Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-02-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/2/2006
  • [02] Υποκλοπές
  • [03] Κώστας Τσαλικίδης
  • [04] Δημοσκόπηση
  • [05] ΑΕΙ
  • [06] Γρίπη των πτηνών
  • [07] Γ. Παπανδρέου
  • [08] ΙΕΚ
  • [09] Β. Κατσικέας
  • [10] Εκλογές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/2/2006

    Οι υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών, η κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της VODAFONE Γιώργου Κορωνιά, η αυτοκτονία του Κώστα Τσαλικίδη, η απαγωγή και η ανάκριση του Βασίλη Κατσικέα στη Σόφια, καθώς και η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βουλή για τις υποκλοπές και την οικονομία, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το τελευταίο γκάλοπ της VPRC. Παρ΄ όλες τις ατυχίες και τις γκάφες... Προηγούνται ΝΔ και Καραμανλής.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Φεστιβάλ υποκριτικής. Ρεσιτάλ αμνησίας, θράσους και αμετροέπειας από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Δολοφονία υποπτεύεται η Εισαγγελία. Το τελευταίο e-mail αφορμή για να αμφισβητηθεί η αυτοκτονία.

    Η ΑΥΓΗ: Μούγκαφον η κυβέρνηση! 8 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι συνεχίζονται οι παρακολουθήσεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Το Λονδίνο έδωσε εντολή στη "VODAFONE" να διαθέσει το δίκτυο για υποκλοπές. Πολιτικό σεισμό προκαλούν οι κασέτες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Γιατί κρύβεται ο Πρωθυπουργός;". Ολομέτωπη επίθεση Παπανδρέου κατά Καραμανλή.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τι αλλάζει για 37.000 σπουδαστές στα δημόσια ΙΕΚ. Ο αντιπρόεδρος του ΟΕΕΚ Κ. Μαργαρίτης αποκαλύπτει στη "Β".

    ΕΘΝΟΣ: Μαρτυρία-σοκ κλονίζει την "αυτοκτονία". Τι δηλώνει η υπάλληλος που μίλησε τελευταία με τον Τσαλικίδη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενώ ο σάλος των υποκλοπών δεν λέει να κοπάσει και όλο και νέα στοιχεία έρχονται στο φως και οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη, ήρθαν τα μαντάτα από τον βορρά και.... Μετά τη VODAFONE χτύπησε ο ιός της ...Κύκνοφον!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Καμπανάκι για την κυβέρνηση. Η χθεσινή δημοσκόπηση, η πρώτη κακή για τη ΝΔ κατά τα τελευταία έξι χρόνια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Απολογία με ύβρεις από τον Παπανδρέου. Μπούμερανγκ για το ΠΑΣΟΚ το σχέδιο υπονόμευσης της οικονομίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: CIA κι αράξαμε... Υπόθεση Κατσικέα: Τι κάνει νιάου νιάου στη Βουλγαρία;

    ΕΣΤΙΑ: Δώρον άδωρον τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Η Κυβέρνησις θέτει απαγορευτικούς περιορισμούς.

    ESPRESSO: "Ο φίλος μου ο Σάκης" . Ο Απόστολος Γκλέτσος στο πλευρό του Κεχαγιόγλου. Πώς του συμπαραστέκεται μέσα στη φυλακή.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δεν έλυσε απορίες η πρώτη κατάθεση του Γ. Κορωνιά. "Κάτι δεν πάει καλά με την εταιρεία" ανέφερε ο αυτόχειρ στο ημερολόγιό του.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Γρίφος το τετράδιο Τσαλικίδη. Μηνυτήρια αναφορά για ανθρωποκτονία υπέβαλε η οικογένειά του.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αμφισβητεί την αυτοκτονία η Εισαγγελία. Το τελευταίο e-mail ανέτρεψε τα δεδομένα.

    Η ΝΙΚΗ: "Κρύβεται ο Καραμανλής". Οξύτατη επίθεση Παπανδρέου στη Βουλή.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Απειλούν οι ΗΠΑ την κυβέρνηση για την κατασκοπεία των "αγνώστων". Παρακολουθούσαν και 7 επιχειρηματίες.

    PRESS time: Πράκτορες εκβιάζουν διοικητή Οργανισμού για τις εξωσυζυγικές του σχέσεις.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ: "Σαρανταποδαρούσα" το κύκλωμα των υποκλοπών!

    Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Εκλογικός συναγερμός σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Σε πλήρη ετοιμότητα τα κομματικά επιτελεία σε Ρηγίλλης και Χαριλάου Τρικούπη μετά την ομοβροντία των αποκαλύψεων.

    TRAFFIC NEWS: Τα απόρρητα στοιχεία που γνωρίζει η κυβέρνηση. Πού οδηγούν τα ίχνη των "κατασκόπων".

    Η ΧΩΡΑ: Ο αρχιπράκτορας μιλούσε και έγραφε τη "γλώσσα" της Ericsson.

    City Press: Κλίμα έντασης λόγω υποκλοπών και οικονομίας. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ αποδίδουν προσωπικές ευθύνες στον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

    Μetro: Ύποπτα κρούσματα. Έστειλαν δείγματα από τους τρεις κύκνους για εξετάσεις στο Λονδίνο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Καραντίνα για 3 κρούσματα. Θεσσαλονίκη - Πιερία: Εφιάλτης για τη γρίπη των πτηνών.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οδηγίες προς... φορολογουμένους. Όλες οι ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων.

    [02] Υποκλοπές

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 ισχυρίζεται ότι "με αντίποινα σε εθνικό επίπεδο απειλούν ξένες δυνάμεις, με αφορμή τα όσα εμμέσως πλην σαφώς διαμορφώθηκαν ως άποψη από την ελληνική πλευρά, ότι δηλαδή οι υποκλοπές του πρωθυπουργού, υπουργών κι άλλων προσώπων έγιναν από μυστικές υπηρεσίες χωρών που έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους "υψηλής τεχνολογίας" παρακολουθήσεις".

    H CITY PRESS γράφει: "ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ αποδίδουν προσωπικές ευθύνες στον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή για το σκάνδαλο των υποκλοπών".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "τον ισχυρισμό ότι από τις 10 Μαρτίου 2005 αφού είχε αποσυνδεθεί το λογισμικό των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο ίδιος κινήθηκε βάσει των υποδείξεων που έλαβε από την κυβέρνηση, διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone κ. Γ. Κορωνιάς κατά την ακρόασή του χθες από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ). Η ακρόαση, πάντως, του κ. Κορωνιά η οποία διήρκεσε 2,5 ώρες, άφησε αναπάντητα όλα τα κρίσιμα ερωτήματα της υπόθεσης".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "σαν τη σαρανταποδαρούσα είναι το κύκλωμα των υποκλοπών, ενιαίο και αδιαίρετο και όχι κατακερματισμένο, δήλωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, και ενώ ήταν σε εξέλιξη νέα στοιχεία γύρω από την υπόθεση".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "εννέα μέρες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης κατασκοπείας μέσω των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, η κυβέρνηση...αποσύρεται, αρνούμενη να ενημερώσει τη Βουλή και την κοινή γνώμη, ενώ με νέα στοιχεία, που διερευνά η δικαιοσύνη, συσχετίζεται ο θάνατος του στελέχους της Vodafone με την υπόθεση των υποκλοπών".

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "στα χέρια της κυβέρνησης βρίσκονται όλα τα στοιχεία, που όπως εκτιμούν πραγματογνώμονες και αναλυτές, φωτίζουν τα δύο σημαντικά ερωτήματα δηλαδή το "ποιος" και "πως " στο σκάνδαλο των υποκλοπών".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει: "συνταρακτικές αποκαλύψεις από τον Γιώργο Τράγκα για τη λειτουργία του συστήματος των υποκλοπών . Η πορεία των ερευνών δείχνει ότι κάποιους ή κάποιοι έγραφαν στη "γλώσσα" της εταιρείας Ericsson χρησιμοποιώντας το λογισμικό για να παρακολουθούν τηλέφωνα και να συλλέγουν παράνομα πληροφορίες".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι "πολιτικό σεισμό αναμένεται να προκαλέσει η υπόθεση των υποκλοπών, η οποία λαμβάνει πλέον διαστάσεις, τεράστιου πολιτικοοινομικού σκανδάλου, στο οποίο εμπλέκονται ξένες μυστικές υπηρεσίες και -σύμμαχες- χώρες".

    [03] Κώστας Τσαλικίδης

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι " ο κ. Παναγιώτης Τσαλικίδης επικαλείται στη μήνυσή του και τετράδιο σημειώσεων του αδελφού του το οποίο βρήκε στα προσωπικά αντικείμενα του θανόντος το περασμένο Σάββατο και προσκόμισε στον κ .Διώτη".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "έντονες αμφιβολίες εκφράζονται από εισαγγελικούς και δικαστικούς κύκλους ότι ο Κώστας Τσαλικίδης αυτοκτόνησε!".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "η προαγωγή του Κώστα Τσαλικίδη στη θέση του προϊσταμένου τμήματος της Διεύθυνσης Μεταγωγής της Vodafone, τον Ιανουάριο του 2005, ίσως να ήταν η αρχή της ιστορίας που οδήγησε στα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν δυο μήνες αργότερα".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "σε αμφισβήτηση θέτουν πλέον οι Εισαγγελικές Αρχές την - θεωρούμενη αρχικά ως δεδομένη - αυτοκτονία του Κώστα Τσαλικίδη".

    H PRESS time εκτιμά ότι "πυκνώνει το μυστήριο γύρω από την ...αυτοκτονία(;) Τσαλικίδη , καθώς το ίδιο βράδυ πουέβαλε τέλος στη ζωή του έδινε λύση στην εταιρεία του και , στην κυριολεξία, την έβγαζε από αδιέξοδο που παρ΄ολίγον να την οδηγούσε στο χείλος του γκρεμού".

    [04] Δημοσκόπηση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "καμπανάκι για την κυβέρνηση χτύπησε η δημοσκόπηση της VPRC που διενεργήθηκε εν μέσω της υπόθεσης των υποκλοπών, στις 6 και 7 Φεβρουαρίου".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "τον κώδωνα του κινδύνου χτυπάει η έρευνα της εταιρείας VPRC για λογαριασμό του ΣΚΑΙ όπου δείχνει ότι η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ έχει μειωθεί στις δύο ποσοστιαίες μονάδες. Μια διαφορά οριακή, που φέρνει το κυβερνών κόμμα σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση".

    [05] ΑΕΙ

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "ένα βήμα εμπρός και τρία βήματα πίσω θα μπορούσε να χαρακτηρισθή η πολιτική της Κυβερνήσεως στο θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων".

    [06] Γρίπη των πτηνών

    Η METRO αναφέρει ότι "συναγερμός σήμανε χθες στις Αρχές, καθώς εντοπίστηκαν τρία "ύποπτα" κρούσματα της γρίπης των πτηνών στη Βόρεια Ελλάδα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "εντοπισμός τριών ύποπτων κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών σε μεταναστευτικούς κύκνους στις περιοχές Σταυρός και Νέοι Επιβάτες Θεσσαλονίκης και Παραλία Κατερίνης".

    [07] Γ. Παπανδρέου

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "με ύβρεις και ψεύδη επιχειρεί να απαντήσει το ΠΑΣΟΚ στο δημοσίευμα του "ΕΤ" για "σχέδιο υπονόμευσης της οικονομίας" από τη Χαριλάου Τρικούπη που πυροδότησε, πάντως, σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση".

    Το ΒΗΜΑ εκτιμά ότι "με μια εμφάνιση που "θύμιζε Ανδρέα", όπως σχολίασαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε χθες στη Βουλή ολομέτωπη επίθεση κατά του κ. Κ. Καραμανλή".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ προσθέτει ότι "με αφορμή τη συζήτηση επί της προτάσεως του ΠΑΣΟΚ για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, ο Γ. Παπανδρέου επετέθη και προσωπικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό, καλώντας τον να απαντήσει στα πολλά ερωτήματα που προκύπτουν από το θέμα των υποκλοπών, καταλογίζοντας ευθέως πολιτικές ευθύνες, ενώ αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά: "Πού είναι αυτές τις ημέρες ο κ. Καραμανλής;"

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι "οξύτατη επίθεση κατά του Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσε χθες, από βήματος της Βουλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, καταγγέλλοντας ότι ο πρωθυπουργός "κρύβεται όλες αυτές τις μέρες που η χώρα συγκλονίζεται από το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών που πλήττει τους δημοκρατικούς θεσμούς".

    [08] ΙΕΚ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι "με νέες ειδικότητες θα εξοπλιστούν από τη νέα χρονιά τα 116 δημόσια ΙΕΚ της χώρας, τα οποία δεν νιώθουν να απειλούνται από τις εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση".

    [09] Β. Κατσικέας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι "δένει το σενάριο της ανάμειξης των Αμερικανών στο σκάνδαλο των υποκλοπών, μετά τη χθεσινή καταγγελία του Έλληνα επιχειρηματία Β. Κατσικέα, μέλους του ΠΑΣΟΚ και γνωστού του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι πριν από ενάμιση χρόνο είχε απαχθεί και ανακριθεί από πράκτορες της CIA στη Βουλγαρία".

    Η Espresso τονίζει ότι "η ανάκριση θα ερευνήσει αν η υπόθεση απαγωγής του Βασίλη Κατσικέα και ανάκρισής του από τη CIA σχετίζεται με την υπόθεση των υποκλοπών".

    [10] Εκλογές

    Σύμφωνα με την εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ "σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται τα κομματικά επιτελεία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αφού Ρηγίλλης και Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες δεν θα πρέπει, σε καμιά περίπτωση, να αποκλειστεί μετά την ομοβροντία των αποκαλύψεων των τελευταίων ημερών".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 10 February 2006 - 23:00:08 UTC