Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-07-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/7/2007
  • [02] Πυρκαγιές
  • [03] Αποζημιώσεις πυροπαθών
  • [04] Εκλογές
  • [05] Κυκλώματα νοσοκομείων
  • [06] Παροχές
  • [07] Εκλογικός νόμος
  • [08] Κατώτατη σύνταξη
  • [09] Καραμανλής-Σαρκοζί
  • [10] Αντικειμενικές αξίες
  • [11] Αδειούχοι

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/7/2007

    Η συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου στην εφημερίδα "Απογευματινή", σύμφωνα με την οποία οι εκλογές θα γίνουν το Μάρτιο του 2008, οι ζημιές που προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές, τόσο σε οικολογικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο και οι παροχές που αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Έρχεται η "σύνταξη του φτωχού". Όλο το σχέδιο για τους δικαιούχους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οι εκλογές θα γίνουν το Μάρτιο. Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, στην "Α" θέτει τέλος στη φημολογία περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το φθινόπωρο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πακέτο παροχών και φορολογική μεταρρύθμιση. Τι θα εξαγγείλει ο Καραμανλής στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αντικειμενικές τιμές δύο ταχυτήτων. Ποιες αλλαγές θα φέρει στην αγορά ακινήτων η τρίτη και τελευταία αναπροσαρμογή.

    ΕΘΝΟΣ: Στάχτη στα μάτια οι αποζημιώσεις. "3.000 ευρώ και βλέπουμε..." για όσους έχασαν τα πάντα στη φωτιά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενώ άδειασε η Πρωτεύουσα και τα αστικά κέντρα... Ο κόσμος πήγε διακοπές οι πυρκαγιές όχι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Η Ευρώπη βλέπει νίκη Καραμανλή. Κρίσιμες συναντήσεις Κώστα Καραμανλή και Νικολά Σαρκοζί σήμερα στο Παρίσι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πόρισμα-καταπέλτης για κυκλώματα στα νοσοκομεία. Σωρεία παρανομιών από γιατρούς και κακοδιαχείριση σε νοσηλευτικά ιδρύματα αποκαλύπτει το σώμα επιθεωρητών υγείας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τι κάηκε από τη ζωή μας. 4 επιστήμονες μιλούν στην "Ε" για το ζοφερό μέλλον μας.

    ΕΣΤΙΑ: Απολύτως εφικτός ο στόχος των 155 εδρών. Οι καλλιεργούμενοι μύθοι για τον νέο εκλογικό νόμο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στάχτη 10 δισ. ευρώ μαζί με τα δάση. Βαρύς ο λογαριασμός της ανικανότητας.

    ΧΩΡΑ: 1 δισ. ευρώ για τις πληγές στην Αχαΐα. Γενναία και άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση για την ανακούφιση των πυροπαθών.

    City Press: Ρεκόρ εξόδου και ακρίβειας.

    Metro: Πήραν "φωτιά" οι πρόωρες εκλογές.

    Metropolis: Οι δώδεκα οικολογικές "πληγές" της Ελλάδας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σχέδιο πόλης για 50.000 στρέμματα σε δήμους της Θεσσαλονίκης.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Οργή, θλίψη και απόγνωση. Στάχτη έγιναν ένα εκατομμύριο στρέμματα δασικών εκτάσεων.

    [02] Πυρκαγιές

    Η Metropolis αναφέρει ότι "οι καταπατήσεις, τα σκουπίδια, η αυθαίρετη δόμηση, η έλλειψη πρασίνου, οι απροστάτευτοι βιότοποι, τα ποτάμια και οι λίμνες, η "βρώμικη" ενέργεια, τα απόβλητα, η σπατάλη νερού, τα φυτοφάρμακα, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η υπεραλίευση συνθέτουν τη "μαύρη λίστα".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ευρώ θα κοστίσει η αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων. Ζημιές που θα είχαν μειωθεί στο ελάχιστο αν η κυβέρνηση έδινε στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου 100 εκατομμύρια ευρώ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "διάβρωση, κατολισθήσεις και καθιζήσεις εδαφών, διαταραχές στα υπόγεια και επιφανειακά νερά, προβλήματα σε τεχνικά έργα, φράγματα και δίκτυα θα είναι μερικές από τις επιπτώσεις των πυρκαγιών. Θα αυξηθούν οι ιογενείς ασθένειες και τα καρδιακά".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "όπου φύγει - φύγει οι Αθηναίοι, αλλά και οι υπόλοιποι κάτοικοι των αστικών κέντρων. Με ΙΧ, αεροπλάνα και βαπόρια, ψάχνουν να βρουν το ιδανικό μέρος για να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τη θάλασσα και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Κύριος προορισμός των περισσοτέρων τα νησιά, τα οποία κοντεύουν να "βουλιάξουν" και οι παραλίες είναι "πατείς με πατώ σε". Οι μόνες που δεν διακόπτουν το καταστροφικό τους έργο, είναι οι πυρκαγιές. Άλλες είναι υπό έλεγχο και άλλες απλώς παρακολουθούνται, γιατί είναι αδύνατο να κατασβεστούν πλήρως, διότι δεν το επιτρέπει η μορφολογία του εδάφους, όπως στην περίπτωση Αμαράντου Κονίτσης και πάνω από το Διακοφτό".

    [03] Αποζημιώσεις πυροπαθών

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης, προκειμένου να ανακουφίσει τον ταλαιπωρημένο λαό της Αχαΐας από τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές που, δυστυχώς, μέχρι χθες αργά το απόγευμα εξακολουθούσαν να καίνε το δάσος σε απόκρημνες περιοχές πίσω από τα Καλάβρυτα".

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "στάχτη στα μάτια αποτελούν οι αποζημιώσεις που εξαγγέλλει η κυβέρνηση για τους πληγέντες, αφού τουλάχιστον σε Αχαΐα, Κεφαλονιά και Κορινθία δεν κάηκαν απλώς οικίες και κατασκευές, αλλά και όλος ο περιβάλλον χώρος, γεγονός που δημιουργεί ακόμα και προβλήματα επιβίωσης για πολλούς κατοίκους των καμένων περιοχών".

    [04] Εκλογές

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "οι εκλογές θα γίνουν το Μάρτιο, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος, βάζοντας τέλος στη φημολογία περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το φθινόπωρο".

    Η Metro προσθέτει ότι "νέα σενάρια για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών έφεραν στο προσκήνιο οι τελευταίες μεγάλες πυρκαγιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση, ανάμεσα σε κορυφαίους υπουργούς, υπάρχουν έντονες συζητήσεις για τον αν πρέπει να στηθούν οι κάλπες στα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου, όπως φέρεται να είχε αποφασίσει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής".

    [05] Κυκλώματα νοσοκομείων

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "γιατροί έκαναν απογευματινό ιατρείο, την ώρα που έπρεπε να εφημερεύουν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών! Ιδιωτική εταιρία ανέλαβε τη γραμματεία των ραντεβού με απευθείας ανάθεση και πληρωνόταν χωρίς νόμιμα παραστατικά. Για τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων δεν υπήρξαν ποτέ προϋπολογισμοί ή ισολογισμοί".

    [06] Παροχές

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "εκπλήξεις υπέρ των ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πακέτο παροχών για το 2008, που θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αρχές Σεπτεμβρίου, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το νέο πακέτο περιλαμβάνει παροχές, στο πλαίσιο πάντα των αντοχών της Οικονομίας, σχεδιάζεται ήδη από το οικονομικό επιτελείο του Πρωθυπουργού, ενώ παίρνει "σάρκα και οστά" και το σχέδιο ομιλίας του Κώστα Καραμανλή".

    [07] Εκλογικός νόμος

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "περί τον νέο εκλογικό νόμο έχουν καλλιεργηθή δύο μύθοι: Πρώτον, ότι δήθεν δεν επιτρέπει την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος. Και δεύτερον, ότι είναι χειρότερος του προηγουμένου ως προς τις έδρες που λαμβάνει το πρώτο κόμμα. Όμως τίποτε από αυτά δεν ισχύει. Ο νέος εκλογικός νόμος τον οποίο εψήφισε το 2004 η Κυβέρνησις Σημίτη και θα ισχύση για πρώτη φορά στις προσεχείς εκλογές, είναι απλός και έντιμος. Στηρίζεται στην Απλή Αναλογική (επί 260 εδρών) και παρέχει ικανό πριμ 40 εδρών στο πρώτο κόμμα, ώστε να σχηματίση κυβέρνηση".

    [08] Κατώτατη σύνταξη

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "έρχεται η "σύνταξη του φτωχού" με το κυβερνητικό σχέδιο για τη θέσπιση στη χώρα μας της εθνικής κατώτατης σύνταξης από το 2008. Το σχέδιο βρίσκεται ήδη στο στάδιο της επεξεργασίας των στοιχείων και της μελέτης του κόστους που συνεπάγεται η εφαρμογή του μέτρου".

    [09] Καραμανλής-Σαρκοζί

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "μακριά από την... καυτή εσωτερική πολιτική επικαιρότητα βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έφθασε στο Παρίσι όπου θα έχει μια σειρά κρίσιμων επαφών και συναντήσεων".

    [10] Αντικειμενικές αξίες

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "χαρτί και μολύβι έχουν πάρει τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να σχεδιάσουν και την τελευταία αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών, οι οποίες θα επιβληθούν το πρώτο τρίμηνο του 2008".

    [11] Αδειούχοι

    Η City Press σημειώνει ότι "έρημη πόλη θύμιζε χθες το πρωί η Αθήνα, καθώς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δεκάδες χιλιάδες αδειούχοι εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα, αποζητώντας στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης στην ύπαιθρο και στα νησιά".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 30 July 2007 - 21:31:08 UTC