Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-04-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/4/2006
  • [02] Υποκλοπές
  • [03] Βησσαρίων
  • [04] Γ. Σαλαγκούδης
  • [05] Κ. Καραμανλής
  • [06] Μεταρρυθμίσεις
  • [07] Ερντογάν
  • [08] Ακίνητα
  • [09] ΚΟΚ
  • [10] Πετρέλαιο
  • [11] Αιώνιοι φοιτητές
  • [12] "17 Νοέμβρη"
  • [13] Δ' ΚΠΣ
  • [14] Πασχαλινή έξοδος
  • [15] ΗΠΑ
  • [16] Αγορά
  • [17] ΠΑΣΟΚ-ΑΣΕΠ
  • [18] Κοντολίζα Ράις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/4/2006

    Η εφαρμογή του Δ' ΚΠΣ, η δίκη της "17Νοέμβρη", οι αιώνιοι φοιτητές, η άνοδος της τιμής του πετρελαίου,οι δηλώσεις του βουλευτή Θεσσαλονίκης Γ. Σαλαγκούδη και ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας με τα αστεία και τα παράλογά του είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Την Πέμπτη στην Αθήνα η Κοντολίζα, ενώ το ΚΚΕ ετοιμάζει πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Παραλήρημα του ΠΑΣΟΚ κατά ΑΣΕΠ. Ευθεία επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στην Ανεξάρτητη Αρχή.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 16 δισ. ευρώ στην περιφέρεια. Απόφαση-σταθμός της κυβέρνησης για την "άλλη Ελλάδα".

    Η ΑΥΓΗ: Ο Μπους πυροδοτεί την τιμή του πετρελαίου. Στα 73 δολάρια το βαρέλι.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σουηδικό το μοντέλο των υποκλοπών σύμφωνα με νέα στοιχεία από τις έρευνες, ενώ ο Ζίκου της "ERICSSON" κάνει τον "ψόφιο κοριό"...

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ανταρσία-βαρελότο! Πρώην υφυπουργός επιτίθεται κατά Καραμανλή και κατόπιν ανασκευάζει. Το Μαξίμου απείλησε με διαγραφή τον κ. Γ. Σαλαγκούδη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αντικειμενικές. Οι νέες τιμές για οικόπεδα, αγροτεμάχια. Ανακοινώνονται μετά το Πάσχα από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

    ΕΘΝΟΣ: Αιώνιοι οι... μισοί φοιτητές. "Ξεχνούν" να πάρουν πτυχίο 200.000 εγγεγραμμένοι στα ΑΕΙ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δεν αντέχουν ενάρετους και αγίους κατά Χριστόν και... Με λόγια... του αέρα πολεμάνε τον Βησσαρίωνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μαύρο πρόβατο ο Ερντογάν για τους Αμερικανούς. Η Ουάσιγκτον έπαψε πλέον να εμπιστεύεται τον Τούρκο πρωθυπουργό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δικάζονται τα θύματα της 17Ν. Εκφυλίζεται επικίνδυνα η διαδικασία στη δίκη της τρομοκρατίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 14 λόγοι για να οδηγείτε γελώντας και βρίζοντας. Τα αστεία και παράλογα του Κώδικα Κυκλοφορίας.

    ΕΣΤΙΑ: Η Μεγάλη Πέμπτη προ 100 ετών. Σήμερα ένθετο το φύλλο της 30ής Μαρτίου 1906.

    ESPRESSO: Η συγκλονιστική ιστορία του Άγγελου Πυριόχου: "Πέθανα και αναστήθηκα". Κλινικά νεκρός ύστερα από αεροπορικό ατύχημα, επέστρεψε στη ζωή.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πάνω από τα 73 δολάρια το πετρέλαιο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αυξάνεται η κίνηση, πέφτουν οι τιμές... στην πασχαλινή αγορά. Μειωμένος ο τζίρος στη Βαρβάκειο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Παιχνίδι τρόμου με πετρέλαιο - πυρηνικά. Πιέζουν για "Καταιγίδα Νο 3" οι ΗΠΑ.

    Η ΝΙΚΗ: Κρύβεται και από δικούς του. Εξ οικείων τα βέλη για Καραμανλή.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Ο Χριστόδουλος απέκλεισε όλα τα κανάλια χάριν ενός! "Πούλησε" τη λειτουργία της Μ. Δευτέρας.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Γολγοθάς χωρίς τέλος για την κυβέρνηση μετά το Πάσχα. Ο Καραμανλής ψάχνει στην... Τήνο ένα θαύμα για να αποφύγει το πικρό ποτήρι των προβλημάτων.

    PRESS time: Ο σκοτεινός πόλεμος στην πίστη και η δύναμη του Ιησού. Καταγγελία της Μονής Αγάθωνος για την αμφισβήτηση του Βησσαρίωνα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πολεμικές κραυγές από τις ΗΠΑ κατά του Ιράν. Ο αρχιτρομοκράτης Μπους απειλεί ακόμα και με χρήση πυρηνικών όπλων.

    TRAFFIC NEWS: Πατέρα, είμαι έτοιμη να κάνω τεστ DNA. Αρκεί να με πείσεις ότι δεν είμαι κόρη σου. Το ξέσπασμα της κόρης του Βοσκόπουλου.

    City Press: Ρεκόρ εξόδου. Η οικονομική στενότητα δεν αποθαρρύνει τους κατοίκους της πρωτεύουσας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Βάζει φωτιά στη ζωή μας. Από ρεκόρ σε ρεκόρ η τιμή του πετρελαίου.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Ξεκληρίζεται" η αγροτιά του Ν. Θεσσαλονίκης. "Μαύρο" Πάσχα θα κάνουν φέτος πολλές οικογένειες αγροτών καθώς όπως υποστηρίζουν τα χρήματα που πήραν από τις επιδοτήσεις τα διέθεσαν για να καλύψουν τα χρέη τους.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με έρευνα που "παρήγγειλαν" οι "4": "Αχτύπητος" ο Παπαγεωργόπουλος με 60%.

    Σημείωση: Οι εφημερίδες ΧΩΡΑ και METRO δεν είχαν φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [02] Υποκλοπές

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι " μόνο ο σουηδικός πολυεθνικός κολοσσός της ERICSSON είχε την τεχνολογία, την τεχνογνωσία και τους κωδικούς για να πραγματοποιήσει υποκλοπές στο σύνολο σχεδόν του δικτύου χωρίς να υπάρχει δυνατότητα εντοπισμού".

    [03] Βησσαρίων

    H PRESS time γράφει ότι "σκοτεινοί κύκλοι εξαπολύουν αλλεπάλληλες και λυσσαλέες επιθέσεις εναντίον της Εκκλησίας, με στόχο να κλονίσουν πίστη των χριστιανών λίγες μέρες πριν από τον εορτασμό του Πάσχα".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "έχουν φρίξει, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, γράφουν και ξαναγράφουν για το Γέροντα Βησσαρίωνα της Ιεράς Μονής Αγάθωνος. Αρχίζει και αλλοιώνεται το πρόσωπό του, μπήκες στην διαδικασία της αποσύνθεσης, γιατί κρύβουν το πρόσωπό του, αυτά και άλλα τέτοια, όπως τι γίνεται με το Ίδρυμα και πού πηγαίνουν τα χρήματα των προσκυνητών. Έτσι, πολεμούν με τον ...αέρα τον Βησσαρίωνα".

    [04] Γ. Σαλαγκούδης

    H TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι "πρωτοφανή χαρακτηρίστηκε η στάση του Γ. Σαλαγκούδη μετά τους χαρακτηρισμούς κατά του Κώστα Καραμανλή, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε Μέγαρο Μαξίμου και Ρηγίλλης".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι " άρχισαν ως ανταρσία και κατέληξαν "βαρελότο" οι βολές του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης κ. Γ. Σαλαγκούδη κατά του πρωθυπουργού. Οι αρχικές δηλώσεις του για την πολιτική απομόνωση του κ. Καραμανλή - είναι σε "δοκιμαστικό σωλήνα" - ανασκευάστηκαν έπειτα από πιέσεις που περιελάμβαναν και την απειλή της διαγραφής. Η επισήμανσή του όμως ότι ο κ. Καραμανλής είναι μακριά από τους υφυπουργούς και τους βουλευτές απηχεί την άποψη πολλών στελεχών της ΝΔ".

    H ESPRESSO ισχυρίζεται ότι "ένας "Ιούδας" βουλευτής της Β΄Θεσσαλονίκης της ΝΔ διέρρευσε στα ΜΜΕ μια αιχμηρή δήλωση του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Σαλαγκούδη, κατά του πρωθυπουργού, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του Μαξίμου, τόσο για τον Γ. Σαλαγκούδη όσο και για την "πηγή" της διαρροής".

    [05] Κ. Καραμανλής

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "ακόμη και εξ οικείων δέχεται πλέον βέλη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για την τακτική της απομόνωσής του στο Μέγαρο Μαξίμου, μακριά από τα κοινωνικά προβλήματα, αλλά και από κάθε εστία πιθανής κριτικής, ακόμη και σε εσωκομματικό επίπεδο".

    Σύμφωνα με το ΠΟΝΤΙΚΙ " δεν είναι ακόμη γνωστό αν ο Καραμανλής πάει πασχαλιάτικα στην Τήνο για να ζητήσει τη χάρη και το έλεος της θεομήτορος ή για να αποκλειστεί από τον έξω κόσμο και να βάλει σε τάξη το μπάχαλο, που επικρατεί στο κόμμα και την κυβέρνησή του. Το βέβαιο είναι ότι η όποια πασχαλινή ξεκούραση θα του είναι πολύτιμη αφού αμέσως μετά το Πάσχα αρχίζει - ή μάλλον συνεχίζεται, ακόμη πιο ανηφορικός - ο δικός του Γολγοθάς".

    [06] Μεταρρυθμίσεις

    Η ΕΣΤΙΑ στο πρωτοσέλιδο άρθρό της γράφει μεταξύ άλλων "άρα ο Καραμανλής οφείλει - το λέμε και πάλι - να τολμήσει. Και να προχωρήσει σε αλλαγές και νοοτροπίας και προσώπων αν χρειασθεί, έως ότου θεσπισθούν συνταγματικές διατάξεις οι οποίες θα ρυθμίζουν πολλά όπως αίφνης το ασυμβίβαστο υπουργικής και βουλευτικής ιδιότητος. Αν θέλει να γίνει εμπνευσμένος Πρωθυπουργός να βάλει το χέρι του "επί τον τύπον των ήλων". Και να προχωρήσει . Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Βαθειά τομή. Η μόνη που εγγυάται την εκ της τέφρας ανάσταση της χώρας".

    [07] Ερντογάν

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "ο πάλαι ποτέ εκλεκτός της Ουάσιγκτον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται πλέον στο ψυγείο της αμερικανικής διπλωματίας. Ο Τούρκος πρωθυπουργός με την πολιτική που ακολουθεί στα μεγάλα περιφερειακά ζητήματα έχει οδηγήσει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις στο χειρότερό τους σημείο".

    [08] Ακίνητα

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "μετά το Πάσχα θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών τις νέες αυξημένες τιμές στα αγροτεμάχια και στα οικόπεδα όλης της χώρας. Οι αρμόδιες επιτροπές που έστειλαν τους πίνακες με τις νέες τιμές για τα αγροτεμάχια και τα οικόπεδα, εισηγούνται αυξήσεις κατά 30%-35% στις αντικειμενικές αξίες γης στα εκτός σχεδίου ακίνητα".

    [09] ΚΟΚ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "διατάξεις-απομεινάρια από την εποχή των κάρων, άλλες που αγνοούν την πραγματικότητα των πόλεων και των δρόμων και άλλες που προκαλούν μάλλον κίνδυνο και αναστάτωση, περιλαμβάνονται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που οδεύει σε αναμόρφωση, αλλά μόνον ως προς τα πρόστιμα που προβλέπει".

    [10] Πετρέλαιο

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "όργιο κερδοσκοπίας με την τιμή του πετρελαίου έχει προκαλέσει η επιθετική πολιτική Μπους και οι απειλές της κυβέρνησής του κατά του Ιράν".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "σοκ και δέος στις παγκόσμιες αγορές! Στην απειλή των ΗΠΑ για πυρηνικό πλήγμα εναντίον του Ιράν, ο Ιρανός πρόεδρος απαντά με την απειλή να εκτοξεύσει ακόμα υψηλότερα την τιμή του πετρελαίου".

    [11] Αιώνιοι φοιτητές

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "σε περίπου 200.000 υπολογίζονται οι "αιώνιοι" φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας και είναι αυτοί που το υπουργείο Παιδείας έχει βάλει στο... στόχαστρο και σύντομα θα τους επιβάλει ανώτατο χρονικό όριο αποφοίτησης".

    [12] "17 Νοέμβρη"

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "ρυθμοί "χελώνας" στην πορεία της κατ' έφεση δίκης της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Ρυθμοί... "αργής κίνησης" στην επ' ακροατηρίω ποινική διαδικασία που καθημερινά "τορπιλίζεται" με μύριους όσους τρόπους από τον "ετσιθελισμό" ορισμένων εκ των σκληρών υπολόγων που το πρωτοβάθμιο δικαστήριο -το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων- τους έχει καταδικάσει με πολυϊσόβιες καθείρξεις".

    [13] Δ' ΚΠΣ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "από το 2007 θα αρχίσει η εισροή στη χώρα μας των κονδυλίων του Δ' ΚΠΣ, το 80% των οποίων θα δοθεί για έργα στην επαρχία".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία, που δεν πρέπει να χαθεί, χαρακτηρίζεται η υλοποίηση του Δ' Κοινοτικού Πλαίσιου Στήριξης (ΚΠΣ), η εφαρμογή του οποίου αρχίζει από το 2007".

    [14] Πασχαλινή έξοδος

    Η City Press επισημαίνει ότι "τα καύσιμα ανεβάζουν το κόστος της οικογενειακής εκδρομής. Τι να προσέξετε και τι να αποφύγετε στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Προσεκτικοί οι καταναλωτές. Σχετικά μειωμένος ο τζίρος στην πασχαλινή αγορά".

    [15] ΗΠΑ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι "οι απροκάλυπτες πολεμικές κραυγές που εκτοξεύουν οι ΗΠΑ κατά του Ιράν, απειλώντας ακόμα και με τη χρησιμοποίηση πυρηνικών όπλων, δείχνουν ποιοι είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες".

    [16] Αγορά

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "αυξάνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά με τους καταναλωτές να σπεύδουν για τα ψώνια του εορταστικού τραπεζιού".

    [17] ΠΑΣΟΚ-ΑΣΕΠ

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "σε εφαρμογή αποφάσεων του 2001 και 2002 στηρίχθηκε η εισήγηση της Ανεξάρτητης Αρχής για τις προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ στα Ελληνικά Πετρέλαια. Πολιτική ρουσφετιών καταλόγισε στην κυβέρνηση η Χαριλάου Τρικούπη στρέφοντας κατ' ουσία τα βέλη της στην Ανεξάρτητη Αρχή. Σκληρή η απάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου".

    [18] Κοντολίζα Ράις

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 υποστηρίζει ότι "η άφιξη στην Αθήνα της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών σε μια στιγμή που όλα τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής διπλωματίας παραμένουν ανοιχτά δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την τύχη που θα έχουν ορισμένα από αυτά μετά την αναχώρησή της".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα υποδεχθεί την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών κ. Κοντολίζα Ράις το ΚΚΕ, την Πέμπτη 27 Απριλίου".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 20 April 2006 - 14:42:20 UTC