Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-04-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/42006
  • [02] Κοντολίζα Ράις
  • [03] Παιδεία-Συνέντευξη Καλού
  • [04] Νομαρχιακές εκλογές
  • [05] "Μοντέλα" οικονομίας
  • [06] Τζόγος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/42006

    Η επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Κοντολίζας Ράις στην Αθήνα και οι συνομιλίες που θα έχει με Καραμανλή - Μπακογιάνη κυριαρχεί στην ειδησεογραφία του σημερινού αθηναϊκού Τύπου. Άλλα βασικά θέματα είναι η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα και οι διαγωνισμοί για προσλήψεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τι θα ζητήσει η Κοντολίζα από την Ελλάδα; Έφθασε τα ξημερώματα στην Αθήνα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Διαγωνισμός για 7.700 θέσεις εκπαιδευτικών. ΑΣΕΠ: Στις 25 και 26 Νοεμβρίου οι εξετάσεις - Τον Ιούλιο η προκήρυξη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σαρώνει η CIA τα δίκτυα επικοινωνίας. Με πρόσχημα την φημολογούμενη επίθεση κατά του Ιράν.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εφάπαξ: Όλες οι νέες αυξήσεις. Μέχρι 5.000 ευρώ η διαφορά. Αναλυτικός πίνακας για το δημόσιο.

    ΕΘΝΟΣ: Τη Σούδα θέλει η Κοντολίζα. Προγεφύρωμα για το χτύπημα κατά του Ιράν, η βάση της Κρήτης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η νεολαία αντιστέκεται στους Ιούδες. Την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση γεμάτες οι εκκλησίες για πρώτη φορά από πιστό λαό και περισσότερο από νέα και μοντέρνα παιδιά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με καυτή ατζέντα η Ράις στην Αθήνα. Τα μυστικά δούναι και λαβειν μεταξύ Ελλάδος-Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πακέτο 2.165 προσλήψεων μέχρι τέλος Μαΐου. Ειδικό ένθετο: Πίνακες για υπουργεία, δήμους, νοσοκομεία, ΔΕΚΟ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στην πρίζα για την Κοντολίζα. Μέτρα α λα Κλίντον για την επίσκεψη-αστραπή.

    ΕΣΤΙΑ: Άπιαστο όνειρο Ιρλανδία-Σουηδία. Ακούγονται αστεία τα όσα λέγονται στην χώρα μας.

    ESPRESSO: Έβαλαν βόμβα σε παιδική χαρά νεόκοποι τρομοκράτες με αρρωστημένα μυαλά. Θα τίναζαν στον αέρα παιδότοπο ως αντίδραση για την άφιξη της Κοντολίζα Ράις.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κομπάρσους ψάχνει η Κοντολίζα. Σκηνικό πολέμου με Ιράν στήνουν οι ΗΠΑ.

    PRESS TIME: Ψάχνουν τηλεστάρ για την υπερνομαρχία. Η ΝΔ αναζητά αντίπαλο της Φώφης.

    TRAFFIC NEWS: Ευτράπελο και όμως αληθινό: Τρεις λέσχες έβαλαν σε μαύρη λίστα βουλευτή.

    Η ΧΩΡΑ: Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή. Αστακός από τα μεσάνυχτα η Αθήνα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Έρευνα στη Θεσσαλονίκη: "Ασανσέρ" οι τιμές των σπιτιών.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αντιπολεμική "υποδοχή" στην Κόντι. Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η επίσκεψή της στην Αθήνα.

    [02] Κοντολίζα Ράις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "σε μια αστυνομοκρατούμενη Αθήνα η Κοντολίζα Ράις έφθασε για να πείσει την ελληνική κυβέρνηση να επιδείξει προθυμία σε μέτρα κατά του Ιράν, με δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και για την "αξιοποίηση" της Σούδας. Στην ατζέντα των συνομιλιών, που δεν ανακοινώθηκε, ενδεχομένως να υπάρχουν και θέματα διμερή και βαλκανικά. Η παρουσία της Ράις προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, κυρίως από το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ ,ενώ το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την αντίθεσή του σε κάθε προοπτική πολέμου".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "η Αθήνα από την πλευρά της επιθυμεί με κάθε τρόπο να αποφύγει τη συζήτηση για το τι θα γίνει στην περίπτωση που η Ουάσιγκτον αποφασίσει να προβεί στο μοιραίο κτύπημα κατά του Ιράν. Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών έλεγαν πως η κ. Μπακογιάννη θα επιμείνει ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα διπλωματικά μέσα και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος, αποφεύγοντας επιμελώς να εισέλθει σε λεπτομέρειες".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συζητηθεί η ιρανική κρίση και η ενδεχόμενη στήριξη που ζητήσουν οι ΗΠΑ στον ΟΗΕ, όπου η Ελλάδα μετέχει ως μη μόνιμο μέλος στο Συμβούλιο Ασφαλείας, σε περίπτωση κυρώσεων κατά της Τεχεράνης . Την κ. Ράις ετοιμάζονται να "υποδεχθούν" στην Αθήνα με διαδηλώσεις και πορείες τα κόμματα της Αριστεράς, τα οποία χαρακτήρισαν την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών "persona non grata".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "η άφιξη της κ. Ράις σήμερα το πρωί στην Αθήνα σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας περιόδου εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, που θα έχουν ως επίκεντρο και τη χώρα μας. Ειδικά, δε μετά τη διαφαινόμενη άσκηση πίεσης των Αμερικανών προς την Αθήνα για παροχή διευκολύνσεων μέσω της βάσης της Σούδας, σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική εμπλοκή στο Ιράν, αναμφίβολα οι εξελίξεις θα επηρεάσουν την Ελλάδα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "από την πλευρά της , η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται στις συνομιλίες με την κ. Ράις να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα ευρωτουρκικά, καθώς θεωρεί ότι οι απαιτήσεις της για την προσαρμογή της Τουρκίας στα ευρωπαϊκά στάνταρντ συναντούν ευήκοα ώτα και στις ΗΠΑ. Με αυτό το δεδομένο, η Αθήνα θα έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της και στις συνομιλίες που θα έχει την επόμενη ημέρα η κ. Ράις στην τουρκική πρωτεύουσα ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "το γεγονός ότι οι ΗΠΑ στέλνουν υπουργό Εξωτερικών στην Αθήνα μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια αποκαλύπτει από μόνο του ότι τα θέματα που θα συζητηθούν στην Ηρώδου Αττικού και στης Βασιλίσσης Σοφίας είναι υψίστης σημασίας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "με δορυφορικά και επίγεια μέσα, η CIA σαρώνει στην κυριολεξία τις επικοινωνίες στην Ελλάδα με αφορμή την επίσκεψη της Κοντολίζας Ράις στην Αθήνα, αλλά και για την προετοιμασία των χτυπημάτων κατά του Ιράν.

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "ολονύχτιο θρίλερ στην Αθήνα και δεκάδες προσαγωγές υπόπτων. Πρωτοφανή τα μέτρα ασφαλείας για τη σημερινή επίσκεψη της Κοντολίζα Ράις, που πραγματοποιείται υπό τα τύμπανα πολέμου στο Ιράν".

    [03] Παιδεία-Συνέντευξη Καλού

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "οριστικοποιήθηκε για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, η διενέργεια του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για 7.700 μόνιμες θέσεις εκπαιδευτικών κατά τα σχολικά έτη 2007-08 και 2008-09. Στην αποκλειστική συνέντευξή του στην "Α", ο υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Καλός, αποκαλύπτει τις αλλαγές που θα επέλθουν στο νέο διαγωνισμό και διαβεβαιώνει ότι έως τα τέλη Ιουλίου θα έχει βγει η προκήρυξη, ενώ παράλληλα θα έχουν ολοκληρωθεί και οι 7.490 διορισμοί για το προσεχές διδακτικό έτος 2006-07. Προχωρεί, όμως, και σε μία δήλωση-βόμβα: Μελετάται εξεταστικό σύστημα ανάλογο του baccalaureate -αν όχι αυτό το ίδιο- για να αντικαταστήσει τις πανελλαδικές που ισχύουν σήμερα. Το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή τρία χρόνια μετά τη θεσμοθέτησή του -η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στις αρχές του 2007- ώστε να μην αιφνιδιαστούν οι μαθητές".

    [04] Νομαρχιακές εκλογές

    Η Press Time σημειώνει ότι "πρόσωπο της τηλεόρασης φαίνεται ότι αναζητούν από τη Νέα Δημοκρατία για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου για την Υπερνομαρχία Αθηνών. Μάλιστα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της "PRESS Time", έπειτα από πολύμηνες συζητήσεις, στο πρόσωπο του Τέρενς Κουίκ φαίνεται ότι βρήκαν στη Ρηγίλλης την αντί-Φώφη".

    [05] "Μοντέλα" οικονομίας

    Η ΕΣΤΙΑ επισημαίνει ότι "ακούγονται μάλλον ως αστεία τα όσα λέγονται στην χώρα μας περί Ιρλανδικού και Σουηδικού μοντέλου. Για να τα ακολουθήσουμε πρέπει να κατανοήσουμε περί τίνος ακριβώς πρόκειται και να αποφασίσουμε ότι θέλουμε να προχωρήσουμε προς την κατεύθυνση αυτήν. Αλλως, Ιρλανδία και Σουηδία θα παραμένουν άπιαστο όνειρο στην σφαίρα της φαντασίας".

    [06] Τζόγος

    Η Traffic News ισχυρίζεται ότι "ο πενηντάρης κοινοβουλευτικός, γνωστός για την προτίμησή του στα ζάρια, έπαιξε στο μέσον της Μεγάλης Εβδομάδας 16.000 ευρώ σε "τραπέζι" της Κυψέλης και βέβαια προτίμησε να μην πληρώσει το χρέος του. Ο ιδιοκτήτης όμως, γνωστός στην πιάτσα για τον αψύ του χαρακτήρα και για τις πολύ υψηλές επαφές του, επικοινώνησε κατευθείαν με το γραφείο του αρχηγού του βουλευτή και τους είπε ορθά κοφτά ότι περιμένει τα λεφτά μέχρι αύριο Τετάρτη, σε διαφορετική περίπτωση θα βγει σε εφημερίδες και ραδιοκάναλα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 25 April 2006 - 20:57:26 UTC