Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-06-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/6/2007
  • [02] Νέες θέσεις απασχόλησης
  • [03] Πυρκαγιές
  • [04] Εκλογές
  • [05] Δίκη "Δέκα"
  • [06] ΚΚΕ
  • [07] Καύσωνας
  • [08] Τουρκία - ΕΕ - Γαλλία
  • [09] ΕΕ-Γυναίκες- Συνταξιοδοτικό
  • [10] Κυβέρνηση - Δικαιοσύνη
  • [11] Συμβασιούχοι

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/6/2007

    Οι καταστροφές από τις πυρκαγιές , ο καύσωνας που έπληξε τη χώρα τις τελευταίες ημέρες και η ομιλία του πρωθυπουργού στο προσυνέδριο της ΝΔ στον Πειραιά κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : ΡΕΚΟΡ θερμομέτρου και προβλημάτων. Καύσωνας 45 βαθμών και χθες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 22.600 ευκαιρίες απασχόλησης. Με 15 προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού δαπάνης 238 εκατομμυρίων ευρώ.

    Η ΑΥΓΗ: Στο Ευρωδικαστήριο το θέμα των συμβασιούχων. Ανατρέπονται οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη για τη λεηλασία του Χρηματιστηρίου.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Μπλακάουτ στο κράτος προκάλεσε ο καύσωνας. Πλήρης αποσυντονισμός.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 22.600 θέσεις σε Δημόσιο, επιχειρήσεις. Νέα προγράμματα STAGE μέσω ΟΑΕΔ.

    ΕΘΝΟΣ: Πυρ, ΔΕΗ και καύσωνας! Μετά το καμίνι, η σκυτάλη τώρα στις φωτιές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:...Είπαμε τον Δεσπότη Παναγιώτη! Σε κλοιό καύσωνα και πυρκαγιών παρέμεινε χθες ολόκληρη η χώρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: 22.600 θέσεις εργασίας. Προτεραιότητα στις γυναίκες και στους άνεργους πτυχιούχους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Βόμβα από Ε.Ε. για το ασφαλιστικό των γυναικών. Η Κομισιόν ζητά αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά πέντε χρόνια για 250.000 εργαζόμενες στο Δημόσιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΔΕΗ-ΣΕΙΣ και κατάρες. Διακοπές ρεύματος μέχρι και 23 ώρες εν μέσω καύσωνος.

    ΕΣΤΙΑ: Οι χρησμοί για τις εκλογές. Επιτείνουν το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητος.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Γαλλικό "non" της Τουρκίας στην Ένωση. Δήλωση υφυπουργού Εξωτερικών. Απειλές Μπουγιούκανιτ κατά Ιράκ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Από τον καύσωνα στις πυρκαγιές...Εκατόν δέκα πύρινες εστίες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στον ύπνο τους έπιασαν οι φωτιές. Αλυσίδα λαθών από κυβέρνηση- πυροσβεστική.

    Η ΝΙΚΗ: Μας έκαψε η ΔΕΗ. Πολύωρες διακοπές ρεύματος για να αποφευχθεί το γενικό μπλακ άουτ.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ : Σόου με χειροπέδες μπροστά στις κάλπες. Ο Καραμανλής θα στείλει 2-3 "κουμπάρους" στη φυλακή για να εμφανιστεί άτεγκτος.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ετοιμάζεται επίθεση στο ΚΚΕ ειδικά επεξεργασμένη. Θα πλασάρουν στη δημοσιότητα κατασκευασμένα ψέματα.

    Η ΧΩΡΑ : Καίγονται τα δάση, βράζει η θάλασσα. Πρωτοφανής ο καύσωνας που πλήττει την Ελλάδα.

    City Press: Οικολογική καταστροφή από τις πυρκαγιές. Δέκα πύρινα μέτωπα αφανίζουν χιλιάδες στρέμματα πρασίνου.

    Metro: Μάχη με καύσωνα και φλόγες. Πτώση των υψηλών θερμοκρασιών προβλέπει από σήμερα η ΕΜΥ. Σε πύρινο κλοιό η χώρα.

    Metropolis: Η Ελλάδα στις φλόγες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 22.600 νέες θέσεις εργασίας. Προγράμματα ΟΑΕΔ σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Τα σκουπίδια θα μας σώσουν από τα ...μπλακ-άουτ!

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αναζητούν σύνδεση με τη "17Ν". Σέρρες: Προβληματίζει το χτύπημα στις υπό ανέγερση φυλακές.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Γιατρειά για τον άρρωστο Θερμαϊκό αναζητά το ΥΜΑ-Θ.

    [02] Νέες θέσεις απασχόλησης

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "τρία νέα προγράμματα απασχόλησης καθώς και 12 ειδικά περιφερειακά προγράμματα ολοκληρωμένης παρέμβασης σε διάφορους νομούς της περιφέρειας ενέκρινε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ύστερα από εισήγηση του διοικητή του ΟΑΕΔ Γιώργου Βερναδάκη. Τα εν λόγω προγράμματα απευθύνονται σε 22.600 ανέργους, για θέσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "πρόκειται για τρία προγράμματα απασχόλησης και 12 ειδικά περιφερειακά προγράμματα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης συνολικού κόστους άνω των 237 εκατ. ευρώ. Προτεραιότητα δίδεται στις γυναίκες και στους νέους ανέργους, κυρίως σε πτυχιούχους".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "συγκεκριμένα από το ΔΣ του ΟΑΕΔ εγκρίθηκαν τα παρακάτω προγράμματα: Πρόγραμμα επιχορήγησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών - νέων επιστημόνων έτους 2007. Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας (STAGE) στα Επιμελητήρια της Ελλάδας (υποβλήθηκε σχετική πρόταση στα υπουργεία Απασχόλησης και Οικονομίας και αναμένεται η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για την έναρξη του προγράμματος). Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας (STAGE) σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού (υποβλήθηκε σχετική πρόταση στα υπουργεία Απασχόλησης και Οικονομίας και αναμένεται η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για την έναρξη του προγράμματος). Ειδικά Προγράμματα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης σε επίπεδο νομών".

    [03] Πυρκαγιές

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "εικόνες από την Αποκάλυψη του Ιωάννη έζησε χθες η Ελλάδα, με τα δάση να καίγονται, προκαλώντας 106 εστίες πυρκαγιάς, το νερό της θάλασσας να βράζει στους 27 βαθμούς Κελσίου και τον ανελέητο λίβα να κόβει την ανάσα, μετατρέποντας σε πραγματική κόλαση τη χώρα".

    Η Metropolis σημειώνει ότι "στο έλεος δεκάδων πυρκαγιών βρίσκεται η Ελλάδα. Εμπρηστικοί μηχανισμοί βρέθηκαν σε Ραφήνα και Στυλίδα. Τη συνδρομή της ΕΕ ζήτησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Και όλα αυτά την ώρα που ο καύσωνας αρχίζει να υποχωρεί".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "η πιο μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή Νεώριο, στον Πόρο στις 4.20 το απόγευμα. Η φωτιά είναι μεγάλη και εκκενώθηκαν ξενοδοχεία που απειλούνταν από τις φλόγες, ενώ οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίστηκαν τη νύχτα με ισχυρές χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις. Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χθες το απόγευμα και στον Άγιο Θεοδόσιο Ναυπλίου. Άλλες πέντε μεγάλες πυρκαγιές βρίσκονταν μέχρι χθες το βράδυ σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα".

    Η City Press επισημαίνει ότι "άνιση μάχη με τις φλόγες κλήθηκαν να δώσουν χθες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς περισσότερες από 100 εστίες πυρκαγιάς ήταν σε εξέλιξη το τελευταίο 24ωρο εκ των οποίων τουλάχιστον οι 10 ήταν μεγάλης έντασης και σοβαρότητας. Αν και για την αντιμετώπισή τους επιχειρούσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και όλη η εναέρια πυροσβεστική δύναμη (22 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα) η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ζήτησε "χείρα βοηθείας" από την ΕΕ, "αίτημα" που έγινε αποδεκτό από τη Γαλλία και την Ιταλία, οι οποίες αποστέλλουν πυροσβεστικά αεροσκάφη".

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι "εφιάλτης σε τρία μέτωπα για όλη τη χώρα, αφού ο καύσωνας "έλιωσε" τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα πολύωρες διακοπές ρεύματος, ενώ τη σκυτάλη πήραν οι πυρκαγιές, απειλώντας ακόμη και κατοικημένες περιοχές".

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ "ξεγύμνωσαν χθες τον κρατικό μηχανισμό οι πρώτες μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού. Σε μια κίνηση απόγνωσης -καθώς και σήμερα πολλές περιοχές είναι στο κόκκινο από πλευράς κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς - ο Βύρων Πολύδωρας ζήτησε ενισχύσεις σε αεροπλάνα και ελικόπτερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε μια ημέρα όπου ο καιρός ήταν σύμμαχος των δυνάμεων πυρόσβεσης, καθώς στις περισσότερες περιοχές υπήρχε άπνοια, η ηγεσία της Πυροσβεστικής έδωσε ρεσιτάλ κακού συντονισμού".

    Το ΒΗΜΑ γράφει ότι "πολύωρες μάχες με τις φλόγες και τις διακοπές της ΔΕΗ έδωσε χθες η κυβέρνηση πασχίζοντας να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του πρώτου καύσωνα του καλοκαιριού διαπιστώνοντας παράλληλα ότι η προετοιμασία της κρατικής μηχανής που διαφήμιζε εδώ και μήνες τελικώς δεν ήταν και πάλι επαρκής".

    [04] Εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι "το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, όποιες και αν είναι αυτές. Πέρα από το κομματικό παιγνίδι με το ΠΑΣΟΚ, η Κυβέρνησις έχει συμφέρον να ξεκαθαρίση το τοπίο. Η άποψις της "Εστίας" είναι ότι εκεί που έφθασαν τα πράγματα οι εκλογές πρέπει να γίνουν το ταχύτερον (τον Σεπτέμβριο). Όμως αν δεν γίνουν ο Πρωθυπουργός επιβάλλεται να δηλώση με σαφήνεια ότι θα εξαντληθή η τετραετία".

    [05] Δίκη "Δέκα"

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "κόκκινο" χτύπησε το θερμόμετρο στη δίκη της ΔΕΚΑ με την υπεράσπιση να κάνει λόγο για "ωμή πολιτική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη" και να ζητά την οριστική παύση της ποινικής δίωξης ή ακόμα και την οριστική αναβολή της εκδίκασης "για να αποφορτιστεί η πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει". Ηχηρό "όχι" είπε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, κ. Ηλίας Καλιούσης στα αιτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης".

    [06] ΚΚΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "το επόμενο χρονικό διάστημα ετοιμάζεται μια ειδικά επεξεργασμένη επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ. Μία επίθεση κατασκευασμένη από άλλον, αλλά από άλλον θα πλασαριστεί στη δημοσιότητα. Άλλος κατασκευάζει τα ψέματα, άλλο κατασκευάζει τα στοιχεία και άλλος τα πλασάρει, ανέφερε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συνέντευξη Τύπου στα Χανιά".

    [07] Καύσωνας

    Η metro υποστηρίζει ότι "μάχη με τον καύσωνα, τα θύματα του οποίου αυξάνονται μέρα με τη μέρα, αλλά και με τις πυρκαγιές που ξεσπούν σε κάθε γωνιά της χώρας δίνει ο κρατικός μηχανισμός. Όσον αφορά στους θανάτους από την αφόρητη ζέστη, σύμφωνα με τα περιστατικά που έχουν δηλωθεί στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, έχουν ξεπεράσει τους δέκα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "ξεπέρασαν τους 10 οι νεκροί από τον καύσωνα. Ασφυκτική και χθες η κατάσταση σε όλη τη χώρα, με το θερμόμετρο στους 45 βαθμούς. Πάνω από 100 άτομα διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία με θερμοπληξία. Περιοχές από τον Έβρο ως την Κρήτη έμειναν επί ώρες χωρίς ρεύμα. Στο εφιαλτικό σκηνικό ήρθαν να προστεθούν δεκάδες πυρκαγιές, που έκαναν στάχτη σπίτια και απείλησαν ζωές".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "καύσωνας ήταν και πάει..."Αντίο" στις υψηλότατες θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών που δοκίμασαν έντονα τις αντοχές μικρών και μεγάλων θα πουν από σήμερα οι περισσότεροι κάτοικοι της χώρας, καθώς σε όλη την Ελλάδα ο υδράργυρος αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά σε κανονικά για την εποχή επίπεδα".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "η αδυναμία της ΔΕΗ να ανταποκριθεί στις αυξημένες λόγω του καύσωνα απαιτήσεις οδήγησε σε απόγνωση χιλιάδες πολίτες που ανυπεράσπιστοι προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν την αφόρητη ζέστη. Επισήμως, η διοίκηση της ΔΕΗ εμφανίζεται ικανοποιημένη, κάνοντας λόγο για περιορισμένο αριθμό βλαβών. Όμως σημειώθηκαν πολύωρες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να αποφευχθεί το μπλακ άουτ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "περισσότερες από 2.500 βλάβες καταγράφηκαν χθες σε όλη τη χώρα, ωστόσο η κυβέρνηση πανηγύριζε πως το σύστημα άντεξε και δεν σημειώθηκε μπλακ άουτ! Η γύμνια της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού σε όλο της το μεγαλείο. Έλλειψη συντήρησης και υποδομών του δικτύου οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε απόγνωση. Ανθρώπινες ζωές κινδύνευσαν και περιουσίες χάθηκαν από τις συνεχόμενες διακοπές, που ξεκινούσαν από μία και έφταναν και τις είκοσι τρεις ώρες(!) όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος έφτανε τους 45 βαθμούς".

    [08] Τουρκία - ΕΕ - Γαλλία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "προτού κοπάσει ο θόρυβος για την απόφαση της Γαλλίας να εμποδίσει το άνοιγμα ενός σημαντικού κεφαλαίου στις διαπραγματεύσεις ΕΕ -Τουρκίας, ο Γάλλος υφυπουργός Εξωτερικών Ζαν Πιερ Ζουγέ, υπεύθυνος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, επιβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο τη θέση της χώρας του ότι "η Τουρκία δεν προορίζεται να μπει στην Ένωση". Οι δηλώσεις Ζουγέ προκάλεσε απογοήτευση στην κυβέρνηση Ερντογάν. Πολιτικοί σχολιαστές στην Άγκυρα εκτιμούσαν ότι παρόμοιες τοποθετήσεις κινδυνεύουν να ενισχύσουν εθνικιστές, αντιευρωπαϊκές τάσεις, στην τελική ευθεία για τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου".

    [09] ΕΕ-Γυναίκες- Συνταξιοδοτικό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "χιλιάδες γυναίκες που προσελήφθησαν στο Δημόσιο μετά την 1/1/1983 απειλούνται με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έως και 5 χρόνια. Η Κομισιόν αναμένεται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της χώρας μας, ζητώντας την εξίσωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών στο δημόσιο τομέα και στα σώματα ασφαλείας, όπως ορίζει η σχετική κοινοτική οδηγία 54/2006. Αν η απόφαση είναι καταδικαστική, τότε σύμφωνα με εκτιμήσεις σε 3 περίπου χρόνια οι ελληνικές αρχές θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας".

    [10] Κυβέρνηση - Δικαιοσύνη

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ τονίζει ότι "σε προκρούστεια κλίνη βάζει η Δικαιοσύνη τα ατομικά δικαιώματα και τα προσωπικά δεδομένα του καθενός. Εξαρτάται από το ποιος είναι. Εξαρτάται από τη σκοπιμότητα που κάθε φορά πρυτανεύει. Η ΝΔ πιστεύει ότι αν οδηγηθούν σιδεροδέσμιοι στον Κορυδαλλό οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο με τα ομόλογα, το εκλογικό της ισοζύγιο θα είναι θετικό".

    [11] Συμβασιούχοι

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "το Πρωτοδικείο Λιβαδειάς, με απόφασή του, ανατρέπει το σκηνικό στην υπόθεση των συμβασιούχων και το σχετικό Π.Δ. του υπουργού Πρ. Παυλόπουλου. Εξετάζοντας υπόθεση συμβασιούχου ΚΕΠ αποφάσισε να ζητήσει απαντήσεις από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων σε τέσσερα κρίσιμα ερωτήματα που αμφισβητούν ευθέως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα της κυβερνητικής ρύθμισης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 28 June 2007 - 19:19:06 UTC