Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-11-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/11/2006
  • [02] Εκλογικός νόμος
  • [03] Έφηβοι
  • [04] Λονδίνο
  • [05] Συμβασιούχοι
  • [06] Ναυτιλία
  • [07] Γερμανία
  • [08] Ελληνοτουρκικά
  • [09] Σχολικά κυλικεία
  • [10] Οικουμενικός Πατριάρχης
  • [11] Κ. Καραμανλής
  • [12] Μισθωτοί
  • [13] Βύρων Πολύδωρας
  • [14] Κυβέρνηση
  • [15] Φορολογία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/11/2006

    Η συνέντευξη της προέδρου της Βουλής Άννας Μπενάκη, η οποία θέτει θέμα νέου εκλογικού νόμου, η έρευνα για τα ζητούμενα των εφήβων του 2006, το ταξίδι του Καραμανλή και υπουργών στο Λονδίνο και το θέμα των συμβασιούχων κυριαρχούν σήμερα στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πρώτη στον κόσμο η Ελληνική Ναυτιλία σύμφωνα με επίσημη έκθεση του ΟΗΕ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Να αλλάξει ο εκλογικός νόμος για τις εθνικές εκλογές. Το εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό ο εμπνευστής του 42% στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έρχεται θύελλα για τις μίζες από την Γερμανία. Ποιοι λαδώθηκαν από τη Siemens για το έργο-μαμούθ 850.000.000 ευρώ, το οποίο δεν τελείωσε ποτέ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 6 προτεραιότητες μέχρι τις εκλογές: Δημόσιο, ασφαλιστικό, αποκρατικοποιήσεις, ανάπτυξη, παιδεία, Νέα Δημοκρατία.

    ΕΘΝΟΣ: Υπουργικό συμβούλιο στη... μαντάμ Τισό. Απόβαση του πρωθυπουργού και 4 υπουργών στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πατριαρχικό ουαί στους υποκριτές της Άγκυρας. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΣΑΜΠΑΧ, ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος απευθύνθηκε με σκληρή γλώσσα στους Τούρκους στρατοκράτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τα κρυφά χαρτιά για τη νέα τετραετία. Ανασυγκρότηση του μηχανισμού της ΝΔ και αλλαγές στην κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Θέλουμε νέο εκλογικό νόμο. Αποκλειστική συνέντευξη της Προέδρου της Βουλής Άννας Μπενάκη εφ' όλης της ύλης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Έφηβοι 2006: Τι πιστεύουν, τι ελπίζουν, τι προτιμούν. Έρευνα "Ε" και σύγκριση με ανάλογη του 1990.

    ΕΣΤΙΑ: Οι Σκοπιανοί δείχνουν τον δρόμο. Καθιερώνουν ενιαίο συντελεστή φορολογίας 12%.

    ESPRESSO: Τρελά ρουσφέτια για φαλακρούς, παρθενορραφές και... προξενιά. Απίθανες ιστορίες αφηγούνται 14 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τα παράπονα στον δήμαρχο! Ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλάει στα "ΝΕΑ".

    City Press: Αθήνα, Άγκυρα αναζητούν λύσεις. Ο Καραμανλής στο Λονδίνο για συνομιλίες με τον Μπλερ για Κύπρο, ευρωπαϊκή πορεία Τουρκίας.

    Metro: Δύσκολα για τους μισθωτούς. Απώλειες στο εισόδημά τους από τη νέα χρονιά.

    Metropolis: Άθλιο φαγητό από τα σχολικά κυλικεία. Τσιπς αντί γιαουρτιού χωρίς ζάχαρη και σοκολάτες αντί φρούτων εποχής προσφέρουν τα περισσότερα σχολικά κυλικεία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Χτίζουμε... σαν τρελοί. Θεσσαλονίκη: Η επέλαση του μπετόν.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Έρχονται νέες ανατιμήσεις. Αγορά ακινήτων: Σε κατάσταση νευρικού κλονισμού η κτηματαγορά.

    [02] Εκλογικός νόμος

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "θέμα νέου εκλογικού νόμου, που να δίνει ισχυρότερες κυβερνήσεις, θέτει με αποκλειστική συνέντευξή της στον "Ε.Τ." και στον Μ. Κοττάκη η Πρόεδρος της Βουλής κ. Άννα Μπενάκη. Μιλάει επίσης για τις εκλογές, τη συνταγματική αναθεώρηση και την Προεδρία της Δημοκρατίας".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "την αλλαγή του εκλογικού νόμου έχει εισηγηθεί στον πρωθυπουργό, και μάλιστα δύο φορές, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως αποκάλυψε χθες στην εκπομπή "Πρες" της ΝΕΤ, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι αυτό αποτελεί προσωπική του άποψη "και δεν έχει προηγηθεί κάποια ζύμωση στα όργανα του κόμματος".

    [03] Έφηβοι

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "ελεύθερο χρόνο, ψυχική ηρεμία, διόδους επικοινωνίας, έκφρασης και δημιουργίας ζητούν οι έφηβοι του 2006, όπως προκύπτει από έρευνα της "Ε" (σήμερα το ά μέρος) με ερωτηματολόγιο σε σχολεία. Οι καλές σχέσεις είναι ένα από τα ζητούμενα για παιδιά 15-18 χρόνων, ενώ τα "εγώ" (ευφυΐα, πλούτος, δόξα) κέρδιζαν έδαφος σε ανάλογη έρευνα της "Ε" το 1990".

    [04] Λονδίνο

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "μια συνήθης τελετή (η τοποθέτηση κέρινων ομοιωμάτων του Ελ. Βενιζέλου του Κ. Καραμανλή και του Α. Παπανδρέου) σε ένα αμφιλεγόμενης αισθητικής μουσείο, δίνει την αφορμή για κυβερνητική πανστρατιά στο Λονδίνο".

    [05] Συμβασιούχοι

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "στους δημάρχους παραπέμπει τους συμβασιούχους η κυβέρνηση, χωρίς την παραμικρή αναφορά στους εργαζόμενους με συμβάσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα".

    [06] Ναυτιλία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "υπερδύναμη" σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί η ελληνόκτητη ναυτιλία, διατηρώντας για μία ακόμη φορά τα σκήπτρα στον συγκεκριμένο κλάδο και για το 2006. Αυτό αποδεικνύεται και σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που επιμελείται και παρουσιάζει η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη UNCTAD (United Nations Conference on Trade and Development) η οποία "ανεβάζει" τη ναυτιλία μας στην κορυφή βάση της χωρητικότητας του στόλου".

    [07] Γερμανία

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "σε κατάσταση πανικού βρίσκονται τα εγχώρια λαμόγια μετά τις συλλήψεις στο Μόναχο των διαχειριστών του μαύρου ταμείου της Siemens μέσω του οποίου λάδωναν πολιτικούς και άλλους παράγοντες στην Ελλάδα και σε αραβικές χώρες, προκειμένου το Γερμανικό καρτέλ να εξασφαλίζει αποικιοκρατικές συμβάσεις".

    [08] Ελληνοτουρκικά

    Η City Press γράφει: "Ο Καραμανλής στο Λονδίνο για συνομιλίες με τον Μπλερ για Κύπρο, ευρωπαϊκή πορεία Τουρκίας. Πιθανότερο σενάριο το ήπιο "πάγωμα" της ενταξιακής διαδικασίας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος κατήγγειλε δημόσια το τουρκικό "βαθύ κράτος".

    [09] Σχολικά κυλικεία

    Σύμφωνα με τη Metropolis "τσιπς αντί γιαουρτιού χωρίς ζάχαρη και σοκολάτες αντί φρούτων εποχής προσφέρουν τα περισσότερα σχολικά κυλικεία. "Τα σημερινά, κακώς διατρεφόμενα παιδιά θα είναι οι αυριανοί παχύσαρκοι ενήλικες", προειδοποιούν οι διατροφολόγοι".

    [10] Οικουμενικός Πατριάρχης

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "η υπομονή έχει και τα όριά της, ακόμη και για έναν Πατριάρχη. Όση πραότητα και νηφαλιότητα κι αν διαθέτεις, μπροστά σε συνεχείς και αδικαιολόγητες επιθέσεις και ταπεινώσεις, κάποια στιγμή, οργίζεσαι. Οργίζεσθε και μη αμαρτάνετε, λέγει ο Απόστολος Παύλος. Αυτό έκανε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Έδωσε μία συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα "Σαμπάχ", η οποία δημοσιεύτηκε χθες, όπου άφησε την αγανάκτηση και την οργή του να ξεχειλίσει".

    [11] Κ. Καραμανλής

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "ο κ. Καραμανλής φαίνεται ότι εισερχόμενος στη νέα χρονιά, η οποία θεωρείται -και όχι αδίκως- προεκλογική θα επιθυμούσε να προχωρήσει σε κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα. Βασική αιτία το ανακάτεμα της τράπουλας με στόχο να αμβλυνθούν οι αρνητικές εντυπώσεις από το κυβερνητικό έργο σε αρκετές κοινωνικές ομάδες".

    [12] Μισθωτοί

    Η Metro επισημαίνει ότι "οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν για μία ακόμη χρονιά απώλειες στα πραγματικά εισοδήματά τους, δεδομένου ότι οι αυξήσεις που θα λάβουν, σε συνδυασμό με τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, θα είναι χαμηλότερες από τον πληθωρισμό, ενώ επιδείνωση της οικονομικής κατάστασής τους θα προέλθει και από τη μεγάλη αύξηση των έμμεσων φόρων για αγορά αγαθών και παροχή υπηρεσιών".

    [13] Βύρων Πολύδωρας

    Η Espresso σημειώνει ότι "κόκκινο πανί" εξακολουθεί να είναι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρωνας Πολύδωρας, για αρκετούς βουλευτές της ΝΔ στη Β' Αθηνών, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι όλα είναι "μέλι-γάλα". Οι... συνάδελφοί του σε αυτή τη νευραλγική και δύσκολη εκλογική περιφέρεια "καρφώνουν" τον συνδικαλιστή υπουργό σε κάθε ευκαιρία".

    [14] Κυβέρνηση

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "η ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και η επίσπευση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων αποτελούν τους τομείς άμεσης δράσης της κυβέρνησης και της ΝΔ, στο πλαίσιο της τήρησης των προεκλογικών δεσμεύσεων και της συμπλήρωσης της μεταρρυθμιστικής πολιτικής που είναι αναγκαία για το μέλλον".

    [15] Φορολογία

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "μία πτυχή του οικονομικού ανταγωνισμού που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα παλαιά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως από τα πρώην κομμουνιστικά, είναι η ραγδαία μύωσης της φορολογίας. Τα περισσότερα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης έχουν υιοθετήσει πολύ χαμηλούς συντελεστές φόρου οι οποίοι είναι ενιαίοι τόσο για το εισόδημα όσο και για τα επιχειρηματικά κέρδη. Και συνήθως κυμαίνονται σε επίπεδα κάτω του 20%, του 15% ή και χαμηλότερα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 20 November 2006 - 22:02:37 UTC