Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-07-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/7/2006
  • [02] Παιδεία - Στοιχεία
  • [03] Οικονομική πολιτική - Προβλέψεις
  • [04] Δημοτικές Εκλογές
  • [05] Πόροι
  • [06] Μεταπτυχιακά
  • [07] Ινδία - Βομβιστικές επιθέσεις
  • [08] ΠΑΣΟΚ
  • [09] Εθνικό Κτηματολόγιο
  • [10] Ακτοπλοΐα
  • [11] Βουλή-Καύσιμα
  • [12] Προσλήψεις
  • [13] Παπούλιας-Δικαιοσύνη
  • [14] Το μήνυμα της ένταξης της Σλοβενίας στην Ευρωζώνη
  • [15] Καραμανλής-Παπούλιας
  • [16] Υπόθεση Αλεξ
  • [17] Τράπεζες-Παραβάσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/7/2006

    Η μελέτη της ICAP για την οικονομία, οι πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στην Ινδία, τα ποσά με τα οποία επιβαρύνεται κάθε οικογένεια με παιδιά που σπουδάζουν, η κατάσταση στην ακτοπλοΐα , το αθλητικό νομοσχέδιο και οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών στον Στρατό Ξηράς. Εκδόθηκε η προκήρυξη από το υπουργείο.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Αισιοδοξία για καλύτερο αύριο. Έρευνα δείχνει ότι οι Έλληνες βλέπουν βελτίωση των οικονομικών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 10.620 νέες προσλήψεις μονίμων και εποχικών. Αναλυτικοί πίνακες με την κατανομή των θέσεων ανά φορέα.

    Η ΑΥΓΗ: Ποιος πληρώνει φόρους; Αποκαλυπτικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Άγρια κόντρα στη Βουλή για τους φόρους στα καύσιμα και το Χρηματιστήριο. Ανεβαίνουν οι τόνοι αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Λιμάνια του καραγκιόζη. Κρύβεται ο υπουργός κ. Κεφαλογιάννης. Οι επιβάτες πληρώνουν για ταχύπλοα και τους στοιβάζουν σε ποστάλια. Άγνωστο πότε και από πού αναχωρούν τα πλοία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η προκήρυξη για 2000 επαγγελματίες οπλίτες. Προσλήψεις ανδρών και γυναικών στο Στρατό Ξηράς.

    ΕΘΝΟΣ: Οδύσσεια για ένα μεταπτυχιακό. Μόνο ένας στους δέκα κερδίζει μια θέση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σύμφωνα με έρευνα της ICAP το 59% των Ελλήνων ζει με το μόνιμο βόμβο των εντέρων του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τα κεφάλια των επίορκων δικαστών ζήτησε ο Παπούλιας. "Η χατζάρα να κρατηθεί καλά... ακονισμένη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 7 αλλαγές στις δημοτικές. Τι πρέπει να γνωρίζουν πολίτες και υποψήφιοι 3 μήνες πριν από τις εκλογές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 11η Ιουλίου. 8 βόμβες, 163 νεκροί: Η 11η Σεπτεμβρίου της Ινδίας.

    ΕΣΤΙΑ: 13 οι χώρες της Ευρωζώνης. Απεφασίσθη χθες η ένταξις της Σλοβενίας.

    ESPRESSO: Σκέπασε με ράσο την τραγωδία της. Το φοβερό μυστικό της ηγουμένης Ιωάννας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το μέγα ψεύδος μιας "δωρεάν" Παιδείας ακριβά πληρωμένης. Από 75-198 ευρώ τον μήνα δαπανά για εκπαίδευση κάθε οικογένεια.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αποκαλυπτική μελέτη της ICAP: Απαισιοδοξία στα νοικοκυριά για την οικονομική τους κατάσταση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τα 4 φάουλ των τραπεζών στα δάνεια. Καμπάνες -για τα μάτια- από την Τράπεζα της Ελλάδος.

    Η ΝΙΚΗ: Το κρυφό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Περισσότερα χρόνια δουλειάς - Περισσότεροι φόροι.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αποκαλυπτικά στοιχεία της ΕΣΥΕ: Πληρώνουμε ακριβά τη δήθεν δωρεάν Παιδεία.

    TRAFFIC NEWS: Ο Λευτέρης Πανταζής ανοίγει την καρδιά του στην "t" και εξομολογείται: Ένα θαύμα με έφερε πιο κοντά στον Θεό.

    City Press: Μελέτη ICAP: Ρεκόρ δυσαρέσκειας με την οικονομία. Οι δείκτες απαισιοδοξίας, στο υψηλότερο σημείο της 6ετίας, ίσως δημιουργήσουν πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση.

    Metro: Διακοπές-μαρτύριο για ταξιδιώτες. Ανεξέλεγκτη τείνει να γίνει η κατάσταση σε λιμάνια και αεροδρόμια.

    Metropolis: Τι αλλάζει και πόσο θα μας στοιχίσει το Κτηματολόγιο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΦάΠΑ στην αντιπαροχή. Θα πληρώνουν ΦΠΑ για την πρώτη κατοικία οι οικοπεδούχοι.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Μας κλέβουν τη δουλειά οι μεγαλοεταιρίες", όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργοληπτών Θεσσαλονίκης παρά τα μεγάλα έργα που γίνονται στην πόλη και ο κλάδος κινδυνεύει με αφανισμό.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Άρχισε η μεγάλη κούρσα για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές με πλήρη ετοιμότητα του υπουργείου Εσωτερικών.

    [02] Παιδεία - Στοιχεία

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "τουλάχιστον 2.500 ευρώ το χρόνο πληρώνουν κατά μέσο όρο οι εργατικές οικογένειες, για να αντιμετωπίσουν τις πολύμορφες συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής με τη συνεχή απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης, την εμπορευματοποίηση της Παιδείας και την ενίσχυση των διαφόρων ιδιωτικών σχολών, αλλά και της παραπαιδείας. Την ίδια στιγμή, ένα μεγάλο μέρος των αποφοίτων του Λυκείου υποχρεώνεται στην επιλογή των ιδιωτικών ΙΕΚ, Ανώτερων Τεχνικών Σχολών και ψευτοκολεγίων, καταβάλλοντας υψηλά δίδακτρα, σε μια προσπάθεια απόκτησης γνώσεων και επαγγελματικής αποκατάστασης".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι " η δωρεάν παιδεία στην Ελλάδα, δεν είναι ακριβώς...δωρεάν, καθώς όλοι οι πολίτες, εύποροι και φτωχοί αναγκάζονται να καλύπτουν με δικά τους έξοδα εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών. Έτσι, η πολυδιαφημισμένη ισότητα ευκαιριών όσον αφορά την πρόσβαση στην εκπαίδευση αποδεικνύεται ψευδεπίγραφή, καθώς τόσο οι εύποροι όσο και τα χαμηλότερα εισοδήματα δαπανούν σημαντικά ποσά κάθε μήνα για φροντιστήρια, ιδιαίτερα μαθήματα , ξένες γλώσσες, μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών , μουσική, κά."

    [03] Οικονομική πολιτική - Προβλέψεις

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "περιορίζονται σημαντικά οι απαισιόδοξες προβλέψεις για τα οικονομικά των νοικοκυριών. Συγκρατημένη αισιοδοξία καταγράφει η μελέτη της ICAP και για την πορεία των εισοδημάτων. Απαρέγκλιτος στόχος η μείωση του ελλείμματος στο 2,8% διαβεβαίωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του ο Γιώργος Αλογοσκούφης".

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι "στο 59,3% φτάνει το ποσοστό των νοικοκυριών που θεωρούν πως η οικονομική τους κατάσταση επιδεινώθηκε το 2005, "αγγίζοντας" τα υψηλότερα επίπεδα εξαετίας. Αντίστοιχα μειώθηκε περαιτέρω (στο 7,3%) το ποσοστό εκείνων που δήλωσαν βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης κατά το προηγούμενο έτος. Άρα η "ψαλίδα" που χωρίζει εκείνα τα νοικοκυριά που θεώρησαν ότι η οικονομική τους κατάσταση χειροτέρεψε, από εκείνα που έκριναν ότι υπήρξε βελτίωση, διευρύνθηκε".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι " σε άσχημη οικονομική κατάσταση βρίσκονται περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες. Κάποιοι απ΄αυτούς σ΄ένα πολύ μικρό ποσοστό, ευελπιστούν ότι θα φτιάξουν κάπως τα πράγματα, ωστόσο όπως λένε η αλλαγή δεν πρόκειται να είναι θεαματική".

    H City Press υποστηρίζει ότι "η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να δεχθεί μεγάλη πολιτική πίεση εξαιτίας των δυσκολιών στη διαχείριση του προϋπολογισμού της μέσης οικογένειας. Προς το παρόν η δύσκολη οικονομική καθημερινότητα δεν δημιουργεί σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση. Οι περισσότεροι πολίτες θεωρούν πως οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν τις μεγαλύτερες ευθύνες για τα σημερινά οικονομικά προβλήματα".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι " πλήρως επεξεργασμένο σχέδιο για τη δραστική περικοπή θεμελιωδών κεκτημένων των ασφαλισμένων και την επιβολή νέων φορολογικών μέτρων εις βάρος των μισθοσυντήρητων διαθέτει η κυβέρνηση, όπως προδίδουν οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της".

    [04] Δημοτικές Εκλογές

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου θα ισχύσουν επτά βασικές αλλαγές: "εκλογικό μέτρο του "42%". Η ποσόστωση του 1/3 για τις γυναίκες υποψηφίους υπολογίζεται βάσει των μελών του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου. Αυξάνονται κατά δύο μέλη τα δημοτικά συμβούλιο όλων των δήμων. 13 δήμοι γίνονται κοινότητες. Αποκτούν δημοτικά διαμερίσματα: Ηράκλειο, Λάρισα, Καλλιθέα, Περιστέρι. Οι δήμαρχοι με δύο θητείες εκλέγονται "αριστίνδην". Ψηφίζουν οι κοινοτικοί πολίτες που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα".

    [05] Πόροι

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "ενώ ο συντελεστής φορολόγησης κεφαλαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 25 είναι 25,8% στην Ελλάδα δεν υπερβαίνει το 17%. Αντίθετα ο συντελεστής φορολόγησης της εργασίας στην Ελλάδα είναι 37,9% , υπερδιπλάσιος του συντελεστή φορολόγησης του κεφαλαίου και δύο μονάδες υψηλότερος του ευρωπαϊκού μέσου όρου (35,9%). Αυτό προκύπτει από απάντηση του επιτρόπου κ. Κόβακς, αρμόδιου για θέματα φορολόγησης, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με τη φορολογική πολιτική των κρατών - μελών της Ευρ. Ένωσης".

    [06] Μεταπτυχιακά

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "χιλιάδες νέοι δεν καταφέρνουν κάθε χρόνο να βρουν μία θέση σε ένα από τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που λειτουργούν στα ΑΕΙ της χώρας, με αποτέλεσμα να στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε ιδρύματα του εξωτερικού. Για παράδειγμα το Πανεπιστήμιο της Αθήνας με τα δεκάδες προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, δέχεται κάθε χρόνο περίπου 1.000 μεταπτυχιακούς φοιτητές, ενώ οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 10.000 , με τη μεγαλύτερη ζήτηση να εστιάζεται σε αντικείμενα που έχουν σχέση με την Οδοντιατρική, τη Χημεία αλλά και τις Θεωρητικές Επιστήμες".

    [07] Ινδία - Βομβιστικές επιθέσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "σε φέρετρα για τουλάχιστον 163 ανθρώπους μετατράπηκαν βαγόνια των σιδηροδρομικών συρμών της Βομβάης, που έζησε χθες μία από τις πιο βίαιες τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ετών. Οκτώ εκρήξεις συγκλόνισαν τον προαστιακό σιδηρόδρομο σχεδόν ταυτόχρονα. Μολονότι καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη, οι υποψίες βαρύνουν τους ισλαμιστές μαχητές του Κασμίρ".

    [08] ΠΑΣΟΚ

    ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ FANTOMAS υποστηρίζει ότι "οι τελευταίες αλλαγές δεν έλυσαν το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, διατήρησαν την εκκρεμότητα. Όσο οι διαφορές δεν αντιμετωπίζονται με τόλμη, τόσο υποσκάπτουν την αποτελεσματικότητα και την ενότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το μέλλον του Κινήματος που κυριάρχησε σε όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης είναι πλέον άδηλο. Σχεδόν 2,5 χρόνια από την ήττα του 2004, το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να εισπράξει τη φθορά της κυβέρνησης. Δεν έχει καταφέρει να αναπτύξει δυναμική νίκης".

    [09] Εθνικό Κτηματολόγιο

    Η Metropolis υποστηρίζει ότι "καταργείται η δεύτερη ανάρτηση για επίσπευση της σύνταξης του Κτηματολογίου και μείωση της δαπάνης. Στα 35 ευρώ το πάγιο τέλος, ανά ιδιοκτησία σε ακίνητο, στα 20 ευρώ για γκαράζ και στα 5 ευρώ για πιστοποιητικά και ενστάσεις. Το αναλογικό τέλος δεν θα υπερβαίνει τα 900 ευρώ".

    [10] Ακτοπλοΐα

    Η Metro αναφέρει ότι "σε... μάχη χαρακωμάτων εξελίσσεται η προσπάθεια των παραθεριστών να φύγουν από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τα ελληνικά νησιά. Για μία ακόμα ημέρα χθες, η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα ενοχλητική για τους ταξιδιώτες, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας των καθυστερήσεων και των αναβολών συγκεκριμένων δρομολογίων".

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ "εκδρομή με πούλμαν από τον Πειραιά στο Λαύριο (το δεύτερο λιμάνι της Αττικής, από το οποίο αναχωρούν πλοία για τις Κυκλάδες) είναι αναγκασμένοι να κάνουν οι επιβάτες της ακτοπλοΐας για να βρουν το πλοίο που θα ταξιδέψουν. Με άλλο έχουν κλείσει εισιτήριο και σε άλλο επιβιβάζονται λόγω βλαβών και ματαιώσεων δρομολογίων. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Εμμ. Κεφαλογιάννης αναζητείται ματαίως από δημάρχους νησιών και άλλους τοπικούς παράγοντες, οι οποίοι μετρούν απελπισμένοι τις ακυρώσεις κρατήσεων. Και έρχονται (πάλι) νέες αυξήσεις στα εισιτήρια".

    [11] Βουλή-Καύσιμα

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "σκληρές κόντρες για τον... "μαύρο" χρυσό, προκάλεσε χθες στη Βουλή διάταξη του νομοσχεδίου για την χρηματοδοτική μίσθωση που προαναγγέλλει την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα όχι μόνο για τη φετινή χρονιά αλλά και μέχρι το 2009. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων εξαπέλυσαν δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης".

    [12] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "ευκαιρία επαγγελματικής αποκατάστασης σε 2.000 νέους, 1.950 άνδρες και 50 γυναίκες, που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του στρατιωτικού δίνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο δημοσίευσε χθες τις προκηρύξεις για την πρόσληψη 2.000 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) ανδρών και γυναικών στο Στρατό Ξηράς".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "με το δυναμικό αυτό θα ενισχυθεί περαιτέρω η αμυντική θωράκιση της χώρας και θα καλυφθούν τα όποια κενά υπάρχουν στις μονάδες. Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των 2.000 θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών θα πρέπει να έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους μέχρι τις 11 Αυγούστου. Όσοι στη συνέχεια κριθούν από τις αρμόδιες επιτροπές του ΓΕΣ ως καταλληλότεροι θα καταταχθούν στις 6 Δεκεμβρίου του 2006. Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά θα έχουν δικαίωμα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον ακόμα και απόφοιτοι Γυμνασίου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "πράσινο" για 7.947 νέες προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έδωσε με αποφάσεις της η αρμόδια επί των προσλήψεων διυπουργική επιτροπή".

    [13] Παπούλιας-Δικαιοσύνη

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "τη χατζάρα καλά ακονισμένη, προέτρεψε να κρατάει η Πολιτεία απέναντι στα φαινόμενα διαφθοράς και σήψης στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας. Ο πρώτος πολίτης της χώρας εμφανίστηκε κατηγορηματικός στον τρόπο αντιμετώπισης εκείνων των λειτουργιών της Θέμιδος που κηλιδώνουν το κύρος της, αφού επί της ουσίας ζήτησε τον "αποκεφαλισμό" των επίορκων δικαστών προς παραδειγματισμό και συμμόρφωση".

    [14] Το μήνυμα της ένταξης της Σλοβενίας στην Ευρωζώνη

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "η χθεσινή απόφασις του Ecofin για την ένταξη της Σλοβενίας στην Ευρωζώνη από 1ης Ιανουαρίου 2007, σηματοδοτεί μία νέα πραγματικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα νεοεισελθόντα κράτη δείχνουν ότι μπορούν να ανταγωνισθούν ισαξίως τα παλαιά κράτη-μέλη, μέχρι σημείου να υιοθετήσουν το κοινό νόμισμα. Και παράλληλα εκπέμπουν το μήνυμα προς τα παλαιά κράτη-μέλη ότι αν δεν προσαρμοσθούν θα κινδυνεύσουν. Μήνυμα που κατ' εξοχήν ισχύει για την Ελλάδα".

    [15] Καραμανλής-Παπούλιας

    Η Espresso τονίζει ότι "ο "διακοσμητικός" ρόλος δεν ταιριάζει στον Κάρολο Παπούλια. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποφασίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, όσον αφορά τα εθνικά θέματα. Ήδη το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του αρθρώνοντας πατριωτικό λόγο".

    [16] Υπόθεση Αλεξ

    Η Traffic News σημειώνει ότι "σε κρίσιμο σημείο εξακολουθούν να βρίσκονται οι εξελίξεις με το θρίλερ της Βέροιας. Οι εξετάσεις των ανηλίκων από τους ειδικούς επιστήμονες σε Θεσσαλονίκη και Βέροια, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρνουν στο φως στοιχεία που δρομολογούν και επιταχύνουν την πορεία των ερευνών".

    [17] Τράπεζες-Παραβάσεις

    Τα ΝΕΑ γράφουν ότι "τέσσερα "φάουλ" κάνουν οι τράπεζες στους πελάτες τους: δεν τους πληροφορούν εγκαίρως και πλήρως για τις αλλαγές στις συμβάσεις δανείων, καρτών και καταθέσεων, τους επιβαρύνουν με υψηλές προμήθειες για τη μηνιαία ή την τριμηνιαία ενημέρωση που τους κάνουν, τους δελεάζουν με παραπλανητικές ή ασαφείς διαφημίσεις και δεν αναπροσαρμόζουν εγκαίρως τα κυμαινόμενα επιτόκια των παλαιών δανείων. Οι παραβάσεις των τραπεζών εις βάρος των καταναλωτών επιβεβαιώθηκαν χθες από τα πρόστιμα που επέβαλε σε οκτώ από αυτές η Τράπεζα της Ελλάδος".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 12 July 2006 - 19:46:36 UTC