Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-08-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/8/2007
  • [02] ΕΣΥ
  • [03] Νέος ΚΟΚ
  • [04] Χρηματιστήρια
  • [05] Υγεία
  • [06] Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [07] Ασωπός
  • [08] Αρχιεπίσκοπος
  • [09] Εκλογές
  • [10] Παροχές - Εκλογές
  • [11] Έξοδος - Εκλογές
  • [12] Πρόωρες εκλογές
  • [13] Διορισμοί εκπαιδευτικών

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/8/2007

    Η εκλογική προετοιμασία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με φόντο την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου, κυριαρχεί στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Με μικρή καθυστέρηση, στις 25 Αυγούστου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κάποιοι λάκισαν νομίζοντας ότι ξόφλησα. Θα γυρίσω νικητής. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ανοίγει την καρδιά του στην "Α".

    Η ΑΥΓΗ: Αργός θάνατος σε Ασωπό και Ευβοϊκό. Μόλυνση των νερών με την... άδεια του κράτους.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τελειώνει το πάρτυ με τους φαρμακοβιομηχάνους που έχουν βουλιάξει τα ασφαλιστικά Ταμεία. Ριζοσπαστικές αλλαγές για να χτυπηθεί το κύκλωμα που πλουτίζει από τα φάρμακα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα". Ο κ. Γ. Παπανδρέου ρίχνει το γάντι για την ημερομηνία των εκλογών. Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει πανέτοιμο να κυβερνήσει.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 4.351 διορισμοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. "Κλείδωσε" ο αριθμός για το σχολικό έτος 2007-2008.

    ΕΘΝΟΣ: Χαράτσι 30 εκ. ευρώ από τον νέο ΚΟΚ. Αφαίμαξη των οδηγών με τα τσουχτερά πρόστιμα της Τροχαίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Καρατζαφέρης καθυστερεί τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Για τον φόβο διαρροών δυσαρεστημένων στον ΛΑ.Ο.Σ. καθυστερούν ν' ανακοινώσουν τις υποψηφιότητες στην Ρηγίλλης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μετά τις κάλπες τέλος ο Γιώργος. Αλλάζει το εσωκομματικό τοπίο στο ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογική ήττα του Κινήματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Έξοδος με εκλογικό καύσωνα. Κυβέρνηση: "Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας" - ΠΑΣΟΚ: "Διαλύσατε τη χώρα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κεραμίδα στα χρηματιστήρια. Κρίση από την αδυναμία αποπληρωμής στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.

    ΕΣΤΙΑ: Το Σύνταγμα και οι εκλογές. Η διάλυσις της Βουλής για εθνικό θέμα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προς διάλυση της Βουλής το συντομότερο. Προβληματισμός Μαξίμου για την ψήφιση όλων των νέων νομοσχεδίων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εκλογική προετοιμασία. Αγωνία στη ΝΔ ενόψει της ανακοίνωσης των συνδυασμών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σε διακοπές έστειλαν και το ΕΣΥ. Νοσοκομεία με προσωπικό ασφαλείας.

    Η ΝΙΚΗ: Νέα βάρη πίσω από τις υποσχέσεις. Συνέχιση της λιτότητας μετά τις εκλογές ανήγγειλε η Γιαννάκου.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Εις υγείαν της κάλπης. Προεκλογικό κοκτέιλ παροχών.

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Πάρε κόσμε. Προεκλογικές παροχές - Απάντηση στις φωτιές.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κυβερνητικές ανακοινώσεις για δαπάνες υγείας: Θα πληρώνουμε περισσότερα για λιγότερα φάρμακα και υπηρεσίες υγείας.

    ΧΩΡΑ: Ετοιμάζουν καλύτερες υπηρεσίες στην υγεία. Τι θα κερδίσουν ασφαλισμένοι, συνταξιούχοι. Πώς θα κοπεί η πολυφαρμακία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το μαρτύριο της σταγόνας σε δήμους της Χαλκιδικής.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Σε απόγνωση αγρότες της Δ. Θεσσαλονίκης. Ακόμα περιμένουν να αποζημιωθούν για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τις πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στην Τουρκία για νοσηλεία οι ακρίτες. Σοκάρουν οι καταγγελίες του δημάρχου Τριγώνου Έβρου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η "επέλαση" των Ρώσων κάνει φέτος τη διαφορά. Ανακάμπτει η τουριστική κίνηση στη Β. Ελλάδα. Στο 8% η αύξηση των τουριστών στη Χαλκιδική.

    [02] ΕΣΥ

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "στο "κόκκινο" λειτουργούν τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας λόγω των θερινών αδειών που παίρνουν οι ούτως ή άλλως λίγοι γιατροί και νοσηλευτές".

    [03] Νέος ΚΟΚ

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "μέσα στους δύο μήνες εφαρμογής του νέου ΚΟΚ οι οδηγοί έχουν πληρώσει πάνω από 30 εκατ. ευρώ σε κλήσεις της Τροχαίας. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι οι παραβάσεις συνεχίζονται, επιβεβαιώνοντας όσους υποστήριζαν ότι ο δρακόντειος ΚΟΚ αποτελεί εισπρακτικό μέτρο με αμφισβητούμενη συμβολή στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία μειώθηκαν εντυπωσιακά τον Ιούνιο, αλλά τον Ιούλιο επανήλθαν στα ίδια θλιβερά επίπεδα".

    [04] Χρηματιστήρια

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "κεραμίδα στο κεφάλι των χρηματιστηρίων πέφτουν τα "δάνεια των φτωχών". Η κρίση που έχει ξεσπάσει, με αφορμή την αδυναμία αποπληρωμής στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου στις ΗΠΑ, προκαλεί πλέον αλυσιδωτές αντιδράσεις στις αγορές, που ασφυκτιούν από τη συρρίκνωση της ρευστότητας και τα καθημερινά "κανόνια" επενδυτικών funds".

    [05] Υγεία

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "τον περιορισμό των υπέρογκων δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων για τη χορήγηση φαρμάκων αλλά και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας μέσα από την εξοικονόμηση πόρων συζήτησε χθες, σε σύσκεψη, ο υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας με τους διοικητές των ταμείων ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ και τη συμμετοχή του υπουργείου Υγείας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "τέλος στο "πάρτυ" με τις φαρμακευτικές εταιρίες, βάζει ο υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας ανακοινώνοντας χθες, σειρά μέτρων για την καταπολέμηση του κυκλώματος των διάφορων φαρμακοβιομηχανιών που δρουν ανενόχλητες μετά και την κατάργηση της λίστας φαρμάκων, γεγονός που "βούλιαζε" οικονομικά τα περισσότερα ασφαλιστικά Ταμεία, αφού καθόριζαν από μόνοι τους το ύψος των τιμών. Μέτρα που όπως ανέφερε θα επιφέρουν μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει ότι "επικαλούμενη προκλητικά τα ελλείμματα στον κλάδο Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων, στη δημιουργία των οποίων έχει αποκλειστική ευθύνη η ίδια και το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση της ΝΔ διά του υπουργού Απασχόλησης, προανήγγειλε χτες νέο πετσόκομμα παροχών σε υπηρεσίες και φάρμακα από τα Ταμεία προς τους ασφαλισμένους, γεγονός που θα οδηγήσει στην ακόμη μεγαλύτερη αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος".

    [06] Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "με μικρή καθυστέρηση σε σύγκριση με τα δύο τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα στις 25 Αυγούστου αναμένεται φέτος να δοθεί τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ από το υπουργείο Παιδείας".

    [07] Ασωπός

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "αγανάκτηση, ανάμικτη με φόβο για την υγεία τους, αισθάνονται οι κάτοικοι των Οινοφύτων μετά την αποκάλυψη ότι οι τελευταίες αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους έδειξαν πως εδώ και χρόνια πίνουν νερό - "φαρμάκι", εξαιτίας του μολυσμένου με το τοξικό και καρκινογόνο "εξασθενές χρώμιο" ποταμού Ασωπού. Ήδη, ο δήμος Οινοφύτων ζήτησε από τους κατοίκους να μην πίνουν και να μην μαγειρεύουν με το νερό, ενώ μαζί με τους άλλους δήμους της περιοχής προσανατολίζεται σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Το θέμα έφερε στη Βουλή η Ασημίνα Ξηροτύρη, ενώ ο Δ. Παπαδημούλης ενημερώνει σχετικά την Κομισιόν".

    [08] Αρχιεπίσκοπος

    "Θα γυρίσω νικητής"... Μερικούς ανθρώπους ο πόνος τούς απομακρύνει από τον Θεό, γιατί θεωρούν ότι φταίει ο Θεός που πονάνε. Άλλους, όμως, τους ωριμάζει τόσο πολύ, ώστε τους ωθεί να πλησιάσουν περισσότερο τον Θεό", τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σε συνέντευξή του στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ.

    [09] Εκλογές

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13 γράφει ότι «καθορίζοντας τις βάρδιες των υπουργών και υφυπουργών, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής έδωσε στην ουσία ραντεβού στις 20 Αυγούστου -ημέρα Δευτέρα και εβδομάδα στην οποία θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο- στα μέλη της κυβέρνησης. Θα προκηρύξει εκλογές για το Σεπτέμβριο, το αργότερο τον Οκτώβριο -εκτός εάν έλθουν τα πράγματα τόσο ανάποδα- που ούτε αυτή η -συγκεκριμένη- κυβέρνηση δεν θα τα είχε φαντασθεί».

    ΤΟ ΒΗΜΑ τονίζει ότι «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου αντέδρασε χθες στην "ξέφρενη παροχολογία της κυβέρνησης" και προκάλεσε τον κ. Καραμανλή να προκηρύξει το ταχύτερο εκλογές. "Όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα" δήλωσε μετά την πρώτη συνεδρίαση της Γραμματείας της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠαΣοΚ, υπογραμμίζοντας ότι "το Κίνημα είναι πανέτοιμο για τις ευθύνες διακυβέρνησης».

    Ο ΛΟΓΟΣ ισχυρίζεται ότι «συμβιβασμοί και υπόγειες συμφωνίες κυριαρχούν στο παρασκήνιο της Ρηγίλλης για τη στελέχωση των εκλογικών ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα σε εκλογική ετοιμότητα τίθεται το ΠΑΣΟΚ μετά την χθεσινή πρώτη πολύωρη συνεδρίαση, της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα επικεφαλής της οποίας είναι ο Ν. Αθανασάκης. Παρών στη συνεδρίαση και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος διέκοψε τις ολιγοήμερες διακοπές του στην Πάρο, για να παραστεί».

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι «αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος προς τις εκλογές, που θα διεξαχθούν εντός του Σεπτεμβρίου, καθώς ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής φέρεται να έχει λάβει την οριστική απόφαση η προεκλογική περίοδος να είναι η συντομότερη δυνατή. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, μόνος προβληματισμός του Μεγάρου Μαξίμου είναι το εάν πριν από τη διάλυση της Βουλής θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το σύνολο των νομοσχεδίων που κατατέθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο».

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι «ο Πρωθυπουργός μεταβαίνοντας στην Ηρώδου Αττικού για να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πράγμα που πρόκειται να πράξει το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου και να του ζητήσει να διαλύσει την Βουλή, θα επικαλεσθεί ως εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας την ανάγκη να συνεχίσει απρόσκοπτα τις μεταρρυθμίσεις. Πιστεύει ότι θα είναι νικητής των επομένων εκλογών γιατί εκτιμά πως ο λαός δεν εμπιστεύεται το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου».

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι «τέλος εποχής για τον Γιώργο Παπανδρέου και την ομάδα των στελεχών του αμέσως μετά τις κάλπες, οι οποίες θα κρίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον του Κινήματος, εάν δηλαδή θα παραμείνει ενωμένο ή θα οδηγηθεί σε δραματική διάσπαση από τα στελέχη που θα θέσουν θέμα ηγεσίας εάν και εφόσον το Κίνημα ηττηθεί πάνω από 3%».

    [10] Παροχές - Εκλογές

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι «μέρος της κρυφής ατζέντας της ΝΔ αποκάλυψε χθες η υπουργός Παιδείας, "καίγοντας" ουσιαστικά την κυβερνητική παροχολογία ενόψει των εκλογών. Με δηλώσεις της, η Μαριέττα Γιαννάκου ανήγγειλε ότι η πολιτική λιτότητας θα συνεχιστεί, στην περίπτωση βεβαίως που η ΝΔ κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές. Στο υπουργείο Οικονομικών μελετούν το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων».

    Σύμφωνα με ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ «με καταιγίδα μέτρων και ευνοϊκών ρυθμίσεων επιτίθεται τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση δείχνοντας πλέον ξεκάθαρα ότι έφτασε η ώρα των εκλογών».

    [11] Έξοδος - Εκλογές

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι «οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση, λόγω των επικείμενων εκλογών, έχουν πυροδοτήσει οι κοινωνικές εξαγγελίες στις οποίες προχώρησε τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση. Το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης έχει ανέβει στο κόκκινο, την ώρα που οι πολίτες αναχωρούν για τη μεγάλη έξοδο του Δεκαπενταύγουστου και ακόμα και το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού προσωπικού ετοιμάζεται για ολιγοήμερες "αποδράσεις"».

    [12] Πρόωρες εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ σχολιάζει ότι «η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με την επίκληση εθνικού θέματος έχει καταστεί ο κανόνας στον τόπο μας. Όπως έχει ήδη γράψει η "Εστία", από τις 11 βουλευτικές εκλογές που έγιναν μετά την Μεταπολίτευση, οι 6 έγιναν με την επίκληση υπαρκτού ή ανυπάρκτου εθνικού θέματος».

    [13] Διορισμοί εκπαιδευτικών

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι «στον αριθμό 4.351 "κλείδωσε" στο υπουργείο Παιδείας ο τελικός κατάλογος των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν φέτος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ κατά τις εκτιμήσεις οι διορισμοί των αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα φτάσουν και στις δύο πρώτες βαθμίδες της Εκπαίδευσης στους περίπου 12 χιλιάδες».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Saturday, 11 August 2007 - 21:08:54 UTC