Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-07-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ 11/07/2006
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό - Συνομιλίες στην Αθήνα
  • [04] Προσλήψεις
  • [05] Κακοποίηση ανηλίκου
  • [06] Σύνταξη - Δημογραφικό
  • [07] Τροχαία-Θύματα παιδιά
  • [08] Ακτοπλοΐα
  • [09] Θύματα της τραγωδίας του Σινούκ
  • [10] Καταλήψεις-Καταστροφές
  • [11] Παπαρήγα
  • [12] Σκάνδαλο απάτης στο ΙΚΑ
  • [13] Κρούσματα αισχροκέρδειας
  • [14] Ενοίκια-Φοιτητές
  • [15] Υπόθεση Αλεξ
  • [16] Εθνική Ιταλίας

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ 11/07/2006

    Οι συζητήσεις του Προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου στην Αθήνα για το Κυπριακό, οι προσλήψεις στο Δημόσιο και τα δρομολόγια των πλοίων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Θερίζουν τη νεολαία τα τροχαία. 1.669 παιδιά σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν σοβαρά το 2005.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ιδού τα χαλιά του ασύλου. Ζημιές εκατομμυρίων ευρώ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα σπασμένα καλούνται να πληρώσουν τώρα οι Έλληνες φορολογούμενοι.

    Η ΑΥΓΗ: Μικρό πακέτο για τα ευρωτουρκικά. Νέα δεδομένα εξέτασαν χθες Καραμανλής - Παπαδόπουλος.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έμφραγμα στα λιμάνια προκαλεί η ασυδοσία των εφοπλιστών. Με τα ...σαπιοκάραβα που έβαλαν στις γραμμές, δεν καλύπτονται οι ανάγκες και ταλαιπωρούνται κάθε μέρα χιλιάδες επιβάτες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Σύνταξη στα ...75 για τις ηλικίες από 30 και κάτω. Η δημογραφική βόμβα θα εκραγεί το 2050. Μελέτη της Alpha Bank για τις επερχόμενες εργασιακές ανατροπές.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 2.165 προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ σε δήμους, νομαρχίες. Δημιουργούνται χιλιάδες θέσεις μερικής απασχόλησης.

    ΕΘΝΟΣ: Πυρετός για 3.750 προσλήψεις. Τέσσερις μεγάλοι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ μέσα στο καλοκαίρι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τάσσος και ...Γκόλφω χθες στον Πρόεδρο. Ο Κάρολος Παπούλιας κάλεσε τον Κύπριο Πρόεδρο και την Υπουργό Εξωτερικών να φωτογραφηθούν μαζί για να σπάσει ο πάγος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Έριξαν γέφυρες Αθήνα - Λευκωσία. Για να αποφευχθούν φαινόμενα ασυνεννοησίας στο μέλλον. Διέλυσαν τις σκιές ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Κύπρου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις 14.114 νέες θέσεις μέσα στο καλοκαίρι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στον βυθό 22 μήνες μια τραγωδία. Ξέσπασμα συγγενών των θυμάτων του "Σινούκ".

    ΕΣΤΙΑ: Άθλιο παιχνίδι παίζουν οι Τούρκοι. Κατά βάθος δεν επιθυμούν την επίλυση του Κυπριακού.

    ESPRESSO: Φρίκη πάλι με Αλεξ στο Κερατσίνι. Τον απήγαγε συμμορία ανηλίκων, τον βίασαν και τον έβαλαν να κάνει κάτι που δεν χωράει ο νους. Στα χέρια της Αστυνομίας (κατά λάθος) από προχθές οι δύο από τους τέσσερις δράστες.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε κοινή πορεία Καραμανλής - Παπαδόπουλος έναντι Τουρκίας. Συμφωνία χθες στην Αθήνα σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Άριστη " συνεργασία Αθηνών και Λευκωσίας. "Απολύτως συντονισμένοι" Καραμανλής και Παπαδόπουλος.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φόρος ...σπουδών από τα ακριβά ενοίκια. 60% πάνω σε έξι χρόνια τα σπίτια για φοιτητές.

    Η ΝΙΚΗ: Ρεκόρ ακρίβειας. Στο υψηλότερο επίπεδο ιστορικά η τιμή της βενζίνης. Παρατηρητής των κρουσμάτων αισχροκέρδειας η κυβέρνηση.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αλέκα Παπαρήγα: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν στρατηγική συμφωνία στην αντιλαϊκή πολιτική.

    TRAFFIC NEWS: Η Καίτη Γαρμπή και ο Διονύσης Σχοινάς εξομολογούνται: Θα θέλαμε να υιοθετήσουμε ένα παιδί από την Αφρική. Τι εκμυστηρεύονται στο στενό τους περιβάλλον.

    City Press: Ο άγριος κόσμος της μπάλας. Η αντιαθλητική συμπεριφορά του Ζινεντίν Ζιντάν δίχασε τη Γαλλία και τους φιλάθλους.

    Metro: Στενάζουν τα λιμάνια...Ξεκίνησαν τα προβλήματα των παραθεριστών που μετακινούνται με πλοία.

    Metropolis: Απάτη εις βάρος ασφαλισμένων του ΙΚΑ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κερδοσκοπία με τα φρούτα. 8 φορές πάνω οι τιμές από το δέντρο στην αγορά.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Σε απόγνωση οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα. Αναμένεται μείωση του εισοδήματος τουλάχιστον κατά 30% λόγω των καταστροφών.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πλοία αντίκες στο λιμάνι της πόλης. Θεσσαλονίκη: η εγκατάλειψη οξύνει το πρόβλημα της απομόνωσης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Διπλά λεφτά στην Κεντρική Μακεδονία από το Δ΄Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

    Σημείωση : Η Εφημερίδα ΑΝΩ ΚΑΤΩ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Κυπριακό - Συνομιλίες στην Αθήνα

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλής και του προέδρου της Κύπρου κ. Τ. Παπαδόπουλου, κατά την οποία επαναβεβαιώθηκε η θέση Αθηνών και Λευκωσίας ότι η Τουρκία θα πρέπει να τηρήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις έναντι της ΕΕ και να προχωρήσει στην υλοποίηση της Συμφωνίας Τελωνειακής Σύνδεσης με τη νήσο μέχρι τον Οκτώβριο. Οι κ. Καραμανλής και Παπαδόπουλος συμφώνησαν ότι οι δύο πρωτεύουσες θα παραμείνουν σε "ανοικτή γραμμή", προκειμένου να επαναξιολογήσουν τη στρατηγικής τους μετά την υποβολή της έκθεσης της Κομισιόν για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκία, υπό το πρίσμα και της "δυναμικής" που θα έχει εν τω μεταξύ αναπτυχθεί στους κόλπους της Ένωσης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "οριστικό τέλος στα σενάρια περί διαφοροποιήσεων και έλλειψης συνεργασίας μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας έβαλαν χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο Κύπριος πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος. Οι χθεσινές διαβουλεύσεις στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν μαραθώνιες, διήρκησαν πάνω από δύο ώρες και είναι χαρακτηριστικό ότι αρμόδιες διπλωματικές πηγές εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους τόσο για το κλίμα που επικράτησε στο πρωθυπουργικό γραφείο όσο και για την ουσία των συζητήσεων".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "για την άριστη συνεργασία Αθήνας και Λευκωσίας διαβεβαίωσαν ο Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος και ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μετά την δίωρη συνάντησή τους , παρουσία των υπουργών εξωτερικών των δύο χωρών, χθες το μεσημέρι στην Αθήνα. Διαλύοντας τις σκιές στις σχέσεις των δύο κυβερνήσεων, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι η συνεργασία των δύο κυβερνήσεων είναι "αποδοτική, πλήρης και απόλυτα συντονισμένη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "ο Κάρολος Παπούλιας για να σπάσει τον πάγο που είχε δημιουργηθεί εξ αιτίας των φημών περί υπονομεύσεως του Κυπρίου Προέδρου από το Εθνικό Κέντρο, κάλεσε τον κ. Παπαδόπουλο και την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη να φωτογραφηθούν δίπλα-δίπλα και να νοιώσουν όπως ο Τάσσος και η Γκόλφω....

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι " συγκεκριμένες πληροφορίες για το περιεχόμενο της συζήτησης, πλην όμως σύμφωνα με κοινοτικές πηγές ο αρμόδιος επίτροπος Ολι Ρεν σχεδιάζει την προώθηση ενός πακέτου που διευθετεί (με περιορισμένο τρόπο) τόσο την εκκρεμότητα του Πρωτοκόλλου όσο και του Κανονισμού, καθώς προτείνει το άνοιγμα του λιμανιού της Σμύρνης και ενός περιφερειακού τουρκικού αεροδρομίου στα Eλληνοκυπριακά πλοία και αεροσκάφη και ταυτόχρονα το άνοιγμα του λιμανιού της Αμμοχώστου (υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση) για το απευθείας εμπόριο ΕΕ- κατεχομένων. Κατά τις πληροφορίες, η πρόταση αυτή εκτιμάται θετικά "επί της αρχής" από την Αθήνα, καθώς διευκολύνει την ανατροπή της απόλυτης ακαμψίας που προβάλλει η Τουρκία".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "μία μόλις ημέρα μετά την συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, κατά την οποία συνεφωνήθη η έναρξις συζητήσεων για το Κυπριακό σε τεχνικό επίπεδο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εθεώρησε σκόπιμο να προχωρήση σε νέα πρόκληση έναντι της Κύπρου. Ο Αμπντουλάχ Γκιουλ εδήλωσε από την Τεχεράνη ότι δεν τίθεται θέμα αποσύρσεως των τουρκικών δυνάμεων από την Κύπρο και επιστροφής στους Ελληνοκυπρίους της κλειστής πόλεως της Αμμοχώστου (Βαρώσια)".

    [04] Προσλήψεις

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "η μάχη του καλοκαιριού για 3.750 προσλήψεις στους 4 διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ αρχίζει...Οι τρεις "κλαδικές" προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για 787 θέσεις ΠΕ κατηγορίας, 1.408 ΤΕ και 970 ΔΕ πήραν αριθμό ΦΕΚ και τυπώνονται στο Εθνικό Τυπογραφείο. Σε λίγες μέρες θα διατίθενται στο κοινό από τις Νομαρχίες και στις 23 Ιουλίου αρχίζει να τρέχει η εικοσαήμερη προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων. Παράλληλα στάλθηκε από το ΑΣΕΠ στο Εθνικό Τυπογραφείο το τελικό κείμενο της προκήρυξης των 585 θέσεων για διοικητικούς και γεωτεχνικούς υπαλλήλους σε 73 υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας. Στον διαγωνισμό αυτό ο αιτήσεις θα γίνουν τον Αύγουστο. Τα ΕΛΤΑ έχουν εκτυπώσει ειδικούς φακέλους με την ένδειξη "ASEP POST" καθώς αναμένεται να δεχθούν γύρω στους 100.000 υποψηφίους".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "πράσινο φως" για την πρόσληψη συνολικά 2.165 ανέργων - συνεπεία ομαδικών απολύσεων- υπό το καθεστώς της μερικής απασχόλησης σε δήμους, κοινότητες, νομαρχίες, περιφέρειες και στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, άναψαν οι υφυπουργοί Εσωτερικών Θ. Νάκος, Οικονομικών Α. Μπέζας και Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτος. Σε συνεδρίασή τους οι τρεις υφυπουργοί ενέκριναν τα ειδικά επιχειρησιακά σχέδια θέσεων μερικής απασχόλησης ειδικά για άνεργους, οι οποίοι είτε απολύθηκαν ομαδικά , είτε οι επιχειρήσεις τους έβαλαν "λουκέτο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι " το "πράσινο φως" για την πρόσληψη 6.262 εποχικών υπαλλήλων σε δήμους, νομαρχίες και περιφέρειες έδωσε η αρμόδια Τριμελής Διυπουργική Επιτροπή. Συνολικά αυτή την εβδομάδα εγκρίθηκαν 7.192 νέες θέσεις. Οι υπόλοιπες 930 αφορούν 454 υπαλλήλους σε φορείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, 120 του ΥΠΕΧΩΔΕ, 178 του Μεταφορών, 91 του Πολιτισμού, 20 του Εμπορικής Ναυτιλίας, 13 του Οικονομίας και Οικονομικών , 6 του Εθνικής Αμύνης και 40 του Απασχόλησης. Ακόμη ο "Συνήγορος του Πολίτη" θα ενισχυθεί με 8 επιστήμονες".

    [05] Κακοποίηση ανηλίκου

    H Espresso υποστηρίζει ότι "την ώρα που ολόκληρη η Ελλάδα αγωνιά για την τύχη του μικρού Αλεξ, μια άλλη τραγική ιστορία, με θύμα έναν άλλο Αλεξ, έρχεται στο φως. Ο πρωταγωνιστής της και σιωπηλός μάρτυρας επί δύο ολόκληρα χρόνια είναι ένα ανήλικο αγόρι από την Αλβανία που συμπτωματικά έχει το ίδιο όνομα με τον χαμένο 11χρονο από τη Βέροια. Και αυτός είχε ζήσει εφιαλτικές στιγμές στα χέρια τεσσάρων μεγαλύτερων αγοριών που το απήγαγαν, το χτύπησαν άγρια και, αφού το βίασαν επανειλημμένα, το υποχρέωσαν να φάει τα κόπρανά τους!".

    [06] Σύνταξη - Δημογραφικό

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι "οι εργαζόμενοι που εισήλθαν στην αγορά εργασίας μετά το 1995 , οι σημερινοί τριαντάρηδες, θα είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται ως τα 75! Με τις προβλέψεις αυτές, που πρώτος διατύπωσε ο καθηγητής Κοινωνικών Επιστημών, αρθρογράφος επί 20ετία της "Wall Street Journal" Peter F. Drucker, η Alpha Bank παρουσίασε μελέτη της, εισάγοντας στον διάλογο για το Ασφαλιστικό την "ευέλικτη συνταξιοδότηση."

    [07] Τροχαία-Θύματα παιδιά

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "θερίζουν τον "ανθό" της Ελλάδας τα τροχαία δυστυχήματα. Τα στοιχεία της Τροχαίας είναι συγκλονιστικά, καθώς 1.669 παιδιά (από βρέφη και νήπια, έως μαθητές δημοτικού και έφηβους 17 ετών) άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο ή τραυματίσθηκαν σοβαρά το 2005, ενώ ήδη τα ανήλικα θύματα τροχαίων μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2006 φθάνουν τα 562! Βεβαίως πίσω από το τιμόνι δεν βρίσκονται τα παιδιά αλλά κάποιος ενήλικας που τις περισσότερες φορές στερείται κυκλοφοριακής παιδείας".

    [08] Ακτοπλοΐα

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "και ο ίδιος ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, επιστρέφοντας από την Πάρο, έπεσε θύμα των καθυστερήσεων και των ακυρώσεων δρομολογίων, που ταλαιπώρησαν εκατοντάδες επιβάτες προκαλώντας για μία ακόμα φορά έμφραγμα στα λιμάνια. Οι ευθύνες των πλοιοκτητών σε ό,τι αφορά την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου και την απόσυρση των σαπιοκάραβων, η διατήρηση των οποίων σε ζωτικής σημασίας για τον Τουρισμό δρομολόγια του Αιγαίου, εκθέτει την χώρα στην διεθνή τουριστική αγορά".

    Η Metro προσθέτει ότι "η κυβέρνηση έστειλε μήνυμα προς τους πλοιοκτήτες, ενώ η ταλαιπωρία για ταξιδιώτες και αδειούχους έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στο λιμάνι του Πειραιά και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν φόβους για επανάληψη των φαινομένων ταλαιπωρίας που παρατηρούνται κάθε καλοκαίρι στην Ακτοπλοΐα".

    [09] Θύματα της τραγωδίας του Σινούκ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "για συνωμοσία και προσπάθεια συγκάλυψης του τι πραγματικά συνέβη στην πτώση του ελικοπτέρου "Σινούκ" πριν από 22 μήνες προτίθενται -όπως είπαν- να μηνύσουν τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς οι οικογένειες του μακαριστού Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρου και του Μητροπολίτη Καρθαγένης Χρυσοστόμου. Τα συντρίμμια βρίσκονται ακόμα στις ΗΠΑ και ενώ το πόρισμα της εταιρείας έχει ολοκληρωθεί και αποκλείει τη μηχανική βλάβη, το πόρισμα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παραμένει στον βυθό του Αιγαίου".

    [10] Καταλήψεις-Καταστροφές

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "γης μαδιάμ έχουν γίνει πολλές σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας από τις πρόσφατες καταλήψεις και οι διοικήσεις των Ιδρυμάτων κάνουν τον απολογισμό της καταστροφής. Ζημιές εκατομμυρίων ευρώ άφησαν πίσω τους οι καταληψίες. Σχεδόν τίποτα δεν έμεινε όρθιο. Μόνο στο ΤΕΙ Αθήνας το κόστος από τις καταστροφές ανέρχεται στο ύψος των 100.000 ευρώ".

    [11] Παπαρήγα

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι "οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξοδέψουν ανώφελα την αγανάκτησή τους. Μπορούν να γυρίσουν την πλάτη στον αποπροσανατολιστικό και γι' αυτό επικίνδυνο ανταγωνισμό ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, παρεμβαίνοντας στη χτεσινή εκδήλωση παρουσίασης των υποψήφιων του αγωνιστικού ψηφοδελτίου "Πειραιάς-Αναγέννηση", με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Ελπίδα Παντελάκη".

    [12] Σκάνδαλο απάτης στο ΙΚΑ

    Η Metropolis υπογραμμίζει ότι "στη Δικαιοσύνη παραδόθηκε φάκελος με στοιχεία για εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ στην Πάτρα. Οι αποκαλύψεις αφορούν στην παράνομη χορήγηση αναπηρικών αμαξιδίων και ορθοπεδικού υλικού. Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του Ιδρύματος, κ. Μοσχονά οι ζημίες από το 1999 έως το 2003 υπερβαίνουν τα 3.350.000 ευρώ. Ο υποδιοικητής ανέφερε επίσης ότι έχουν παραπεμφθεί στο πειθαρχικό με το ερώτημα της διαθεσιμότητας και της απόλυσης 13 γιατροί, ενώ σε πέντε αφαιρέθηκε το δικαίωμα της διενέργειας ελέγχων".

    [13] Κρούσματα αισχροκέρδειας

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "ως απλός θεατής παρακολουθεί η κυβέρνηση τις εγχώριες τιμές των υγρών καυσίμων να εκτοξεύονται σε πρωτοφανή επίπεδα, χωρίς να λαμβάνει κανένα μέτρο προστασίας των καταναλωτών από τα εκτεταμένα κρούσματα αισχροκέρδειας που εκδηλώνονται, κυρίως, σε παραθεριστικές περιοχές".

    [14] Ενοίκια-Φοιτητές

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "έκρηξη έως και 60% σημείωσαν τα ενοίκια της φοιτητικής στέγης το διάστημα 2000-2006, γεγονός που ισοδυναμεί με "φόρο σπουδών" για τις δεκάδες χιλιάδες οικογένειες, τα παιδιά των οποίων σπουδάζουν σε πόλεις μακριά από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους. Από τον Αύγουστο μάλιστα και μετά, οπότε παραδοσιακά αρχίζει η αναζήτηση φοιτητικής στέγης, οι μεσίτες εκτιμούν ότι τα μικρά διαμερίσματα θα "τσιμπήσουν" επιπλέον 5%-10%".

    [15] Υπόθεση Αλεξ

    Η Traffic News αναφέρει ότι "ένα σκηνικό που εντείνει τα σενάρια και το μυστήριο στις εξελίξεις για την υπόθεση της εξαφάνισης του 11χρονου Αλεξ. Η χθεσινή εμφάνιση του πατριού του Αλεξ, Δημήτρη, κρατώντας μια κούκλα βιτρίνας, έδωσε τροφή σε πολλά σενάρια, κυρίως περί αναπαράστασης που ζήτησε ο ίδιος ή κάποιος άλλος φορέας που εμπλέκεται στην υπόθεση, προκειμένου να γίνουν διευκρινίσεις".

    [16] Εθνική Ιταλίας

    Σύμφωνα με την City Press "από την ντροπή και το διασυρμό του σκανδάλου με τα στημένα παιχνίδια στο θρίαμβο και τη δόξα για την κατάκτηση του τροπαίου. Ίσως σύντομα και ξανά στη θέση του ταπεινωμένου για τη "δυσωδία" του Καμπιονάτο. Πριν το Μουντιάλ η συντριπτική πλειονότητα των ερωτήσεων στις συνεντεύξεις Τύπου για τους Ιταλούς παίκτες και τον Μαρτσέλο Λίπι ήταν -όπως μπορεί να φανταστεί εύκολα κανείς- για το σκάνδαλο στο εγχώριο πρωτάθλημα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 11 July 2006 - 20:14:14 UTC