Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-09-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/9/2006
  • [02] Αγορά-Καρτέλ
  • [03] Οικοδομικός κανονισμός
  • [04] Απεργία δασκάλων
  • [05] Αναπηρικές συντάξεις -"Μαϊμού"
  • [06] Υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ
  • [07] Υπόθεση Αλεξ
  • [08] Διαφθορά
  • [09] Γ. Παπανδρέου
  • [10] Ομιλία Καραμανλή - ΚΕ ΝΔ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/9/2006

    Η ομιλία του πρωθυπουργού στη Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ και η συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ με επίκεντρο και οι δύο τα φαινόμενα διαφθοράς, η υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ και η πενθήμερη απεργία των δασκάλων, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Από κόσκινο όλες οι συντάξεις σε αναπήρους "μαϊμούδες". Οργίασαν οι περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Χειροπέδες σε όλους τους επίορκους. Ασυμβίβαστος ο Καραμανλής στο θέμα της διαφθοράς, δεν θα χαριστεί σε κανέναν.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πιάστε τώρα τους "νονούς" του καρτέλ των βιομηχανιών γάλακτος. Με πρακτικές μαφίας χειραγωγούν τις τιμές, εκβιάζουν τους παραγωγούς, μοιράζουν γεωγραφικά τις περιοχές και ισοπεδώνουν οποιαδήποτε νέα εταιρία επιχειρήσει να μπει στο χρυσοφόρο τομέα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τόλμη ...και αμνησία. Καραμανλής: "Άτεγκτοι, σκληροί, αμείλικτοι στη διαφθορά". Παπανδρέου: Στείρα κριτική, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

    ΕΘΝΟΣ: Δάσκαλοι χωρίς... κουμπάρο. Την ώρα που οι φαμίλιες της ΝΔ μοιράζονται μίζες και χρυσές καρέκλες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Καθιερώνεται με το νόμο του κράτους που κατατίθεται προς ψήφιση στη βουλή ως προστάτις του έθνους η Αγία... Αρπαχτή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Καραμανλής: Αμείλικτοι στα φαινόμενα διαφθοράς-παρανομίας. "Κατηγορώ" εναντίον των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για τη νοσηρή κατάσταση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χειροπέδες χωρίς... εκπτώσεις. Νέο μήνυμα Καραμανλή για όσους εμπλέκονται σε θέματα διαφθοράς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Συμμορία συμφερόντων η ΝΔ". Αγρίεψε ο Γιώργος και καταγγέλλει Καραμανλή.

    ΕΣΤΙΑ: Πως καλλιεργήθηκε η διαφθορά επί ΠΑΣΟΚ. Επί των ημερών του κυριάρχησε πρωτοφανές κλίμα ατιμωρησίας.

    ESPRESSO: Υπόθεση Αλεξ: Η τρυφερή φιλία του 65χρονου με τον μικρό Αλβανό. Νέα καταιγίδα αποκαλύψεων για τη "συνωμοσία".

    ΤΑ ΝΕΑ: Συμμορίες κουμπάρων στο κράτος. Επίθεση Γιώργου στον Καραμανλή.

    TRAFFIC NEWS: Αστέρες του Χόλιγουντ θέλουν το παιδί Ελληνίδας. Δίνουν 1 εκατομμύριο ευρώ για να γίνουν γονείς.

    City Press: Απεργιακό τεστ στα σχολεία. Κλειστά όλη την εβδομάδα τα δημοτικά με απόφαση της ΔΟΕ.

    Metro: Σε ρυθμούς... σκληρού ροκ. Ανεβαίνει το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης με φόντο τις κατηγορίες για διαφθορά.

    Metropolis: Οι αλλαγές που προτείνουν οι μηχανικοί για τον ΓΟΚ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Γ. Παπανδρέου από τη ΔΕΘ: Σάπιο φρούτο η κυβέρνηση.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γ. Παπανδρέου: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Καραμανλή. Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό από τη Θεσσαλονίκη.

    [02] Αγορά-Καρτέλ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "προ των ευθυνών τους για το καρτέλ -που όλα δείχνουν ότι υπάρχει- στην αγορά γάλακτος φέρνει η Δικαιοσύνη της γαλακτοβιομηχανίας. Το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αλλά και η κατάθεση του Προέδρου της, Σπύρου Ζησιμόπουλου στην ανακρίτρια την Παρασκευή δίνουν σαφή εικόνα για την ύπαρξη καρτέλ στην αγορά, με αποτέλεσμα να "στραγγαλίζονται" οικονομικά οι παραγωγοί και να επιβαρύνεται σημαντικά η τσέπη του Έλληνα καταναλωτή".

    [03] Οικοδομικός κανονισμός

    Η Metropolis αναφέρει ότι "νέες απλούστερες διαδικασίες για την έκδοση οικοδομικών αδειών, με λιγότερη γραφειοκρατία, χωρίς εκπτώσεις στους ελέγχους, ζητεί με προτάσεις του το ΤΕΕ. Το ΤΕΕ με τη σειρά προτάσεων που έχει καταθέσει ζητάει μεν την ελαχιστοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, αλλά επιζητεί επίσης τη διενέργεια ελέγχων".

    [04] Απεργία δασκάλων

    Η City Press σημειώνει ότι "οι δάσκαλοι ζητούν, μεταξύ των άλλων, καθαρές αποδοχές 1.400 ευρώ στον πρωτοδιόριστο και άμεση καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ. Είναι η σκληρότερη απεργία της ΔΟΕ από το 1997 και, αν επιτύχει, θα παρασύρει και την ΟΛΜΕ. Πορεία των δασκάλων σήμερα στο υπουργείο Παιδείας, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "το υπουργείο Παιδείας από τη μια πλευρά επιθυμεί τη σύγκλιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος με αυτό των χωρών της ΕΕ, αλλά δεν τρέφει την ίδια επιθυμία για τη... μισθολογική σύγκλιση Ευρωπαίων και Ελλήνων εκπαιδευτικών. Εδώ οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: ο ετήσιος εισαγωγικός μισθός ενός Έλληνα εκπαιδευτικού είναι περίπου 12.556 ευρώ, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 23.159 ευρώ".

    [05] Αναπηρικές συντάξεις -"Μαϊμού"

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "αναψηλάφιση όλων των υποθέσεων που χειρίστηκαν την περασμένη δωδεκαετία οι νομαρχίες της χώρας, που εμφανίζουν υγιή άτομα να εισπράττουν επιδόματα ως τυφλοί, παραπληγικοί, ψυχωτικοί, σπαστικοί, πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία κι άλλες ανίατες ασθένειες, θα γίνει -πολύ σύντομα- από το υπουργείο Εσωτερικών".

    [06] Υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ

    Η Traffic News επισημαίνει ότι "το δρόμο για τη φυλακή πήρε, χθες, μετά την πολύωρη απολογία του στον 14ο τακτικό ανακριτή και ο τρίτος εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ, ο μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Παναγιώτης Αδαμόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Αδαμόπουλος αρνήθηκε τις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί εναντίον του και αφορούν τα αδικήματα της εκβίασης κατά επάγγελμα και κατά συναυτουργία, παθητικής δωροδοκίας και άμεσης συνέργειας στην παθητική δωροδοκία".

    [07] Υπόθεση Αλεξ

    Η Espresso γράφει ότι φέρνει στο φως της δημοσιότητας "δύο πολύ σημαντικές "καυτές" καταθέσεις, οι οποίες αποκαλύπτουν το "περίγραμμα" της παιδεραστικής εμπλοκής (που αναζητά πια και η αστυνομία) πολιτών υπεράνω υποψίας στην εξαφάνιση του 11χρονου Αλεξ. Είναι η κατάθεση της 47χρονης Αλβανίδας, μητέρας του ενός από τους πέντε ανήλικους κατηγορουμένους και του 65χρονου ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ".

    [08] Διαφθορά

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "η μεγάλη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ στο θέμα της διαφθοράς είναι μία: Το μεν ΠΑΣΟΚ καλλιέργησε την διαφθορά. Επί των ημερών του το λάδωμα και η συναλλαγή έγιναν κανόνας στο Δημόσιο. Και παλαιότερα υπήρχαν, αλλά αποτελούσαν την εξαίρεση. Επί ΠΑΣΟΚ τα πράγματα έλαβαν απίστευτες διαστάσεις: Παντού επικρατούσε κλίμα ατιμωρησίας. Η Νέα Δημοκρατία αντίθετα, έκανε κατ΄επανάληψιν προσπάθειες να αντιμετωπίση το κακό".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αποδίδει ευθύνες και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ για τη διαφθορά και μεταξύ άλλων τονίζει ότι "η διαχείριση των σχέσεων κυβερνήσεων και ΜΜΕ είναι ενδεικτική των προθέσεών τους. Άφησαν και αφήνουν θολό το τοπίο και σε εκκρεμότητα τις αδειοδοτήσεις. Η κρατική διαφήμιση δίνονταν και δίνεται κατά το δοκούν και τελικά οι Κυβερνήσεις εκβιάζουν με την διαφήμιση τα ΜΜΕ και ειδικά τα επαρχιακά. Η διασπάθιση του Δημοσίου Χρήματος, ο ιδρώτας του Ελληνικού λαού ούτε υπολογίζεται ούτε σέβεται".

    [09] Γ. Παπανδρέου

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ χρησιμοποιήθηκε Β«πρωτοφανώς σκληρή γλώσσα από τον Γ. Παπανδρέου, που έθεσε τον πρωθυπουργό προ των ευθυνών του. Συμμορία συμφερόντων ονόμασε τη Ν.Δ. Στην κυβέρνηση προβληματισμός για όσα αποκαλύπτονται. Για πολιτικές ευθύνες μιλούν ακόμη και στελέχη του κόμματοςΒ».

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν ότι Β«επίθεση εφ΄όλης της ύλης -αλλά με επίκεντρο τις υποθέσεις γαλάζιας διαφθοράς- εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Με "διαρροές" για "πράσινα" σκάνδαλα απάντησε η Ν.Δ. "Ξεχάστε τον συμψηφισμό", ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο κ. ΠαπανδρέουΒ».

    Η METRO εκτιμά ότι Β«στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο, καθώς η χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία για τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Αφορμή αποτέλεσε η υπόθεση διαφθοράς που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, με αποτέλεσμα να ακουστούν σκληροί χαρακτηρισμοί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, και να έρθει η αυστηρή απάντηση από τον πρωθυπουργόΒ».

    [10] Ομιλία Καραμανλή - ΚΕ ΝΔ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι Β«μετωπική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε με φόντο τη διαφθορά, οξύνοντας έντονα το πολιτικό τοπίο τριάντα μέρες πριν από τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και σύσσωμη η κυβέρνηση δηλώνει μηδενική ανοχή στα φαινόμενα της διαφθοράς και της παρανομίας. Αναδεικνύει και στέλνει στον εισαγγελέα κάθε άνομη πράξη χωρίς να χαρίζεται σε κανέναν, όποια θέση κι αν κατέχει, ό,τι κι αν ψηφίζειΒ».

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι Β«την αποφασιστικότητά του να πατάξει κάθε φαινόμενο διαφθοράς, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις των εμπλεκομένων, "ό,τι κι αν ψηφίζει" κανείς, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ., στέλνοντας και το μήνυμα πως "το καλό παράδειγμα οφείλει να το δίνει η πολιτική ηγεσία". Δίνοντας ιδιαίτερα βαρύτητα στο ότι "το διακύβευμα δεν είναι κομματικό, είναι εθνικό κι είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε", ο κ. Καραμανλής απεύθυνε προς όλα τα κομματικά στελέχη αυστηρή προειδοποίηση πως κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμωνΒ».

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει ότι Β«σαφέστατο και ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι "εκπτώσεις σε θέματα διαφθοράς δεν γίνονται για κανέναν από όπου και αν προέρχεται, ό,τι και αν ψήφισε", απέστειλε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας ΔημοκρατίαςΒ».

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι Β«απαντήσεις στη σκληρή -λαϊκιστικών τόνων- επίθεση του Γιώργου Παπανδρέου και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ αλλά και ρητό μήνυμα σε υψηλούς τόνους, με αποδέκτες από τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης μέχρι και τα χαμηλότερα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης, έδωσε χθες ο Κώστας Καραμανλής, αναφερόμενος κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ., στη διαφθοράΒ».


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 18 September 2006 - 22:27:29 UTC