπουρωμένος πίσω από τη σιωπή του από χθες ο πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης. Σκέπτεται τον τρόπο που θα ενεργήσει χωρίς να βλάψει την Παράταξη. Οι φήμες τον θέλουν να μην είναι εντελώς μόνος στο δρόμο που διάλεξε. Για αποχώρηση από την Πολιτική ούτε λόγος να γίνεται".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μήνυμα Καραμανλή στους "γκρινιάρηδες". Σαν μια γροθιά πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της κοινωνίας".

    Η εφημερίδα παρατηρεί οτι "Ισχυρό μήνυμα Καραμανλή από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στους "γκρινιάρηδες" ότι ενωμένοι σαν μια γροθιά και με συλλογική δουλειά θα πρέπει ν΄αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της κοινωνίας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αντίστροφη μέτρηση για το Σκοπιανό. Ο Μάθιου Νίμιτς καλεί τους διαπραγματευτές για να θέσει το χρονοδιάγραμμα της οριστικής λύσης. Θα συζητηθούν ονόματα όπως "Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "Η αντίστροφη μέτρηση για την τελική προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου στο Σκοπιανό ξεκινά σήμερα από τη Νέα Υόρκη. Ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ κ. Μάθιου Νίμιτς, αναμένεται να καλέσει τους διαπραγματευτές των δύο πλευρών κκ Αδ. Βασιλάκη και Ν. Ντιμιτρόφ σε συνάντηση την 1η Νοεμβρίου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εφορμούν σε 850.000 συντάξεις. Περικοπές ως 35% συζητούν σήμερα στο Ταμείο Επαγγελματιών".

    Η εφημερίδα τονίζει οτι "Ενώ το Διεθνές Γραφείο Εργασίας δίνει παράταση ζωής στο ΙΚΑ μέχρι το 2035 και παρουσιάζει πλεονασματικό τον ΟΓΑ, η κυβέρνηση ξεκινά περικοπές στο Ταμείο Ελευθέρων Επαγγελματιών, η διοίκηση του οποίου προωθεί μείωση συντάξεων όσων προέρχονται από ΤΕΒΕ και Ταμείο Εμπόρων, που θα συνταξιοδοτηθούν από το 2008. Τα μέτρα θα αφορούν πάνω από 30.000 ετησίως, ενώ θα επηρεάσουν 850.000 ασφαλισμένους τα επόμενα χρόνια. Κινητοποιήσεις αποφασίζουν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ".

    ΕΣΤΙΑ: "Κινδυνεύει η Νέα Δημοκρατία με αντίπαλο έναν ενισχυμένο Γ. Παπανδρέου".

    Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "Με την συμπλήρωση ενός μηνός από τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, στην Νέα Δημοκρατία άρχισαν οι γκρίνιες και οι διαφοροποιήσεις. Μάλιστα μετά τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Πολύδωρα που ουσιαστικώς προκαλεί τον Πρωθυπουργό να τον διαγράψη, η πλειοψηφία των 152 εδρών στην Βουλή πρέπει να θεωρείται εύθραυστη και επισφαλής".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Άτακτη υποχώρηση επιβάλλουν οι αντάρτες. Στο ράφι τα σκληρά μέτρα".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Ο ανταρτοπόλεμος στη ΝΔ -όπου οι κκ Βυρ. Πολύδωρας και Αθ. Γιαννόπουλος διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό δίδυμο- οδηγεί την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση σε όλα τα μεγάλα θέματα που θα μπορούσαν να φουντώσουν τις εσωκομματικές διαφωνίες και να ανοίξουν έναν νέο κύκλο κοινωνικών αντιδράσεων".

    Η ΧΩΡΑ: "Στο συρτάρι η πρόταση για αύξηση ΦΠΑ σε 21%. Σε αμερικανικό έδαφος η διαβεβαίωση Αλογοσκούφη".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "Σε... αμερικανικό έδαφος μεταφέρθηκαν η παραφιλολογία και η φημολογία για το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων φορολογικών μέτρων, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις κατά την εκτέλεση του Προϋπολογισμού".

    City Press: "Μάχη ηγεσίας με "θύμα" το ΠΑΣΟΚ".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "με περιοδείες και συνεντεύξεις συνεχίστηκε και αυτό το Σαββατοκύριακο η μάχη μεταξύ των δύο (τριών) μονομάχων. Μιλώντας χθες σε κομματική εκδήλωση στη Λάρισα, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι ζητά "καθαρή και ισχυρή εντολή, που θα εγγυηθεί την ενότητα του Κινήματος".

    Metropolis: "Εβδομάδα με βροχές και κρύο. Δύσκολη η εβδομάδα που αρχίζει".

    Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν από τις βραδινές ώρες χθες τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ωστόσο την έγκαιρη ενημέρωση της ΕΜΥ για επικράτηση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων δεν εκμεταλλεύθηκε το ΥΠΕΧΩΔΕ, ώστε να προχωρήσει στον καθαρισμό των φρεατίων ευθύνης του, στους μεγάλους οδικούς άξονες".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Έπιασαν τέσσερις, ψάχνουν 2,3 εκ. ευρώ. Η ληστεία του αιώνα στη Θεσσαλονίκη".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Είσοδος ιδιωτών στον ΟΛΠ. Αρχές του 2008 ο νέος διαγωνισμός".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Αρχές του 2008 θα γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση σε ιδιώτες - επενδυτές σημαντικού μέρους του εμπορευματικού σταθμού του Πειραιά. Σύμφωνα με το σχέδιο, η παραχώρηση θα γίνει για μία περίοδο 35-40 ετών και οι επενδυτές θα κληθούν να προκαταβάλουν το 5%-10% του τιμήματος".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πληθωριστικός κίνδυνος από πετρέλαιο και φόρους. Ρήτρα καυσίμου στο ηλεκτρικό. Ακριβότερα βενζίνη και πετρέλαιο".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις σε όλους τους κλάδους παραγωγής, προοιωνίζεται για τον επόμενο χρόνο, η προσπάθεια σύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος με τις τιμές του πετρελαίου".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 22 October 2007 - 13:51:16 UTC