Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-10-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/10/2007
  • [02] Χριστόδουλος
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Οικονομία
  • [05] ΚΚΕ
  • [06] ΕΛ.ΑΣ.
  • [07] Βλαστοκύτταρα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/10/2007

    Οι δυσμενείς εξελίξεις στο θέμα της υγείας του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και οι εκτιμήσεις του θεράποντα ιατρού του Ανδρέα Τζάκη κυριαρχούν στα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Ματαιώθηκε η μεταμόσχευση λόγω μετάστασης! Άσχημα τα νέα για τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ βρέθηκε το μόσχευμα...

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μόνη ελπίδα ο Θεός μετά την αποτυχία της επιστήμης. Πάγωσε όλη η Ελλάδα με τη σκληρή είδηση από το Μαϊάμι.

    Η ΑΥΓΗ: Δεύτερο πρόστιμα στην ΕΛ.ΑΣ. για τις παράνομες κάμερες. Υπόλογη η κυβέρνηση για τη συστηματική παραβίαση των δικαιωμάτων μας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έπιασε πάτο ο Γιωργάκης συμπαρασύροντας την Παράταξη σε νέες περιπέτειες. 34 μονάδες μπροστά ο Καραμανλής σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η επιστήμη παραδίδει τη σκυτάλη στον Θεό...Ο Γολγοθάς του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Όλη η Ελλάδα μια προσευχή.

    ΕΘΝΟΣ: Αγωνία και πολλά "γιατί". Διάγνωση - σοκ αντί μεταμόσχευσης για τον Χριστόδουλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Θεός δεν είπε την τελευταία λέξη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νέο κόμμα στήνουν "Μπένι"-Σημίτης. Ξένο σώμα για το ΠΑΣΟΚ ο πρώην πρωθυπουργός, έπεισε τον Βενιζέλο μετά την ήττα να συμπορευθεί με τη διαπλοκή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τώρα, μόνο ο Θεός. Σε άμεσο κίνδυνο η ζωή του αρχιεπισκόπου, μετά τον εντοπισμό καρκινικών μεταστάσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το γάντι σε Βενιζέλο - Σημίτη. Ο Γ. Παπανδρέου άνοιξε τα χαρτιά του στην πρώτη συνέντευξη. Και καρφιά για συμφέροντα - υπονόμευση.

    ΕΣΤΙΑ: Ρεσιτάλ αγνωμοσύνης. Στο ΠΑΣΟΚ έναντι του Κώστα Σημίτη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης η ανικανότητα των υπηρεσιών. Υπαναχώρηση για το πετρέλαιο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Συγκίνηση για τον Αρχιεπίσκοπο. Μεταστάσεις εμπόδισαν τη μεταμόσχευση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Δύο γκάφες και ένα ακριβό ψέμα. Ρεσιτάλ προχειρότητας στην οικονομία.

    Η ΝΙΚΗ: Συγκίνηση και αγωνία λαού. Κρίσιμες ώρες για τον Αρχιεπίσκοπο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Προχωράμε..."καθώς προβαίνει εμπρός η Ιστορία". Συγκλονιστική η πρώτη μεγάλη εκδήλωση μετά τις εκλογές στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

    Η ΧΩΡΑ: Συγκίνηση και αγωνία για τον Χριστόδουλο. Διαπιστώθηκε μετάσταση καρκίνου. Δεν έγινε, τελικά, η μεταμόσχευση.

    City Press: Οικονομική αρρυθμία.

    Metro: Νέα περιπέτεια Χριστόδουλου. Δεν κατέστη δυνατή, εξαιτίας μεταστάσεων, η μεταμόσχευση ήπατος στον Αρχιεπίσκοπο.

    Metropolis: Μύθοι και τράπεζες βλαστοκυττάρων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Συγκίνηση για Χριστόδουλο. Δεν έγινε τελικά η μεταμόσχευση ήπατος.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Να επεκταθεί το μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη. Με παράλληλη υπογείωση των σιδηροδρομικών γραμμών.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο Μ. Νίμιτς εναντίον του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τον καθύβρισε ως μεγάλο σφαγέα και καταστροφέα πολιτισμών.

    [02] Χριστόδουλος

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "αδυναμία μεταμόσχευσης του ήπατος, λόγω μεταστάσεων του καρκίνου, διαπιστώθηκε ύστερα από 12ωρη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος χθες, στο νοσοκομείο "Jackson Memorial", στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών, προκαλώντας συγκίνηση και αγωνία σε όλη την Ελλάδα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "η ηπατική μεταμόσχευση στον Μαριώτατο Αρχιεπίσκοπο δεν κατέστη δυνατή, διότι διαπιστώθηκαν μεταστάσεις στην περιτοναϊκή κοιλότητα. Μετά την εξέλιξη αυτή ο Μακαριώτατος θα ακολουθήσει την ενδεικνυόμενη για την περίπτωση αυτή θεραπευτική αγωγή". Με τη λιτή αυτή δήλωση ο Ανδρέας Τζάκης ανακοίνωσε και επίσημα την αποτυχία της εγχείρησης στο "Τζάκσον Μεμόριαλ" του Μαϊάμι".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "σοκ, απογοήτευση, συγκίνηση, θλίψη. Τα ευχάριστα νέα από το Μαϊάμι δεν ήρθαν ποτέ. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν. Το μόσχευμα βρέθηκε αλλά η μεταμόσχευση δεν κατέστη δυνατή. Η προσευχή όλων εναποθέτει τώρα την ελπίδα στον Ύψιστο. Η ψυχή όλης της Ελλάδας, μια αδιάλειπτη αγωνία που στέκεται δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο, μα πιο πολύ στον πάσχοντα άνθρωπο. Είμαστε μαζί του σ' αυτή τη στιγμή της τραγικής μοναξιάς του. Όλοι. Και ελπίζουμε. Γιατί το αδόκητο είναι τραγικό, έστω κι αν η πίστη στο Χριστό "λύνει" την αμφίσημη σχέση μεταξύ ζωής και θανάτου. Γι' αυτό προσευχόμαστε και ελπίζουμε".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "την πιο κρίσιμη φάση της περιπέτειας της υγείας του διανύει από χθες ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Όλοι πλέον ελπίζουν σε ένα θαύμα, καθώς η κατάστασή του επιδεινώθηκε δραματικά. Η μεταμόσχευση ήπατος, έπειτα από 50 μέρες αναμονής στο Μαϊάμι, δεν έγινε τελικά -διαπιστώθηκαν μεταστάσεις καρκίνου- γεγονός που προκάλεσε συγκίνηση και αγωνία σε όλη την Ελλάδα, αλλά και πολλά ερωτηματικά".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "απρόβλεπτη τροπή έλαβε η πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου. Λόγω των μεταστάσεων που διαπιστώθηκαν χθες στο χειρουργείο, ο δρ Ανδρέας Τζάκης ματαίωσε τη μεταμόσχευση ήπατος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "πάγωσε η Ελλάδα και οι απανταχού Έλληνες ύστερα από την αρνητική εξέλιξη που παρουσιάστηκε στο θέμα της υγείας του Αρχιεπισκόπου. Ενώ το βράδυ της Κυριακής -ώρα Ελλάδος- βρέθηκε το κατάλληλο μόσχευμα και χθες τα ξημερώματα ο Αρχιεπίσκοπος εισήχθη στο χειρουργείο για να υποβληθεί στη μεταμόσχευση ήπατος, η πολυαναμενόμενη επέμβαση τελικά δεν πραγματοποιήθηκε".

    Η Metro τονίζει ότι "πανελλήνια συγκίνηση προκαλούν οι δυσάρεστες εξελίξεις σχετικά με την υγεία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Όπως ανακοινώθηκε χθες, η ηπατική μεταμόσχευση που επιχειρήθηκε να γίνει στον Αρχιεπίσκοπο από την ιατρική ομάδα υπό τον δρα Ανδρέα Τζάκη, στο Μαϊάμι, δεν κατέστη δυνατή εξαιτίας μεταστάσεων που εντοπίστηκαν στον οργανισμό του κ. Χριστόδουλου".

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ "ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος ανεβαίνει το Γολγοθά του. Η χθεσινή επέμβαση για μεταμόσχευση ήπατος στην οποία υπεβλήθη από τον καθηγητή κ. Α. Τζάκη απέβη άκαρπη. Συνεργάτες του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος δηλώνουν ότι η επιστήμη παραδίδει πλέον τη σκυτάλη στον Θεό. Την ίδια ώρα στην Αθήνα ξεκινούσε ένας διάλογος μεταξύ των ελλήνων ιατρών για το αν έπρεπε να φύγει ο κ. Χριστόδουλος στις ΗΠΑ αντί να ακολουθήσει άλλου είδους θεραπεία".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "κορυφώνεται η αγωνία για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλου μετά την χθεσινή ανεπιτυχή προσπάθεια των θεραπόντων ιατρών του να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση ήπατος. Ο καθηγητής Χειρουργικής κ. Ανδρέας Τζάκης, κατά τη διάρκεια πολύωρης χειρουργικής επέμβασης και αφού είχε βρεθεί κατάλληλο και συμβατό μόσχευμα, διαπίστωσε μεταστάσεις στην κοιλιακή χώρα".

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει ότι "συγκίνηση στο Πανελλήνιο έχει προκαλέσει η αρνητική εξέλιξη στην υγεία του αρχιεπισκόπου. Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υποβλήθηκε χθες σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο Μαϊάμι, αλλά όπως δήλωσε ο καθηγητής Ανδρέας Τζάκης, η μεταμόσχευση ήπατος δεν κατέστη δυνατή, γιατί ανευρέθησαν μεταστάσεις των καρκινικών όγκων στην κοιλιά. Η απόφαση για την επέμβαση ελήφθη χθες τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), με το που βρέθηκε συμβατό μόσχευμα που προερχόταν από νεαρό δότη που είχε πέσει θύμα τροχαίου, καθώς ο κ. Χριστόδουλος, που βρίσκεται στο Μαϊάμι από τις 18 Αυγούστου, ήταν εδώ και είκοσι ημέρες πρώτος στη σχετική λίστα αναμονής. Ο αρχιεπίσκοπος εισήχθη στο νοσοκομείο στις 02:00 ώρα Ελλάδος και μετά από προεγχειρητικό έλεγχο που διήρκεσε τρεις ώρες μπήκε στο χειρουργείο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "βαρύ το κλίμα σε Ελλάδα και Μαϊάμι ύστερα από την αρνητική εξέλιξη που παρουσιάστηκε στο θέμα της υγείας του Αρχιεπισκόπου. Ενώ το βράδυ της Κυριακής - ώρα Ελλάδος - βρέθηκε το κατάλληλο μόσχευμα και τα ξημερώματα ο Αρχιεπίσκοπος εισήχθη στο χειρουργείο για να υποβληθεί στη μεταμόσχευση ήπατος, η πολυαναμενόμενη επέμβαση τελικά δεν πραγματοποιήθηκε".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ σε κρίσιμη κατάσταση είναι η υγεία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, αφού η μεταμόσχευση ήπατος δεν κατέστη δυνατή λόγω μετάστασης του καρκίνου στην κοιλιακή του χώρα. Μόλις διαπιστώθηκε το πρόβλημα, η εγχείρηση διεκόπη και ο Χριστόδουλος εισήχθη στην εντατική μονάδα του εξειδικευμένου νοσοκομείου στο Μαϊάμι".

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΣΤΙΑ "έχει ασκήσει εντονώτατη κριτική στον κ. Κ. Σημίτη, κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας του. Όμως δεν μπορούμε να μη στηλιτεύσουμε αυτό που συμβαίνει σήμερα στο ΠΑΣΟΚ, με στόχο τον κ. Σημίτη. Κάποιοι έφθασαν να επιρρίπτουν σε αυτόν ακόμη και την ευθύνη για την ήττα του κόμματος στις εφετινές εκλογές! Πρόκειται για ρεσιτάλ αγνωμοσύνης των στελεχών του κόμματος προς τον πρώην αρχηγό τους, χάρις στον οποίο το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε επί οκτώ ολόκληρα χρόνια".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "έπιασε πάτο ο Γιωργάκης συμπαρασύροντας το ΠΑΣΟΚ. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τον θεωρεί ανίκανο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, όπως επίσης και ένα σημαντικό κομμάτων των ψηφοφόρων της Δημοκρατικής παράταξης. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO, σύμφωνα με τα οποία ο απερχόμενος πρόεδρος του Κινήματος υπολείπεται ούτε λίγο ούτε πολύ 34,7% του Κώστα Καραμανλή στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "τα σχέδια που εξυφαίνονται στα υπόγεια γραφεία οργανωμένων συμφερόντων και εξωθεσμικών κέντρων που ελέγχουν συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έχει αναλάβει να υλοποιήσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος θεωρείται τελειωμένος πολιτικά για το ΠΑΣΟΚ, ψάχνοντας διεξόδους διαφυγής".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "την πρόθεσή του να πάει στον αγώνα του ως το τέλος εξέφρασε ο Γ. Παπανδρέου στην πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη, ρίχνοντας παράλληλα το γάντι στους Κ. Σημίτη, Ε. Βενιζέλο και εξωθεσμικά κέντρα, που όπως είπε θέλουν να παίξουν ρόλο στο θέμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ".

    [04] Οικονομία

    H City Press γράφει ότι "διάχυτος ήταν χθες ο σκεπτικισμός στους διαδρόμους του υπουργείου Οικονομίας, μετά την απρόσμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας να απορρίψει την εισήγηση της κυβέρνησης για αναθεώρηση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 25% για την περίοδο 2000-2006. Η ενέργεια αυτή της Eurostat δημιουργεί νέα δεδομένα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εντείνοντας την αγωνία της κυβέρνησης για το αν τελικά θα καταφέρει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ, αναφορικά με τον περιορισμό του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους".

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "με δύο γκάφες πρώτου μεγέθους, που τινάζουν στον αέρα τον προϋπολογισμό και την οικονομική της πολιτική για το 2008, κάνει πρεμιέρα η κυβέρνηση. Η πρώτη γκάφα αφορά την πολυσυζητημένη αναθεώρηση του ΑΕΠ κατά 25,7% την οποία οι Βρυξέλλες τελικώς απέρριψαν, αρνούμενες τον ξαφνικό πλουτισμό της Ελλάδας και περιορίζοντας την αύξηση του ΑΕΠ στο μετριοπαθές ποσοστό του 9,7%. Έτσι, η Ελλάδα διασύρεται για άλλη μία φορά , αφού αποδεικνύεται ανίκανη να παρουσιάσει αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία".

    [05] ΚΚΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "μια επιλογή έχουμε: Κάθε μέρα, διδαγμένοι από την πείρα μας και από τις εξελίξεις, να γινόμαστε πιο μαχητικοί , πιο εύστοχοι , πιο αποτελεσματικοί στην οργάνωση του λαού, στη συσπείρωση ριζοσπαστικών δυνάμεων, στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης και των συμμαχιών".

    [06] ΕΛ.ΑΣ.

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα του κυβερνητικού αυταρχισμού. Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε νέο πρόστιμο στην ΕΛ.ΑΣ. επειδή βιντεοσκοπούσε με τις κάμερες το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την 8η Μαρτίου στην πλ. Συντάγματος. Υπενθυμίζεται ότι όσες κάμερες παρέμειναν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες έπρεπε να λειτουργούν μόνο για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας και να διαθέτουν λογισμικό απόκρυψης εικόνων. Και οι δύο προϋποθέσεις δεν τηρούνται από την ΕΛ.ΑΣ., με προφανή εντολή και κάλυψη του αρμόδιου υπουργού. Χαρακτηριστικό της αυθαιρεσίας και του αισθήματος ατιμωρησίας που διακατέχει την κυβέρνηση είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί να ακυρωθεί προηγούμενο πρόστιμο. Τώρα αποδεικνύεται ότι επιμένει στην πρακτική του Μεγάλου Αδελφού".

    [07] Βλαστοκύτταρα

    Η Metropolis επισημαίνει ότι "μύθο αποτελεί η ενδοοικογενειακή αξιοποίηση αποθηκευμένου ομφαλοπλακουντικού αίματος σε τράπεζες. Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν χθες σε συζήτηση με θέμα "Αρχέγονα κύτταρα ομφάλιου λώρου, δυνατότητες και μύθοι", που διεξήχθη στο πλαίσιο του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εσωτερικής Παθολογίας, η χρησιμότητα του συγκεκριμένου αίματος είναι εξαιρετικά περιορισμένη προς όφελος οικογενειακό, αλλά αντίθετα βρίσκει σε πολύ υψηλό βαθμό εφαρμογή σε περιπτώσεις μεταμοσχεύσεων μη συγγενικών προσώπων (αλλογενείς μεταμοσχεύσεις)".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 9 October 2007 - 20:35:25 UTC